Προς το περιεχόμενο

Προβλημα Με PSU

eftihios1986

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τις τελευταιες μερες ο υπολογιστης μου κολουσε χωρις καποιο ιδιαιτερο λογο. Στην αρχη νομιζα οτι εχει καποιο προβλημα με την μητρικη. Στην συνεχεια σκεφτηκα μηπως ειναι το τροφοδοτικο και ετσι εβγαλα τους 2 απο τους 3 δισκους μου για να ελαφρυνω την δουλεια του.

Αφου εβγαλα τους δισκους τα προβληματα λυθηκαν. Επομενως αυτο ηταν η αιτια του κακου..

Η συνθεση αποτελειται απο:

AMD phenom II 550 --> phenom X4 B50 clockαρισμενος στα 3.6 GHz χωρις να πειραξω ρευματα

ATI Radeon 4850

3 x sata II hdds ( Western Digital και οι τρεις )

και το τροφοδοτικο μου ειναι ενα thermaltake ( ή μηπως thermalfake καλυτερα ) στα 500W ( δεν θυμαμαι ακρβως το μοντελο )

(τα υπολοιπα νομιζω δεν εχουν σημασια)

Ειναι λογικο ενα 500αρι τροφοδοτικο να εχει προβλημα με αυτην την συνθεση ?

Αν ναι, τι τροφοδοτικο θα προτεινατε για να μην εχω τετοια προβληματα ?

Δημοσ.

Γιατι να κολαει εξαιτιας δευτερευων σκληρων ? Δεν βγαζει νοημα...

Να ηταν ο κυριως με το λειτουργικο ναι αλλιως οχι.

Η 4850 τρωει αρκετο ρευμα και αν εχεις το τροφοδοτικο ειναι η φτηνη σειρα και το εχεις καιρο αυτο αρκει.

Δημοσ.

( ...κακό indexing/fragmentation/κακό καλώδιο(!)/cpu bound από κανένα ncq που βαράει... )

Όχι ότι εκτιμάω τα Tt αλλά δύο δίσκοι που γυρίζουν είναι 12 watt όλα και όλα, άσε που ο ts δεν λέει για κόλλημα σε 3d load ;)

Δημοσ.

Δεν προσδιορισε που κολαει οντως αλλα ακουγεται περιεργο να φταινε οι σκληροι, εκτος αν τους εκανε access οταν κολουσε το μηχανημα.

Δημοσ.

κάνε ένα test για να δούμε αν φταίει το psu η οι δίσκοι σύνδεσε τους δίσκους στο ρεύμα και ξεσύνδεσε τους από την μητρική δηλ. τα καλώδια sata και δοκίμασε

Δημοσ.

Καλη ιδεα αυτη, θα την κανω την δοκιμη και θα σας πω...

Το pc κολαει συνηθως οταν μπαινει σε αναμονη ( ποτε δεν επανερχεται )

Δηλαδη κολουσε πριν βγαλω τους δισκους, τωρα λειτουργει μια χαρα.

Κατι σημαντικο που ξεχασα να αναφερω: καποιες στιγμες ακουγοταν ενας θορυβος σαν να σβηνει/απενεργοποιειται κατι στον υπολογιστη χωρις να κολαει εκεινη την στιγμη. Παντως 4 μερες τωρα που τους εχω βγαλει τους δισκους δεν τον εχω ξανακουσει αυτον τον ηχο.

Το τροφοδοτικο το εχω κανα χρονο, δεν νομιζω οτι ειναι και τοσο παλιο..

Δημοσ.

Έτσι όπως τα λες, ίσως να μην πήγαινε κάτι καλά με τα power saving settings των HDD. Ο ήχος που άκουγες ήταν λογικά κάποιος δίσκος που έσβηνε.

Δημοσ.

Τωρα που τα ειπε καλα μαλλον κατι τετοιο η μπορει καποιο βραχυκυκλωμα.

Δοκιμασες να βαλεις αλλα ρευματα στους σκληρους που εβγαλες ?

Δημοσ.

Δεν εκανα καμια δοκιμη, απλα εβγαλα τους δισκους και το προβλημα λυθηκε.

Θα κανω τις δοκιμες που μου προτεινατε και θα σας πω τι συνεβει

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...