Προς το περιεχόμενο

Κόλλα ..... αλλα ποιά;

maddog

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε ολους. Θελω να ρωτησω κάτι. Στον φούρνο μου (ηλεκτρικός) εχει ξεκολλήσει το λαστιχο που πηγαινει γυρω-γυρω απο το τζάμι της πόρτας (απο την μέσα πλευρα της πορτας). Ευτηχως μονο στο πάνω μέρος. Τι κόλλα πρεπει να βαλω για να το ξανακολλήσω , δεδομένου οτι οι θερμοκρασιες μεσα στο φούρνο ειναι τρελές ??? μην λιωσει και την φάμε μαζι με το γιουβέτσι !! :eek:

εαν υπαρχει και καποιο λινκ για να δω και τις τιμές θα εισαστε great !! :-):-)

Ευχαριστώ παιδιά.

Δημοσ.
Πιστεύω οτι λίγη βενζινόκολα θα ήταν μια χαρά!

βενζινοκολλα για εσωτερικο φουρνου που ανεβαζει 250-300 βαθμους; nice! ωραια προταση!

οχι με το γιουβετσι...σα σιροπακι θα τη φαει σε καποιο γλυκο! :lol:

Σιλικόνη θερμοκρασίας χρειάζεσαι και το κόστος της δεν υπερβαίνει τα 7-8€.

ουτε η σιλικονη θερμοκρασιας (θερμοκολλα) κανει. παλι οι 250-300 βαθμοι στο εσωτερικο του φουρνου θα τη ρευστοποιησουν σε μερικα λεπτα.

ισως τα καταφερει με λιγη logo (η κατι παρομοιο).

Δημοσ.

Το να βάλει 3-4 σταγόνες πιστεύεις οτι θα έχει τόσο δραματικά αποτελέσματα???

Δεν είναι καμια ταπετσαρία... Ένα λαστιχάκι είναι. Εγώ έτσι το έφτιαξα στο δικό μου φουρνάκι που έπαθε ακριβώς το ίδιο, και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα.

Δημοσ.

ουτε η σιλικονη θερμοκρασιας (θερμοκολλα) κανει. παλι οι 250-300 βαθμοι στο εσωτερικο του φουρνου θα τη ρευστοποιησουν σε μερικα λεπτα.

H σιλικόνη θερμοκρασίας αντέχει μέχρι 330-340 βαθμούς.

Δημοσ.

αυτη που ειναι 2 σωληναρια και τις ενωνεις για να φτιαξεις κόλλα δεν κάνει ?

να θυμησω,για μεγαλες θερμοκρασιες (δεν ειναι φουρνακι φοιτητικο,ειναι μεγαλος φουρνος)

Δημοσ.

Η σιλικόνη υψηλών θερμοκρασιών αντέχει ως 300 βαθμούς C.

Έχει χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα γιά στεγανοποίηση σε επαγγελματικές φριτέζες και φούρνους και δε χαμπαριάζει μία...

Δημοσ.
H σιλικόνη θερμοκρασίας αντέχει μέχρι 330-340 βαθμούς.

Η σιλικόνη υψηλών θερμοκρασιών αντέχει ως 300 βαθμούς C.

Έχει χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα γιά στεγανοποίηση σε επαγγελματικές φριτέζες και φούρνους και δε χαμπαριάζει μία...

οκ, τι να πω ρε παιδια...ας σας δωσω απλα ενα τυχαιο παραδειγμα.

πχ..τοτε (επειδη κι εγω τη χρησιμοποιω αρκετα, αλλα ξερω που και ποτε), ελατε να το πειτε στην ιδια. γιατι εχω βαλει και σε ενα σαξο που εχω για δευτερο για να τοποθετησω εξωτερικα tweeter στο ταμπλω. και η σιλικονη απο οταν την εβαλα και ειχε ενα ωραιο παχυ στρωμα, απο την ακτινοβολια του ηλιου στο ταμπλω και τη θερμοκρασια, απο ενα ωραιο παχυ στρωμα που ειχα βαλει στο κατω μερος των tweeter, εχει ερθει κι εχει γινει ενα επιπεδο με το ταμπλω επειδη εχει λιωσει. εχει χρειαστει να την ανανεωσω κανα δυο φορες.

και δεν νομιζω να ανεβαζει το ταμπλω του αυτοκινητου 300-340 βαθμους (καπου στους 55-60 σηκωνονται το καλοκαιρι σε κλειστο αυτοκινητο), αλλιως θα παιρναμε και το ταμπλω και ολο το αυτοκινητο σε σουπα!

βαλτε λοιπον αφοβα θερμοκολλα σε φουρνο και μετα βαλτε τον στους 280-300 βαθμους και τα λεμε! good luck! :o

Δημοσ.

Η "σιλικόνες" θερμοκρασίας (330-340C) και οι "σιλικόνες" υψηλής θερμοκρασίας (1200C) δεν αλλάζουν μορφή και σχήμα αφού στεγνώσουν (24-48h συνήθως).

Η θερμόκολλα (σε μπάρες) ηλεκτρικού πιστολιού ξανα-ρευστοποιείται από τους 50-60C και πάνω - μέσα σε μερικά λεπτά μόνο - και αλλάζει μορφή/σχήμα από χαμηλότερα.

Για οικιακό φούρνο η σιλικόνη θερμοκρασίας (330-340C) κάνει μια χαρά.

Για ταμπλό αυτοκινήτου και μεγάφωνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί παμπριζόκολλα εώς και απλή σιλικόνη - εφόσον υπάρχει δίοδος για τις αναθυμιάσεις στην κατασκευή.

Tip: Ότι είναι διάφανο, μοιάζει και το έχουν βαφτίσει σιλικόνη, δεν έχει απαραίτητα τις ίδιες ιδότητες με τις υπόλοιπες σιλικόνες. ;)

/sc

Δημοσ.

Ούτε η κοινή σιλικόνη αλλάζει σχήμα αφού στεγνώσει...

Απ' όσο ξέρω σιλικόνες είναι η γνωστή απλή, διάφανη ή άσπρη, με αντοχή 150-180 ο C και η υψηλών θερμοκρασιών, συνήθως κόκκινη, με αντοχή 300 - 350 ο C.

Η υπερυψηλών θερμοκρασιών (1.000 ο C +) δεν είναι σιλικόνη, αλλά πάστα μόνωσης, συνήθως μαύρη ή γκρι, χωρίς καθόλου ελαστικότητα. Προσωπικά την έχω χρησιμοποιήσει σε εξατμίσεις μοτοσυκλετών και αντέχει μιά χαρά.

Αυτά γενικώς, τώρα, ειδικά γιά το δύσπιστο φίλο Alxnks :-D:

όπως προανέφερα, την κόκκινη σιλικόνη των 300 βαθμών την χρησιμοποιούμε αρκετά συχνά στη δουλειά μου γιά στεγανοποίηση επαγγελματικών φριτεζών και φούρνων. Μιλάμε γιά συσκευές σε συνεχή λειτουργία σε ψηλές θερμοκρασίες επί τουλάχιστον 12 ώρες καθημερινά... Γιά του λόγου το αληθές, τη θερμοκρασία την αναφέρουν ξεκάθαρα τόσο εδώ, όσο και εκεί , γιά παράδειγμα...

Η θερμόκολλα όπως προανέφεραν τόσοι άλλοι λιώνει σε χαμηλές σχετικά θερμοκρασίες. Είναι κατάλληλη γιά να κολλήσεις κανένα ελαφρύ καλωδιάκι συναγερμού σε τοίχο, να βιβλιοδετήσεις κανένα μπλοκάκι σημειώσεων, κτλ, κτλ., αλλά μέχρι εκεί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...