Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πότε θα εγκριθεί (δηλαδή να δουν ότι έχεις όλες τις προϋποθέσεις, καθώς και το ύψος του επιδόματος και για πόσο θα το πάρεις) δεν έχει σχέση με το από πότε ξεκινάς να πληρώνεσαι. Η ημερομηνία που ξεκινάει η πληρωμή σου ειναι από όταν κατεθεσες τα χαρτιά κι έκανες αίτηση. Οπότε...αυτά τα λεφτά ειναι δικά σου (για να μην σου πω ότι ουσιαστικά εσύ σε πληρωσες από τις εισφορές...κρατήσεις, αλληλεγγύης κτλ που έδινες)!! Αν πληρωθεις από τον ΟΑΕΔ και μετά την πρόσληψη σου, τότε ναι θα πρέπει να τα επιστρέψεις.

Επεξ/σία από Alxnks
  • Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά, να σας ρωτήσω κάτι. Για να παίρνεις το επίδομα ανεργίας, πρέπει να παρουσιάζεσαι κάθε μήνα στον ΟΑΕΔ;

Εγώ έχω εξάμηνο και έχω πάρει τους τρεις πρώτους μήνες. Τα δύο πρώτα τα πήρα σχεδόν μαζεμένα σχεδόν δύο μήνες αφού είχα γραφτεί και έπειτα πήρα άλλο ένα μετά από ένα μήνα. Στο τελευταίο είχε τύχει να εμφανιστώ, αλλά έχω την εντύπωση ότι μου είπαν πως τώρα θα χρειαζόταν να ξαναπάω αφού λήξει το εξάμηνο για να υπογράψω μια υπεύθυνη δήλωση. Εάν και εφόσον παρέμενα άνεργος μετά απ' αυτό το εξάμηνο, βέβαια.

Το θέμα είναι πως υποτίθεται ότι από 6 ως 8 κάθε μήνα θα έμπαινε το επίδομα, και επειδή σήμερα έχουμε 8 και δεν έχει μπει τίποτα, έχω ανησυχήσει.

Όποιος γνωρίζει κάτι σχετικά, ας με βοηθήσει.

Επεξ/σία από sarantatessera
Δημοσ.

Γνωρίζει κανεις τίποτα, ρε παιδιά;

Η κορη μου που επερνε μεχρι 11/2011 καθε μηνα πηγαινει στον ΟΑΕΔ για να μπουν τα λεφτα στην Εθνικη

Τωρα παει καθε 3μηνο να ανανεωνει την καρτα ανεργιας.

Δημοσ.

Η κορη μου που επερνε μεχρι 11/2011 καθε μηνα πηγαινει στον ΟΑΕΔ για να μπουν τα λεφτα στην Εθνικη

Τωρα παει καθε 3μηνο να ανανεωνει την καρτα ανεργιας.

Υπάρχει περίπτωση να χάσω το επίδομα επειδή δεν παρουσιάστηκα εγκαίρως;;;

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Kαλημέρα παιδιά μια απορία να εκφράσω κι εγώ....Το επίδομα ανεργίας ξεκίνησα να το παίρνω τον προηγούμενο μήνα,και η επιδότηση μου θα είναι 12μηνη.Προέκυψε πιθανότητα δουλειάς αλλά έτσι οπώς είναι ρευστά τα πράγματα είμαι σε δίλλημα.Αν με απολύσουν από την δουλειά ή απλά λήξει η σύμβαση χάνω το επίδομα τελείως ή συνεχίζω τους μήνες που μου υπολείπονται.μετά τις 45 μέρες ξανά αφού το δηλώσω...

Δημοσ.

Kαλημέρα παιδιά μια απορία να εκφράσω κι εγώ....Το επίδομα ανεργίας ξεκίνησα να το παίρνω τον προηγούμενο μήνα,και η επιδότηση μου θα είναι 12μηνη.Προέκυψε πιθανότητα δουλειάς αλλά έτσι οπώς είναι ρευστά τα πράγματα είμαι σε δίλλημα.Αν με απολύσουν από την δουλειά ή απλά λήξει η σύμβαση χάνω το επίδομα τελείως ή συνεχίζω τους μήνες που μου υπολείπονται.μετά τις 45 μέρες ξανά αφού το δηλώσω...

Aν πιασεις δουλεια με ενσημα θα σε αναγγειλουν στον ΟΑΕΔ και ξεχνα το επιδομα που παιρνεις αν σταματησεις...Ξεκινας απο μηδενικη βαση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...