karmen1983 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Παιδιά πρώτα από όλα καλώς σας βρήκα!!! Τον Ιανουάριο του 2010 δηλαδή 9 μήνες πριν είπα δε πάει άλλο και την έκανα από την ΑΕ που δούλευα( και ας μην είχα εναλλακτική δουλειά ). Είχαν μαζευτεί αρκετά ( συνολικά 6000€ = 2000€ από μισθούς + 4000€ από υπερωρίες ).Η υπόσχεση του εργοδότη ήταν ότι κάθε μήνα θα παίρνω ένα ποσό μέχρι να με ξεπληρώσει. Από τότε δεν έχω πάρει ούτε ένα euro. Στα τηλέφωνα δεν απαντάει και πραγματικά δε ξέρω τι μπορώ να κάνω για να πάρω κάτι που μου ανήκει!!! Αν κάποιος έχει περάσει κάτι ανάλογο ας δώσει συμβουλή....
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 οπως τα λες ,οι επιλογες ειναι λιγες αλλα σχετικα πιο σιγουρες...αρχιζεις νομικες διαδικασιες απλα
firewalker Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Καταρχήν καλώς όρισες. Μπορείς να αποδείξεις το αληθές του λόγου σου; Αν ναι, κινήσου νομικά με κάποια μήνυση ή αγωγή (δεν ξέρω τι είναι καλύτερο).
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Καταρχήν καλώς όρισες. Μπορείς να αποδείξεις το αληθές του λόγου σου; Αν ναι, κινήσου νομικά με κάποια μήνυση ή αγωγή (δεν ξέρω τι είναι καλύτερο). ε ποσο δυσκολο θα ειναι να το αποδειξει?Υποθετω ο μισθος εμπαινε σε τραπεζικο λογαριασμο.Με μια αναλυτικη κινηση του λογαριασμου αποδυκνιεται,εφοσον ειχε συμβολαιο.
karmen1983 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Σας ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Ο μισθός δεν έμπαινε σε τραπεζικό λογαριασμό. Πληρωνόμουν από το λογιστήριο της εταιρείας υπογράφοντας αποδείξεις πληρωμής. Το κακό με τα νομικά είναι ότι ρώτησα δικηγόρο και η υπόθεση πάει το 2012 δηλαδή έλεος!!!!!!
slygeo87 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Κάρμεν, η εταιρεία που δουλεύει η 50χρονη θεία μου εδώ και 20 χρόνια στην Αθήνα, πάει για φούντο. Είναι απλήρωτη ένα χρόνο. Απλά για συμπαράσταση..=ρ
karmen1983 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Κάρμεν, η εταιρεία που δουλεύει η 50χρονη θεία μου εδώ και 20 χρόνια στην Αθήνα, πάει για φούντο. Είναι απλήρωτη ένα χρόνο.Απλά για συμπαράσταση..=ρ Κατάλαβα, εδώ είναι να μη χρωστάς, αν σου χρωστάνε απλά περιμένεις!!!
Physics_Rulez Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Αύριο πρωί στην επιθεώρηση εργασίας.
karmen1983 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Αύριο πρωί στην επιθεώρηση εργασίας. Πιστεύεις θα βγάλω άκρη από εκεί ή θα έχω την ίδια τύχη που είχε και ένας συνάδελφος που δουλεύαμε μαζί 2 χρόνια στην άνω ΑΕ;;;
Physics_Rulez Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Πιστεύεις θα βγάλω άκρη από εκεί ή θα έχω την ίδια τύχη που είχε και ένας συνάδελφος που δουλεύαμε μαζί 2 χρόνια στην άνω ΑΕ;;; Είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνει κανείς. Να θυμάσαι ότι πρέπει να επιμένεις στην επιθεώρηση. Να πηγαίνεις από κει μέρα παρά μέρα και να ενημερώνεσαι για το status. Αρχικά θα σου προτείνουν να έρθουν σε επαφή με το αφεντικό σου για να βεβαιώσουν το τι συμβαίνει. Εσύ θα τους πεις ότι δε σε έχει πληρώσει και δεν έχεις υπογράψει άλλωστε τις αποδείξεις πληρωμής. Δώσε στον υπάλληλο να καταλάβει ότι έχεις λογαριασμούς και ενοίκια που τρέχουν και ότι είσαι σε απελπιστική κατάσταση γι' αυτό άλλωστε και έφυγες ψάχνοντας ολημερίς για δουλειά. Αν δεν τον συγκινήσεις θα αργήσει. Δυστυχώς έτσι είναι. Στην επιθεώρηση εργασίας δεν θα πρέπει να αργήσουν πάνω από βδομάδα να βγάλουν άκρη. Αν από κει και πέρα αρχίσουν να σου τα μασάνε... "να, θα τα βρούμε, περίμενε" κτλ, πήγαινε στον προϊστάμενο και ρώτα τον αναλυτικά ποια είναι η διαδικασία που προβλέπεται και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα. Αρκετές φορές τα κάνουν πλακάκια με τις επιχειρήσεις και γίνεται μύλος εκεί μέσα. Ελπίζω πως το θέμα σου θα λυθεί και δε θα χρειαστεί να πας σε δικηγόρο. Σε καμιά περίπτωση δε θα σε πείσει να υπογράψεις τις αποδείξεις πληρωμής με την υπόσχεση ότι θα σου δώσει τα λεφτά, ακόμα και παρουσία του υπαλλήλου της επιθεώρησης. Θα συμφωνήσεις τα χρήματα να μπουν σε λογαριασμό τράπεζας για να υπάρχει διαφάνεια. Αυτό όμως το ξέρεις ήδη.
mrfan Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Τι επιχειρηση ηταν αυτη που σου χρωστουσε 6000 ευρω? Ποσους μηνες εκαναν να σε πληρωσουν?Πως ζουσες? Γιατι δεν εφυγες πιο μπροστα αφου δεν σε πληρωναν? Ξερεις αν υπαρχει ακομα αυτη η εταιρεια?εχει εργαζομενους?πληρωνονται κανονικα?
karmen1983 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνει κανείς.Να θυμάσαι ότι πρέπει να επιμένεις στην επιθεώρηση. Να πηγαίνεις από κει μέρα παρά μέρα και να ενημερώνεσαι για το status. Αρχικά θα σου προτείνουν να έρθουν σε επαφή με το αφεντικό σου για να βεβαιώσουν το τι συμβαίνει. Εσύ θα τους πεις ότι δε σε έχει πληρώσει και δεν έχεις υπογράψει άλλωστε τις αποδείξεις πληρωμής. Δώσε στον υπάλληλο να καταλάβει ότι έχεις λογαριασμούς και ενοίκια που τρέχουν και ότι είσαι σε απελπιστική κατάσταση γι' αυτό άλλωστε και έφυγες ψάχνοντας ολημερίς για δουλειά. Αν δεν τον συγκινήσεις θα αργήσει. Δυστυχώς έτσι είναι. Στην επιθεώρηση εργασίας δεν θα πρέπει να αργήσουν πάνω από βδομάδα να βγάλουν άκρη. Αν από κει και πέρα αρχίσουν να σου τα μασάνε... "να, θα τα βρούμε, περίμενε" κτλ, πήγαινε στον προϊστάμενο και ρώτα τον αναλυτικά ποια είναι η διαδικασία που προβλέπεται και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα. Αρκετές φορές τα κάνουν πλακάκια με τις επιχειρήσεις και γίνεται μύλος εκεί μέσα. Ελπίζω πως το θέμα σου θα λυθεί και δε θα χρειαστεί να πας σε δικηγόρο. Σε καμιά περίπτωση δε θα σε πείσει να υπογράψεις τις αποδείξεις πληρωμής με την υπόσχεση ότι θα σου δώσει τα λεφτά, ακόμα και παρουσία του υπαλλήλου της επιθεώρησης. Θα συμφωνήσεις τα χρήματα να μπουν σε λογαριασμό τράπεζας για να υπάρχει διαφάνεια. Αυτό όμως το ξέρεις ήδη. Σ΄ευχαριστώ!!! Θα το δοκιμάσω από αύριο κιόλας, ας ελπίσουμε να πιάσει αλλιώς με βλέπω σε δικαστήριο το 2012!!!
kage Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 τι επαθε ο συναδελφος σου δηλ? θα πληρωνοσουν σαν μισθο 2χιλ σε 9 μηνες δηλ.222ε το μηνα?!! οτι ειναι α.ε. στην ουσια σημαινει οτι μπορεις να δεις ισολογισμο ωστε να μην σου πει δεν εχουμε χρηματα... http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BD%CF%8E%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%B7_%CE%95%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1
karmen1983 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Τι επιχειρηση ηταν αυτη που σου χρωστουσε 6000 ευρω?Ποσους μηνες εκαναν να σε πληρωσουν?Πως ζουσες? Γιατι δεν εφυγες πιο μπροστα αφου δεν σε πληρωναν? Ξερεις αν υπαρχει ακομα αυτη η εταιρεια?εχει εργαζομενους?πληρωνονται κανονικα? Η ΑΕ είχε να κάνει με ξενοδοχειακό εξοπλισμό ο μισθός μου ήταν κοντά στα 2000€ και απλά αντί να παίρνω 2000€ έπαιρνα ένα ποσοστό λόγω <<κρίσης>> (γύρω στα 600 - 700 €). Πολύ απλά έμενα για αυτό το ποσοστό που θα μου έδινε ενοίκιο, δόσεις κλπ. Η εταιρεία υπάρχει ακόμα αλλά το αφεντικό άφαντο. Εγώ + 5 ακόμα παλιοί συνάδελφοι είναι στην ίδια μοίρα << εδώ παπάς εκεί παπάς που είναι ο παπάς>>. Συμφωνώ μαζί σου ότι κακώς έμενα αφού δεν έπαιρνα τις αποδοχές που έπρεπε άλλα από τη στιγμή που δεν υπήρχε εναλλακτική τι άλλο θα μπορούσα να κάνω?? Ο σπιτονοικοκύρης και οι τράπεζες δεν ξέρουν << δεν έχω τώρα περίμενε ένα μήνα>>. Με το που βρήκα δουλειά την έκανα αμέσως!!!!(και μιλάμε για υποψία δουλειάς!!!) ---------- Προσθήκη στις 03:11 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 03:08 ---------- τι επαθε ο συναδελφος σου δηλ?θα πληρωνοσουν σαν μισθο 2χιλ σε 9 μηνες δηλ.222ε το μηνα?!! Έγινε συμφωνία με το πρώην αφεντικό ότι αφού δεν μπορεί να καταβάλει όλο το ποσό θα τα έδινε σε δόσεις κάθε μήνα δηλαδή για παράδειγμα κάθε 5 του μηνός θα δίνει 500 €. Πολύ απλά δεν έδωσε καμία δόση και ακόμα πιο απλά δεν έγινε τίποτα μετά!!!! Τόσο απλά τα πράγματα!!!
kage Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 αρα ειστε 5-6 ατομα για να βρειτε μαζι δικηγορο..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.