Προς το περιεχόμενο

Best story


Balourdos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για πειτε ρε παιδια...ποια θεωρειτε τα καλυτερα παιχνιδια οσον αφορα το story τους.

 

Τον κοσμο τους, την υποθεση, το background κτλ. ανεξαρτητως ειδους.

 

Για μενα αυτα που μου ερχονται στο μυαλο...

 

Full Throttle

The Longest Journey

Bioshock

Silent Hill

Deus Ex

  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Να πω για PC games μονο αφου ειμαστε στο PC section.

 

Με σειρα.

 

- Deus Ex

- Planescape torment

- Baldurs Gate 2 saga

 

Φυσικα και πολλα αλλα εχουν εξαιρετικες ιστοριες αλλα το τοπ 3 για εμενα ειναι αυτα.

Δημοσ.
Μπορείς με μια σύντομη περιγραφή να μου πεις τι ακριβώς παίζει με το στόρυ....

 

Δε ξέρω αν πρέπει.

Αν υπήρχαν oscar στα video games, θα τα είχε σαρώσει όλα.

:P

 

Επιβιώνεις από αεροπλανικό δυστύχημα στον κάπου στον ατλαντικό, βρίσκεις έναν φάρο, μπαίνεις μέσα και :

 

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=J47ENHSomc8&feature=related[/ame]

Δημοσ.

The Longest journey (by far)

Grim Fandago

Blade Runner (άσχετα αν είναι ένα μέτριο adventure)

Syberia (ειδικά το 1)

Amerzone (γενικά benoit sokal δαγκωτό)

Baldurs Gate 1/2

Planescape Torment

Mass Effect 1/2 (μακράν το καλύτερο presentation σε story)

και πολλά άλλα adventure που μου διαφεύγουν...

// τα Monkey Island τα θεωρώ κορυφαία αλλά σε humor/καταστάσεις όχι σε story

// Επίσης σε πολλούς αρέσει το story από τα Broken Sword - εμένα μου αρέσουν μόνο οι χαρακτήρες και γενικά το όλο πάμε να ξεσκεπάσουμε το μυστήριο πνεύμα αλά Dan Brown

Δημοσ.

Φυσικα, και μεγάλη διαφορα, η ιστορια με το πλουσιοτερο background και το πιο συναρπαστικο στόρυ είναι η ιστορία των D'ni (Myst, Uru και όλα τα σχετικα παιχνίδια και βιβλία που εχουν κυκλοφορήσει). όποιος εχει ασχοληθει γνωρίζει πολυ καλα οτι δευτερο παιχνιδι με τοσο βαθος δυσκολα συνανταει.

Δημοσ.
Φυσικα, και μεγάλη διαφορα, η ιστορια με το πλουσιοτερο background και το πιο συναρπαστικο στόρυ είναι η ιστορία των D'ni (Myst, Uru και όλα τα σχετικα παιχνίδια και βιβλία που εχουν κυκλοφορήσει). όποιος εχει ασχοληθει γνωρίζει πολυ καλα οτι δευτερο παιχνιδι με τοσο βαθος δυσκολα συνανταει.

 

Έχω αγοράσει και μάλιστα τις collectors σε όλα τα Myst (και προφανώς έχω σπαζοκεφαλιαστεί τα μάλα για να τα τελειώσω μόνος μου - πλην του Riven που τις χαλεπές εκείνες εποχές του 56κ αναγκάστηκα να αγοράσω τον official prima guide απίστευτο βιβλίο), αλλά δε τα θεωρώ παιχνίδια για πολλούς (όπως και το schizm ειδικά είναι για μια σκληροπυρηνική μειοψηφία - αυτή που κάθεται και κάνει debug ένα απλό πρόγραμμα καμιά 100ρια φορές ή το υλοποιεί με 10 διαφορετικούς αλγόριθμους που τρέχουν ανάλογα την είσοδο και το optimised path). Επίσης μια και 30ρησα και βλέπω τα πράματα θέλω να πιστεύω λιγότερο φανατισμένα, το story και το lore κυρίως των myst saga απλά παίρνει τον εαυτό του πολύ στα σοβαρά ενώ στη διάρκεια των sequels προσέθεσε στοιχεία που είτε αλλοίωναν το αρχικό story (τα rune creatures πχ στο 5) είτε το επέκτειναν και το κάναν απλά ένα MMO (Uru).

Δημοσ.

Legacy of Kain : Blood Omen 1(all time favorite), Alice, Jericho, Torment, Bioshock, System Shock, Deus ex, Baldur's Gate, Diablo (εννοούνται πια), όχι μόνο με βάση την πολυπλοκότητα, αλλά και την πόρωση που πρόσφερουν και τα μέρη που στέλνουν το μυαλό σου.

Σαν concept περισσότερο, Fallout, Arcanum.

Δημοσ.

Στην πραγματικότητα τα Μyst-Riven-Exile-Revelation-End of Ages δεν ειναι τιποτα παρα επι μερους ιστοριούλες κάποιων συγκεκριμένων προσώπων απο το Myst Universe γενικότερα. Τέτοιες ιστορίες θα μπορούσαν να υπήρχαν άπειρες και κατα συνέπεια παρα πολλα΄παιχνίδια με την επωνυμία Myst. To πραγματικό στορυ όμως είναι στο Uru. To Myst 5 δεν ειναι τιποτα αλλο παρα υλικο που ηταν να χρησιμοποιηθει στο Uru Live και λογω της τοτε ματαίωσής του το βγαλανε σε μεμονωμενο παιχνίδι. Κανονικα αλλιως θα χρεισιμοποιόντουσαν οι χαρακτηρες και τα creatures_Bahro αυτου του παιχνιδιου. Οποιος θελει να καταλάβει την πραγματικξη ιστορια σε βάθος πρεπει να παίξει εξ αρχης το URU Compete Chronicles, και μετα θα καταλάβει ποιο ακριβως κομματοι του story αποτελουν τα Myst παιχνίδια.Γενικως η φιλοσοφία του story ποτ βασίζεται στων κόσμο των D'ni και στην χρηση των βιβλιων και των Ages, ειναι περα απο καάθε αλλο computer game που εχει κυκλοφορησει ποτε, και μπορει να συγκριθεί κατα τη γνωμη μου μονο με υπερπαραγωγες όπως Star Wars, και Lord of the Rings.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...