macabre_sunsets Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Έχω πάρει μια θήκη για να μετατρέψω έναν εσωτερικό δίσκο (2.5") σε εξωτερικό. Η θήκη έχει το κλασσικό USB για τα δεδομένα συν ένα ακόμα USB για τροφοδοσία. Σε μερικές περιπτώσεις αμα δεν βάλω την τροφοδοσία ο σκληρός κάνει σαν να ξεκινάει και σταματάει. Λογικό αυτό. Το θέμα είναι στην περίπτωση που ο δίσκος ξεκινάει και παίζει χωρίς την τροφοδοσία (συνδεμένο μόνο το ένα USB), βάζοντας και την τροφοδοσία μπορεί να προκληθεί κάποιο πρόβλημα (υπερτροφοδότηση ή οτιδήποτε άλλο), τόσο στον σκληρό όσο και στην συσκευή που συνδέεται (τον έχω συνδέσει σε ένα modem τώρα);
_BASSstarlet_ Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Πιο μακάβρια είναι η ανατολή του ήλιου, γιατί εκείνη την ώρα πάμε για δουλειά. Υπερτροφοδότηση σε δίσκο από καλώδιο usb δεν έχω δει ακόμα Το καλώδιο δεν είναι σαν Υ;Δεν γίνεται δηλαδή να ξεσυνδέεις μόνο το μέρος που πάει στο pc?
macabre_sunsets Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Δεν γνωρίζω τους όρους απλά αυτός μου ήρθε στο μυαλό σκεφτόμενος ότι παίρνει τροφοδοσία από δυο πηγές. Τα καλώδια είναι ξεχωριστά δεν ειναι Υ. Το θέμα μου είναι πρέπει να το ξεσυνδέσω ή δεν θα έχει πρόβλημα;
_BASSstarlet_ Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Όσο δεν τον χρειάζεσε, καλύτερα να τα βγάζεις και τα δύο καλώδια. Ακόμα καλύτερα, πάρε ένα Υ για να κάνεις και <<οικονομία>> στις θύρες.
probe Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Απλά έχει 2 καλώδια σε περίπτωση που η usb που τον συνδέεις δε δίνει αρκετό ρεύμα για το δίσκο να συμπληρώσει από τη δεύτερη το ρεύμα που χρειάζεται.
Nik.K Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Απλά έχει 2 καλώδια σε περίπτωση που η usb που τον συνδέεις δε δίνειαρκετό ρεύμα για το δίσκο να συμπληρώσει από τη δεύτερη το ρεύμα που χρειάζεται. +1 Συνηθως οι μπροστα θυρες USB δεν δινουν αρκετο ρευμα για να δουλεψει ενας 2.5' σκληρος οποτε βαζεις και τα 2. Αν τον συνδεσεις στις πισω θυρες μαλλον θα χρειαστεις μονο το 1.
EddieObscurant Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Φυσιολογικό ειναι που έχει δύο καλώδια. Το χα και γω και το ψιλοέψαξα. 1 usb μόνο μπορεί να τροφοδοτήσει/ξεκινήσει ένα δίσκο στις 4200rpm (που πλέον δεν πολυκυκλοφορούν). Με τους 5400rpm το θέμα είναι ψιλοοριακό. Με βάση ότι ο δίσκος τραβάει περισσότερο ρεύμα όταν ξεκινάει, είναι οριακο να ξεκινήσει με 1 usb, αν ξεκινήσει όμως μετα δεν θα χεις πρόβλημα. Επίσης αν τον συνδέσεις σε ένα καλώδιο προέκταστης πχ 1 μέτρο , θα δεις ότι ο δίσκος δεν θα ξεκινήσει καθώς χάνεται έστω λιγο, μια ποσοτητα που χρειάζεται. Ενας 7200rpm δίσκος δεν υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσει με μόνο 1 usb. Θεμα υπερτροφοδοσίας δεν τίθεται. Ο δίσκος τραβάει όσο ρεύμα χρειάζεται. Επίσης θα χεις παρατηρήσει ότι μόνο το ένα απο τα δύο μεταφέρει δεδομένα και ότι το άλλο είναι καθαρά για ρεύμα.
macabre_sunsets Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Απλά έχει 2 καλώδια σε περίπτωση που η usb που τον συνδέεις δε δίνειαρκετό ρεύμα για το δίσκο να συμπληρώσει από τη δεύτερη το ρεύμα που χρειάζεται. Θεμα υπερτροφοδοσίας δεν τίθεται. Ο δίσκος τραβάει όσο ρεύμα χρειάζεται. Δηλαδή άμα παίρνει ήδη αρκετό (ή έστω οριακά αρκετό) ρεύμα από το πρώτο USB, το δεύτερο USB είναι «άχρηστο»? Ή βοηθάει το πρώτο να δουλεύει πιο «ξεκούραστα»? Ακόμα καλύτερα, πάρε ένα Υ για να κάνεις και <<οικονομία>> στις θύρες. Συνηθως οι μπροστα θυρες USB δεν δινουν αρκετο ρευμα για να δουλεψει ενας 2.5' σκληρος οποτε βαζεις και τα 2.Αν τον συνδεσεις στις πισω θυρες μαλλον θα χρειαστεις μονο το 1. Τον έχω συνδέσει σε modem και όχι στον υπολογιστή απευθείας οπότε δεν τίθεται θέμα μπρος/πίσω θύρας ούτε «οικονομίας» θέσεων.
Nik.K Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Μια η αλλη ειναι, και στο Modem δυσκολο να παρει αρκετο ρευμα απο 1 θυρα.
poulinos Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 gia να παιξει με ενα usb πολλες φορες χρειαζεται παρα πολυ μικρο Usb.οσο μεγαλωνει το usb τοσο μεγαλυτερες απωλειες.οποτε βαζεις και τα 2 για να παιζει σωστα ο δισκος και οχι οριακα.δεν παθαινει υπετροφοδοσια.
macabre_sunsets Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Με καλύψατε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.