Προς το περιεχόμενο

Class not registered (DBGRID32.OCX)

kwstarikanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας,

Έχω φτιάξει ένα project σε vb6 με βάση δεδομένων (DBGrid , Data1, Access)

Όταν πάω να το τρέξω σε κάποιο pc που δεν έχει εγκατεστημένο το Visual Studio δεν ανοίγει (το εκτελέσιμο),

βγάζει το παρακάτω μήνυμα και τερματίζει την εφαρμογή:

Component 'DBGRID32.OCX' or one of its dependencies not correctly registered: a file is missing or invalid

Βρήκα κάτι σελιδες στο ίντερνετ που εξηγούν για το συγκεκριμένο σφάλμα ότι πρέπει να κατεβάσεις το στοιχειο ελένχου "DBGRID32.OCX" και να το περάσεις στο system32 των windows ή να υπάρχει στο ίδιο path με το εκτελέσιμο..

Έκανα αυτά που έλεγε και το πρώτο σφάλμα σταμάτησε να το βγάζει αλλά τώρα μου βγάζει αυτό:

Class not registered.

Louking for object with

CLSID:{00000010-0000-0010-8000-00AA006D2EA4}

Και ανοιγει την εφαρμογη αλλα το DBGrid control δεν δείχνει τίποτα από την βάση δεδομένων που είναι συνδεδεμένη (με data1) και είναι κενό..

Πως θα γίνει κάθε φορά που ανοιγω την εφαρμογή μου σε άλλους υπολογιστές που δεν έχουν εγκατεστημένο το Visual Studio να δουλέυει κανονικά χωρίς σφάλματα;

Να σημειωθεί ότι η εφαρμογή δουλέυει άψογα αν είναι εγκατεστημένο το Visual Studio.

Δημοσ.
start->cmd

regsvr32 filename

και τελος.

Thanx για τη γρήγορη απάντηση! ,

Αν κατάλαβα καλά αυτή η εντολή καταχωρεί στο μητρώο του pc ότι όνομα αρχείου του πεις και δηλώνει ότι υπάρχει;

Υπάρχει τρόπος να γίνεται αυτόματα με την εγκατάσταση κάτι τέτοιο ώστε ο τελικός χρήστης να μην χρειάζεται να κάνει πράγματα που σίγουρα δεν θα τα γνωρίζει;

Για να φτιάξω την εφαρμογή μου σε setup wizard χρησιμοποιώ το "Inno Setup Compiler" μπορώ μ'αυτό να φτιάξω script που να κάνει αυτή την εντολή μόνο του σε όποιο pc το κάνει εγκατάσταση ο χρήστης;

Δημοσ.

Eίτε περιλαμβάνεις το ΟCX απο τον package builder της VB6.

Είτε με το inno setup, περιλαμβάνεις το OCX και να το κάνεις register με regserver flag.

Δημοσ.
Eίτε περιλαμβάνεις το ΟCX απο τον package builder της VB6.

Είτε με το inno setup, περιλαμβάνεις το OCX και να το κάνεις register με regserver flag.

Κατάλαβα τι ενοείς αλλά δεν ξέρω πως να το κάνω.. τι είναι πιο έυκολο απο τους 2 τρόπους που λες; και αν μπορείς γίνε λίγο πιο σαφής..

Το inno όταν ανοίγει σου βγάζει έναν wizard και αυτό κάνω όταν θέλω να φτιάξω ένα setup , έχει στον wizard καμία επιλογή για να φτιάξω αυτό που λες ή πρέπει να επέμβω στον κώδικα του script;

Βρήκα και αυτό το λίνκ με μια αναζήτηση στο google αλλά πάλι δεν έβγαλα άκρη..

http://www.jrsoftware.org/iskb.php?vb#ocx

thanx

Δημοσ.
Thanx για τη γρήγορη απάντηση! ,

Αν κατάλαβα καλά αυτή η εντολή καταχωρεί στο μητρώο του pc ότι όνομα αρχείου του πεις και δηλώνει ότι υπάρχει;

Υπάρχει τρόπος να γίνεται αυτόματα με την εγκατάσταση κάτι τέτοιο ώστε ο τελικός χρήστης να μην χρειάζεται να κάνει πράγματα που σίγουρα δεν θα τα γνωρίζει;

Για να φτιάξω την εφαρμογή μου σε setup wizard χρησιμοποιώ το "Inno Setup Compiler" μπορώ μ'αυτό να φτιάξω script που να κάνει αυτή την εντολή μόνο του σε όποιο pc το κάνει εγκατάσταση ο χρήστης;

Λογικα, εκει που φτιαχνεις τον installer να εχει επιλογες για ποιες classes πρεπει να γινουν registry

Δημοσ.

Ευχαριστώ ,

Άλλο ένα πρόβλημα που προέκειψε τώρα .. προσπάθησα να κάνω την εγκατάσταση σε ένα pc με windows 7 64bit και επειδή δεν κατάφερα ακόμα να το κάνω να δηλώνετε αυτόματα στο μητρώο το αρχείο ocx το έκανα με τον τρόπο που μου έδειξε ό Evgenios1

start->cmd

regsvr32 filename

Όμως μόλις πάτησα enter μου έβγαλε ένα μήνυμα ότι δεν δέχεται αυτή την καταχώρηση το μητρωο λόγω ότι το συγκεκριμένο σύστημα (windows 7 64bit) είναι 64 bit και όχι 32..

σ'αυτό φταίει η έκδοση του αρχείου ocx που είναι 1998 ?

Πρέπει να βρώ κάποια νεώτερη ή γενικά δεν τρέχει σε 64bit;

Δημοσ.
Δές αυτό

>
[Files]
;add your files
Source: ..\path\youOCXocx; DestDir: {app}\yourAPP; Flags: regserver;

Για να το προσθέσεις στο inno.

Thanx το έχω κάνει και αυτό αλλά δεν έγραψα μόνο το "regserver" στο τέλος,

το εγραψα έτσι :

DestDir: "{sys}"; Flags: restartreplace sharedfile regserver

Ξέρεις αν χρειάζονται τα πρώτα 2 που έγραψα και τι κάνουν;

(το είδα από το λινκ που έβαλα σε προηγούμενο μήνυμα μου)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...