moldovan20 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Καλησπέρα . Σκέφτομαι να βγάλω e-shop visa κυρίως για τις άτοκες δόσεις ,αλλά είμαι τελείως άσχετος με πιστωτικές . Μου φαίνονται πολύ καλά για να είναι αληθινά αυτά που λέει και πουθενά δεν αναφέρει αναλυτικές χρεώσεις συνδρομές κτλ . Λέει δωρεάν συνδρομή για πάντα για φοιτητές . Δηλαδή αν κάνω μια αγορά και την ξεπληρώσω ,μετά μπορώ να την ακυρώσω την κάρτα ?Μπορώ να την έχω για άλλες αγορές στο μέλλον και να μην πληρώνω κάποια μηνιαία συνδρομή ? Δηλαδή στην ουσία το κέρδος της τράπεζας ποιο είναι αφού οι δόσεις είναι άτοκες ??? Και οι ανάληψη μετρητών ίσως μου χρειαζόταν κάποια στιγμή αλλά πουθενά δεν αναφέρει για επιτόκια .. Αν έχει κάποιος τη συγκεκριμένη φοιτητική ας με διαφωτίσει .. Ευχαριστώ .
vkak Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Καλησπέρα .Σκέφτομαι να βγάλω e-shop visa κυρίως για τις άτοκες δόσεις ,αλλά είμαι τελείως άσχετος με πιστωτικές . Μου φαίνονται πολύ καλά για να είναι αληθινά αυτά που λέει και πουθενά δεν αναφέρει αναλυτικές χρεώσεις συνδρομές κτλ . Λέει δωρεάν συνδρομή για πάντα για φοιτητές . Δηλαδή αν κάνω μια αγορά και την ξεπληρώσω ,μετά μπορώ να την ακυρώσω την κάρτα ?Μπορώ να την έχω για άλλες αγορές στο μέλλον και να μην πληρώνω κάποια μηνιαία συνδρομή ? Δηλαδή στην ουσία το κέρδος της τράπεζας ποιο είναι αφού οι δόσεις είναι άτοκες ??? Και οι ανάληψη μετρητών ίσως μου χρειαζόταν κάποια στιγμή αλλά πουθενά δεν αναφέρει για επιτόκια .. Αν έχει κάποιος τη συγκεκριμένη φοιτητική ας με διαφωτίσει .. Ευχαριστώ . Το κέρδος της τράπεζας είναι το εξής: Αγοράζεις από eshop κάτι που κοστίζει x euro και μπαίνει στην κάρτα ως y άτοκες δόσεις. Όταν σου έρθει ο λογαριασμός της κάρτας θα λέει συνολικό ποσό οφειλής: y euro η και ελάχιστη καταβολή θα είναι το 5% του y. Εσύ θα πεις "ας πληρώσω μόνο την ελάχιστη καταβολή αυτό το μήνα και μετά βλέπουμε". Το υπόλοιπο ποσό (95% του y) τοκίζεται με 15-17% (ανάλογα με την τράπεζα). Αυτός ο τόκος είναι το κέρδος της τράπεζας. Σου προτείνω, αν δεν είναι απόλυτη ανάγκη, να μη βγάλεις την κάρτα.
moldovan20 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δηλαδή αν αγοράσω προϊόν αξίας 600€ δε θα έχω δόση 100€ το μήνα εφόσον είναι άτοκες ?
vkak Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δηλαδή αν αγοράσω προϊόν αξίας 600€ δε θα έχω δόση 100€ το μήνα εφόσον είναι άτοκες ? Η δόση θα είναι 100€ αλλά η ελάχιστη καταβολή στην κάρτα θα είναι 5€. Αν πληρώσεις 100€ είσαι εντάξει. Αν κάνεις το λάθος και πληρώσεις 5€ θα έχεις πρόβλημα διότι τα υπόλοιπα 95€ τοκίζονται με 15%. Αν είσαι 100% σίγουρος ότι μπορείς κάθε μήνα να δίνεις 100€ κάντο. Αλλιώς ξέχασέ το, πολλοί την έχουν πατήσει έτσι. Sent from my iPhone using Tapatalk
moldovan20 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Μάλιστα ..Δηλαδή η τράπεζα βασίζεται στο αν εσύ θα καθυστερήσεις τη δόση σου .. Σε ευχαριστώ πολύ
vkak Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Μάλιστα ..Δηλαδή η τράπεζα βασίζεται στο αν εσύ θα καθυστερήσεις τη δόση σου .. Σε ευχαριστώ πολύ Δεν είναι καθυστέρηση, δεν κάνεις κάτι παράνομο. Η ίδια η τράπεζα σε "διευκολύνει" λέγοντάς σου "ξέρεις φίλε, επειδή έχω ανθρώπινο πρόσωπο και θέλω να σε βοηθήσω, αν και χρωστάς 100, πλήρωσε μόνο τα 5 για να μη ζορίζεσαι". Εσύ λες "ας πληρώσω 5 αυτό το μήνα και υπόσχομαι στο εαυτό μου τον επόμενο μήνα που θα είμαι πιο άνετος οικονομικά να πληρώσω πολλά περισσότερα". Τελικά έρχεται και ο επόμενος μήνας και βάζεις πάλι 5 (επειδή ήθελες να πας διακοπές, αγόρασες ρούχα, έκανες πολλές εξόδους, κλπ.). Κάποια στιγμή ενώ αγόρασες κάτι που κόστιζε 600€, διαπιστώνεις ότι χρωστάς 800€. Σου το ξαναλέω και στο τονίζω "ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ, ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙΣ ΣΕ 1 ΧΡΟΝΟ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΑΡΓΑ!!!". Αν ήξερες πόσος κόσμος έχει καεί από τις άτοκες δόσεις στις κάρτες θα το ξανασκεφτόσουν. Και εννοείται ότι δεν χρησιμοποιείς την κάρτα για ανάληψη μετρητών, παρά μόνο αν είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Στην ανάληψη μετρητών το επιτόκιο είναι ακόμα μεγαλύτερο (18% περίπου).
stefa_1 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Για να βγαλω και γω καρτα λεει στο e-shop οτι χρειαζεται βεβαιωση αποδοχων.Δηλαδη πρεπει να τους στειλω με fax το αντιστοιχο χαρτακι που κατεβαζεται σε office μορφη απο την σελιδα taxis ?
isay Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Για να βγαλω και γω καρτα λεει στο e-shop οτι χρειαζεται βεβαιωση αποδοχων.Δηλαδη πρεπει να τους στειλω με fax το αντιστοιχο χαρτακι που κατεβαζεται σε office μορφη απο την σελιδα taxis ? > Αποκτήστε την εύκολα. Καλέστε τώρα στο 211 500 0 500 ή 210 81 78 700 για περισσότερες πληροφορίες.
Haldol Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Ηρεμήστε λίγο με τις κάρτες, δεν είναι μπαμπούλας. Σωστή χρήση χρειάζεται... όπως σε όλα άλλωστε. Άμα δεν έχει το μυαλό ο άλλος που απαιτείται για να μην πάθεις ζημιά με μια κάρτα τότε σίγουρα τη ζημιά θα την πάθει από οπουδήποτε. Είτε θα μπλέξει σε MLM, είτε θα τον εξαπατήσουν στη δουλειά του, οτιδήποτε. Δεν έχουν οι κάρτες κάτι συγκεκριμένο που να είναι «επίφοβο».
leon4idas Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 (επεξεργασμένο) Ηρεμήστε λίγο με τις κάρτες, δεν είναι μπαμπούλας. Σωστή χρήση χρειάζεται... όπως σε όλα άλλωστε. Άμα δεν έχει το μυαλό ο άλλος που απαιτείται για να μην πάθεις ζημιά με μια κάρτα τότε σίγουρα τη ζημιά θα την πάθει από οπουδήποτε. Είτε θα μπλέξει σε MLM, είτε θα τον εξαπατήσουν στη δουλειά του, οτιδήποτε. Δεν έχουν οι κάρτες κάτι συγκεκριμένο που να είναι «επίφοβο». Θα συμφωνήσω και επειδή διαβάζω διάφορα λέω να ξεκαθαρίσω λίγο τα πράγματα. Το επιτόκιο υπερημερίας σε περίπτωση που δεν καταβάλεις όλο το ποσό αλλά την ελάχιστη καταβολή είναι 2.5% πχ. σε οφειλή 105 ευρώ αν βάλεις τα 5 της ελάχιστης καταβολής τον επόμενο μήνα θα δώσεις 102.5(τρομερό ποσό) Το βασικό κέρδος της τράπεζας είναι όταν βάζεις περισσότερες από 6 δόσεις όποτε εδώ υπάρχει ένα επιτόκιο της τάξης του 16-18%. Αλίμονο αν μια τράπεζα περίμενε από το επιτόκιο υπερημερίας να βγάλει κέρδη και για να καταλάβω αν έχεις κάνει μια αγορά και αντί να την πληρώσεις το αναβάλλεις φταίει η τράπεζα που θα σου ζητήσει 2.5% επιτόκιο ή εσύ?Η ελάχιστη καταβολή είναι για περιπτώσεις που θα σου κάτσουν κάποια έκτακτα έξοδα και δεν θα μπορέσεις να ανταποκριθείς και για αυτό το σκοπό και μόνο πρέπει να χρησιμοποιούνται. Για τις απορίες του moldovan: Η συνδρομή για φοιτητές είναι δωρεάν.Αγορές μπορείς να κάνεις παντού,εκτός e-shοp,όπου επίσης σε πολλές επιχειρήσεις(λόγω της συνεργασίας τους με την τράπεζα) οι δόσεις είναι άτοκες. Προσωπικά η κάρτα με έχει βολέψει πολύ(την έχω εδώ και 2 χρόνια).Μπορείς να εκμεταλλευτείς τόσο την έκπτωση στα e-shop για πράγματα που έτσι κι αλλιώς θα αγόραζες τοις μετρητοίς αλλά και την διευκόλυνση των άτοκων δόσεων. Γνώμη μου, ότι είναι μια καλή ευκαιρία για εκμάθηση της γενικότερης συμπεριφοράς που πρέπει να έχει κάποιος που θέλει να χρησιμοποιεί πιστωτική ώστε η κάρτα να "δουλεύει" προς όφελος του κι όχι προς όφελος της τράπεζας(σε αυτό συμβάλει και το χαμηλό πιστωτικό όριο που δεν σ'αφήνει να ξεφύγεις). Αν την βγάλεις τελικά, κάνε μια-δυο αγορές,δες την συμπεριφορά σου(αν παρασύρεσαι,αν πληρώνεις εγκαίρως κ.α.) και αναλόγως είτε συνέχισε ή διέκοψε την. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2010 από leon4idas
stefa_1 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 > Αποκτήστε την εύκολα. Καλέστε τώρα στο 211 500 0 500 ή 210 81 78 700 για περισσότερες πληροφορίες. Isai δεν ειμαι στραβος.Το εχω δει το τηλεφωνο και θα μπορουσα εκεινη τη στιγμη να παρω.Δηλαδη τι θα τους ελεγα ?Πρεπει να σας στειλω εκεινο το χαρτακι στην σελιδα του taxis.Θα μου πουν , ποιοοο ? Ρωτησα απλα αμα καποιος δεν εχει εισοδηματα αλλα δουλευει ωστοσο σε καποιον και χρειαστηκε βεβαιωση αποδοχων,ηταν αυτο το χαρτι ?Γιατι αμα ειναι αυτο θα χρειαστω και την βοηθεια του θεου για να το συμπληρωσω.(Και αμα θα με εγκρινουν κιολας)
isay Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Το εχω δει το τηλεφωνο και θα μπορουσα εκεινη τη στιγμη να παρω.Δηλαδη τι θα τους ελεγα ?Πρεπει να σας στειλω εκεινο το χαρτακι στην σελιδα του taxis.Θα μου πουν , ποιοοο ?...Για μια τέτοια πληροφορία, θα εμπιστευτείς περισσότερο κάποιο μέλος του forum ή αυτούς που θα σου εγκρίνουν ή όχι την αίτηση;
stefa_1 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Εννοειται οτι δεν θα εμπιστευω καποιο μελος αλλα δεν μιλαμε για το τι θα γινει αν δεν παρουσιαστω στο δικαστηριο και ρωτησα καποιο μελος τι εγινε που δεν πηγε στον ωρα του ή κατι τετοιο σοβαρο.Δεν πηρα τηλεφωνο γιατι δεν εχω σταθερο,εχω wifi στο PC και στο κινητο δεν ειχα καρτα.Οπως λοιπον π.χ ενημερωνομαι για τα δρομολογια του οσε μεσω διαδικτυου (γιατι με το τηλεφωνο δεν βρισκω λυση , οχι στον οσε αλλα γενικοτερα μιλαω)ετσι θελω να ενημερωθω και για το συγκεκριμενο <<προιον>>. Φανταζομαι δεν θα μπω φυλακη αν ενα μελος μου πει παρε αυτο το χαρτι και συμπληρωσε το και μου πουν απο το e-shop οτι ειναι ακυρο.Δεν χαλασε και ο κοσμος ουτε βιαζομαι για κατι.Απλα θα ηθελα να μαθω αμα ειναι πραγματι αυτο το χαρτι για την βεβαιωση ή καποια υπευθυνη δηλωση που συμπληρωνει ο εργοδοτης.
vkak Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 (επεξεργασμένο) Θα συμφωνήσω και επειδή διαβάζω διάφορα λέω να ξεκαθαρίσω λίγο τα πράγματα.Το επιτόκιο υπερημερίας σε περίπτωση που δεν καταβάλεις όλο το ποσό αλλά την ελάχιστη καταβολή είναι 2.5% πχ. σε οφειλή 105 ευρώ αν βάλεις τα 5 της ελάχιστης καταβολής τον επόμενο μήνα θα δώσεις 102.5(τρομερό ποσό) Το βασικό κέρδος της τράπεζας είναι όταν βάζεις περισσότερες από 6 δόσεις όποτε εδώ υπάρχει ένα επιτόκιο της τάξης του 16-18%. Αλίμονο αν μια τράπεζα περίμενε από το επιτόκιο υπερημερίας να βγάλει κέρδη και για να καταλάβω αν έχεις κάνει μια αγορά και αντί να την πληρώσεις το αναβάλλεις φταίει η τράπεζα που θα σου ζητήσει 2.5% το μήνα ή εσύ?Η ελάχιστη καταβολή είναι για περιπτώσεις που θα σου κάτσουν κάποια έκτακτα έξοδα και δεν θα μπορέσεις να ανταποκριθείς και για αυτό το σκοπό και μόνο πρέπει να χρησιμοποιούνται. Για τις απορίες του moldovan: Η συνδρομή για φοιτητές είναι δωρεάν.Αγορές μπορείς να κάνεις παντού,εκτός e-shοp,όπου επίσης σε πολλές επιχειρήσεις(λόγω της συνεργασίας τους με την τράπεζα) οι δόσεις είναι άτοκες. Προσωπικά η κάρτα με έχει βολέψει πολύ(την έχω εδώ και 2 χρόνια).Μπορείς να εκμεταλλευτείς τόσο την έκπτωση στα e-shop για πράγματα που έτσι κι αλλιώς θα αγόραζες τοις μετρητοίς αλλά και την διευκόλυνση των άτοκων δόσεων. Γνώμη μου, ότι είναι μια καλή ευκαιρία για εκμάθηση της γενικότερης συμπεριφοράς που πρέπει να έχει κάποιος που θέλει να χρησιμοποιεί πιστωτική ώστε η κάρτα να "δουλεύει" προς όφελος του κι όχι προς όφελος της τράπεζας(σε αυτό συμβάλει και το χαμηλό πιστωτικό όριο που δεν σ'αφήνει να ξεφύγεις). Αν την βγάλεις τελικά, κάνε μια-δυο αγορές,δες την συμπεριφορά σου(αν παρασύρεσαι,αν πληρώνεις εγκαίρως κ.α.) και αναλόγως είτε συνέχισε ή διέκοψε την. Φίλε μου μην το πάρεις προσωπικά, αλλά είσαι ο ορισμός της παραπληροφόρησης. Θα επέμβει ο εισαγγελέας με αυτά που λες. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δεν έχεις πιστωτική κάρτα. Αν έχεις, ξαναδιάβασε καλά τους όρους που υπέγραψες για να δεις τι είναι το επιτόκιο υπερημερίας και δες τα statements κάθε μήνα για να δεις πώς τοκίζονται τα ποσά. Όταν δεν γνωρίζουμε κάτι είναι προτιμότερο να μην λέμε τίποτα, παρά να το παίζουμε ειδικοί και να παίρνουμε και άλλους στο λαιμό μας. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2010 από vkak
leon4idas Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Φίλε μου μην το πάρεις προσωπικά, αλλά είσαι ο ορισμός της παραπληροφόρησης. Θα επέμβει ο εισαγγελέας με αυτά που λες. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δεν έχεις πιστωτική κάρτα. Αν έχεις, ξαναδιάβασε καλά τους όρους που υπέγραψες για να δεις τι είναι το επιτόκιο υπερημερίας και δες τα statements κάθε μήνα για να δεις πώς τοκίζονται τα ποσά. Όταν δεν γνωρίζουμε κάτι είναι προτιμότερο να μην λέμε τίποτα, παρά να το παίζουμε ειδικοί και να παίρνουμε και άλλους στο λαιμό μας. Τους χαρακτηρισμούς δεν θα τους σχολιάσω.Νομίζω θα ήταν πιο εποικοδομητικό το "μήπως έχεις κάνει κάποιο λάθος στο υπολογισμό?". Φαντάζομαι ότι η διαφωνία σου είναι στον υπολογισμό του τόκου. Επανέλαβα τους υπολογισμούς και για κάποιο λόγο είχα πάρει το 2,5% ως μηνιαίο που είναι λάθος και έβγαινε 102.5304 και χάριν στρογγυλοποιήσεως 102.5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα