scullyist Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 @scullyist δεν είναι το ίδιο πρόβλημα με το δικό σου που απ΄ότι κατάλαβα είναι αυτό:http://www.dermnetnz.org/scaly/pityriasis-rubra-pilaris.html Ναι το κατάλαβα ότι δεν είναι το ίδιο αλλά σαφώς της ίδιας 'οικογενειας'. Oπως και στο λινκ για την ροδόχους, λέει ότι η ονομασία αφορά σε group of skin disorders και στάνταρ θα υπάρχουν παραλλαγές γιατί ας πούμε το δικό μου είχε διαφορές όσο αφορά στις περιοχές που υποτίθεται βγαίνει/δεν βγαίνει συνήθως. Π.χ. Στα χέρια-πόδια (και λιγότερο σε κοιλιά, πλάτη, πλευρά, οπίσθια, οέο) είχα τα περισσότερα, παλάμες-πατούσες δεν είχα. Εκεί λέει το αντίστροφο στην γενική περιγραφή. Βασικά σχεδον παντού στο σώμα είχα βγάλει, αλλού σποραδικά, αλλού πιο μαζικά. Πάντως χάζεψα με τις φωτο, το δικό μου ήταν σαν την 1η αριστερά φωτο με τα μικρά λευκά/ροζ σημάδια (και το ένα μεγάλο που ελεγα για τον αγκώνα), καμία σχέση με τις υπόλοιπες που δείχνουν τεράστια έντονη και ενιαία έκταση. tecni.art όλες μου τις ευχές το σαπουνάκι του Lefterman να δουλέψει και να ηρεμήσεις από τον βραχνά. Πάντως ρε γμτ, τα δερματικά και τα αλλεργικά είναι από τους τομείς που η ιατρική ακόμη δεν έχει γνώση για τα μισά από αυτά τουλάχιστον, ίσως αυτό και ισως εκείνο..
tecni.art Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 @skullyist σε ευχαριστώ, πιο πολύ ψυχολογικά με ενοχλεί, είναι άσχημο και ενοχλητικό και το έχω κανα 6μηνο τώρα.;p είδωμεν.
leftermann Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 δεν πάω ραντεβού, το πολύ πολύ να διώξω και τα κουνούπια γιατί με έχουνε ζαλίσει! xd μπορείς να θυμηθείς μάρκα και για πόσο καιρό πάνω κάτω το έκανες και πόσες φορές την ημέρα; αν με σώσεις σου στέλνω λουλούδια! ---------- Post added at 23:32 ---------- Previous post was at 23:16 ---------- αν μπορειίς να θυμηθείς με σώζεις xd μάρκα δεν θυμάμαι. Θυμάμαι ότι ήταν σε μια πολύ ωραία ψαρωτική συσκευασία, κιτρινωπό χρώμα, και έκανε 9 ευρώ. Είχε και fissan πολύ φτηνότερο, αλλά είπα να ξηλωθώ Το χρησιμοποίησα κάνα δίμηνο, αλλά τα σημάδια έφυγαν νωρίτερα. Απλά συνέχισα λίγο καιρό ακόμα. Μετά από κάθε ντους, ασπούμε μία φορά την ημέρα. Και σε φάσεις που ήθελα να βγω πχ και να μην βρωμάω, δεν το έβαζα. Χοντρικά, λιγότερο από κάθε μέρα. Αντί για λουλούδια, δεν στέλνεις καλύτερα 2 πιτόγυρα και ένα κάμελ μαλακό; Τι να τα κάνω τα λουλούδια; Ευχαριστώωωω.
tecni.art Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 αχαχαχα, να αναμένεις τα κάμελ, για τα πυτόγυρα δεν σου εγγυούμαι τίποτα! , σε ευχαριστώ πάντως άυριο πρωί πρωί θα πάω. κάτι άλλο επειρεάζει καθόλου το δέρμα αυτό το σαπούνι;
leftermann Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 το δικό μου τουλάχιστον δεν το επηρέασε...
tecni.art Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 ok θα γράψω αποτελέσματα-εντυπώσεις, thx again!
Predatorkill Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Εμενα μου εμφανιζεται καθε καλοκαιρι, με την επαφη μου στην αμμο της παραλιας. Sporanox χαπια mg15 και σε μια εβδομαδα εισαι καθαρος. Τα παιρνω τα τελευταια 10 χρονια καθε καλοκαιρι χωρις αλλο συνδυασμο οπως π.χ. σαπουνι/αλοιφη. Μπορεις να τα παρεις και χωρις συνταγη γιατρου, κανουν 20 ευρω τα 15 χαπια, για μια εβδομαδα δλδ. Εαν επιμενει ο μηκυτας τοτε πας για παραπανω θεραπεια. Τα γραφει αναλυτικα μεσα στις οδηγιες. Σκοτωνει οτι μηκυτα εχεις πανω σου, π.χ. στα ποδια (συν τις αλλοις). Τα χαπια βεβαια καλο ειναι να προσεχουμε πριν τα παρουμε, διαβασε σωστα τις οδηγιες, μη σε παρω στο λαιμο μου. μετα απο αυτα τα χαπια ξεχνας τις αλοιφες και τα σαμπουαν/σαπουνια.
tecni.art Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Λοιπόν, αγόρασα fissan, το άπλωσα σε όλον τον κορμό πλάτι κτλ... δεν μυρίζει πολύ, σχεδόν καθόλου. τώρα στέγνωσα το δέρματάκι δεν νιώθω φαγούρα όπως πρίν αλλά φαίνετε ακόμα το γνωστό χνούδι στα σημεία. είδωμεν ---------- Post added at 17:46 ---------- Previous post was at 17:26 ---------- @Predatorkill ψυχολογικά δεν ένιωθες why me??? και μετά απο 10 χρόνια πως νιώθεις; Ξέρω οτι δεν προκαλεί τίποτα σε υγεία, αλλά νιώθω περίεργα και το χειρότερο είναι οτι δεν ο έχει κάποιος γνωστός μου και νιώθω γιατί σε μένα κατάσταση!
dante14023 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 εγω απ οσα ξερω για την συγκεκριμενη παθηση (ειχα παλαιοτερα, εμφανιστηκε και φετος και περιμενω να τελειωσει η εξεταστικη να παω σε δερματολογο), ο μυκητας αυτος ειναι ενας απο τους πολλους που απαρτιζουν την φυσιολογικη πανιδα του δερματος. διαφορες συνθηκες, οπως αυξημενη υγρασια, πεσμενο ανοσοποιητικο κ.α. προκαλουν την αυξηση του σε αριθμους με αποτελεσμα την εμφανιση των κυκλων (ή στο περιπου κυκλους) στο δερμα (κυριως στον κορμο και στον λαιμο, πολυ σπανια στα ακρα) των οποιων το χρωμα ποικιλει απο ασπρο μεχρι καφε σκουρο. επισης στα σημεια που εχει αναπτυχθει ο μυκητας το δερμα κανει κατι σαν λεπια. α! επειδη αναφερθηκε παραπανω.... επειδη αυτος ο μυκητας υπαρχει ηδη στο δερμα μας, απλα σε ελεγχομενους αριθμους (ανταγωνισμος με την υπολοιπη πανιδα που υπαρχει στο δερμα και λογω του ανοσοποιητικου μας) ειναι αδυνατον να κολλησει καποιος αλλος... με λιγα λογια δεν ειναι κολλητικο... το μονο σιγουρο ειναι οτι ο μυκητας αυτος δεν φευγει ευκολα και η θεραπεια διαρκει 3-4 βδομαδες αλλα πρεπει να ακολουθειται κατα γραμμα.... αν διακοπει ή δεν τηρειται οπως πρεπει, τοτε το μονο που γινεται ειναι να αυξανεται η διαρκεια της θεραπειας.... αυταααα....
tecni.art Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες, έχω κάνει δύο θεραπίες μέχρι τώρα και σκέφτομαι να συμβουλευτώ και τρίτο δερματολόγο μπάς και! για να δούμε που θα πάει όλο αυτό! :|
leftermann Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Λοιπόν, αγόρασα fissan, το άπλωσα σε όλον τον κορμό πλάτι κτλ... δεν μυρίζει πολύ, σχεδόν καθόλου. τσιφούτη. Πήρες το φτηνό ε; Εμένα βρωμοκοπούσε θειάφι.
tecni.art Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 δεν βρήκα το άλλο...όμως δεν βλέπω να κάνει δουλειά αυτό... βγήκε πολύ! έβαλα πάλι daktarin, μου φαίνετε πρέπει επειγώντος να δώ άλλον δερματολόγο, δεν την παλέυω!
leftermann Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 μην περιμένεις το ξεφορτωθείς με 1 ή 2 μέρες που θα κάνεις θεραπεία. Είναι πολύ τζαναμπέτης ο μύκητας. Εφάρμοσε κάποια θεραπεία για κάναν μήνα τουλάχιστον, πριν την κρίνεις.
tecni.art Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 τις θεραπείες που μου δώσανε οι γιατροί της εφάρμοσα με λεπτομέρια, και τις τελείωσα κανονικά. τώρα θα δούμε γνώμη τρίτου...
oneofthem Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 (tabiano λέγεται το σαπούνι που ψάχνατε νομίζω, το γράφω για μελλοντικούς χρήστες ήθελα να ρωτήσω, είναι τόσο κίτρινο όσο φαίνεται στη φωτογραφία? http://www.pharmacare.gr/components/com_virtuemart/shop_image/product/TABIANO_Sapone_A_4c80c29193be7.jpg ή είναι σχετικά 'κίτρινο' όπως αυτό πχ: http://www.makari.com/gallery_huge/soap.jpg)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.