phoivos86 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Γεια σας φίλοι μου! Αυτή τη στιγμή σας γράφω από ένα μηχάνημα με τα εξής χαρακτηριστικά: CPU: Intel Core 2 Duo Processor E6300 (2M Cache, 1.86 GHz, 1066 MHz FSB) M/B: Gigabyte GA-965P-S3 (specs: http://www.gigabyte.com.gr/products/mb/driver/ga-965p-s3_33.html ) RAM: 2x 1GB DDR2 DIMM PC2 5400-667 VGA: Gecube X1650 Pro 256MB CASE: [...] 420Watt Τον τελευταίο καιρό θυμήθηκα πόσο ωραία είναι να παίζεις παιχνίδια στον υπολογιστή και αποφάσισα να ξαναρχίσω το σπορ που τόσο μου άρεσε κάποτε. Αλλά με λύπη μου συνειδητοποίησα πως το μηχάνημα που κάποτε με έκανε περήφανο, τώρα δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του. Και αποφάσισα πως ήρθε ο καιρός για λίγες αναβαθμίσεις. Έκανα μια ηλεκτρονική έρευνα αγοράς και κατέληξα ενδεικτικά στα παρακάτω: CPU: Intel Core 2 Duo 7500 (s775, 2.93 GHz, Cache 3MB, Box) 115E OR CPU: Intel Core 2 Duo 8400 (s775, 3.00 GHz, Cache 6MB, Box) 180E RAM: 2GB DDR2 DIMM PC2 5400-667 55E VGA: Gigabyte GV-R557OC-1GI SVGA (PCI-Express, DDR3) 90E (specs: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Gigabyte-GV-R557OC-1GI-SVGA-PCI-Express-DDR3-GV-R557OC-1GI.htm) Ωστόσο το συνολικό ποσό για να κάνω όλες αυτές τις αναβαθμίσεις φτάνει τα 360Ε [αν συνυπολογίσεις και την ψύξη της CPU], ποσό το οποίο [χωρίς να είναι αδύνατο] δε μου είναι και εύκολο να διαθέσω! Γι' αυτό θα ήμουν ευγνώμων για οποιεσδήποτε συμβουλές θα μπορούσατε να μου δώσετε. Αν κάτι απ' όλα αυτά που σκέφτομαι να αλλάξω δεν επείγει ακόμα να αλλαχτεί ή αν γνωρίζετε για κάποια άλλα παρόμοιας ισχύος εξαρτήματα τα οποία όμως θα ήταν σε πολύ πιο δελεαστικές τιμές.
pano Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Ποιό είναι το τροφοδοτικό σου και ποιά είναι η ανάλυση της οθόνης σου; Υ.Γ Στα ''τυφλά'' σου προτείνω αυτά: psu:http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Chieftec-A-135-Series-PSU-400W-APS-400S-APS-400S.htm gpu:http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Asus-4770-Formula-SVGA-512-MB-90-C1CMV0-J0UAY00Z.htm
Nik.K Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Και αυτο που γραφεις παλι δεν θα παιρνει τα ποδια του, δεν βλεπω το λογο να το αγορασεις.
lionheart75 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Πεταμένα λεφτά αν αγοράσεις cpu καινούργιο σε s775. Οι τιμές εκεί παραμένουν εντελώς εκτός πραγματικότητας. Ψάξε μόνο για μεταχειρισμένο αν σκοπεύεις να μείνεις στην ίδια πλατφόρμα και ειδικά κάποιον quad Q9505, Q9550 για παράδειγμα. Διαφορετικά μείνε όπως είσαι λίγο ακόμα και άλλαξε εξ ολοκλήρου πλατφόρμα (cpu - mobo -ram) σε sAM3 της AMD, πουλώντας παραλληλα αυτά που έχεις, για να σου βγεί και οικονομική και σωστή η αναβάθμιση. Ενδεικτικά θα σου πώ ότι αγοράζεις με πολύ λιγότερα χρήματα απο ότι θα δώσεις για τον ξεπερασμένο διπύρηνο E8400, τετραπύρηνο cpu σε sAM3 όπως για παράδειγμα ένας X4 635 στα 110 ευρώ ή έναν Phenom X4 955 στα 150 ευρώ.
EddieObscurant Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Η πιο οικονομική λύση για να παίζεις παιχνίδια, είναι να πάρεις μια 5750/4770/4850 με 70-110 ευρώ (ή στα μεταχειρισμένα μπορείς να βρεις απο 50 ευρώ) και να κάνεις overclock τον επεξεργαστή (θα πάει άνετα μέχρι τα 3.2). Βεβαια αν το τροφοδοτικό σου είναι κανα q-tec θα χρειαστείς οπωσδήποτε αλλαγή. Απο κει και πέρα άλλο 1γιγα ραμ θα βοηθήσει αλλά θα χασεις το dual channel.
Dj_kourampies Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 πάρε μια μεταχειρισμένη 4850 ή 4870. με κόστος κάτω από 100 ευρώ και θα δείς αισθητή διαφορά. Από την άλλη μηδαμινή βελτίωση θα δεις με αυτά που σκοπεύεις να πάρεις. Δύο πυρήνες και 2 GB RAM δεν είναι χαρακτηριστικά gaming μηχανήματος του 2010, ούτε του 2009.
cabdik Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 πάρε μια μεταχειρισμένη 4850 ή 4870. με κόστος κάτω από 100 ευρώ και θα δείς αισθητή διαφορά. Από την άλλη μηδαμινή βελτίωση θα δεις με αυτά που σκοπεύεις να πάρεις. Δύο πυρήνες και 2 GB RAM δεν είναι χαρακτηριστικά gaming μηχανήματος του 2010, ούτε του 2009. συμφωνω στο πρωτο, παρε μια καρτα γραφικων πρωτα και επειτα βλεπεις. διαφωνω, εν μερει, στο δευτερο. σιγουρα, δεν ειναι χαρακτηριστικα μηχανηματος 2010, αλλα μην ξεχνας οτι το μηχανημα ΔΕΝ ειναι του 2010, αλλα τουλαχιστον 3ετιας θα ελεγα! ομως, εχει αποδειχθει επανειλλημενα, μεσα απο πολλα τεστ, οτι στο gaming, τον μεγαλυτερο ρολο τον παιζει η καρτα γραφικων. ειδικα οσο μεγαλυτερες ειναι οι αναλυσεις! θα τον καλυψει στα περισσοτερα παιχνιδια. βεβαια υπαρχουν και μερικα-λιγα παιχνιδια που ειναι πολυ CPU depended, εκει θα τα βρει σκουρα ο μικρος 2πυρηνος, αλλα τι να κανουμε? εκει θες ολικη αλλαγη πλατφορμας. αν εχεις διαθεση το ξανασυζηταμε! αρα, αν και δεν εχει αναφερει ο φιλος μας, σε τι οθονη παιζει, πιστευω οτι πιο χρησιμο αυτη τη στιγμη θα ηταν μια καλη καρτα γραφικων. επισης καλο ειναι να ανεβασεις λιγο τον επεξεργαστη σου γιατι η ταχυτητα του ειναι πολυ χαμηλη για gaming!
phoivos86 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Κατ' αρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω όλους όσοι μπήκατε στη διαδικασία να με βοηθήσετε με τις προτάσεις και τις συμβουλές σας, γιατί το θέμα είχε αρχίσει να με αγχώνει Διάβασα από αρκετούς την ιδέα να αγοράσω μεταχειρισμένη κάρτα γραφικών και με δελεάζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Δυστυχώς όμως δεν έχω και μεγάλη εμπειρία από αγορά μεταχειρισμένων εξαρτημάτων για τον υπολογιστή, όποτε δεν νομίζω ότι μπορώ να εμπιστευθώ την κρίση μου για μια τέτοια αγορά. Θα ήμουν ευγνώμων αν κάποιος μπορούσε να μου προτείνει ένα αξιόπιστο site μεταχειρισμένων ή καλύτερα το link από κάποια μεταχειρισμένη κάρτα γραφικών που φαίνεται "σωστή επιλογή". Δευτερευόντως, θα σας πω πως έχω ήδη ανεβάσει το ρολόι της κάρτας γραφικών όσο μπορούσα [με τη βοήθεια του ATItool] αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να πειράξω καθόλου την CPU. Οποιαδήποτε αλλαγή κι αν έκανα στη συχνότητα του FSB, ακόμα και 2-3MHz το μηχάνημα αρνούνταν να ανοίξει και το BIOS ξαναφόρτωνε τις αρχικές τιμές λειτουργίας. Υποθέτω πως δεν ήταν πρόβλημα υπερθέρμανσης γιατί μιλάω πραγματικά για 2-3MHz, οπότε υποθέτω πως μάλλον κάτι λάθος θα έκανα εγώ... Οπότε ίσως κάποιες ιδέες και πάνω σε αυτό να ήταν περισσότερο από χρήσιμες! Ευχαριστώ και πάλι όλους για τον χρόνο τους!!! ---------- Προσθήκη στις 02:49 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:45 ---------- αρα, αν και δεν εχει αναφερει ο φιλος μας, σε τι οθονη παιζει, πιστευω οτι πιο χρησιμο αυτη τη στιγμη θα ηταν μια καλη καρτα γραφικων. Η οθόνη είναι TFT 17"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.