sotstorm7 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 καλησπερα σε ολους καταρχην.Οπως γραφω και στον τιτλο,το πι σι σβηνει ξαφνικα οταν τρεχω καποιο παιχνιδι.Αυτο παρουσιαστηκε απο τοτε που καθαρισα το ανεμιστηρακι του επεξεργαστη.Αρχικα νομιζα οτι δεν εκανα καλη τοποθετηση του ανεμιστηρα και το αφησα σε ενα τεχνικο μιας και δεν σκαμπαζω και πολυ απο αυτα και μου πε οτι εβαλε παστα και οτι ειναι οκ.Το προβλημα ομως δεν λυθηκε δεν μπορω να τρεξω καποιο παιχνιδι χωρις να σβησει μετα απο λιγο.Απο θεμα σκονης ειναι κομπλε..τι μπορει να φταιει ?
Moderators Gi0 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Ριξε μια ματια στις θερμοκρασιες σου για αρχη.Σε idle και full load καταστασεις.
popeye68 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Ποιόν επεξεργαστή έχεις; Σε ρωτάω για να δω ποιά είναι η ψύκτρα σου. Πιθανόν αν είναι ψύκτρα με το σύστημα push pins να έχουν φαγωθεί τα ποδαράκια της και να μην εφάπτεται καλά πάνω στον επεξεργαστή με αποτέλεσμα μόλις stress-άρεται ό επεξεργαστής από κάποιο παιχνίδι να ανεβάζει θερμοκρασία και να σβήνει.
sotstorm7 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Λοιπον,δοκιμασα και τα 2 που προτεινατε.Απο θερμοκρασιες πιστευω ειναι φυσιολογικες, η cpu στα 40-45 και gpu καπου τοσο επισης.Οσον αφορα το memtest πριν απο ενα μισαωρο το βαλα να τρεχει και πηγα αφκ και οταν γυρισα ειχε κλεισει το πι σι για αγνωστο λογο,οποτε θα το ξανατρεξω και θα ενημερωσω. Ο επεξεργαστης μου ειναι amd athlon x2 64 3800. Να πω οτι προσφατα εβαλα windows 7 αν παιζει καποιο ρολο αυτο..Πριν δεν ειχα προβληματα με τα ΧΡ
filip123go Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 To memtest θα το τρέξεις με bootable cd και όχι μέσα απ τα windows και θα το αφήσεις πολλές ώρες.. Επίσης, έχεις κατεβάσει τους τελευταίους driver για το pc..?
sotstorm7 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Ναι απο drivers ειμαι κομπλε. http://img38.imageshack.us/f/speedfanf.png/ μια εικονα του speedfan..βλεπω κατι φλογες
washcloud Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 127 C ε; Ό,τι και αν είναι (αν και δεν λέει το μηγαμένο το Σπηντφάν), δεν φαίνεται καλό (υποθέτω πώς στους 127C οτιδήποτε μέσα σ' ένα πισί γίνεται κάρβουνο/στάχτη/ατμός/λάβα και τα σχετικά...οπότε δεν πιάνω τί ρόλο βαράνε αυτές οι τιμές - που παρεμπιπτόντως παίζει να είναι από την κάρτα γραφικών σου. Φαίνεται το ανεμιστηράκι της όταν δουλεύει το pc; Κι αν ναι, δουλεύει αυτό απρόσκοπτα; ).
popeye68 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 1)Κατέβασε αυτό το προγραμματάκι, τρέξε το και post-αρε ένα screen shot για να δούμε από που προέρχεται αυτό το 127°C. 2)Επίσης ξαναβάλε να τρέξει το speedfan και τσέκαρε το τετραγωνάκι "Automatic fan speed" και ανέβασε και όλα όσα σου δείχνω στην εικόνα στο 100%. 3)Έλεγξε αν λειτουργεί το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών. Το καλωδιάκι που παίρνει ρεύμα είναι στην θέση του; Μήπως η ψύκτρα της κάρτας δεν πατάει καλά στο chip-άκι; http://img26.imageshack.us/img26/6404/ste6.th.png' alt='ste6.th.png'> Uploaded with ImageShack.us[/img]
sotstorm7 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Εβαλα οτι μου πες στο σπηντφαν,δεν αλλαξε κατι.Το σκρινσοτ που ζητησες εδω http://img714.imageshack.us/img714/3016/61362168.png Το ανεμιστηρακι της gpu δουλευει κανονικα.
popeye68 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Οι θερμοκρασίες σου είναι μια χαρά. Είπες στην αρχή ότι σβήνει μόνο όταν πας να παίξεις κάποιο παιχνίδι έτσι; Άνοιξε το HWMonitor (το προγραμματάκι για τις θερμ.) να το βλέπεις και προσπάθησε να ανοίξεις κάποιο παιχνίδι. Να παρακολουθείς συνέχεια το HWMonitor να δεις αν θα ανεβάσει θερμοκρασία.
rafail1994 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Οι θερμοκρασίες σου είναι μια χαρά.Είπες στην αρχή ότι σβήνει μόνο όταν πας να παίξεις κάποιο παιχνίδι έτσι; Άνοιξε το HWMonitor (το προγραμματάκι για τις θερμ.) να το βλέπεις και προσπάθησε να ανοίξεις κάποιο παιχνίδι. Να παρακολουθείς συνέχεια το HWMonitor να δεις αν θα ανεβάσει θερμοκρασία. ας κατεβάσει καλύτερα το FurMark για να το ελέγχει συνεχεία ποιο τροφοδοτικό έχεις;
popeye68 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Κατέβασε και αυτό να δουμε τι θα δείξει. (Πάτα "test of stability").
sotstorm7 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δοκιμασα να τρεξω παιχνιδι με το MonitorCPUID και εκλεισε οταν οι θερμοκρασεις gpu και cpu ηταν γυρω στους 50 βαθμους.Με το gpu tool οταν πατησα τεστ οφ stability ειδα την gpu να ανεβαινει στα 70 και το πι σι ηταν ανοιχτο.Το τροφοδοτικο μου ειναι 400W PREMIER.Ειναι λιγο αρχαιο αλλα δεν ειχα πορβλημα ποτε.Ολα αυτα αρχισαν οταν βγηκε το ανεμιστηρακι της cpu για πρωτη φορα μετα απο 4 χρονια για να το καθαρισω απο το 'χωμα' που ειχε μαζεψει.Αν ειχε καποιο προβλημα το ανεμιστηρακι,δεν θα μου το ελεγε ο τεχνικος που το εδωσα το πισι για να μου βαλει και παστα?Περιεργα πραγματα..
washcloud Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Eίναι πολύ ντροπαλοί καμμιά φορά οι τεχνικοί
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.