Προς το περιεχόμενο

Ενοικιάση σπιτιού

Uberalles_gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν θέλω να φύγω να ενοικιάσω για να φύγω από τους γόνεις μου, για να αναξερτοποιηθώ και άλλα τέτοια αλλά ο λόγος είναι άλλος...

Μόνο κσι μόνο που μένω με τους δικούς μου γλιτώνω ΤΟΣΑ λεφτά..

Δεν θα είμαι μόνος μου θα έχω και συγκάτοικο, βγάζω πάνω από 1.000 το μήνα και είμαι 26...

Όπως είπα και πριν θέλω 300 ευρώ από ότι μου λέτε και εσείς στο χαλαρό..

Δημοσ.

Να ρωτησω κατι.... οταν νοικιασεις ενα σπιτι και πληρωνεις εγγυηση(+ 1 νοικι για τον μηνα που τρεχει),με την εγγυηση αυτη μπορεις αν θες αργοτερα (πχ μετα απο 1 μηνα) να ξενοικιασεις το σπιτι που νοικιασες?? Ή με το συμβολαιο που υπογραφεις δεσμευεσαι για το χρονικο διαστημα που εχεις κανονισει και δεν μπορεις να το ξενοικιασεις?

Δημοσ.

Η εγγύηση είναι για φθορές του σπιτιού όταν φύγεις. Αν δηλαδή υπάρχουν φθορές (που οφείλονται σε εσένα όμως) μπορεί να σου κρατήσει μέρος της εγγύησης. Το συμβόλαιο που υπογράφεις σε δεσμεύει για 3 χρόνια (άσχετα το τι γράφει επάνω). Στην πράξη δε συμβαίνει και πολύ συχνά. Πχ πριν υπογράψω ρώτησα αν θα είχα θέμα αν έφευγα νωρίτερα (αν υπήρχε πρόβλημα απλά δε θα νοίκιαζα) και μου έδωσε το οκ αρκεί να το έλεγα κανένα 3μηνο πριν. Λογικό διότι αν ο ιδιοκτήτης είναι "περίπτωση" τότε μαθεύεται :)

Δημοσ.
Να ρωτησω κατι.... οταν νοικιασεις ενα σπιτι και πληρωνεις εγγυηση(+ 1 νοικι για τον μηνα που τρεχει),με την εγγυηση αυτη μπορεις αν θες αργοτερα (πχ μετα απο 1 μηνα) να ξενοικιασεις το σπιτι που νοικιασες?? Ή με το συμβολαιο που υπογραφεις δεσμευεσαι για το χρονικο διαστημα που εχεις κανονισει και δεν μπορεις να το ξενοικιασεις?

Επειδή μένω σε ενοίκιο από το 1994 και στο διάστημα αυτό έχω αλλάξει πολλά σπίτια (φοιτητής-εργένης-παντρεμένος) σου λέω ότι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις με την εγγύηση είναι να μείνεις τον τελευταίο μήνα (πριν φύγεις από το σπίτι) χωρίς να πληρώσεις το τρέχον ενοίκιο. Είναι πολύ δύσκολο, έως αδύνατο, να πάρεις μετρητά πίσω από τον ιδιοκτήτη. Σίγουρα θα βρει κάτι για να σου πει ότι έκανες ζημιά στο σπίτι και θα σου κρατήσει τα λεφτά. Μπορεί να σου ακόμα και ότι το σπίτι θέλει βάψιμο επειδή κάπνιζες (ή κάπνιζαν οι επισκέπτες) και για αυτό το λόγο σου κρατάει το ενοίκιο, πράγμα εντελώς παράνομο αφού η φθορά του βαψίματος ανήκει στις φυσιολογικές φθορές του σπιτιού και δεν είναι δικιά σου υποχρέωση να την πληρώσεις.

Δημοσ.

Επειδη το ψαχνω στις ιδιες περιοχες, με 600 ευρω μπορεις να βρεις τριαρι με τα βασικα εξοδα μεσα ( κοινοχρηστα, δεη, νερο, τηλεφωνο.)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Την πήρα την απόφαση μαζί με το άτομο που θα συγκατοικήσουμε και πλέον ψάχνω για σπίτι.

Όπως είπα και αρχικό μου ποστ θέλω για Περιστέρι(κυρίως εδώ) , Χαϊδάρι , Αιγάλεω...

Ενδιαφέρομαι για 2άρι, παραπάνω δεν έχει νοήμα και να είναι επιπλωμένο.

Επομένως εάν ακούσετε κάτι μου λέτε..

Εκτός από αγγελίες που αλλού μπορώ να ψάξω;

Πρέπει να προσέξω κάτι στο σπίτι γιατί 1η φορά θα νοικιάσω σπίτι και δεν ξέρω...

Για εμένα βασικό είναι να έχει αυτόνομη θέρμανση..

Επειδή μιλάτε πολύ για το σούπερ μάρκετ πόσο δηλαδή θα μου πηγαίνει;

Δημοσ.
Επειδή μιλάτε πολύ για το σούπερ μάρκετ πόσο δηλαδή θα μου πηγαίνει;

Κανα 150άρι το μήνα.Πάνω-κάτω και δεν συμπεριλαμβάνουμε τα πιώματα (μπύρες-κοκακόλες-ουΐσκια κλπ).B)

Δεν φτανουν αν είστε κοιλιόδουλοι.:P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...