zoranb Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Θέλω να φτιάξω εξαερισμό για το εντοιχιζόμενο ψυγείο που έχω. Όχι όμως μια απλή γρίλια, θέλω να προσαρμόσω κ έναν μικρό ανεμιστήρα ώστε να μην είναι μόνο παθητικός εξαερισμός,να βγάζει θερμότητα το ανεμιστηράκι, το οποίο παρεπιπτόντως πρέπει να είναι και αθόρυβο όσο το δυνατό περισσότερο. Άρα πρέπει να γίνει μια custom κατασκευή... 1. πού θα βρώ ανεμιστηράκι μικρό/λεπτό κ αθόρυβο; 2. τί είδος παροχή θα δώσω στο ανεμιστηράκι; από πού;
leftermann Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 τα ανεμιστηράκια για pc πώς σου φαίνονται σαν ιδέα; Έχει αθόρυβα. Υποθέτω θα τροφοδοτηθούν με κάνα μετασχηματιστή, αλλά δεν ξέρω σίγουρα τι τάση θέλουν...
zoranb Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 ok καλή ιδέα, αλλά ναι με το ρεύμα δεν ξέρω κι εγώ πως θα το κάνω!
leftermann Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 από ότι βλέπω γκουγκλάρωντας, τα φουρφουράκια αυτά δουλεύουν με 12 βολτ. Οπότε πας σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών και ζητάς ένα τροφοδοτικό 12 βολτ, υποθέτω μικρής ισχύος. Ή ίσως με έναν κοινό μετασχηματιστή, από αυτούς που χρησιμοποιούν για 12βολτο φωτισμό...
yiannis72 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Τετοια ανεμιστηράκια υπάρχουν και σε 220V,δεν ξέρω όμως αν είναι τόσο αθόρυβα όσο θέλεις.
zoranb Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 χμμ ναι έχεις δίκιο για το θόρυβο, βέβαια τα συγκεκριμένα ούτε διαστάσεις έχουν για να δώ εάν χωράνε
yiannis72 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Αυτά που είναι σαν του pc, έχουν διαστάσεις.8χ8 και 12χ12cm.
HamerZ Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Και θα βάλεις και ροοστάτη οπότε θα ρυθμίζεις με το χέρι να θες μαξ ή λιγότερες στροφές.
zoranb Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 από ότι βλέπω γκουγκλάρωντας, τα φουρφουράκια αυτά δουλεύουν με 12 βολτ. Οπότε πας σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών και ζητάς ένα τροφοδοτικό 12 βολτ, υποθέτω μικρής ισχύος. Ή ίσως με έναν κοινό μετασχηματιστή, από αυτούς που χρησιμοποιούν για 12βολτο φωτισμό... μπορώ να το συνδέσω με το ψυγείο κ να πάρω από εκεί ρεύμα άραγε; όχι όμως 220v αλλά του ψυγείου... παίζει να κάνει απευθείας χωρίς μετατροπές;
leftermann Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 δεν κατέχω τόσα πολλά. Αν δεν κατέχεις ούτε εσύ, θα έλεγα να μην το σκαλίσεις Δεν είναι δύσκολο. Ένα τροφοδοτικό στα κατάλληλα βολτ, και στο ανεμιστήρι κόβεις το φις και συνδέεις τα καλώδια στο τροφοδοτικό.
Ntinaras Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 μπορεις να βαλεις ενα θερμιστορ και να το κολλησεις στις σιδεριες πισω και θα δουλευει ο ανεμιστηρας αναλογα τη θερμοκρασια τους
paylidis Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 omfg παρα λιγο δύο χρόνια ρε ζοραν... την έκανες τελικα την πατεντα;
zoranb Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δεν την έκανα όχι, αλλά πρέπει τώρα να την κάνω γιατί με τις ζέστη ανεβάζει θερμοκρασίες κ δεν μαρέσει καθόλου αυτό. Θέλω να βάλω ανεμιστηράκι αλλά χωρίς μετασχηματιστές κλπ. κάποια άλλη λύση εκτός των προαναφερόντων έχετε δεί?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα