LuNaTiC Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Δεν έιχα σκοπό να προβώ σε αγορά ενός SSD την παρούσα φάση αλλά θα το κάνω μιας και είναι σχεδόν ανάγκη να προχωρήσω σε φορματ... Έχω σχεδόν αποφασίσει στο να πάρω τον Corsair Nova Series 64GB μιας και πολλοί απο σας τον προτείνουν... στο παιχνίδι τελαυταία στιγμή έχει μπεί και ο Intel Intel X25-M SATA Solid-State Drive 80GB Retail ... Υπάρχει διαφορά μεγάλη εκτός απο το διαθέσιμο χώρο σε χαρακτηριστικά? ή όχι ? Δεν γνωρίζω καθόλου απο τους controllers που χρησιμοποιούνε είμαι τελείως στο σκοτάδι Η αγορά θα γίνει άμεσα ... και αυτό που με απασχολεί έιναι οτι διάβασα στο σύντομο μέλλον οι τιμές θα πέσουν αρκετά λόγο νέων κομματιών... Αν γνωρίζει κανείς πότε περιμένουμε αυτή την εξέλιξη θα μου έδινε ένα στίγμα πάνω κάτω αν είναι καλό να αγοράσω κάτι ΤΩΡΑ ή να περιμένω κάποιο διάστημα... Η Μητρική μου είναι μια ASUS M3A79-T Deluxe ... πληροφοριακά θα συνδεθέι πάνω σε SATA?(νομίζω) το οποίο στο συγκεκριμενο mobo ειναι 3gb/sec σε αντίθεση με τα 6gb/sec που γράφει στα χαρακτηριστικά του ο NOVA στην πράξη αυτό θα έχει διαφορά?? Για μελλοντικά δεν το συζητώ με ένα πιο νέο mobo θα είναι κομπλέ ... Οσο για το RAID 0 με τους Black Caviar 640 αν γίνει η αγορά του SSD προτείνετε "σπάσιμο" και χρησιμοποιήση σαν απλούς δίσκους στο σύστημα? Με δύο λόγια αν μπορεί να εξηγήσει κανείς τις διαφορές των κατηγοριών της Corsair στους SSD που διαθέτει? Nova Series Reactor Series Performance Series Extreme Series Ευχαριστώ πολύ !
Nik.K Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Γιατι δεν κοιτας τα χαρακτηριστικα καθε γραμμης ? Οι διαφορες εντοπιζονται στα Read/Writes, απο εκει καταλαβαινεις αν προκειται για Samsung η SandForce Controller.
LuNaTiC Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 ναι οκ... και τι είναι καλύτερο είπαμε ?
Nik.K Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Σε γενικες γραμμες οι SandForce ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει αυτη την στιγμη.
blackstar Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Το sandforce αλλά μετά πας και με το πόσα χρήματα είσαι διατεθειμένος να δόσεις, και ποιες είναι η ανάγκες σου. Π.Χ εγω για το laptop μου εχω παραγγείλει έναν Corsair NOVA, και αν ολα πάνε καλά, την επόμενη χρονιά θα πάρω ενα sandforce για to pc, ελπίζοντας οτι η τιμές θα ειναι ποιο χαμηλές.
LuNaTiC Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Έχω μπερδευτέι λίγο ... Κοιτάζοντας το site τηςCorsair έκατσα και σημείωσα τα εξής Force 285r 275w TRIM Yes Nova 270r 195w 64mb cache TRIM Yes Reactor 250r 170w TRIM Yes Perfomance 220r 200w 128MB Dram TRIM??? Extreme 240r 170w 64mb TRIM??? Αν κρίνω απο τα στοιχεία ...ο Nova είναι απο τα δυνατά μοντέλα... όμως παρουσιάζεται πιο φτηνός απο όλους σχεδόν Πχ ο Reactor... είναι πιο ακριβός...και τι προσφέρει παραπάνω? τπτ? μήπως "χάνω" 'ή δεν "βλέπω" κάτι στο θέμα? ο Force για μένα είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί .. και όμως ο perfomance & ο extreme παρουσιάζονται ακριβότεροι... για ποιό λόγο?
Nik.K Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 o Force εχει SandForce..... O Performance που ειχα εγω ειχε Samsung αναλογο του Indilinx.
eytyxhs098 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 o Force εχει SandForce.....O Performance που ειχα εγω ειχε Samsung αναλογο του Indilinx. :-D:mad:
LuNaTiC Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 o Force εχει SandForce.....O Performance που ειχα εγω ειχε Samsung αναλογο του Indilinx. sorry η ασχετοσυνη μου στπ θεμα δεν μου επιτρεπει να καταλαβω... στην πραξη για τι διαφορες μιλαμε και σε τι? αποο την corsair παλι δεν καταλαβα γιατι χειροτερα μοντελα σε επιδοσεις κοστιζιυν ακριβοτερα
Nik.K Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Δεν ειναι πιο ακριβος ο Performance ΕΚΤΟΣ αν του εβαλαν SandForce πραγμα χλωμο βαση των νουμερων που ανεβασες. Μπορει απλα να βρηκες μια παλια τιμη. Οσο για πραξη γενικα μην περιμενεις διαφορες, οχι αν απλα τον θελεις για Windows και οχι για επεξεργασιες βιντεο πχ κτλ κτλ κτλ.;
skiabox Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Τον extreme τον εχω εγω σε laptop.Πολυ ικανοποιημένος!
LuNaTiC Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Ενδεικτικά χαμηλότερες τιμές απο Skroutz Force 60gb 157 Nova 64gb 123 Reactor 60gb 165 Perfomance 64gb 179 Extreme 64gb 192 Σιγουρα κατι δεν παει καλα...
blackstar Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Ενδεικτικά χαμηλότερες τιμές απο SkroutzForce 60gb 157 Nova 64gb 123 Reactor 60gb 165 Perfomance 64gb 179 Extreme 64gb 192 Σιγουρα κατι δεν παει καλα... Προσωπικά πάρε εναν απο τους Force η Nova, ο reactor εχει JMicron που ειναι ποιο κάτω σε επιδόσεις (απο όσο έχω διάβαση σε reviews). Οι performance έχουν samsung controller και όπως είπε και ο Νικ.Κ δεν έχει μεγάλες διαφορές απο την σειρά Nova, και ακόμα και αν εχουν δεν νομίζω να γίνουν αντιληπτές σε καθημερινή χρήση. Οπότε προσωπικά αν πάμε σε καθαρά value for money η σειρές force & nova ειναι αυτές που μονοπωλούν το ενδιαφέρον.
LuNaTiC Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Συμφέρει κάτι απο αυτές η να περιμένω ? Υπάρχει περίπτωση με κάποια ανανέωση να έχουμε χαμηλότερες σε κάποια απο τα κομμάτια? Ναι και εγω για FORCE η NOVA σκεφτομαι μετα απο οτι διαβασα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.