Rabican Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Καλησπερα. θα φτιαξω ενα ασυρματο δικτυο στο σπιτι, και βασικα θα βαλω ασυρματο διοτι ειναι αδυνατο να γινει καλωδιακα αυτο που θελω. για να μη σας τα πολυλογω εχω βρει το σημειο στο οποιο θα μπει το ΑΡ καθως και τροπο να το συνδεσω με UTP με το ρουτερακι μου. το προβλημα δημιουργηθηκε οταν συνειδητοποιησα πως ειναι αδυνατο να υπαρξει ρευμα εκει! επομενως αμεσως σκεφτηκα ΡοΕ! ετσι θελω ενα ΦΤΗΝΟ ΡοΕ ΑΡ και αντιστοιχα ενα φτηνο ΡοΕ switch γιατι το ρουτερακι δεν εχει ΡοΕ capabilities. βρηκα διαφορα αλλα δεν εχω καποια συγκεκριμενη επαφη με ΑΡ οποτε δεν ξερω τι ειναι καλο και τι οχι. για δωστε κανα μοντελακι που να εχει αποδειχτει αξιοπιστο... ΥΓ: το ΑΡ θα μπει μεσα σε ενα ηλεκτρολογικο κουτι, στεγανοποιημενο καλα με σιλικονες και σουξουμουξου γιατι θα βρισκεται σε εξωτερικο χωρο. ναι μεν δε θα ειναι απευθειας κατω απο το φως του ηλιου η απο βροχη, αλλα ακομη και μεσα στη βεραντα η υγρασια και η ζεστη θα το χτυπανε. εν αναγκη για τις θερμοκρασιες ισως επενδυσω και με θερμομονωση εσωτερικα το κουτι.
poulinos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 επειδη με μπερδεψες γραψε σε ποιο χωρο θα ειναι το καθε τι?και γιατι θες poe switch και δεν παιρνεις απλα ενα poe one port και να το ριξεις πανω σε ενα απλο switch.????Poe access point εχει και η λινκσυς καποια.
Rabican Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 ουσιαστικα θα ειναι σε μια βεραντα το ΑΡ, επομενως εκει δεν θα υπαρχει ρευμα (θα μπει ψηλα στη βεραντα για να πιανει και στον πανω οροφο). οποτε σαφως και χρειαζεται ΡοΕ ΑΠ. για το σουιτς μετα απο ψαξιμο ειχα βρει προ 2-3 ημερων αυτο που μου ειπες με το ΡοΕ μιας πορτας, και ειχα καταληξει σε αυτο (γλυτωνω καμμια 100αρια ευρω!). ΥΓ:Απο ΑΡ βρηκα D-Link, Linksys... καπου εκει θα παιξω μπαλα προφανως. ΥΓ: επειδη το καλωδιο που θα συνδεσει το σουιτς με το ΑΡ θα περασει απο εξωτερικο χωρο, σκεφτομουν να παρω ενα FTP για καλυτερη θωρακιση. δεν παιζει να εχω προβλημα με τη μεταφορα του ρευματος ετσι; αφου το FTP σε σχεση με το UTP εχουν μονο στη θωρακιση διαφορα...
parsifal Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 ΥΓ: επειδη το καλωδιο που θα συνδεσει το σουιτς με το ΑΡ θα περασει απο εξωτερικο χωρο, σκεφτομουν να παρω ενα FTP για καλυτερη θωρακιση. δεν παιζει να εχω προβλημα με τη μεταφορα του ρευματος ετσι; αφου το FTP σε σχεση με το UTP εχουν μονο στη θωρακιση διαφορα... Σε αυτού του τύπου τα καλώδια, το shielding νοείται ως προστασία από ηλεκτρομαγνητικές παρμεβολές. Αν η αναφορά σου σε «εξωτερικό χώρο» γίνεται (υποθέτω) για τον φόβο των φυσικών στοιχείων, δηλαδή αέρας, βροχή, ήλιος κλπ., εκεί δεν κάνουν καμία διαφορά. Σπιράλ σωλήνα θέλεις...
poulinos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 οποτε ρουτερ κατω απο τον ρουτερ στο poe απο το Poe στο Poe access point Με utp που να εχει προστασια.οπως ειπε ο parsifal η βαζεις σωληνα η εχω ακουσει δεν το εχω δει κυκλοφορει ενα utp για εξωτερικο χωρο.χρωματος μαυρου και δεν χρειαζεται σωληνα για να προστατευθει απο τα στοιχεια της φυσης.δεν το εχω δει .σε καμια 10 αρια ημερες θα τυχει να το δω καπου που θα το εχουν περασει.ειναι λενε πιο ακριβο απο σωληνα σπιραλ παντως. το βρηκα http://apkte888.en.made-in-china.com/product/OolJikFrAPWH/China-Cat-5e-UTP-Outdoor-Network-Cable-LAN-Cable-with-Double-Water-Resistant.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.