Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να φτιάξω εξαερισμό για το εντοιχιζόμενο ψυγείο που έχω. Όχι όμως μια απλή γρίλια, θέλω να προσαρμόσω κ έναν μικρό ανεμιστήρα ώστε να μην είναι μόνο παθητικός εξαερισμός,να βγάζει θερμότητα το ανεμιστηράκι, το οποίο παρεπιπτόντως πρέπει να είναι και αθόρυβο όσο το δυνατό περισσότερο. Άρα πρέπει να γίνει μια custom κατασκευή...

1. πού θα βρώ ανεμιστηράκι μικρό/λεπτό κ αθόρυβο;

2. τί είδος παροχή θα δώσω στο ανεμιστηράκι; από πού;

Δημοσ.

τα ανεμιστηράκια για pc πώς σου φαίνονται σαν ιδέα; Έχει αθόρυβα. Υποθέτω θα τροφοδοτηθούν με κάνα μετασχηματιστή, αλλά δεν ξέρω σίγουρα τι τάση θέλουν...

Δημοσ.

από ότι βλέπω γκουγκλάρωντας, τα φουρφουράκια αυτά δουλεύουν με 12 βολτ. Οπότε πας σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών και ζητάς ένα τροφοδοτικό 12 βολτ, υποθέτω μικρής ισχύος.

Ή ίσως με έναν κοινό μετασχηματιστή, από αυτούς που χρησιμοποιούν για 12βολτο φωτισμό...

Δημοσ.
από ότι βλέπω γκουγκλάρωντας, τα φουρφουράκια αυτά δουλεύουν με 12 βολτ. Οπότε πας σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών και ζητάς ένα τροφοδοτικό 12 βολτ, υποθέτω μικρής ισχύος.

Ή ίσως με έναν κοινό μετασχηματιστή, από αυτούς που χρησιμοποιούν για 12βολτο φωτισμό...

μπορώ να το συνδέσω με το ψυγείο κ να πάρω από εκεί ρεύμα άραγε; όχι όμως 220v αλλά του ψυγείου... παίζει να κάνει απευθείας χωρίς μετατροπές;

Δημοσ.

δεν κατέχω τόσα πολλά. Αν δεν κατέχεις ούτε εσύ, θα έλεγα να μην το σκαλίσεις :-)

Δεν είναι δύσκολο. Ένα τροφοδοτικό στα κατάλληλα βολτ, και στο ανεμιστήρι κόβεις το φις και συνδέεις τα καλώδια στο τροφοδοτικό.

Δημοσ.

μπορεις να βαλεις ενα θερμιστορ και να το κολλησεις στις σιδεριες πισω και θα δουλευει ο ανεμιστηρας αναλογα τη θερμοκρασια τους

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Δεν την έκανα όχι, αλλά πρέπει τώρα να την κάνω γιατί με τις ζέστη ανεβάζει θερμοκρασίες κ δεν μαρέσει καθόλου αυτό.

Θέλω να βάλω ανεμιστηράκι αλλά χωρίς μετασχηματιστές κλπ. κάποια άλλη λύση εκτός των προαναφερόντων έχετε δεί?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...