Vasilis 07 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Εδώ και κάποιο διάστημα έχω το Razer Abyss.Αλλά μιας και προέκυψε η ανάγκη για νέο mouse (για το 2o PC) σκέφτομαι να δαπανήσω πολλά περισσότερα για το Logitech Performance MX Mouse http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/Mouses/Mouses/Logitech-MX-Performance-Wireless-910-001116.htm Χρήση γενική κατά 80% και 20% gaming.Αξίζει ? Από θέμα αυτονομίας μπαταριών τί λέει ?
qsis Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 το εχω αυτο το ποντικι ως αντικαταστατη του mx revolution (που χαλασε και εκανα χρηση της εγγυησης μου) ειμαι πολυ ευχαριστημενος, οπως και με το προκατοχο του εχει βελτιωθει σε πολλα σημεια (αν και σε μερικα προτιμουσα το προηγουμενο) απο αξιοπιστια να δουμε πώς θα παει αν και τα 3 χρονια τελικα ειναι αρκετα λοιπον κι εγω τη χρηση που πανω κατω θες να κανεις του κανω θα σου πω τα θετικα του αρχικα: 1)πιανει στο θεο.. αν θες να το χρησιμοποιεις απο αποσταση μη φοβασαι μιλαμε για αρκετα μετρα που ξεπερνουν το οποιο δωματιο σε σχεση μαλιστα με το προκατοχο του , επειδη υπαρχει περιπτωση λογω καποιου επιπλου να σου κανει διακοπες το σημα (εκνευριστικο σε gaming, αδιαφορο σε απλη χρηση) , σε αυτο εβαλαν ενα επιπλεον καλωδιο στη συσκευασια ωστε να μπορεις να φτανεις τη κεραια σου πανω στο γραφειο σου ή οπου αλλου σε βολευει και να μη διακοπτει τιποτα το σημα σου αυτον βεβαια εφοσον το χρειαζεσαι, αλλιως βαζεις τη κεραια σε οποιο usb θες εγω τη βαζω σε ενα usb hub που ειχα παρει για το προηγουμενο, ακριβως επειδη ειχα αυτο το προβλημα 3) η ακριβεια του , η αμεσοτητα των κουμπιων και της ροδελας , τα πολλα κουμπια και η δυνατοτητα παραμετροποιησης απο το λογισμικο πιστευω οτι θα βολεψουν τον καθενα το ποντικι ειναι αρκετα γρηγορο , δεν ειχα ποτε κανενα παραπονο επισης απο αποψη εργονομιας ολα ειναι εκει που τα θες, τιποτα δε σε δυσκολευει 4) σε αντιθεση με ολα τα προηγουμενα λειζερ , λειτουργει τελεια σε οποιαδηποτε επιφανεια (μεχρι και γυαλι) στο γραφειο μου καταργησα το mouse pad , το οποιο αναγκαζομουν να εχω γιατι η επιφανεια του δεν ειναι απολυτα επιπεδη και σε gaming ειχα θεματακια και απο αυτο το τωρινο παιζει πραγματικα παντου , φανταζομαι οτι και στην ασφαλτο να το βαλεις θα εχεις τελεια ακριβεια το μονο που το ξεπερναει σε αυτο ειναι το air (που πιανει και στον αερα ), αλλα αυτο ειναι μονο για σαλονι.. gaming ουτε καν 5) η κεραια του επιτελους εγινε μικρουλα (μου χει τυχει να κοψω μακρια κεραια απο logitech η οποια ηταν και μοναδικη για καθε ποντικι, ευτυχως το μπαλωσα καπως ) πλεον χαρη στο unifying http://www.logitech.com/en-us/349/6072 λυνονται βασικα για μενα θεματα, οπως το οτι δε θες πλεον 2 κεραιες για ποντικι και πληκτρολογιο και οτι δεν ειναι η καθε κεραια μοναδικη 6) πλεον δεν εχει τη χαζοβαση για να φορτιζει , αλλα καλωδιο (usb στο οποιο μπορεις να προσαρμοσεις πριζα, ολα ειναι στη συσκευασια ) , αυτο μου χει λυσει τα χερια οποτε τελειωνει η μπαταρια , το βαζω στο hub και συνεχιζω τη δουλεια μου επισης πλεον μπορεις να αντικαταστησεις τη μπαταρια οποτε δεις οτι πεφτει η διαρκεια της ή να εχεις μια 2η καβατζα, κατι που δε γινοταν στο προηγουμενο στο οποιο δεν ειχες καν προσβαση στο χωρο της μπαταριας απο αποψη αντοχης, ανετα βγαζει πανω απο βδομαδα μου χει τυχει μεχρι σχεδον 10-12 μερες , αμα αρχισεις το ατελειωτο gaming μπορει να τελειωσει και σε 3 μερες πιο νωρις εγω δεν εχω μπορεσει (μαλλον δεν παιζω αρκετα) καμια σχεση ομως με ποντικια που παιρνουν μπαταριες του εμποριου (πχ vx revolution που χω στο laptop) , οι οποιες κρατανε και 3-4 μηνες , θελουν ομως πεταμα μετα 7)ποιοτητα, λιγα ποντικια πιανεις και τα νιωθεις εξισου καλοφτιαγμενα με ενα ακριβο logitech , αλλα αυτο ειναι και λιγο υποκειμενικο.. επισης συνδυαζει σε πολυ καλο βαθμο διαφορους ρολους.. δεν ειναι το απολυτο gaming ποντικι, δεν ειναι το απολυτο multimedia ποντικι για το σαλονι.. ομως ειναι παρα πολυ καλο σε ολους τους ρολους και σε απλη χρηση τελειο! αρνητικα επειδη συγκρινω με το προηγουμενο.. 1) δε μου αρεσει που το γρηγορο σκρολαρισμα πλεον γινεται αφου πατησεις κουμπι.. στο προηγουμενο γινοταν απλα γυρνωντας με δυναμη τη ροδελα και δουλευε τελεια. δεν καταλαβα γιατι το αλλαξαν αυτο ακομα με ενοχλει 2) δε μου αρεσει που καταργησαν τη 2η ροδελα για το zoom , πλεον πρεπει να πατησεις κουμπι και μετα να γυρισεις τη πανω ροδελα.. 3) αν και ειναι πολυ εργονομικο και ολα τα βρισκεις ευκολα, με χαλασε λιγο το οτι ειναι πιο μεγαλο απο το προηγουμενο το οποιο ηταν τελειο για το χερι μου.. το συνηθισα γρηγορα και φυσικα δεν ειναι ουσιαστικο επιχειρημα, αφου δεν εχουμε ολοι το ιδιο χερι.. (εδω τωρα με ενοχλουν οι λεπτομερειες.. αλλα μιλαμε για πολλα λεφτα για ποντικι) 4)η μπαταρια οπως και να το κανουμε δεν κραταει πολυ ... θα προτιμουσα να τη θυμαμαι καθε 2μηνο τουλαχιστον οπως στο μικρο αδερφακι του.. βεβαια ετσι γινεται με τις επαναφορτιζομενες συνηθως... επισης σε σχεση με το προκατοχο του οταν ηταν καινουριο (γιατι προς το τελος η μπαταρια ειχε διασυρθει) , κραταει λιγοτερο με το αλλο ειχα κλεισει και 3 βδομαδες στα ντουζενια του επισης στο λογισμικο της logitech σταματησε να σου γραφει ποσο % μπαταρια σου εχει μεινει και για ποσες μερες.. σου δειχνει βεβαια με νταμακια τι παιζει, αλλα εμενα αυτο με βοηθουσε.. δεν ηταν απολυτα ακριβες βεβαια (σαν το trip computer στα αυτοκινητα με το υπολοιπο σε χλμ, ενω πλεον ειναι σαν να εχω μονο δεικτη βενζινης για να στο κανω λιανα που και παλι χωρις ακριβες ποσοστο επι τοις εκατο ειναι μαπα), αλλα και παλι δε καταλαβαινω γιατι το καταργησαν.. εδω τα χουν παρει κι αλλοι με το θεμα http://forums.logitech.com/t5/Mice-and-Trackballs/Performance-MX-Battery-Strength-in-SetPoint/m-p/438504 συμπερασμα θα το αγοραζα? οπως σου πα, το πηρα επειδη μου αλλαξαν το παλιο μου, το οποιο ειχα παρει 99 ευρω το 2006, οταν ειχα παρει pc των 2+ χιλιαρικων.. οπως βλεπεις το σημερινο μου συστημα ειναι πολυ πιο φθηνο, γιατι αποφασισα οτι δεν αξιζει να δινεις πολλα λεφτα για pc που απαξιωνονται πολυ γρηγορα ΟΜΩΣ δεν ειναι ολα τα μερη του pc τα ιδια και 2 για μενα ειναι πολυ βασικα και θα σε συνοδευουν για πολυ .. το ποντικι και η οθονη, γιατι με αυτα ερχεσαι καθημερινα σε επαφη εσυ σαν χρηστης.. οχι με την ακριβη μητρικη αρα ναι θα το επαιρνα, γιατι ενα καλο ποντικι και πιστευω οτι αξιζει.. το συγκεκριμενο θα το ηθελα λιγο καλυτερο, ομως σε γενικες γραμμες ειναι πολυ καλο στο συνολο του καλυτερο τελικα απο το προκατοχο του με τον οποιο εζησα καμποσα χρονακια δεν εχω πετυχει πολλα ποντικια που να μου αρεσουν εξισου στη χρηση με το συγκεκριμενο και το πιστευω οτι σε μερικα πραγματα οτι πληρωσεις παιρνεις αυτα και σορρυ για το σεντονι προσπαθησα να ειμαι αναλυτικος
liopyr Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Να προσθέσω πάντως στα αρνητικά πως το setpoint της Logitech μου βγήκε το πιο buggy software που συνάντησα στην μετά ME εποχή. Eπίσης Βασίλη, επειδή βλέπω είχες το abyss, να σε πληροφορήσω πως το Performance δεν ανήκει στην gaming κατηγορία της Logitech, αλλά στην multimedia (ας πούμε). Το συγκεκριμένο δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά στο revolution που έχω με εκνευρίζει ιδιαίτερα το free scroll στα fps, δε μπορείς να αλλάξεις όπλο εύκολα.
qsis Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 αυτο δε συμβαινει στο performance , οπως λεω πιο πανω πρεπει πρωτα να πατησεις κουμπι για free scroll, αλλιως ο,τι και να κανεις κυλαει αργα, προβλημα με το setpoint ιδιαιτερο δεν ειχα ποτε με εξαιρεση οτι η ειδοποιηση για χαμηλη μπαταρια μου εχει κανει 2-3 φορες παιχνιδι να κρασαρει , στα 7 με το καινουριο αυτο μου χει γινει μονο μια φορα στο bioshock 2 κατα τα αλλα ολα μια χαρα. επισης η ειδοποιηση αυτη μπορει να απενεργοποιηθει αποκλειστικα gaming ποντικι δεν ειναι, αλλα αμα δεν εχεις επαγγελματικες ανησυχιες περι gaming κανεις μια χαρα τη δουλεια σου καθως και πραγματα που δεν κανει ενα gaming ποντικι
randy1989 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Eίναι καταπληκτικό ποντίκι. Το έχω εδώ και 6-7 μήνες και μπορώ να σου πω ότι δεν έχω συναντήση ΠΟΤΕ κανένα πρόβλημα σε όποι χρήση και να του κάνω. Καταρχήν η ασύρματη σύνδεσή του είναι ΑΡΙΣΤΗ! Δεν μου έχει συμβεί δηλαδή να βάζω το στικάκι και να μην ανταποκρίνεται αμέσως το ποντίκι(πράγμα που μου συναίβεναι σε πολλά άλλα ποντίκια που είχα παλιότερα). Στο gaming είναι μια χαρα και διαψεύει αυτούς που λένε ότι τα ασύρματα ποντίκια δεν είναι για gaming. Να φανταστείς μ'αρέσει τόσο πολύ που πήρα και δεύτερο μετά από λίγο καιρό . Το συνιστώ ανεπυφίλακτα σε όποιον θέλει να επενδύσει σε ένα καλό ποντίκι. Αυτά από μένα.
liopyr Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 αυτο δε συμβαινει στο performance , οπως λεω πιο πανω πρεπει πρωτα να πατησεις κουμπι για free scroll, αλλιως ο,τι και να κανεις κυλαει αργα, Ανταλλάζουμε; προβλημα με το setpoint ιδιαιτερο δεν ειχα ποτε με εξαιρεση οτι η ειδοποιηση για χαμηλη μπαταρια μου εχει κανει 2-3 φορες παιχνιδι να κρασαρει , στα 7 με το καινουριο αυτο μου χει γινει μονο μια φορα στο bioshock 2 κατα τα αλλα ολα μια χαρα. επισης η ειδοποιηση αυτη μπορει να απενεργοποιηθει Εμένα μου προκαλεί freeze συνήθως στο startup και ξεκολλάει μόνο με hard reset. Πάλεψα καμιά εβδομάδα να βρω με τι διάολο κάνει conflict, απέτυχα παταγωδώς, και πλέον το ξύλωσα από το startup και το ανοίγω manually αφού έχει τελειώσει η διαδικασία του boot.
qsis Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Ανταλλάζουμε; γενικως προτιμουσα το αυτοματο free scroll ειναι η αληθεια, αλλα στα παιχνιδια εδω που τα λεμε βοηθαει να μην ειναι αυτοματο , τωρα μαλλον καταλαβα γιατι εγινε αυτη η αλλαγη , ειναι πιο καλο σε παιχνιδια το νεο αρα οχι δεν ανταλλασσουμε γιατι στο συνολο του το performance ειναι κατα πολυ βελτιωμενο setpoint παντως δεν εβαλα αυτο που εχει το cd, αλλα κατεβασα απο τη σελιδα τους τη πιο καινουρια εκδοση και μαλιστα την 64μπιτη , αν εξαιρεσεις αυτο που εγινε μια φορα μονο στο bioshock δεν ειχα κανενα θεμα (σε 7 64bit ολα αυτα) για δοκιμασε κι εσυ την 6.15 αν δεν την εχεις http://www.logitech.com/en-us/428/130?softwareid=671&osid=14§ion=downloads (παιρνει κι αλλo update παει 6.15.6 ή κατι τετοιο δε θυμαμαι ακριβως, δεν ειμαι στο μεγαλο pc τωρα) γιατι αν εχεις καμια εκδοση 5.xxx με τα updates νομιζω οτι δε μπορει να γινει 6, αυτο πρεπει να το κανεις εσυ το προβλημα που εχεις εσυ παντως δεν το ειχα ουτε σε xp, ουτε σε svista, ουτε στα 7
liopyr Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Έχω δοκιμάσει 4 ή 5 διαφορετικές εκδόσεις, σε όλες υπήρχε το πρόβλημα...
sistah Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Να προσθεσω και εγω κατι περι του setpoint: To θεωρω ''υποχρεωση'' να βαλουν ολοι το uberOptions..! Δοκιμαστε το οσοι δεν το εχετε κανει. Ειναι προγραμματακι που ενσωματωνει λειτουργιες στα τα κουμπια στο keyboard και στο mouse που δεν τις εχει το setpoint (αν και στο τελευταιο update κατι παει να κανει) π.χ το πληκτρολογιο μου εχει καποια επιπλεον κουμπια στα αριστερα μετά τα tab, caps lock κτλ τα οποια ειναι για να τα πατας και να σε παει σε photo, ιντερνετ και διαφορα αλλα. Με το uberOptions μπορω να του πω τα ιδια κουμπια στο call of duty π.χ να κανουν αλλη δουλεια, ας πουμε να πεταει grenades. Εκτος των αλλων,εκει που επιλεγεις τι 8α κανει ενα κουμπι, με το uber εχεις αλλες τοσες επιλογες. Γενικα τα σπαει. :-D Btw εχω το cordless desktop MX 3200 εδω και 3 χρονια το οποιο πηρα απο το stock house του πλαισιου με 50euro αντι 110 και δεν εχει παθει απολυτως τιποτα. Το keyboard εχει πεσει εκατομμυρια φορες και δεν νιωθει. Το ποντικι ειναι αρκετα καλο γενικα και ικανοποιητικο στα games (νταξει δεν ειναι για gamers προφανως) Πλεον υποστηριζω μονο logitech και razer σε τετοια πραγματα.
HALF EVIL Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Αν το συγκρίναμε μ' αυτό τι γνώμες έχετε ; http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/Mouses/Mouses/Microsoft-Ms-Sidewinder-X8-3HA-00003.htm
greenmachine Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Σκέφτομαι να αλλάξω πληκτρολόγιο/ποντίκι, και να χτυπήσω το performance της logitech. Το θέμα είναι ότι δεν κυκλοφορεί bundle με ποντικι+πληκτρολόγιο, αλλά πουλιέται αυτόνομα. Οπότε, να περιμένω να βγει bundle, ή να πάρω το ποντίκι, και έπειτα να βρω κάποιο συμβατό πληκτρολόγιο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.