VampireKiSS Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Ψάχνω μνήμες 2χ2gb ddr3 για την mb του τίτλου αλλά ό,τι υπάρχει στην αγορά δεν αναφέρεται στη λίστα μνημών που υποστηρίζονται από το site της DFI. http://lp.lanparty.com.tw/portal/CM/cmproduct/XX_cmproddetail/XX_WbProdsWindow?action=e&windowstate=normal&mode=view Τι να προσέξω στην αγορά για να μην κάνω καμιά πατάτα? Τα specs είναι αυτά: Four 240-pin DDR3 DIMM sockets Supports DDR3 1800(O.C.)/1600/1333/1066 MHz Delivers up to 21Gb/s bandwidth at 1333MHz Supports dual channel (128-bit wide) memory interface Supports non-ECC unbuffered DIMMs Supports up to 8GB system memory
STORM1978 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Ψάχνω μνήμες 2χ2gb ddr3 για την mb του τίτλου αλλά ό,τι υπάρχει στην αγορά δεν αναφέρεται στη λίστα μνημών που υποστηρίζονται από το site της DFI.http://lp.lanparty.com.tw/portal/CM/cmproduct/XX_cmproddetail/XX_WbProdsWindow?action=e&windowstate=normal&mode=view Τι να προσέξω στην αγορά για να μην κάνω καμιά πατάτα? Τα specs είναι αυτά: Four 240-pin DDR3 DIMM sockets Supports DDR3 1800(O.C.)/1600/1333/1066 MHz Delivers up to 21Gb/s bandwidth at 1333MHz Supports dual channel (128-bit wide) memory interface Supports non-ECC unbuffered DIMMs Supports up to 8GB system memory κοιτα κατεμε δεν πρεπει να κοιτας μοναχα τι υποστηριζει η μητρικη στην λιστα γιατι εξορισμου δεν υπαρχει πιθανοτητα ο καθε κατασκευαστης να τεσταρει ολες τις μνημες που κυκλοφορουν στην αγορα με καθε μητρικη του. εγω θα σου ελεγα να επερνες απο καποιο μαγαζι ενα καλο σετακι 2*2 στα 1333 της corsair ή της ocz και μαλλον θα εισαι οκ. προβληματα ασυμβατοτητας μνημων υπηρχαν παλιοτερα τωρα μοναχα το πρωτο που πρεπει να κανεις ειναι να ειναι μεχρι 1800 η μνημη και δες τι voltage δινει η μητρικη σου για τις μνημες (μαλλον στα 1.6v). ελπιζω να βοηθησα
VampireKiSS Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν αναφέρει τίποτα για τάση στα slot. Να προσέξω κάτι? Στην παρακάτω σελίδα που βρήκα, τα modules που προτείνονται έχουν από 1,5 έως 1,9V. http://www.ramcity.net/system/54475.htm
STORM1978 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν αναφέρει τίποτα για τάση στα slot. Να προσέξω κάτι? Στην παρακάτω σελίδα που βρήκα, τα modules που προτείνονται έχουν από 1,5 έως 1,9V. http://www.ramcity.net/system/54475.htm τοτε παρε ενα καλο σετακι στα 1.6v και θα εισαι οκ.
LeoNaXe Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 εγώ πάντως θα σου πρότεινα μια απο αυτές της 2 αλλά συγκεκριμένα σε ποια εγώ δεν μπορώ να διαλέξω γιατί και οι 2 είναι απλά τέλειες Corsair Dominator 4GB DDR3 125.09 € OCZ OCZ3RPR1600C6LV4GK 4GB 138.35 €
VampireKiSS Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 τοτε παρε ενα καλο σετακι στα 1.6v και θα εισαι οκ. Οι 1.5V απορρίπτονται. Οι ocz που κοιτάζω είναι όλες στα 1.65V αλλά βρήκα και kingston hyperx 1.7-1.9V. Καλές δεν θα είναι και... για το μέλλον? εγώ πάντως θα σου πρότεινα μια απο αυτές της 2 αλλά συγκεκριμένα σε ποια εγώ δεν μπορώ να διαλέξω γιατί και οι 2 είναι απλά τέλειες Corsair Dominator 4GB DDR3 125.09 € OCZ OCZ3RPR1600C6LV4GK 4GB 138.35 € Όντως εξαιρετικές οι ocz αλλά και τσιμπημένες στην τιμή γμτ
LeoNaXe Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 και οι 2 μνήμες που σου πρότεινα είναι κορυφή. τρέχουν στα 1600MHZ και η μητρική σου τα υποστηρίζει άνετα. επίσης έχουν και χαμηλά timings πάνω του. για αυτό σου λέω δεν μπορώ να διαλέξω ούτε καν εγώ, απλά λίγο προς της corsair θα πήγαινα λόγο ποιότητας
probe Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 (επεξεργασμένο) Η μητρική έχει ρύθμιση στο bios από 1,5v μέχρι "όσο θέλεις". Απλά όταν τις πάρεις μπες στο bios genie bios - voltage control - dram voltage και ρύθμισε τα βολτ ανάλογα με τις μνήμες που θα βάλεις. Καλύτερα να πάρεις μνήμες μέχρι 1.65v όπως σου προτάθηκε άλλωστε. Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2010 από probe
VampireKiSS Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Καταλήξαμε λοιπόν σε 1600Mhz και 1.65-1.7V Ποιες οι γνώμες σας για τις παρακάτω με προοπτική για ενδεχόμενο κλοκάρισμα στο μέλλον? (ή αλλιώς, βρείτε μου ένα λόγο να μην πάρω τις reaper) OCZ FATALITY (υστερούν πολύ των reaper? ειδικά λέει για P55 και s1156, θα 'χω πρόβλημα?) http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.555832 OCZ OBSIDIAN http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.555808 και η πιο "value" Kingston hyperx http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.552629 Ρωτάω συγκεκριμένα γι' αυτές γιατί αυτές βρήκα σε καλή τιμή στο e-shop. Αν αγοράσω από αλλού θα έχω + μεταφορικά.
d3m0n Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Πάντως αυτή η μητρική είχε φτιαχτεί για παλιές DDR3 εποχή 775, δηλαδή για μνήμες με D9 κλπ chipακια που δουλεύουν σε ψηλές τάσεις. Δεν είναι σίγουρο πως αυτές που θα πάρεις θα ταιριάζουν. Έχουμε την ίδια μητρική γι'αυτό στα λέω αυτά.
VampireKiSS Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Πάντως αυτή η μητρική είχε φτιαχτεί για παλιές DDR3 εποχή 775, δηλαδή για μνήμες με D9 κλπ chipακια που δουλεύουν σε ψηλές τάσεις. Δεν είναι σίγουρο πως αυτές που θα πάρεις θα ταιριάζουν. Έχουμε την ίδια μητρική γι'αυτό στα λέω αυτά. Αυτό που έγραψε παραπάνω ο probe δεν ισχύει? Ότι δηλαδή μέσα από το bios έχει ρύθμιση από 1,5V? Έτσι παίζουν λογικά όλες αυτές σε 1,65V και οι reaper στα 1,7
probe Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Εγώ τη δουλεύω με μνήμες 1333 - 1,5v. Το μόνο που έκανα είναι να αλλάξω την τάση από το bios γιατί μου τις είχε σε 1.65v. Καλό είναι να πάρεις μνήμες με χαμηλό βολταζ γιατί πχ. σε περίπτωση που τις χρησιμοποιήσεις στο μέλλον με κάποιον i7 ή i5 οι οποίοι έχουν ενσωματωμένο τον memory controller εχουν όριο τα 1.65 γιατί πάνω από αυτή την τάση καταστρέφεται ο επεξεργαστής. Τώρα για τις ρυθμίσεις αν αμφιβάλλεις μπες και δες μόνος σου αν ισχύει αυτό που γράφω.
VampireKiSS Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Εγώ τη δουλεύω με μνήμες 1333 - 1,5v. Το μόνο που έκανα είναι να αλλάξω την τάση από το bios γιατί μου τις είχε σε 1.65v. Καλό είναι να πάρεις μνήμες με χαμηλό βολταζ γιατί πχ. σε περίπτωση που τις χρησιμοποιήσεις στο μέλλον με κάποιον i7 ή i5 οι οποίοι έχουν ενσωματωμένο τον memory controller εχουν όριοτα 1.65 γιατί πάνω από αυτή την τάση καταστρέφεται ο επεξεργαστής. Τώρα για τις ρυθμίσεις αν αμφιβάλλεις μπες και δες μόνος σου αν ισχύει αυτό που γράφω. Δεν αμφιβάλω καθόλου και σ' ευχαριστώ που ασχολείσαι με το θέμα. Είναι καινούρια και περιμένω να μου έρθει οπότε δεν μπορώ να το ελέγξω και μου φάνηκε διφορούμενη η άποψη του d3mon. Με προβλημάτισες τώρα γιατί έκλεινα στις reaper. Να χτυπήσω λες τις fatality ή τις obsidian?
probe Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δεν αμφιβάλω καθόλου και σ' ευχαριστώ που ασχολείσαι με το θέμα. Είναι καινούρια και περιμένω να μου έρθει οπότε δεν μπορώ να το ελέγξω και μου φάνηκε διφορούμενη η άποψη του d3mon. Με προβλημάτισες τώρα γιατί έκλεινα στις reaper. Να χτυπήσω λες τις fatality ή τις obsidian? Σε αυτό καλύτερα να σου απαντήσει κάποιος που έχει δοκιμάσει τις μνήμες που αναφέρεις.
spigrig Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 παλιό topic αλλά έχω κι εγώ τώρα την ίδια Motherboard και έχω το εξής πρόβλημα με τις μνήμες αν μπορούσατε να βοηθήσετε θα το εκτιμούσα! Έχω μια μνήμη corsair 2gb 9-9-924 1600Mhz 2048Mb 6GB(3x2gb) xms 3 TR3X6G1600C9 1,65V VER 2.1 και λειτουργεί μια χαρά. την αναγνωρίζει κτλ. Πήρα μια Kingston για να προσθέσω παραπάνω μνήμη δοκίμασα και κάτι άλλες μνήμες τελικά δεν δέχτηκε καμία. έβγαλε C1 στην Motherboard που δηλώνει πρόβλημα στη μνήμη. Αποφάσισα τελικά να πάρω corsair ξανά όπως και έκανα. Πήρα ακριβώς την ίδια με αυτήν που περιέγραψα παραπάνω με τη διαφορά στο ver που είναι 8,16Α. Όλα τα άλλα χαρακτηριστικά ίδια! Και δεν τις δέχεται ούτε αυτές!!! Έβαλα και μόνη της μία VER 8.16 σε όλα τα slots , ,έβαλα και μαζί με την VER 2.1 τέλος πάντων έκανα πολλούς συνδυασμούς. Μπήκα bios έπαιξα με τα volts κτλ κτλ δεν κατάφερα κάτι. Το παράξενο είναι ότι ενώ η μνήμη που έχω πάνω και δουλεύει είναι TR3X6G1600C9 στο cpu z την βγάζει σαν CM3X2G1600C9. Έχετε καμιά ιδέα έχω πολύυυ καιρό που παιδεύομαι να προσθέσω μνήμη κ έχω μείνει με 2gb!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα