karmen1983 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 τι επαθε ο συναδελφος σου δηλ?θα πληρωνοσουν σαν μισθο 2χιλ σε 9 μηνες δηλ.222ε το μηνα?!! οτι ειναι α.ε. στην ουσια σημαινει οτι μπορεις να δεις ισολογισμο ωστε να μην σου πει δεν εχουμε χρηματα... http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BD%CF%8E%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%B7_%CE%95%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1 Για να σου δώσω να καταλάβεις η εταιρία σφραγίστηκε ακάλυπτες επιταγές κλπ. Ο τύπος όμως και τα παιδιά του σε κολυμβητήριο πάει και νέο αυτοκίνητο έχει πάρει. Ναι η εταιρία φαίνεται καταχρεωμένη αλλά ΕΜΕΝΑ τι με νοιάζει να στο πω απλά? Ο ισολογισμός θα δείξει έλλειμμα!!! Εγώ απλά τα δουλεμένα θέλω!!! ---------- Προσθήκη στις 03:20 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 03:18 ---------- αρα ειστε 5-6 ατομα για να βρειτε μαζι δικηγορο.. Ναι τα οποία όμως δεν έχουν μία για δικαστικά έξοδα κλπ. Θα μου πεις τα διεκδικείς και αυτά αλλά τα δίνεις τώρα και τα παίρνεις στη καλύτερη περίπτωση το 2012!!! Και μιλάμε για οικογενειάρχες και όχι home alone όπως εγώ!!!
bluesattack Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Kωλοπεριπτωση.Ακριβως στην ιδια φαση ηταν ενας γνωστος (ακομα και το ποσο ειναι ιδιο,μισθοι και δωρα κλπ).Απλως πηρε μια ''δοση'' και μετα..Ειχε παραιτηθει γιατι η υποθεση θα τραβαγε σε μακρος , ο αλλος ειναι μεταξυ φθορας και πτωχευσης,σκεφτηκε οτι μπορει να παιζαν και τιποτα αναβολες ,οποτε πηρε εκει το επιδομα και..Σαν παραδειγμα το λεω , δεν σε αποτρεπω απο κατι, και ναι η φαση ειναι εξοργιστικη δυστυχως.Εσυ παραιτηθηκες ειπες ? (Υπολογισε τα εξοδα και κυνηγησε το αμα ειναι-ο paredwse μπορει να σε διαφωτισει καλυτερα)
Skylined Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Σε τέτοιες περιπτώσεις οι σκέψεις μας μπορεί να γίνουν εξαιρετικά βλαβερές (για εμάς) γι' αυτό πρώτα απ' όλα χρειάζεται σωστή φιλοσοφία, τέλεια αποδοχή, ψυχραιμία, υπομονή, χιούμορ. Το λέω γιατί κόσμος και κόσμος που του τυχαίνει κάτι παρόμοιο απελπίζεται, κλαίει, κοπανιέται, μιζεριάζει, μεγάλη τραγωδία υπάρχει στον κόσμο τούτο.
The_Judas Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δεν χρειάζεται δικηγόρο. Θα αναλάβει η επιθεώρηση εργασίας γι' αυτό + τα πρόστιμα που θα του ρίξει. Αρχικά βέβαια θα τον προειδοποιήσουν μήπως και τα δώσει.
karmen1983 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Kωλοπεριπτωση.Ακριβως στην ιδια φαση ηταν ενας γνωστος (ακομα και το ποσο ειναι ιδιο,μισθοι και δωρα κλπ).Απλως πηρε μια ''δοση'' και μετα..Ειχε παραιτηθει γιατι η υποθεση θα τραβαγε σε μακρος , ο αλλος ειναι μεταξυ φθορας και πτωχευσης,σκεφτηκε οτι μπορει να ρπαιζαν και τιποτα αναβολες ,οποτε πηρε εκει το επιδομα και..Σαν παραδειγμα το λεω , δεν σε αποτρεπω απο κατι, και ναι η φαση ειναι εξοργιστικη δυστυχως.Εσυ παραιτηθηκες ειπες ? (Υπολογισε τα εξοδα και κυνηγησε το αμα ειναι-ο paredwse μπορει να σε διαφωτισει καλυτερα) Δεν παραιτήθηκα, έγινε εικονική απόλυση να καταλάβεις για να μπω στο ταμείο, να παίρνω κανένα φράγκο μέχρι να βρω κάτι σταθερό. Τα έξοδα δικηγόρου, παράστασης σε δικαστήριο, παράβολα κλπ. με πρώτη εκτίμηση του δικηγόρου είναι γύρω στα 1500€ στη περίπτωση που δεν γίνει καμία αναβολή άρα δεν έχουμε νέα έξοδα παράστασης σε δικαστήριο κλπ. Φυσικά και αξίζει να το κάνω άλλωστε τα δικαστικά έξοδα εκδικάζονται μαζί με τα χρωστούμενα! Και να στο πω πιο απλά ας τα πάρει όλα ο δικηγόρος στο πρώην αφεντικό μου δεν θέλω να χαρίσω μια! Απλά προσπαθώ να βρω μια πιο γρήγορη λύση από αυτή του δικηγόρου και των δικαστηρίων!
_hopelesscase_ Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Έχω βρεθεί στην ίδια θέση. Η επιθεώρηση εργασίας είναι καλό πρώτο στάδιο για την υπόθεση, αλλά ο ρόλος της είναι βασικά μεσολαβητικός μεταξύ εργοδοσίας και καταγγέλλοντος, ώστε να τους πιέσει να σου δώσουν τα χρωστούμενα. Αν δεν συμμορφωθούν (πολλοί εργοδότες δεν εμφανίζονται καν όταν τους καλέσει η επιθεώρηση..) τρώνε πρόστιμο + κυρώσεις. Αυτό για τον εργοδότη. Εσύ για να πάρεις τα λεφτά σου στη συνέχεια (αν δεν τα έχετε βρει μέσω επιθεώρησης είτε γιατί δεν εμφανίστηκε είτε γιατί αρνείται ότι σε είχε υπάλληλο και σου χρωστάει) κάνεις αγωγή σε δικαστήριο. Το ότι έχει προηγηθεί εξέταση της υπόθεσης από επιθεώρηση εργασίας είναι ήδη πολύ υπέρ σου, για το δικαστήριο. Μάζεψε ό,τι χαρτί προκύψει από επιθ.εργ. για να το δώσεις στο δικηγόρο που θα σε αναλάβει. Καλύτερα βέβεα είναι να είστε κι αλλοι εργαζόμενοι απ' την ίδια υπόθεση, για να σας βγουν φτηνότερα τα δικαστικά έξοδα. Και θα έιναι και πιο ισχυρή η καταγγελία έτσι. Το μόνον μειονέκτημα στην παραπάνω διαδικασία έιναι ότι η σειρά που θα πάρετε για να εκδικαστεί η υποθεση θα'ναι το 2012 όπως είπες ή μπορεί και μετά την έλευση του αντίχριστου. Μια λύση είναι να τον βομβαρδίσεις με τηλέφωνα (τον εργοδότη βρε...) όπου θα του λες "θα σε καταγγείλουμε αν δεν μας πληρώσεις, θα σε κάνουμε, θα σε ράνουμε...." μπας και ψαρώσει. Αν και όλα αυτά τα λαμόγια που στήνουν επιχειρήσεις χωρίς να'χουν λεφτά για μισθοδοσία δεν ιδρώνει το αυτί τους έυκολα, μπορεί ο άλλος να χρωστάει μισό εκατομύριο ευρώπουλα στο ΙΚΑ από πρόστιμα και να συνεχίζει να κλέβει. Τώρα για το αν "φτώχυνε" ο καημενούλις ο επιχειρηματίας και δεν έχει να σε πληρώσει, μη μασάς κουτόχορτο. Δηλαδή αν η επιχείρηση πήγαινε σφαίρα στο χρηματιστήριο, θα μοιραζόσασταν τα κέρδη; Ή μόνο τη χασούρα μοιράζεστε; (-->προφανώς) Για μαλάκες ψάχνουν, ας μην τους κάνουμε τη χάρη όμως.... εντιτ: Το ποσό που γράφεις ότι σου είπε ο δικηγόρος για έξοδα παράστασης κλπ. είναι υπερβόλα και γδάρσιμο. Εγώ ξέρω για αντίστοιχα έξοδα κάτω του πεντακοσάευρου. Ρώτα και αλλού. Ή βρες δικηγόρο που υπερασπίζεται εργατικές υποθέσεις εκ πεποιθήσεως και όχι για να γδάρει τον εργαζόμενο-πελάτη. 1500 ευρά με τίποτα φίλε, νομίζω κι αυτός λαμόγιο στις πλάτες σου. Δεν ξέρω, ας πει και κάποιος άλλος τι εμπειρία έχει.
karmen1983 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Έχω βρεθεί στην ίδια θέση. .......Μια λύση είναι να τον βομβαρδίσεις με τηλέφωνα (τον εργοδότη βρε...) όπου θα του λες "θα σε καταγγείλουμε αν δεν μας πληρώσεις, θα σε κάνουμε, θα σε ράνουμε...." μπας και ψαρώσει........... εντιτ: Το ποσό που γράφεις ότι σου είπε ο δικηγόρος για έξοδα παράστασης κλπ. είναι υπερβόλα και γδάρσιμο. Εγώ ξέρω για αντίστοιχα έξοδα κάτω του πεντακοσάευρου. Ρώτα και αλλού. Ή βρες δικηγόρο που υπερασπίζεται εργατικές υποθέσεις εκ πεποιθήσεως και όχι για να γδάρει τον εργαζόμενο-πελάτη. 1500 ευρά με τίποτα φίλε, νομίζω κι αυτός λαμόγιο στις πλάτες σου. Δεν ξέρω, ας πει και κάποιος άλλος τι εμπειρία έχει. Το κακό του θέματος είναι ότι δε σηκώνει το ρημάδι το τηλέφωνό του!!! Και εγώ και οι υπόλοιποι συνάδελφοι έχουμε βαρεθεί να τον καλούμε μέχρι να βγει ο τηλεφωνητής! Όσο για το θέμα του δικηγόρου, είναι το δικηγορικό γραφείο που δουλεύει η κολλητή μου! Τώρα αν τρώω πουστιά και από κει, ε τότε παραιτούμαι γενικώς, τι άλλο να πω??
kage Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 αν παει για πτωχευση δεν τον ενδιαφερουν τα υπολοιπα ετσι και αλλιως α.ε. ειναι.δεν του πειραζουν προσωπικη περιουσια. Να ναι καλα αυτο το κρατος που κανει ολο "εξυπνες"κινησεις και αυτος που χρωσταει-εφαγε πολλα απο το κρατος ειτε ικα ειτε φπα κτλ θα τα βγαλει περα με την περαιωση με ψιχουλα
karmen1983 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Τελικά πήγα στο δικηγόρο. Μίλησα με το δικηγόρο σήμερα και του έκανα και μία εξουσιοδότηση για να με εκπροσωπεί! Αυτός πήγε από επιθεώρηση εργασίας και ταυτόχρονα έστειλε αγωγή για παραπομπή σε ποινικό (καθώς θεωρείται ποινικό η μη καταβολή δεδουλευμένων). Ο δικηγόρος μου είπε ότι κανένας δεν διακινδυνεύει να πάει σε ποινικό δικαστήριο και ειδικά για 6000€. Μαντέψτε λοιπόν μία ώρα μετά από αυτά τα γεγονότα τι έγινε!!!! Κάποιος με πήρε τηλέφωνο που τον έπαιρνα και με έγραφε τόσο καιρό! Μου πρότεινε να μου δώσει κάποια τώρα και κάποια αργότερα! (ψάχνει για μ....κα πάλι) Η απάντηση μου ήταν να μιλήσει με το δικηγόρο μου και μόνο! Και όπως καταλαβαίνεται αφού δικαστήριο δεν πάω (μίλησα με το δικηγόρο μετά τη κουβέντα που είχε με το πρώην αφεντικό μου και τα λεφτά θα τα καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό αύριο πρωί) τα έξοδα δικηγορικά κλπ είναι μηδαμινά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Και να σημειωθεί ότι η επιθεώρηση εργασίας το μόνο που θα έκανε ήταν ένας συμβιβασμός για να δώσει ο τύπος τα χρωστούμενα σε δόσεις! Γνωστή ιστορία όπως σας είχα γράψει και πριν. Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τη κουβεντούλα πάνω στο θέμα μου!!! Και εύχομαι κανένας μας από δω και πέρα να μην πέσει σε παρόμοια φάση...
black_widow Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Mπράβο Εάν δε σου κάνει κόπο να μας πεις πόσο σου πήγε για τα δικαστικά έξοδα, αυτά τα αρχικά που έκανες, έτσι να έχουμε μία ιδέα γιατί είναι δύσκολες οι εποχές και πολλά τα λαμόγια( με π.μ εάν δε θέλεις να γράψεις δημόσια πόσα βγήκαν).
karmen1983 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Χαίρομαι. Εγώ να δεις πόσο χαίρομαι!!! Ξαφνικά θυμήθηκε τον αριθμό τηλεφώνου μου και έχει μιλήσει ήδη 4 φορές με το δικηγόρο μου. Αλλά είχα φτάσει στο σημείο ειλικρινά σου μιλάω να πω στο δικηγόρου πάρε όσα θες ακόμα και τα 6 χιλιάρικα όλα δικά σου, αρκεί να μη του χαρίσει δεκάρα τσακιστεί του πρώην αφεντικού! Αλλά το γενικό συμπέρασμα είναι ότι σε αυτή τη χώρα το δίκιο σου πρέπει να το ψάξεις πολύ, δυστυχώς έτσι πάει....
The_Judas Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Mπράβο Εάν δε σου κάνει κόπο να μας πεις πόσο σου πήγε για τα δικαστικά έξοδα, αυτά τα αρχικά που έκανες, έτσι να έχουμε μία ιδέα γιατί είναι δύσκολες οι εποχές και πολλά τα λαμόγια( με π.μ εάν δε θέλεις να γράψεις δημόσια πόσα βγήκαν). Ακόμη και αν δεν πήγαινε σε δικηγόρο, θα έβαζε η επιθεώρηση εργασίας δικό της.
karmen1983 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Mπράβο Εάν δε σου κάνει κόπο να μας πεις πόσο σου πήγε για τα δικαστικά έξοδα, αυτά τα αρχικά που έκανες, έτσι να έχουμε μία ιδέα γιατί είναι δύσκολες οι εποχές και πολλά τα λαμόγια( με π.μ εάν δε θέλεις να γράψεις δημόσια πόσα βγήκαν). Θα σου απαντήσω σε μερικές μέρες πάνω σε αυτό μόλις συναντηθώ με το δικηγόρο για να τον πληρώσω. Ο δικηγόρος κάνοντας αυτή την πρόταση μου την πρότεινε σαν πολύ καλή κίνηση και αρχικά <<ανέξοδη>>. Το πόσο ανέξοδη θα μου βγει θα σου το πω μόλις μου ανακοινώσει το ποσό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.