salida Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Με ενδιαφέρει να πάρω κάποιο σετ με αισθητήρες θερμοκρασίας για το pc μου. Δεν θέλω κάτι σύνθετο μόνο να έχω 2-3 αισθητήρες και να μπορώ να τους εμφανίζω με κάποιο software στο website μου. Υπάρχει κάτι τέτοιο ?
Alkaloid Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Με ενδιαφέρει να πάρω κάποιο σετ με αισθητήρες θερμοκρασίας για το pc μου.Δεν θέλω κάτι σύνθετο μόνο να έχω 2-3 αισθητήρες και να μπορώ να τους εμφανίζω με κάποιο software στο website μου. Υπάρχει κάτι τέτοιο ? Μπορει να λες οτι δε θες κατι συνθετο, αλλα αυτο που θες να κανει ειναι de facto αρκετα συνθετο. Και τι εννοω. Για το θεμα software που λες, το θεωρω πολυ δυσκολο εως αδυνατο εκτος αν υπαρχουν πολυ πολυ εξειδικευμενες πατεντες που δεν γνωριζω. Το θεμα ειναι οτι για να περασουν τα δεδομενα τον θερμοκρασιων σε software επιπεδο πρεπει να φτασουν στην μητρικη πρωτα. Κι αυτο -παλι αν δεν πεφτω πολυ εξω στις γνωσεις μου- ειναι δυνατο μονο με καποια καρτα pci/pci-e. Μια ερωτηση. Οι αισθητηρες αυτοι απο ποια σημεια θες να σου δειχνουν θερμοκρασιες? Στο λεω γιατι ολοι οι συγχρονοι επεξεργαστες/μητρικες/καρτες γραφικων/σκληροι δισκοι εχουν αισθητηρες ενσωματωμενους και μπορεις να τους προβαλεις με software οπου επιθυμεις.
salida Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Θέλω να έχω θερμοκρασίες απο cpu, mobo, hdd απο δυο διαφορετικά pc. Αλλά θέλω με κάποιο τρόπο να μπορώ να τα βλέπω μέσο Online σελίδας ...
Alkaloid Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Ωραια, σε επιπεδο hardware δεν χρειαζεσαι κανεναν extra αισθητηρα. Κατα 99% υπαρχουν αισθητηρες τετοιοι ηδη στο συστημα σου, αν δεν μιλαμε για καποιο απαρχαιωμενο υπολογιστη. Μπορεις να το επιβεβαιωσεις κατεβαζοντας το hwmonitor http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html Σε επιπεδο software θα πρεπει να σου απαντησει καποιος που γνωριζει απο web design/προγραμματισμο αν υπαρχει τροπος να το εμφανιζει σε σελιδα live. Δοκιμασε να ποσταρεις στα αντιστοιχα section αφου πρωτα βεβαιωθεις μεσω του hwmonitor οτι ολοι οι αισθητηρες που χρειαζεσαι ειναι ενσωματομενοι και λειτουργουν.
antonl Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Μπακάλικος/προγραμματιστικός τρόπος: Βρίσκεις κάποιο monitoring tool που κρατάει σε logs τις θερμοκρασίες σύμφωνα με κάποιο Interval που θα χεις ορίσει εσύ. Απ τη στιγμή που τα χεις σε κάποιο file, πιστεύω πως εύκολα/δύσκολα μπορείς να κάνεις αυτό που θες εφόσον ξέρεις από web-programming/development.
salida Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Τώρα που βλέπω τοπικά τις θερμοκρασίες χρησιμοποιώ εδώ και καιρό αυτό το πρόγραμμα το HWMonitor και είναι πολύ καλό...τώρα θα πρέπει να δω αν κρατάει κάπου logs.
Alkaloid Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Τώρα που βλέπω τοπικά τις θερμοκρασίες χρησιμοποιώ εδώ και καιρό αυτό το πρόγραμμα το HWMonitor και είναι πολύ καλό...τώρα θα πρέπει να δω αν κρατάει κάπου logs. To everest και το realtemp νομιζω οτι κρατανε logs. Το hwmonitor νομιζω πως οχι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.