Προς το περιεχόμενο

Κατατακτηριες απο ΤΕΙ σε ΤΕΙ

kost56

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
[..] κ με τον βαθμο του πτυχιου μου να μπω αυριο στην Αρχιτεκτονικη,Ιατρικη,Νομικη....στεκει τωρα αυτο?

Κάτι ήξερε λοιπόν ο ΔΟΑΤΑΠ που δεν στο αναγνώριζε :P

Πάντως χωρίς να υποστηρίζω αν είναι δίκαιο ή άδικο, αυτό που λες δεν "στέκει" και πολύ. Φαντάσου ότι στην Αρχιτεκτονική μπαίνουν άτομα που έχουν εξεταστεί μόνο σε ολοκληρώματα/παραγώγους και φυσική κατεύθυνσης. I mean ότι το επίπεδο στα πρώτα μαθήματα δεν θα είναι και αξεπέραστο, ενώ αν είσαι δικηγόρος και πας αρχιτεκτονική ε το σύστημα δεν μπορεί να σε καταδικάσει για τη βλακεία που σε δέρνει.

Για το αν είναι άδικο για τους απόφοιτους συναφούς σχολής, life's a bitch γενικότερα. Εδώ μερικοί κακομοίρηδες γύφτουλες πετούσαν παιδιά έξω από τις σχολές και τους έτρωγαν θέση για να πάρουν το πάσο, οι εισακτέοι από καταταρκτήριες θα μας πειράξουν?

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Μα δε μπαίνεις σε όλες τις σχολές με βαθμό πτυχίου, στις περισσότερες κατακτήριες εξετάσεις δίνεις για μπεις.

επειδη αυτο ρωτησα αρχικα,ξερουμε ποιες ειναι αυτες στις οποιες μπαινεις με βαθμο πτυχιου?

Κ παλι ομως δεν αλλαζει πολλα διοτι κ μια μη συναφη σχολη να υπαρχει που μου επιτρεπει εισαγωγη βαση βαθμου πτυχιου κ δεδομενου οτι το Δοαταπ μου εδωσε βαθμολογια ''αριστα'' τοτε φανταζομαι θα φαω πολυ κοσμο ενω πχ δεν ξερω στοιχειωδως να εκφραζομαι στα Ελληνικα κ ετσι αναδυκνιεται κ παλι το κουλο του συστηματος

Δημοσ.
επειδη αυτο ρωτησα αρχικα,ξερουμε ποιες ειναι αυτες στις οποιες μπαινεις με βαθμο πτυχιου?

Κ παλι ομως δεν αλλαζει πολλα διοτι κ μια μη συναφη σχολη να υπαρχει που μου επιτρεπει εισαγωγη βαση βαθμου πτυχιου αναδυκνιεται κ παλι το κουλο του συστηματος

Υπάρχει λίστα που αναγράφει σε ποιές σχολές μπορείς να μπεις είτε με κατατακτήριες εξετάσεις είτε με βαθμό πτυχίου. Π.χ. εγώ ως απόφοιτος ΤΕΙ Διοίκησης Επιχειρήσεων μπορώ να δώσω κατατακτήριες εξετάσεις στο Οικονομικό ( που όντως εκεί ήθελα να μπω αλλά δεν είχα φράγκα για να σπουδάσω επαρχία , μην παραλείψω να πω τον πόνο μου ) αλλά φυσικά δεν μπορώ να δώσω εξετάσεις για Ιατρική. Είπαμε , είμαστε για τα μπάζα στην Ελλάδα αλλά όχι και τόσο πολύ. Τη λίστα δε θυμάμαι που την είχα βρει, πάντως αφού την είχα βρει με το all - time classic google search μπορείς να τη βρεις και εσύ. :P

Λίστα που να αναγράφει συγκεντρωτικά ποιές είναι οι σχολές που μπαίνεις με βαθμό πτυχίου δε θυμάμαι να έχω βρει.

---------- Προσθήκη στις 22:59 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:55 ----------

ενω πχ δεν ξερω στοιχειωδως να εκφραζομαι στα Ελληνικα κ ετσι αναδυκνιεται κ παλι το κουλο του συστηματος

Και όμως στα ΤΕΙ υπάρχουν άτομα που μπαίνουν με εξετάσεις που προέρχονται από Βουλγαρία κ.λ.π. και κάνουν ένα χρόνο προπαρασκευαστικά μαθήματα στην ελληνική γλώσσα. Μην το θεωρείς περίεργο.

Δημοσ.
Υπάρχει λίστα που αναγράφει σε ποιές σχολές μπορείς να μπεις είτε με κατατακτήριες εξετάσεις είτε με βαθμό πτυχίου. Π.χ. εγώ ως απόφοιτος ΤΕΙ Διοίκησης Επιχειρήσεων μπορώ να δώσω κατατακτήριες εξετάσεις στο Οικονομικό ( που όντως εκεί ήθελα να μπω αλλά δεν είχα φράγκα για να σπουδάσω επαρχία , μην παραλείψω να πω τον πόνο μου ) αλλά φυσικά δεν μπορώ να δώσω εξετάσεις για Ιατρική. Είπαμε , είμαστε για τα μπάζα στην Ελλάδα αλλά όχι και τόσο πολύ. Τη λίστα δε θυμάμαι που την είχα βρει, πάντως αφού την είχα βρει με το all - time classic google search μπορείς να τη βρεις και εσύ. :P

Λίστα που να αναγράφει συγκεντρωτικά ποιές είναι οι σχολές που μπαίνεις με βαθμό πτυχίου δε θυμάμαι να έχω βρει.

ετσι απο περιεργεια θα ψαξω να την βρω...αν κ δεν θα εκπλαγω εαν διαπιστωσω κανα κουλο.Πχ γιατι κατι μου λεει οτι ως ''πτυχιουχος αει ψυχολογιας'' παιζει να με αφηνουν να δινω κ σε Ιατρικη?

Διοτι οκ ξερω οτι υπαρχει ενα διαχωρισμος στο γραμμα κ πνευμα του νομου μεταξυ αει/τει στην Ελλαδα

Δημοσ.

Η επίσημη πηγή είναι αυτή του Υπουργείου, εδώ: http://www.ypepth.gr/el_ec_page790.htm

Όπως βλέπετε, η συνάφεια εξετάζεται μόνο για τους κατόχους τίτλων σπουδών από ανώτερες σχολές υπερδιετούς κύκλου φοίτησης (νομίζω ΤΕΙ όταν αυτά ήταν 2.5 έτη σπουδών). Οι πτυχιούχοι 4ετών ΤΕΙ και ΑΕΙ, από όποιο τμήμα και να είναι, σε όποιο θέλουν. Και ο βαθμός πτυχίου εξετάζεται μόνο κατά την ισοβαθμία στην τελευταία θέση...

Δημοσ.
Η επίσημη πηγή είναι αυτή του Υπουργείου, εδώ: http://www.ypepth.gr/el_ec_page790.htm

Όπως βλέπετε, η συνάφεια εξετάζεται μόνο για τους κατόχους τίτλων σπουδών από ανώτερες σχολές υπερδιετούς κύκλου φοίτησης (νομίζω ΤΕΙ όταν αυτά ήταν 2.5 έτη σπουδών). Οι πτυχιούχοι 4ετών ΤΕΙ και ΑΕΙ, από όποιο τμήμα και να είναι, σε όποιο θέλουν. Και ο βαθμός πτυχίου εξετάζεται μόνο κατά την ισοβαθμία στην τελευταία θέση...

Δες τι βρηκα εγω απο ενα φροντιστηριο.

http://www.hxos.edu.gr/index.php?p=5

Δ2) Και η κατάταξη με βάση τον βαθμό του Πτυχίου είναι αντισυνταγματική

Ο Ν.1865/89 αρθρ1 ( Κύρωση της Β3/22474/83, αρθρ.4, παρ.4 ) καθορίζει ότι η κατάταξη των πτυχιούχων Α.Ε.Ι. επιτρέπεται είτε με εξετάσεις γίνεται σε τρία ( 3 ) μαθήματα είτε με βάση τον βαθμό του πτυχίου του υποψηφίου ενώ με το αρθρ 4 του ιδίου νόμου και μέχρι το 2004 η κατάταξη πτυχιούχων Τ.Ε.Ι. γίνεται με εξετάσεις σε τρία μαθήματα.

Η κατατάξη των πτυχιούχων Τ.Ε.Ι. με βάση βαθμολογικό κριτήριο είναι αυτόχρημα αντισυνταγματική διότι:

Α) Μέχρι και σήμερα ουδείς και ουδέποτε ενημέρωσε τους φοιτητές των Τ.Ε.Ι. κατά την διάρκεια των σπουδών τους για το ενδεχόμενο να παίξει κάποιο ρόλο στην επιστημονική τους ανέλιξη ο βαθμός του πτυχίου των Τ.Ε.Ι. ο οποίος μάλιστα έχει παύσει με νόμο να αποτελεί κριτήριο για την κατάταξή τους στα Α.Ε.Ι. από το 1982!. Η εκ των υστέρων θέσπιση κριτηρίων είναι σε ευθεία αντίθεση προς το Σύνταγμα.

Β) Οι αρχικές συνθήκες υπό τις οποίες προγραμμάτισε κάποιος το μέλλον του δεν μπορεί να ανατραπούν με νόμο Έτσι ορίζει το Σύνταγμα!. Αν το κράτος αποφασίζει διαφορετικά από τα ισχύοντα θα πρέπει να ενημερώσει αυτούς που θα εισαχθούν εφέτος ως πρωτοετείς κα οι νέες διατάξεις να τεθούν σε ισχύ μετά από τέσσερα χρόνια όταν δηλαδή θα αποφοιτούν αυτοί που πρωτοενημερώθηκαν.

Γ) Σα να μην έφθαναν τα ανωτέρω είδαμε και ανακοινώσεις Σχολών που όχι μόνο υιοθέτησαν το βαθμολογικό κριτήριο στις κατατάξεις αλλά «διευκρίνιζαν» ότι αίτηση μπορούν να υποβάλουν μόνο όσοι έχουν πτυχίο με βαθμό 8,5 και άνω. Τέτοιο δικαίωμα ,φυσικά, δεν προκύπτει από πουθενά για την Σχολή. Στις σχετικές ενστάσεις και διαμαρτυρίες το ΥΠ.Ε.Π.Θ. δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση

.

Για την ιστορια παντως το Δοαταπ μου αναγνωρισε βαθμο πτυχιου ανω του 8.5....αρα ανετα μπορω να γινω Αρχιτεκτονας εαν το αποφασισω...

Δημοσ.

Πάμε πάλι:

Δεν αρκεί να το αποφασίσεις μόνο, ασχέτως του βαθμού πτυχίου σου. Για τους Αρχιτέκτονες Μηχανικούς του ΕΜΠ συγκεκριμένα, αν έδινες την περίοδο 2009-2010, θα έπρεπε να διαγωνιστείς για 2 θέσεις εισακτέων (το 2% των συνολικών θέσεων εισακτέων για το συγκεκριμένο ακαδημαϊκό έτος) μαζί με όλους τους υπόλοιπους υποψηφίους για κατατακτήριες στο ίδιο τμήμα, σε 3 μαθήματα, τα εξής 6 :P : Ελεύθερο Σχέδιο 1 & 2, Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός 1 & 2, Ιστορία και Θεωρία 1 & 2.

Αν ισοβαθμούσες στη 2η θέση με κάποιους άλλους, τότε μόνο θα εξετάζονταν οι βαθμοί των πτυχίων σας, για το...tie-break.

Δημοσ.
Πάμε πάλι:

Δεν αρκεί να το αποφασίσεις μόνο, ασχέτως του βαθμού πτυχίου σου. Για τους Αρχιτέκτονες Μηχανικούς του ΕΜΠ συγκεκριμένα, αν έδινες την περίοδο 2009-2010, θα έπρεπε να διαγωνιστείς για 2 θέσεις εισακτέων (το 2% των συνολικών θέσεων εισακτέων για το συγκεκριμένο ακαδημαϊκό έτος) μαζί με όλους τους υπόλοιπους υποψηφίους για κατατακτήριες στο ίδιο τμήμα, σε 3 μαθήματα, τα εξής 6 :P : Ελεύθερο Σχέδιο 1 & 2, Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός 1 & 2, Ιστορία και Θεωρία 1 & 2.

Αν ισοβαθμούσες στη 2η θέση με κάποιους άλλους, τότε μόνο θα εξετάζονταν οι βαθμοί των πτυχίων σας, για το...tie-break.

Καλα δεν χρειαζεται να ''παμε παλι'' διοτι η επιλογη της Αρχιτεκτονικης ηταν εντελως τυχαια.Οπως ειδες πιο πανω διαφορες σχολες εχουν διαφορα κριτηρια.Το οτι πχ εγω με μερικους μηνες φροντιστηριο μπορω να δωσω τυπικα εξετασεις σε σχεδιο,ιστορια της Αρχιτεκτονικης κ Αρχιτεκτονικο σχεδιασμο χωρις να ξερω που παν τα 4 απο αποψη εκπαιδευτικου συστηματος στην Ελλαδα ειναι αυτο που κριτικαρω.

Συν φυσικα οτι για τις σχολες που ζητουν μονο βαθμο πτυχιου θα εχω πλεονεκτημα εναντι της πλειοψηφιας των εξεταζομενων υποψηφιων κ μαλιστα βαρβατο διοτι σε περιπτωση που το εχασες απο το λινκ που παραθεσες απο την επισημη πηγη του Υπουργειου...

1. Επιλογή με βάση το βαθμό πτυχίου.

Το Δ.Σ. του Τμήματος του Πανεπιστημίου ή το Συμβούλιο του Τμήματος του Τ.Ε.Ι. ή Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. αποφασίζει ότι η κατάταξη πτυχιούχων θα γίνει από την Επιτροπή Κατατάξεων με βάση το βαθμό πτυχίου και η επιλογή γίνεται με φθίνουσα σειρά του βαθμού πτυχίου μέχρι την κάλυψη του προβλεπόμενου ποσοστού θέσεων. Αν υπάρχουν περισσότεροι υποψήφιοι με τον ίδιο ακριβώς βαθμό πτυχίου, για την αποφυγή της υπέρβασης, γίνεται κλήρωση μεταξύ των ισοδύναμων υποψηφίων. Δεν επιτρέπεται επιλογή υποψηφίων που ισοβαθμούν με τον τελευταίο κατατασσόμενο στο Τμήμα υποδοχής ως υπεράριθμων.

Δημοσ.
Το οτι πχ εγω με μερικους μηνες φροντιστηριο μπορω να δωσω τυπικα εξετασεις σε σχεδιο,ιστορια της Αρχιτεκτονικης κ Αρχιτεκτονικο σχεδιασμο χωρις να ξερω που παν τα 4 απο αποψη εκπαιδευτικου συστηματος στην Ελλαδα ειναι αυτο που κριτικαρω.

Συν φυσικα οτι για τις σχολες που ζητουν μονο βαθμο πτυχιου θα εχω πλεονεκτημα εναντι της πλειοψηφιας των εξεταζομενων υποψηφιων κ μαλιστα βαρβατο

Ρε Τοξοβόλε πραγματικά δεν καταλαβαίνω που είναι το περίεργο. Δεν παίρνεις πτυχίο, δεν σου εξασφαλίζουν κάποιο δικαίωμα, απλά μπαίνεις σε μια σχολή που μάλιστα δεν σου αναγνωρίζει κανένα μάθημα.

Από άποψη γνώσεων είσαι στο ίδιο ακριβώς επίπεδο με τους άλλους που μπήκαν από πανελλήνιες - μηδέν, ΤΙΠΟΤΑ. Αν είσαι ψυχολόγος και πας μηχανικός κακό του κεφαλιού σου γιατί ακόμα και μόνο βαθμός πτυχίου να μετράει οι άλλοι έχουν γνώσεις μαθηματικών που εσύ δεν έχεις κι άρα θα χτυπάς το κεφάλι σου για να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις.

Και μάλιστα μου κάνει ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση που το λες εσύ αυτό, προερχόμενος από Αγγλία όπου Ιστορικοί σπουδάζουν οικονομικά, μαθηματικοί σπουδάζουν πληροφορική κ.ο.κ. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα σε μεταπτυχιακό επίπεδο και τριετείς σπουδές, γιατί να υπάρχει πρόβλημα από καταταρκτήριες σε προπτυχιακό επίπεδο και τεταρτοετείς σπουδές?

Δημοσ.
Ρε Τοξοβόλε πραγματικά δεν καταλαβαίνω που είναι το περίεργο. Δεν παίρνεις πτυχίο, δεν σου εξασφαλίζουν κάποιο δικαίωμα, απλά μπαίνεις σε μια σχολή που μάλιστα δεν σου αναγνωρίζει κανένα μάθημα.

Από άποψη γνώσεων είσαι στο ίδιο ακριβώς επίπεδο με τους άλλους που μπήκαν από πανελλήνιες - μηδέν, ΤΙΠΟΤΑ. Αν είσαι ψυχολόγος και πας μηχανικός κακό του κεφαλιού σου γιατί ακόμα και μόνο βαθμός πτυχίου να μετράει οι άλλοι έχουν γνώσεις μαθηματικών που εσύ δεν έχεις κι άρα θα χτυπάς το κεφάλι σου για να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις.

Και μάλιστα μου κάνει ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση που το λες εσύ αυτό, προερχόμενος από Αγγλία όπου Ιστορικοί σπουδάζουν οικονομικά, μαθηματικοί σπουδάζουν πληροφορική κ.ο.κ. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα σε μεταπτυχιακό επίπεδο και τριετείς σπουδές, γιατί να υπάρχει πρόβλημα από καταταρκτήριες και τεταρτοετείς σπουδές?

Μα ας μην κολλαμε στην Αρχιτεκτονικη,ενα παραδειγμα ηταν τυχαιο.Δες την προσθηκη που εκανα πιο πανω απο το λινκ του παρσιφαλ.Οσο για την Βρετανια,προφανως καμια συγκριση.Αλλιως ο τροπος διδασκαλιας στην Βρετανια κ αλλιως Ελλαδα απο αποψη general key skills που καλιεργουνται στις βασικες σπουδες...κ αυτο φαινεται απο το σε ποιες σχολες μπορεις να κανεις μαστερ.Πχ στα Οικονομικα εγω δεν μπορω να κανω μαστερ βαση βασικων σπουδων(κ εαν μπορω θα ειναι σε πολυ συγκεκριμενα μαστερ κ σιγουρα οχι στην πλειοψηφια των οικονομικων μαστερ κ παντα αυτο παει κατα το δοκουν του καθε πανεπιστημιου)

Κ επισης το 3ετης/4ετης σπουδες ως επιχειρημα που κολαει?Σε φαση ΤΕΙ οξφορδης νοοτροπια δλδ?

Δημοσ.
Μα ας μην κολλαμε στην Αρχιτεκτονικη,ενα παραδειγμα ηταν τυχαιο.

Μα κι εγώ γενικά μίλησα, το μηχανικός ήταν παράδειγμα. Το ότι θα μπεις από ψυχολογία σε οποιαδήποτε σχολή δεν καταλαβαίνω γιατί είναι αδικία. Δεν ξέρεις κάτι παραπάνω από τους άλλους, οι άλλοι δεν ξέρουν κάτι παραπάνω από σένα, είστε και οι δύο άσχετοι.

Ωραία μπορεί να παρέκαμψες τις πανελλήνιες, αλλά έχεις περάσει από τριτο/τεταρτοετείς σπουδές άρα ας πούμε ότι μπαλατζάρει η αδικία.

Πχ στα Οικονομικα εγω δεν μπορω να κανω μαστερ βαση βασικων σπουδων

Μην ξεχνάς όμως ότι εδώ μιλάμε για προπτυχιακό επίπεδο. Γιατί να χρειάζονται προηγούμενες γνώσεις ή εμπειρία για να μπεις?

κ εαν μπορω θα ειναι σε πολυ συγκεκριμενα μαστερ κ σιγουρα οχι στην πλειοψηφια των οικονομικων μαστερ κ παντα αυτο παει κατα το δοκουν του καθε πανεπιστημιου

Κι εδώ κατά το δοκούν πάει. Άλλα θέλουν βαθμό, άλλα θέλουν καταταρκτήριες, άλλα δεν δέχονται καθόλου εισακτέους.

Κ επισης το 3ετης/4ετης σπουδες ως επιχειρημα που κολαει?Σε φαση ΤΕΙ οξφορδης νοοτροπια δλδ?

Όχι, με την έννοια ότι δεν σημαίνει ότι ντε και καλά ένας της πολιτικής επιστήμης με πτυχίο 6 είναι καλύτερος από έναν ψυχολόγο με πτυχίο 9 στις καταρκτήριες της Νομικής. Η διάρκεια/συνάφεια σπουδών δεν παίζει ρόλο στις γνωστικές δυνατότητες κάποιου.

Δημοσ.
Μα κι εγώ γενικά μίλησα, το μηχανικός ήταν παράδειγμα. Το ότι θα μπεις από ψυχολογία σε οποιαδήποτε σχολή δεν καταλαβαίνω γιατί είναι αδικία. Δεν ξέρεις κάτι παραπάνω από τους άλλους, οι άλλοι δεν ξέρουν κάτι παραπάνω από σένα, είστε και οι δύο άσχετοι.

Ωραία μπορεί να παρέκαμψες τις πανελλήνιες, αλλά έχεις περάσει από τριτο/τεταρτοετείς σπουδές άρα ας πούμε ότι μπαλατζάρει η αδικία.

Μην ξεχνάς όμως ότι εδώ μιλάμε για προπτυχιακό επίπεδο. Γιατί να χρειάζονται προηγούμενες γνώσεις ή εμπειρία για να μπεις?

κ παμε απο την αρχη....με τι φοντα ρε συ θα μπει ενα ατομο μονο με βαθμο πτυχιου που δεν ξερει την τυφλα του απο Ελλαδα κ Ελληνικο συστημα ανεξαρτητα 3/4 ετων κ προ- η μη πτυχιακων σπουδων.Υποτειθετε στην Ελλαδα 3 χρονια δεν προετοιμαζεστε απο το Λυκειο για να δωσετε εθνικες εξετασεις?

---------- Προσθήκη στις 00:47 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:44 ----------

Κι εδώ κατά το δοκούν πάει. Άλλα θέλουν βαθμό, άλλα θέλουν καταταρκτήριες, άλλα δεν δέχονται καθόλου εισακτέους.

.

για μαστερ στην Ελλαδα θελει κατακτηριες?Μπερδευτηκα.Εγω για βυσμα ηξερα ως το καλυτερο chance καποιου να μπει σε μαστερ στην Ελλαδα

Δημοσ.
κ παμε απο την αρχη....με τι φοντα ρε συ θα μπει ενα ατομο μονο με βαθμο πτυχιου που δεν ξερει την τυφλα του απο Ελλαδα κ Ελληνικο συστημα ανεξαρτητα 3/4 ετων κ προ- η μη πτυχιακων σπουδων.Υποτειθετε στην Ελλαδα 3 χρονια δεν προετοιμαζεστε απο το Λυκειο για να δωσετε εθνικες εξετασεις?

Τσου. "Προετοιμαζόμαστε" στην τελευταία χρονιά του Λυκείου μόνο και πάλι δεν θεωρείται προετοιμασία, απλά εξεταζόμαστε πάνω σε αυτά που διδαχτήκαμε όλη τη χρονιά. Οι παράγωγοι και η Φυσική της 3ης Λυκείου είναι international γνώσεις.

Αυτοί που έδωσαν πανελλήνιες δεν είναι καλύτερα προετοιμασμένοι από σένα για να μπουν στο ΕΜΠ πχ, όλοι από το μηδέν ξεκινάνε.

για μαστερ στην Ελλαδα θελει κατακτηριες?

Όχι. Ας το αφήσουμε το θέμα με τα μάστερ, κακώς τα εισήγαγα στην κουβέντα γιατί σε μπέρδεψα περισσότερο. :-)

Απάντησε μου αν θέλεις στο παραπάνω.

Δημοσ.

Ε,τι να απαντησω?Η ολη κουβεντα γινεται διοτι μου φαινεται ακυρο πως μπορεις να χτυπησεις το συστημα κ μαλιστα εκει που ποναει περισσοτερο (μιας κ υποτειθετε σκιζεστε για να περασετε στις εθνικες εξετασεις)με τρανο παραδειγμα εμενα που δεν ξερω χριστο απο Ελλαδα κ μου δινεται δικαιωμα με βαθμο πτυχιου να μπω σε διαφορες σχολες κ μαλιστα φανταζομαι αρκετες μη συναφεις.Εκει καταληγω

Δημοσ.

Μην ανησυχείς: Οι σχολές στις οποίες σκίζονται οι συμμετέχοντες των Πανελλαδικών να περάσουν ως πρωτοδεύτερες επιλογές, για τις κατατάξεις κατά κανόνα επιλέγουν τη διαδικασία των κατατακτηρίων εξετάσεων και όχι το βαθμό πτυχίου. Case solved... ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...