dimitrispk Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Παιδιά καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω εάν κάποιος ξέρει κανένα καλό βιβλίο για jogl ή ξερει αν κάπου υπάρχουν σημειώσεις online.(Αν είναι και στα ελληνικά ακόμα καλύτερα!). Σας ευχαριστώ.
georgemarios Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Κοιτα, βιβλιο αφιερωμενο αποκλειστικά σε Jogl δεν εχω δει, ουτε βλεπω τι χρησιμοτητα θα είχε. Το Jogl ειναι στην ουσια ενα binding της Opengl σε Java, οποτε αν ξερεις Opengl + Java, εισαι οκ. Τωρα, αν ξερεις Java αλλα οχι opengl ή 3d γενικοτερα, θα σου ελεγα να κοιταξεις το Java3D, ειναι λιγο υψηλοτερου επιπεδου απο το Jogl, λιγο πιο κοντα στο "πνευμα" της Java αν θες τη γνωμη μου. Εχω διαβασει αυτο το βιβλιο, το οποιο καλυπτει ΚΑΙ Jogl σαν εναλλακτικη λυση οταν θες να κανεις πραγματα που το Java3D στα κρυβει. Απο κει και περα..... google "Jogl tutorial" και παρε πραμα.... Απλα για λογους πληροτητας να παραθεσω: Nehe: must σελιδα για οσους μαθαινουν opengl jogl.dev.java.net: must entry point για Jogl (και οχι μονο) java3d.dev.java.net: το ιδιο για Java3d Ogre3D: πολυ καλη μηχανη γραφικων για τη περιπτωση που θες να κανεις κατι πιο advanced Γκοοοοουγκλ <--- με τυχη και υπομονη..... ξερεις εσυ Για οτι αλλο θες, εδω ειμαστε
ktiniatros Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Στο http://www.few.vu.nl/~graphics/material.php μπορείς να βρεις κάποιο υλικό από το αντίστοιχο μάθημα που είχα πέρυσι.
dimitrispk Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις συμβούλες σας.Από java3d ξέρω,αλλά όχι τέλεια βέβαια.Απλά θα χρειαστεί για την διπλωματική μου να κάνω animation και μου είπε ο καθηγητής ότι σε jogl θα μπορούσαμε να πετύχουμε καλύτερα και πιο ρεαλιστικά αποτελέσματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.