Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση modem/router/access point/pci κάρτα wi-fi.

Be inspired

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θα ήθελα να δώσω internet στον 3ο όροφο μίας μονοκατοικίας. Σάν modem/router έχω το speedtouch 585(v6) (που υποστηρίζει την λειτουργία WDS-Wireless Distribution System) & βρίσκεται στον 1ο όροφο. Για αυτό αγόρασα ένα access point (που υποστηρίζει τη λειτουργία repeater with Wireless Client Association...λογικά είναι το WDS) το Netgear WG602v4 που θα το βάλω στον 2ο όροφο & μία κάρτα δικτυου pci Netgear WG311 που ήδη έχω εγκαταστήσει στο pc που βρίσκεται στον 3ο. Έχω μπερδευτεί με:

το ssid: πρέπει να είναι διαφορετικό ή ίδιο (κάπου διάβασα ότι άμα είναι διαφορετικο ένα laptop που μετακινείται ανάμεσα στους ορόφους αλλάζει αυτόματα σημείο πρόσβασης ανάλογα με το σήμα...δέν ξέρω άν είναι σωστό)

το channel πρέπει να είναι το ίδιο ή διαφορετικό...;

το κλείδωμα πρέπει να είναι wep 64 ή 128 bit; νομίζω κάπου διάβασα οτι η λειτουργία repeater δέν υποστηρίζει wpa &wpa2.

Και τέλος την κάρτα δικτύου που έβαλα στο pc θα την βάλω να συνδεθεί με το a.p ή το modem/router...με το ίδιο κλειδί κ αυτήν;

Ευχαριστώ & συγνώμη για το μακροσκελές post.

Δημοσ.

α.αν βαλεις ιδιο ssid τοτε οταν μετακινειται το λαπτοπ θα αλλαζει αυτοματα δικτυο και θα παιζει.απλα δωσε διαφορετικο

καναλι για να μην εχεις θεματακι.αν βαλεις διαφορετικο τοτε θα πρεπει να τα προσθεσεις και τα 2 στην λιστα ωστε

οταν βρει το δευτερο με καλυτερο σημα να μπει.εγω εχω δει και τα 2 να δουλευουν.

εγω ειχα κανει το δευτερο απλα δεν το ειχα δοκιμασει αμα αλλαζει διοτι δεν ειχα laptop αλλα και τα 2 θα πετυχουν

και στις 2 περιπτωσεις διαφορετικο καναλι.το wds οσο θυμαμαι παιζει και με διαφορετικο channel χωρις να δινω ορκο

αλλα νομιζω το ειχα με διαφορετικο channel.

κλειδωμα ειχα βαλει 64 bit αλλα παιζει και με 128 νομιζω.wpa δεν επαιζε.

ναι με το ιδιο κλειδι και την καρτα δικτυου

εμενα χρειαστηκε στο δευτερο ρουτερ να κλεισω τον dhcp για να παιξει.κακη επιλογη να παρεις wds και οχι ενα απλο repeater.

αλλα εμενα για πολλους μηνες επαιζε τελεια με wds αναμεσα σε 2 thomson>ελπιζω να μην εχεις θεμα συμβατοτητας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...