slvsnt Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Με αφορμή μια συζήτηση με φίλους, καθώς ο ένας την πάτησε και του κλέψανε κωδικούς από mail και facebook θέλω να ρωτήσω: σε ποια περίπτωση γίνει άρση τηλεπικοινωνιακού απορρήτου; -έστω ότι εγώ κάνω τηλεφωνικές φάρσες σε κάποιον με φανερό το νούμερο μου. Μπορεί να μου κάνει κάτι αν πάει στην αστυνομία και έχοντας το νούμερο μου; -στην περίπτωση του φίλου μου. Κάποιος μου κλέβει το λογαριασμό mail (hotmail,gmail) και facebook. Μπορεί η αστυνομία να κάνει κάτι. Έχω την εντύπωση πως άρση γίνεται μόνο για κακουργηματικές πράξεις. Άρα στις παραπάνω περιπτώσεις τζίφος. Σιγά μην ασχολείται η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος μ’ αυτά. Ένας φίλος μου διαφωνεί. Τι ισχύει τελικά;
Adon1s Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 ποιο πιθανο να βαλουν στον φιλο σου προστιμο παρα αυτον που του εκλεψαν τον λογαριασμο τοσι και τοσοι διακινουν βιντεο με παιδικη πορνογραφια καθημερινα που τους ψαχνει το σωμα διωξης ηλ εγκληματος,τζογαρουν , κανουν απατεωνιες κλπ και τρεχουν σαν ...αυνανιστες για να τους ξεθαψουν και θα ασχοηθουν με εναν λογαριασμο στο facebook??? απλη λογικη
slvsnt Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Λογικά αυτά αλλά σε ποια περίπτωση μπορεί να γίνει άρση; δηλαδή τι πρέπει να μου κάνει ο άλλος ή να κάνω στον άλλον; έστω ότι του κλέβω τον κωδικό στο facebook και γράφω ό,τι θέλω. μπορεί να μου κάνει κάτι;
karabouzouk... Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Σαν πολύ δεν το έχουμε θεοποιήσει το facebook...?? Ένα site είναι που απλά του έκατσε και έχει πάρα πολύ απήχηση στον κόσμο.. Άσε που δεν ξέρω αν υπάρχει βάσιμος τρόπος να αποδειχθεί ότι κλάπηκε ο κωδικός...
weathor Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Χρειαζεται απλως να κανεις μηνυση, να παει στον εισαγγελεα και αυτος να κρινει οτι πρεπει να ζητησει κατι τετοιο απο την εταιρεια τηλεφωνιας. Δεν ανακατευεται η αστυνομια σε αυτο ειναι καθαρα θεμα δικαστων οπως συμβαινει και με το ανοιγμα τραπεζικων λογαριασμων!!
pournaras Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Λογικά αυτά αλλά σε ποια περίπτωση μπορεί να γίνει άρση; δηλαδή τι πρέπει να μου κάνει ο άλλος ή να κάνω στον άλλον; έστω ότι του κλέβω τον κωδικό στο facebook και γράφω ό,τι θέλω. μπορεί να μου κάνει κάτι; Μπορει να γινει αρση μονο αν κρινει ο εισαγγελεας οτι προκειται για κακουργηματικη πραξη. Οπως ειπε κι ο φιλος απο πανω η αστυνομια δεν εχει καμμια δουλεια, απλα θα πας εκει και θα κανεις μηνυση, η αστυνομια απλα θα καταγραψει το γεγονος.
slvsnt Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 απλά ήθελα να μάθω πόσο εύκολο είναι και κυρίως για ποιούς λόγους μπορεί να γίνει. είχα διαβάσει κιόλας στο νετ, όσον αφορά το θέμα με τα blogs, ότι θα γίνεται ευκολότερη η άρση από εδώ και πέρα. δεν ξέρω αν απλά ήταν μια σκέψη ή έχει εφαρμοστεί ή θα εφαρμοστεί αργότερα. για τον φίλο από πάνω που είπε για μήνυση: έχει νόημα μήνυση για παραβίαση προσωπικών δεδομένων (π.χ είσοδος στο mail); στέκει κάτι τέτοιο;
weathor Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 απλά ήθελα να μάθω πόσο εύκολο είναι και κυρίως για ποιούς λόγους μπορεί να γίνει.είχα διαβάσει κιόλας στο νετ, όσον αφορά το θέμα με τα blogs, ότι θα γίνεται ευκολότερη η άρση από εδώ και πέρα. δεν ξέρω αν απλά ήταν μια σκέψη ή έχει εφαρμοστεί ή θα εφαρμοστεί αργότερα. για τον φίλο από πάνω που είπε για μήνυση: έχει νόημα μήνυση για παραβίαση προσωπικών δεδομένων (π.χ είσοδος στο mail); στέκει κάτι τέτοιο; Δεν ειμαι δικηγορος αλλα σκεφτομαι τα εξης, Τι ζημια σου προκληθηκε απο την (αποσπαση?) κωδικου? Χρησιμοποίησε πληροφορίες που βρισκονταν στο mail εναντιον σου? Ειχες λαβει τα μετρα σου χρησιμοποιώντας ισχυρο κωδικο ανθεκτικο σε επιθέσεις λεξικού κλπ οπως συνιστάται κατα την δημιουργία? Μηπως τον ειχες αποθηκευσει στο browser του ΗΥ σου και τον ειδε με καποιο προγραμμα επο εκει? Πως θα αποδειξεις οτι σου εκλεψε τον κωδικο - αληθεια πως το ανακαλυψες? Σκουρα τα βλεπω και αν ημουν στη θεση σου απλως θα ταβαζα με τον εαυτο μου που δεν πηρα τα μετρα μου. Εκ των υστερων τι να αποδειξεις και ποια τιμωρια θα σε ικανοποιουσε??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.