Προς το περιεχόμενο

Χάλασε σκληρός! Δεν ανάβει καν!

Composer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.

Χθες είχα και γω το ατυχές γεγονός δυστυχώς να χαλάσει ο εξωτερικός μου σκληρός Seagate Freeagent 1 TB, που ήταν και γεμάτος!!!

δεν είχα κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα, εκεί που καθόμουν, απλώς έσβησε (δεν ήμουν μπροστά, αλλά άκουσα τον ήχο της αποσύνδεσης συσκευής και όταν το είδα είχε σβήσει το λαμπάκι και είχε χαθεί και από το pc).

O μετασχηματιστής δε φταίει μάλλον, γιατί δοκίμασα άλλον..

Απ'ότι ξέρω έχει εγγύηση 5 χρόνια και μένα μου χάλασε στον 1,5.

τώρα αν το πάω στο eshop που τον πήρα, αν μου τον ανοίξουν μπας και σώσω τα δεδομένα, χάνω εγγύηση;

Αλλιώς πως να δουν έτσι τι φταίει χωρίς να τον ανοίξουν;;

Δηλαδή οι επιλογές που έχω είναι ή μου το αντικαθιστούν με έναν καινούργιο και δεν ξαναβλέπω τον παλιό μου σκληρό (ακόμα και αν τα δεδομένα μέσα είναι μια χαρά), ή τον ανοίγουν και χάνω εγγύηση;

δε μπορώ πχ να πάρω τον καινούργιο σκληρό αλλά να πάρω και το χαλασμένο πίσω;

Δημοσ.

το ξαναδοκημασες...αυτο που λες το εχω παθει πολλες φορες σε ολλους τους σκλιρους μου απλος το τροφοδοτικο ειναι μικρο και μερικες φορες δεν μπορει να αντεξει πολλα σηνδεδεμενα πραγματα και σβινουν...μηπος εχεις και εσυ το ιδιο κανε restart το pc σου και ξαναβαλτον....

Δημοσ.

Μου έκανε το ιδιο ακριβώς πράγμα, και το συμπέρασμα ήταν οτι έχει χαλάσει η πλακέτα απο το εξωτερικό κουτί.Τον έβαλα σε ένα άλλο και ειναι οκ...μπορείς να το δοκιμάσεις....(και εμένα είχε εγγυηση αλλα τον άνοιξα γιατι είχα φωτογραφίες 10 χρονων)

Δημοσ.
το ξαναδοκημασες...αυτο που λες το εχω παθει πολλες φορες σε ολλους τους σκλιρους μου απλος το τροφοδοτικο ειναι μικρο και μερικες φορες δεν μπορει να αντεξει πολλα σηνδεδεμενα πραγματα και σβινουν...μηπος εχεις και εσυ το ιδιο κανε restart το pc σου και ξαναβαλτον....

έχω κάνει 3-4 restart. τίποτα..

Το τροφοδοτικο του pc μου είναι καινούργιο. Πριν 1-2 μήνες το άλλαξα...

και ο μετασχηματιστής που δοκίμασα από άλλον δίσκο, ήταν από ίδιο seagate freeagent, 500GB όμως..

Δημοσ.
Μου έκανε το ιδιο ακριβώς πράγμα, και το συμπέρασμα ήταν οτι έχει χαλάσει η πλακέτα απο το εξωτερικό κουτί.Τον έβαλα σε ένα άλλο και ειναι οκ...μπορείς να το δοκιμάσεις....(και εμένα είχε εγγυηση αλλα τον άνοιξα γιατι είχα φωτογραφίες 10 χρονων)

Λέω μήπως να το πάω στο eshop πρώτα μπας και δε χάσω εγγύηση;

Αλλιώς τους λέω εκεί να το ανοίξουν και να δοκιμάσουν άλλο κουτί (χάνοντας όμως την εγγύηση);

Εγώ δεν ξερω από τέτοια να τον ανοίξω, ή να τον συνδέσω ως εσωτερικό σε pc κτλ..

---------- Προσθήκη στις 11:02 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:01 ----------

Τον ακούς τον δίσκο οταν βάζεις το ρευμα;Η δεν πάιρνει ρεύμα καθόλου;

Δεν πάιρνει ρεύμα καθόλου. Δεν κάνει απολύτως τίποτα..

Δημοσ.

συμφωνω. ειχα και εγω εναν WD εξωτερικο και μαλλον χαλασε η πλακετα της θηκης, γιατι μολις τον εβαλα εσωτερικο δουλεψε μια χαρα.

Δημοσ.
συμφωνω. ειχα και εγω εναν WD εξωτερικο και μαλλον χαλασε η πλακετα της θηκης, γιατι μολις τον εβαλα εσωτερικο δουλεψε μια χαρα.

Καταρχήν (αν και δεν πρόκειται να κάνω τίποτα μόνος μου), πως ανοιγει το κουτί; δε βλέπω τίποτα βίδες.. πρέπει να το σπάσεις για να ανοίξει..

Δημοσ.

Γενικώς δεν το εμπιστεύομαι το eshop για τέτοια πράγματα αλλα οκ, Εγω δεν γινόταν να χάσω τις φωτογραφίες...good luck πάντως

Δημοσ.

Για αυτό είναι το ινσομνια...Για τα πάντα δίνει λύσεις... :) Είμαι της άποψης να το κάνεις...Αν ήταν άδειος ή αν έχεις τα αρχεία κάπου αλλού οκ πηγαινέ το στο eshop...

Δημοσ.
Για αυτό είναι το ινσομνια...Για τα πάντα δίνει λύσεις... :) Είμαι της άποψης να το κάνεις...Αν ήταν άδειος ή αν έχεις τα αρχεία κάπου αλλού οκ πηγαινέ το στο eshop...

Δυστυχώς είχα μέσα αρχεία που χρειάζομαι..( δεν είναι βέβαια κάτι που δε μπορώ να ξαναβρώ, αλλά τα μάζευα 1-2 χρόνια)

Είδα το βιντεάκι αλλά και πάλι δύσκολο μου φαίνεται..

Δηλαδή εκεί δε μπορούν να μου τα κάνουν όλα αυτά; Λέτε να μου χάσουν τα δεδομένα;

πάντως από αυτά που είπα, ότι δεν ανάβει καθόλου, δεν κάνει τίποτα, υπάρχει περίπτωση να είναι η πλακέτα της θήκης όπως είπατε και τα δεδομένα μέσα να είναι εντάξει;

Δημοσ.
Μακάρι να ασχοληθούν...

Καλά, θα το πάω και ο θεός βοηθός. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Απ'ότι κατάλαβα θα πρέπει να εύχομαι να φταίει η πλακέτα της θήκης, αλλίως αν φταίει οτιδήποτε άλλο, τα δεδομένα έχουν χαθεί. Σωστά;

Δημοσ.
Μακάρι να ασχοληθούν...

...ω αν θ' ασχοληθούν, λέει...

...Με το αζημίωτο!

Καλά, θα το πάω και ο θεός βοηθός. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Απ'ότι κατάλαβα θα πρέπει να εύχομαι να φταίει η πλακέτα της θήκης, αλλίως αν φταίει οτιδήποτε άλλο, τα δεδομένα έχουν χαθεί. Σωστά;

Κομπόουζερ, να το πας, γιατί; Και το άνοιγμα θα σου χρεώσουν/και την εγγύηση (στάνταρ) θα χάσεις, και θα πληρώσεις την εργατοώρα (κα'να 50άρι) ακόμα κι αν δεν μπορούν να ανακτήσουν δεδομένα, και θα ΕΥΧΕΣΑΙ να μην μπορούν, διότι χρεώνουν ~45€ για κάθε ~4.4GB (χωρητικότητα ενός DVD δισκακίου) δεδομένων που θα ανακτήσουν (όου γιές!).

....όχι απαραίτητα. Μπορεί ο σκληρός να είναι ήδη τζετ (με το που θα τον συνδέσεις να διαβάζεται), μπορεί να χρειαστείς να κάνεις διάφορα (που θα σου πούμε εδώ) για να ανακτήσεις είτε το partition είτε τα αρχεία (αλλά να ξέρεις θα χρειαστείς ελεύθερο χώρο γι' αυτό),

,,,μπορεί βέβαια και ν' αποδειχτεί τελείως ντεντ. Αν και, αυτό το τελευταίο, διαισθητικά θα έλεγα για την περίπτωση, πως δεν παίζει (ίδωμεν βέβαια).

...σε κάθε περίπτωση (και προς όλους) :

...ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...