theoma4 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Καλησπερα σε ολους! Εδω και ενα μηνα περιπου εχω το εξης προβλημα...και ο firefox και ο explorer οταν τους ανοιγω και κατα την διαρκεια τις περιηγησης πχ οταν ανοιγω νεα καρτελα η οταν παω να μετακινηθω στην σελιδα,κολανε χαρακτηριστικα!!!μαλιστα τυχαινει πολλες φορες να μου βγαζει "το προγραμμα δεν αποκρινεται" με μια απλη επιλογη!!το συστημα μου δεν ειχε κανενα προβλημα μεχρι τωρα...εχω indel CORE DUO E8500 3.16GHZ,RAM 4GB(Χρησιμοποιουντε τα 3.25GB),32BIT ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ,WINDOWS 7 HOME PREMIUM...να αναφερω δε αν εχει καποια σημασια,οτι οταν παω να κανω μετατροπη βιντεο για iphone στην διαρκεια κανει επανεκκινιση και με εμφανιζει μια μπλε οθονη κανοντας μια διαδικασια κατι με dump(δεν ειμαι σιγουρος αν λεγετε dump) για λιγο κ μετα ξαναφορτωνει τα windows... Εχω δοκιμασει να κανω ανασυγκροτησεις,εκκαθαρισεις κτλ αλλα τπτ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ 2 ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ WINDOWS 7..ΤΥΧΑΙΟ??ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ....
jim_p Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Μηπως οι σελιδες που εχεις εκεινη την στιγμη σε καρτελες κανουν (αλογιστη) χρηση του flash, προκαλωντας ετσι μεγαλη χρηση του επεξεργαστη, αρα και αυξηση στη συχνοτητα του (εφοσον εχεις ανοιχτο το eist στο bios), αρα και θερμοκρασια, οποτε τα παντα γινονται μπαχαλο? Ισως το ιδιο να ισχυει και για το προβλημα με την μετατροπη του βιντεο. Ξεκινα απο τον ελεγχο της χρησης του επεξεργαστη και μετα δες για την αυξηση της θερμοκρασιας και της συχνοτητας με μια εφαρμογη οπως το cpuz.
theoma4 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Μηπως οι σελιδες που εχεις εκεινη την στιγμη σε καρτελες κανουν (αλογιστη) χρηση του flash, προκαλωντας ετσι μεγαλη χρηση του επεξεργαστη, αρα και αυξηση στη συχνοτητα του (εφοσον εχεις ανοιχτο το eist στο bios), αρα και θερμοκρασια, οποτε τα παντα γινονται μπαχαλο? Ισως το ιδιο να ισχυει και για το προβλημα με την μετατροπη του βιντεο. Ξεκινα απο τον ελεγχο της χρησης του επεξεργαστη και μετα δες για την αυξηση της θερμοκρασιας και της συχνοτητας με μια εφαρμογη οπως το cpuz. Δωσε μου λιγο τα φωτα σου...τι ειναι το eist και πως μπορει να μην κανει αλογιστη χρησιμοποιησει του flash ο cpu??? Το δοκιμασα το προγραμμα που μ ειπες και εχουμε τα εξης:core voltage:1.107v,core speed:(οταν ειχα μια σελιδα ανοιχτη 2.100 και οταν ανοιξα 4 πηγε 3,17 δηλαδη max) τα υπολοιπα δεν ξερω αν χρησιμευουν για να σου τα πω...
jim_p Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 EIST (Enhanced Intel Speedstep Technology) ειναι η λειτουργια του bios που επιτρεπει στους επεξεργαστες της intel να ριχνουν τη συχνοτητα τους προκειμενου να καινε και να ζεσταινονται λιγοτερο. Με μια σελιδα ανοιχτη, που εχει flash προφανως, η συχνοτητα του επεξεργαστη σου ανεβηκε στην επομενη "σκαλα" προκειμενου να αντιμετωπισει την αυξημενη ζητηση απο το flash, και με 4 σελιδες ανεβηκε κι αλλο φτανοντας στη μεγιστη τιμη που μπορει να παρει. Τρεχοντας στα ~3.2, ζεσταθηκε και γιαυτο το bios ανεβασε στροφες στο fan του επεξεργαστη, αρα και θορυβο. Αρα, το eist σου δουλευει κανονικοτατα. Οι intel εχουν 3 "σκαλες", οι amd 4 νομιζω.
isay Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 theoma4 παράλληλα σε αυτα που λεει ο jim, μηπως έχεις εγκατεστημένη την Java ή κάποια περίεργη toolbar; Αν ναι, κάνε uninstall και στα δυο, επανεκκίνηση και πες μας αν έχεις το ίδιο πρόβλημα.
theoma4 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 theoma4 παράλληλα σε αυτα που λεει ο jim, μηπως έχεις εγκατεστημένη την Java ή κάποια περίεργη toolbar; Αν ναι, κάνε uninstall και στα δυο, επανεκκίνηση και πες μας αν έχεις το ίδιο πρόβλημα. Παιδια εγκατεστησα το flashblock στον firefox και αρχισε να λειτουργει και να συμπεριφερεται καπως καλυτερα...το σιγουρο πλεον ειναι οτι φταει το flash. Αλλα,την java την εχω εγκατεστημενη και νομιζω πως ειναι αναγκαια για την περιηγηση μου στο internet,κανω λαθος; Και εφοσον λειτουργει κανονικα το eist τοτε γτ οταν παω να κανω μετατροπη βιντεο(εχω δοκιμασει 5-6 διαφορετικα προγραμματα και μ το ενα μπορεσα να κανω μετατροπη σε ασφαλη λειτουργια ομως)κρασαρει κ κανει επανεκκινηση βγαζοντας με στην μπλε οθονη που προειπα;
jim_p Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Και για τη μετατροπη που θα κανεις ο επεξεργαστης σου θα αυξηση της συχνοτητας του για... να τελειωνει μια ωρα αρχιτερα. Το ιδιο θα κανει και σε ενα παιχνιδι κλπ. Τωρα για την μπλε οθονη δεν μπορω να σε βοηθησω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.