Προς το περιεχόμενο

Improve MySQL query performance

bikey77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Ποιο εργαλείο χρησιμοποιείτε εκτός από το κλασσικό profiler της MySQL για το monitoring και τη βελιστοποίηση των queries που χρησιμοποιείτε? Τελευταία, προσπαθώ να βελτιώσω την απόδοση σε κάποια queries μου, όπως πχ ένα search query που μερικές φορές απαιτεί μέχρι και ένα ολόκληρο λεπτό (!) για να εκτελεστεί αλλά δεν έχω βρει ακόμα κάτι που να με βολεύει.

Δημοσ.

Όχι, δε χρησιμοποιώ, θα διαβάσω όμως και θα τα δοκιμάσω να δω.

Αυτό που θα μου άρεσε είναι, αν φυσικά υπάρχει κάτι τέτοιο, να υπάρχει κάποιο tool που να σου δείχνει ποια queries στη σελίδα καθυστερούν, ποια προκαλούν φόρτο στον server κλπ.

Δημοσ.

Υπάρχει, λέγεται Slow query log. Από το my.cnf θα ρυθμίσεις ποιό είναι το maximum query time που μπορεί να κάνει ένα query και οτιδήποτε παραπάνω από αυτό θα γίνεται record στο log.

Επίσης η EXPLAIN είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δεις πόσο καλό είναι το query σου. Θέλει λίγο διάβασμα μέχρι να καταλάβεις πως λειτουργεί αλλά θα σε βοηθήσει αρκετά.

Νομίζω πρέπει να έχω ένα παλιό σχετικό post με όλα αυτά....θα ρίξω μια ματιά μπας και το βρω.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για άλλη μια φορά για τις κατατοπιστικότατες απαντήσεις... θα το δω και ελπίζω να το βρω βολικό.

Δημοσ.

Ανάλογα τα query σου, αν χρησιμοποιείς indexes μπορεί να δεις δραματικές διαφορές. Ακόμα και σε σχετικά απλούς πίνακες μπορεί να δεις τρελή βελτίωση. Αν δεν κάνω λάθος η MySQL σε σχέση με τον SQL Server δεν κάνει κάτι αυτόματα σχετικά με το optimization.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...