Προς το περιεχόμενο

Χάλασε σκληρός! Δεν ανάβει καν!

Composer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
...ω αν θ' ασχοληθούν, λέει...

...Με το αζημίωτο!

Κομπόουζερ, να το πας, γιατί; Και το άνοιγμα θα σου χρεώσουν/και την εγγύηση (στάνταρ) θα χάσεις, και θα πληρώσεις την εργατοώρα (κα'να 50άρι) ακόμα κι αν δεν μπορούν να ανακτήσουν δεδομένα, και θα ΕΥΧΕΣΑΙ να μην μπορούν, διότι χρεώνουν ~45€ για κάθε ~4.4GB (χωρητικότητα ενός DVD δισκακίου) δεδομένων που θα ανακτήσουν (όου γιές!).

....όχι απαραίτητα. Μπορεί ο σκληρός να είναι ήδη τζετ (με το που θα τον συνδέσεις να διαβάζεται), μπορεί να χρειαστείς να κάνεις διάφορα (που θα σου πούμε εδώ) για να ανακτήσεις είτε το partition είτε τα αρχεία (αλλά να ξέρεις θα χρειαστείς ελεύθερο χώρο γι' αυτό),

,,,μπορεί βέβαια και ν' αποδειχτεί τελείως ντεντ. Αν και, αυτό το τελευταίο, διαισθητικά θα έλεγα για την περίπτωση, πως δεν παίζει (ίδωμεν βέβαια).

...σε κάθε περίπτωση (και προς όλους) :

...ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Λοιπόν τον πήγα, και μου τα λένε διαφορετικά απ'ότι βλέπω εδώ και σε πολλά φόρουμ. (μακάρι να είναι έτσι όπως τα λένε).

Καταρχήν, ρώτησα αφού τον ανοίξουν για να δουν τι έχει θα χάσω την εγγύηση;

και είπαν όχι.

Άλλωστε βρε παιδιά, πως θα έβλεπαν τι έχει; Έτσι θα καθόντουσαν και θα το κοιτούσαν από μακρυά;

μετά κάτι άλλο (που δε νομίζω να ισχύει), ρώτησα για να σώσω τα δεδομένα, και μου λένε για backup κάνει 30 ευρώ. και λέω για 1 TB δεδομένων 30 ευρώ; Ναι, είπαν.

τελοσπάντων, .ο,τι και να γίνει τους είπα να με ειδοποιήσουν πρωτού προβούν σε κάποια ενέργεια, για να δούμε τι θα γίνει. Ελπίζω να φταίει η θήκη και να ξεμπερδεύουμε..

Όσο για το backup, ναι ξέρω. αλλά που να κάνεις backup 1TB δεδομένων. και για πολλά πράγματα θα χρειαζόμουν καμιά 60ρια DVD9 που είναι και ακριβά.

Τουλάχιστον αν χαθούν, δε χάνω κάτι που δε μπορώ να ξαναβρώ (πχ καμιά εργασία ή κάτι πιο σημαντικό), απλώς όλα αυτά τα μάζευα 1-2 χρόνια από δω κι από κει...

Αυτά που λες για τα λεφτά, για τις εργατοώρες κτλ, δε νομίζω ότι ισχύουν όταν πας κάτι χαλασμένο που είναι εντός εγγύησης. Αυτό έλειπε, να πληρώνουμε για κάτι που υποτίθεται θα ήταν καλό για 5 χρόνια και χάλασε πάνω στον 1,5 χρόνο..

Δημοσ.

...Composer, δεν ξέρω, ειλικρινά, από πού ν' αρχίσω σχετικά με το τελευταίο σου ποστ.

...Θα πω παρ' ολ' αυτά τα εξής :

α) ΟΛΟΨΥΧΑ εύχομαι να έχεις από βδομάδα τον δίσκο και τα δεδομένα σου ΟΛΑ, και να σου κοστίσει απλώς και μόνο στην χειρότερη περίπτωση, τα 30 € που είπες.

β) Εξαρτάται από τί ακριβώς αναφέρει η εγγύηση, ΚΑΙ από το αν η θήκη ανοίγει χωρίς παραβίαση. Και σε πληροφορώ πως ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ σε ποσοστά τόσο υψηλά όσο 90% των περιπτώσεων, άνοιγμα fixed USB enclosure (Μy Book, Passport, Free Agent και δε συμμαζεύεται) ισοδυναμεί με ακύρωση του δικαιώματος εγγύησης αντικατάστασης (ενίοτε ακόμα κι όταν ανοίγει απροβλημάτιστα). Διότι αυτό ορίζει η παραγωγός εταιρία.

γ) ..."Εγγύηση Αντικατάστασης", σημαίνει εγγύηση αντικατάστασης, και όχι "καλής λειτουργίας". Το δεύτερο δεν υπήρχε, δεν υπάρχει, και δεν θα υπάρξει ποτέ (παρά μόνο στις προσδοκίες των καταναλωτών) για καμμία συσκευή, για τίποτε γενικά στο τετραδιάστατο μας Σύμπαν. Για τον Θεό δηλαδή, περί απλής λογικής πρόκειται.

δ) ...μέχρι προ μερικών μηνών, οι τιμολογιακές υπηρεσίες που είχα αναφέρει, ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ αυτές. Δεν έχω ιδέα αν έκτοτε τις έχουν αλλάξει δραματικά προς τα κάτω, αλλά αμφιβάλω για το δραματικά.

ε)

Αυτό έλειπε, να πληρώνουμε για κάτι που υποτίθεται θα ήταν καλό για 5 χρόνια και χάλασε πάνω στον 1,5 χρόνο..

^...απλά απίστευτη πρόταση.

Και προς επεξήγηση, η εγγύηση αντικατάστασης που λέγαμε, δεν περιλαμβάνει ούτε service, κι ούτε ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ δίνει κανείς δεκάρα από τις εταιρίες που την παρέχουν για το υλικό, για τα δεδομένα.

Τέλος απλά εύχομαι να μην σου είπε ό,τι σου είπε υπάλληλος που είναι σ' αυτό το στυλ, και θα χαιρετήσω.

Δημοσ.
...Composer, δεν ξέρω, ειλικρινά, από πού ν' αρχίσω σχετικά με το τελευταίο σου ποστ.

...Θα πω παρ' ολ' αυτά τα εξής :

α) ΟΛΟΨΥΧΑ εύχομαι να έχεις από βδομάδα τον δίσκο και τα δεδομένα σου ΟΛΑ, και να σου κοστίσει απλώς και μόνο στην χειρότερη περίπτωση, τα 30 € που είπες.

β) Εξαρτάται από τί ακριβώς αναφέρει η εγγύηση, ΚΑΙ από το αν η θήκη ανοίγει χωρίς παραβίαση. Και σε πληροφορώ πως ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ σε ποσοστά τόσο υψηλά όσο 90% των περιπτώσεων, άνοιγμα fixed USB enclosure (Μy Book, Passport, Free Agent και δε συμμαζεύεται) ισοδυναμεί με ακύρωση του δικαιώματος εγγύησης αντικατάστασης (ενίοτε ακόμα κι όταν ανοίγει απροβλημάτιστα). Διότι αυτό ορίζει η παραγωγός εταιρία.

γ) ..."Εγγύηση Αντικατάστασης", σημαίνει εγγύηση αντικατάστασης, και όχι "καλής λειτουργίας". Το δεύτερο δεν υπήρχε, δεν υπάρχει, και δεν θα υπάρξει ποτέ (παρά μόνο στις προσδοκίες των καταναλωτών) για καμμία συσκευή, για τίποτε γενικά στο τετραδιάστατο μας Σύμπαν. Για τον Θεό δηλαδή, περί απλής λογικής πρόκειται.

δ) ...μέχρι προ μερικών μηνών, οι τιμολογιακές υπηρεσίες που είχα αναφέρει, ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ αυτές. Δεν έχω ιδέα αν έκτοτε τις έχουν αλλάξει δραματικά προς τα κάτω, αλλά αμφιβάλω για το δραματικά.

ε)

^...απλά απίστευτη πρόταση.

Και προς επεξήγηση, η εγγύηση αντικατάστασης που λέγαμε, δεν περιλαμβάνει ούτε service, κι ούτε ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ δίνει κανείς δεκάρα από τις εταιρίες που την παρέχουν για το υλικό, για τα δεδομένα.

Τέλος απλά εύχομαι να μην σου είπε ό,τι σου είπε υπάλληλος που είναι σ' αυτό το στυλ, και θα χαιρετήσω.

Λοιπόν, φίλε washcloud, τι να πω, εγώ είπα ότι ακριβώς μου έλεγαν. και τελικά βλακείες μου έλεγε ο πωλητής εκει. εγω ρώτησα όταν ανοιχθεί ο σκληρός, αν χάνεται η εγγύηση και μου είπαν όχι. τελικά χάνεται..

αμάν , όλοι οι άσχετοι πια....

Τελοσπάντων, το καλό είναι ότι αφού με πήραν τηλ να με ρωτήσουν αν θα ανοίξουν το δίσκο και επομένως θα χαθεί και η εγγύηση, τους είπα ναι, τον άνοιξαν και τα δεδομένα σώθηκαν!!

όμως μου είπαν ότι ενώ πέρασε τα τεστ κτλ, δεν ακούγεται και πολύ καλά η βελόνα του δίσκου και δεν ξέρουν πόσο θα κρατήσει (καλά, τώρα αυτό δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει, μπορεί να μου το είπαν για να πάρω καινούργιο σκληρό).. έτσι πήρα καινούργιο σκληρό 1ΤΒ και θα μου περάσουν τα δεδομένα από τον παλιό στον καινούργιο.

Οπότε, πληρώνω τελικά τον καινούργιο σκληρό και 30 ευρώ για το backup.

Αν τον κρατούσα εδώ να κάνω όλη αυτή τη δουλειά (να τον ανοιξω, να τον βάλω εσωτερικό, να κάνω backup κτλ) - εκτός του ότι δεν πολυασχολούμαι με αυτά, απλώς θα γλύτωνα τα 30 ευρώ (γιατί πάλι θα χρειαζόταν να πάρω καινούργιο δίκσο για να αντιγράψω τα δεδομένα..

Ευτυχώς πάντως τα δε δομένα σώθηκαν...

Δημοσ.

Έκανα σε φίλο δώρο τον συγκεκριμένο FreeAgent Desk 1TB και στα windows xp 32bit του δούλεψε κανονικά

(έκανε backup) και αφού πέρασε τα windows 7 64 bit του κάνει επανεκκινήσεις κάθε 3-5 δευτερόλεπτα . Υπάρχει κανείς που είχε το ίδιο πρόβλημα και το έλυσε κάπως; Μετάφερα την ανάρτησή μου από τις προσφορές,

μάλλον έχει χτυπήσει ο δίσκος; Η αγορά έγινε από τα Mediamarkt.

Δημοσ.

Belial, πολύ λίγη και "ομιχλώδης" η αναφορά στη συμπτωματολογία, για να μπορέσει κανείς να εκφέρει άποψη. Give it a better try (κι εν τω μεταξύ ας δοκιμάσει - αν δεν το έχει κάνει ήδη- τον δίσκο σε άλλο υπολογιστή)

Δημοσ.

έχω δοκιμάσει 2 φορές να απαντήσω και δεν τα έχω καταφέρει (για προσωπικούς λόγους) Τελικά το είδε τεχνικός στα MediaMarkt μάλλον έχει χτυπήσει ο δίσκος πάει στην εταιρεία και μάλλον θα γίνει αντικατάσταση. Με προβληματίζει όμως καινούργιος δίσκος να χτυπάει αφού γραφτούν περίπου 350mb μέσα. ούτε 2 εβδομάδων. Κρίμα για την seagate και είχα πολύ καλή εντύπωση. Μάλλον θα πρέπει να σταματήσω να γίνομαι οπαδός κάποιας μάρκας.

Δημοσ.
έχω δοκιμάσει 2 φορές να απαντήσω και δεν τα έχω καταφέρει (για προσωπικούς λόγους) Τελικά το είδε τεχνικός στα MediaMarkt μάλλον έχει χτυπήσει ο δίσκος πάει στην εταιρεία και μάλλον θα γίνει αντικατάσταση. Με προβληματίζει όμως καινούργιος δίσκος να χτυπάει αφού γραφτούν περίπου 350mb μέσα. ούτε 2 εβδομάδων. Κρίμα για την seagate και είχα πολύ καλή εντύπωση. Μάλλον θα πρέπει να σταματήσω να γίνομαι οπαδός κάποιας μάρκας.

Εγώ τώρα παρήγγειλα LACIE. να δούμε πως θα πάει.

Παλιότερα εκτός από Freeagent είχα Mybook ο οποίος χάλασε και αυτός..

Δημοσ.
έχω δοκιμάσει 2 φορές να απαντήσω και δεν τα έχω καταφέρει (για προσωπικούς λόγους)

.....?

Με προβληματίζει όμως καινούργιος δίσκος να χτυπάει αφού γραφτούν περίπου 350mb μέσα. ούτε 2 εβδομάδων.

:mrgreen: (σόρι, αλλά δεν κρατιέμαι :mrgreen:)

(...ένας δίσκος μπορεί να χτυπήσει ή έστω να φανεί ότι κατέφτασε ήδη προβληματικός, στο πρώτο μπάι-μπάιτ, κι από το πρώτο κι όλας δευτερόλεπτο χρήσης του - θεωρητικά έστω, κι ας είναι ολίγον ακραία ως πιθανότητα)

Κρίμα για την seagate και είχα πολύ καλή εντύπωση. Μάλλον θα πρέπει να σταματήσω να γίνομαι οπαδός κάποιας μάρκας.

...ένας δίσκος ανεξαρτήτως μάρκας μπορεί να χτυπήσει ή έστω να φανεί ότι κατέφτασε ήδη προβληματικός, στο πρώτο μπάι-μπάιτ, κι από το πρώτο κι όλας δευτερόλεπτο χρήσης του - θεωρητικά έστω, κι ας είναι ολίγον ακραία ως πιθανότητα

;)

(μ' άλλα λόγια απλά σου 'κατσε -σε κάποιον έπρεπε να κάτσει, όπως σε κάποιον άλλον την ίδια στιγμή "έκατσε" WD, Samsung, Hitachi, κτλ.......)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...