BITOLIANO1 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 εχουμε δικτυο στη δουλεια ,(με λιγους η/υ) υπαρχει τρόπος να περιοριστει η προσβαση στο ιντερνετ σε συγκεκριμενες σελιδες ? (υπαρχει και η δυνατοτητα να καταγραφεται που μπαινει ποιος )?
lexmark Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Τσεκαρες αν γινεται με το υπαρχων ρουτερ σας;
Pantelwolf Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Έχετε workgroup ή Domain ? Ας ξεκινήσουμε από κει.
BITOLIANO1 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 μεσω του ρουτερ πως γινεται ? παντως παρ οτι εγω ο ελεγκτης ,δεν καθομαι στο σερβερ.Αλλα σε pc που δεν εχουν προσβαση οι αλλοι 5.
alquiii Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Η καλυτερη λυση σε αυτο ειναι proxy,squid+squidguard, και αν εχεις και μερακι να ασχοληθεις το συνδεεις και με havp. Ολα ειναι free, θα χρειαστεις μονο ενα pc
BITOLIANO1 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 ευχαριστω για τις ως τωρα απαντησεις.Με αυτο τον τροπο (proxy) θα κοβω μονο προσβαση ή θα ελεγχω κι αυτες που μπαινουν ?
firewalker Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 ευχαριστω για τις ως τωρα απαντησεις.Με αυτο τον τροπο (proxy) θα κοβω μονο προσβαση ή θα ελεγχω κι αυτες που μπαινουν ? Θα κόβεις και θα ράβεις. Μερικά συστήματα δίνουν επιλογή να μπορείς να δεις και τι λένε στο msn (π.χ. SmoothWall). Αρκετά καλό είναι το ClearOs.
alquiii Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Το δικο μου το setup το εχω ως εξησ¨ - Squid με squidguard , το οποιο σου δινει την δυνατοτηα να κατεβαζεις καθημερινα λιστες με sites τα οποια ειναι κατηγοριοποιειμενα συμφωνα με το θεμα δλδ. πχ λιστα με σιτε για sex πορνο bet ktl. Οι λιστες ανανεονονται καθε μερα και διαλεγεις μεσω του squid αν θ ακανεις allow h deny. Εκτοσ απο αυτο εχω συνδερσει και με havp kai clamav ωστε οτι περναει απο τον proxy να ψαχνεται κιολας. Επιοσης μεσω του squid Μπορεις να βαλεις ποια extensions πχ mp3 ή exe ωστε να μην τα κατεβαζουν. Οσο αναφορα το πως βλεπεις ποιοσ μπαινει που στηνεις webmin kai to GUI toy squid και εχει λεπτομερεις αναφορες ποιος μπηε που, ποση ωρα , τι κατεβασε, που προσπαθησε να μπει και δεν επιτραπηκε , τι download εκανε κτλ. Τωρα το να δεις τι γραφει στο msn πχ. δεν ειναι ουτε σωστο , ουτε νομιμο ουτε ηθικο. εκει το θεμα παει αλλου, δεν εισαι IT ετσι αλα κατασκοπος και δεν θα σου προτεινα τετοιες τεχνικες. ΕΙναι λιγο δυσκολο αν δεν ξερεις το παραπανω setup αλλα κυκλοφορει αρκετη βιβλιογραφια και με λιγη προσπαθειαθα το καταφερεις. ΚΑλυτερη λυση για μενα δεν υπαρχει, και φυσικα με proxy θα κανεις και πιο γρηγορη την πλοηγηση λογω caching.
BITOLIANO1 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 πολυ ενδιαφερον ! οντως δεν μας ενδιαφερει να φτασουμε να βλεπουμε τι γραφουν στο μσν,ειναι υπερβολικο αυτο. Καιριο ερωτημα ειναι : αν οι ελεγχομενοι θα καταλαβαινουν οτι η προσβαση τους ελεγχεται ή φιλτραρεται..χμμ
firewalker Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 πολυ ενδιαφερον ! οντως δεν μας ενδιαφερει να φτασουμε να βλεπουμε τι γραφουν στο μσν,ειναι υπερβολικο αυτο.Καιριο ερωτημα ειναι : αν οι ελεγχομενοι θα καταλαβαινουν οτι η προσβαση τους ελεγχεται ή φιλτραρεται..χμμ Κανονικά πρέπει αν τους το πεις. Κάποιος με στοιχειώδεις γνώσεις θα το καταλάβει.
alquiii Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Αν η σελιδα ειναι κομμενη απο το squid βγαζει μια custom page.
poscaman Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Το δικο μου το setup το εχω ως εξησ¨ - Squid με squidguard , το οποιο σου δινει την δυνατοτηα να κατεβαζεις καθημερινα λιστες με sites τα οποια ειναι κατηγοριοποιειμενα συμφωνα με το θεμα δλδ. πχ λιστα με σιτε για sex πορνο bet ktl. Οι λιστες ανανεονονται καθε μερα και διαλεγεις μεσω του squid αν θ ακανεις allow h deny. Εκτοσ απο αυτο εχω συνδερσει και με havp kai clamav ωστε οτι περναει απο τον proxy να ψαχνεται κιολας. Επιοσης μεσω του squid Μπορεις να βαλεις ποια extensions πχ mp3 ή exe ωστε να μην τα κατεβαζουν. Οσο αναφορα το πως βλεπεις ποιοσ μπαινει που στηνεις webmin kai to GUI toy squid και εχει λεπτομερεις αναφορες ποιος μπηε που, ποση ωρα , τι κατεβασε, που προσπαθησε να μπει και δεν επιτραπηκε , τι download εκανε κτλ. Τωρα το να δεις τι γραφει στο msn πχ. δεν ειναι ουτε σωστο , ουτε νομιμο ουτε ηθικο. εκει το θεμα παει αλλου, δεν εισαι IT ετσι αλα κατασκοπος και δεν θα σου προτεινα τετοιες τεχνικες. ΕΙναι λιγο δυσκολο αν δεν ξερεις το παραπανω setup αλλα κυκλοφορει αρκετη βιβλιογραφια και με λιγη προσπαθειαθα το καταφερεις. ΚΑλυτερη λυση για μενα δεν υπαρχει, και φυσικα με proxy θα κανεις και πιο γρηγορη την πλοηγηση λογω caching. +1000 Το ίδιο έχω στήσει κι εγώ, το δίδυμο squid + dansguardian απλά τα σπάει. Βάζουμε και iptables στο παιχνίδι και θωρακίζεται και το δίκτυο. Απλά θέλει μπόλικο διάβασμα και ψάξιμο για να το φέρεις στα μέτρα σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.