Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Sofos Safeguard Disk

Owlman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον έχω στον υπολογιστή μου Windows XP SP3 και Ununtu 10.04LTS..

Πρίν απο λίγο εκανα την βλακεία να εγκαταστήσω ένα Sofos Safeguard Disk decryption tool το οποιο κάνει αυτόματο Autologon μολις ανοίγω τον υπολογιστή.. μου παγώνει το πληκτρολόγιο που είναι ασύρματο και με βάζει στα Ununtu ώς αρχική επιλογή..

Πως μπορώ να το βγάλω αυτό απο το δίσκο μου μέσω των Ununtu.. Εχει τύχει σε κανέναν?

• Moderators
Δημοσ.

Εχεις δοκιμασει με ενσυρματο keyboard?

Sofos Safeguard Disk decryption tool δεν βρισκω στο google.Sophos Safeguard encryption tool ναι. Εχεις κρυπτογραφησει το partition των windows?

Μπορεις μεσα απο το ubuntu παντως να δηλωσεις σαν προεπιλεγμενο os τα windows με το startup config αν θυμαμαι καλα(θα το βρεις στο synaptic)

(ps στειλε ενα pm σε καποιο mod να αλλαξει τον τιτλο,αλλιως πιθανοτατα θα κλειδωθει)

Δημοσ.

Βρήκα και αυτό..

http://go.utimaco.com/manual/safeguard-easy/v45/1-300.html

αλλα δέν είμαι σίγουρος απο που να ξεκινήσω..

Καλα μιλάμε τώρα για τήν γκαντεμιά.. Κάποιος π. με μάτιασε..

Παρεπιπτόντως για ξηγίστε λίγο τί γίνεται και πώς με αυτό το ενκρίπσιον να μας μείνει και κάτι..

• Moderators
Δημοσ.
Βρήκα και αυτό..

http://go.utimaco.com/manual/safeguard-easy/v45/1-300.html

αλλα δέν είμαι σίγουρος απο που να ξεκινήσω..

Καλα μιλάμε τώρα για τήν γκαντεμιά.. Κάποιος π. με μάτιασε..

Παρεπιπτόντως για ξηγίστε λίγο τί γίνεται και πώς με αυτό το ενκρίπσιον να μας μείνει και κάτι..

Τι να σου εξηγησουμε?Ακολουθησε τις οδηγιες που βρηκες,εμεις σου προτειναμε κατι,αν θελεις το δοκιμαζεις.

Απο τα συμφραζομενα μια κ δεν απαντησες, υποθετω πως εκανες encryption ολο το δισκο των windows.Απορια την οποια προφανως αν θελεις λυνεις:για ποιο λογο?

Δημοσ.

Ενσύρματο πληκτρολόγιο υποχρεωτικά.

Στο δικό μου PC με το ασύρματο δεν μπορώ να πατήσω κουμπιά μετά το BIOS και πριν το OS start.

Ο Loader που έχει φορτώσει ο Sophos προφανώς φορτώνει χωρίς ασύρματους drivers πληκτρολογίου, αλλά μόνο PS2 και ίσως USB.

Ακόμα και το USB μπορεί να μη δουλεύει , αν δεν φορτώνει ούτε USB drivers ο Loader (μάλλον απίθανο αυτό), ή αν έχει απενεργοποιηθεί η λειτουργία του USB από τα mobo settings κατά το boot (ώστε να μην επιτρέπεται bootάρισμα από USB disks - flash disks).

Δημοσ.
Ενσύρματο πληκτρολόγιο υποχρεωτικά.

Στο δικό μου PC με το ασύρματο δεν μπορώ να πατήσω κουμπιά μετά το BIOS και πριν το OS start.

Ο Loader που έχει φορτώσει ο Sophos προφανώς φορτώνει χωρίς ασύρματους drivers πληκτρολογίου, αλλά μόνο PS2 και ίσως USB.

Ακόμα και το USB μπορεί να μη δουλεύει , αν δεν φορτώνει ούτε USB drivers ο Loader (μάλλον απίθανο αυτό), ή αν έχει απενεργοποιηθεί η λειτουργία του USB από τα mobo settings κατά το boot (ώστε να μην επιτρέπεται bootάρισμα από USB disks - flash disks).

Επιβεβαιώνω αυτά που λές και ειδικά για το USB πληκτρολόγιο.. Ειχα ένα στην αποθήκη και δέν παίζει ούτε αυτό τελικά.. Πήγα και πήρα άλλο με PS2.. Υπάρχει ακόμα ένας τρόπος να τρέξεις κάτι σκριπτάκια μέσω του Ουμπουντου αλλα δέν το τολμώ.. αμα δέν κάνει καλό ανινστάλ μετά θα θέλει μετα άλλη πολύπλοκη διαδικασία...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...