dapos Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Καλησπερα παιδια, Θα ηθελα τη βοηθεια σας στο εξης θεμα: Αγορασα 2 Corsair Force Series 60GB SSD δισκους, (http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/Corsair-Force-Series-60GB-SSD-w-Bracket-2-5-Sata-II-CSSD-F60GB2-BRKT.htm) για να τους χρησιμοποιησω σε RAID 0 και να εγκαταστησω εκει το λειτουργικο που τωρα το εχω σε εναν μηχανικο δισκο. H motherboard που εχω ειναι η Αsus P5E3 Deluxe http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522580. Υποστηριζει κανονιζει RAID οπως βλεπετε και θεωρητικα ολα καλα. Δεν εχω ξαναφτιαξει RAID αλλα προσφατα ξεκινησα να διαβαζω γι αυτο guides κλπ. Εχω και το manual της motherboard που εχει αναλυτικες και σαφεστατες οδηγιες για το πως να το κανω, οποτε λεω παμε. Εγκατεστησα τους δισκους και τους βλεπει κανονικα ο υπολογιστης τοσο στο bios οσο και στα windows. Τους συνεδεσα στις υποδοχες sata 1 και sata 2. Ακολουθω λοιπον κατα γραμμα τις οδηγιες που εχει το manual της μητρικης για να δημιουργησω το raid 0. Πηγαινω στο bios και αλλαζω το sata configuration σε configure sata as RAID. Σωζω και βγαινω απ το bios και μετα οπως λεει μπαινω στο intel matrix storage manager που εχει για να φτιαξω το raid. Εκει ομως στους διαθεσιμους δισκους για δημιουργια Raid μου εχει μονο τους 2 μηχανικους δισκους που εχω, οχι τους ssd. Κανω restart και βλεπω οτι ουτε στο bios τους βλεπει, και επισης δεν μπαινει στα windows που ειναι εγκατεστημενα στο μηχανικο δισκο -μπλε οθονη -πιθανως λογω του sata cofiguration σε raid. Ξαναβαζω το sata configuration του bios σε IDE και ολα καλα παλι, μπαινω windows και βλεπω ολους τους δισκους... Δοκιμασα ξανα το παραπανω, και εχοντας φορμαρει-δωσει drive letter στους ssd, και εχοντας τους χωρις partition (unallocated space). Α επισης σαν bonus μετα απο 2-3 restart που δοκιμαζα τα παραπανω, χωρις να εχω αλλαξει τιποτα στα καλωδια, σταματησε να δουλευει το dvd-rom το οποιο συνδεεται με sata. Ουτε το bios το βλεπει, σε κανενα configuration, ουτε ρευμα φαινεται να περνει. δεν ανοιγει δεν κουνιεται.. Τελεια... :cry: Μηπως εχετε καμμια ιδεα να με βοηθησετε?!?!? Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων...
damastes Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 omg, για ποιο λόγο να τους κάνεις raid, απο μόνοι τους πάνε σφαίρα....
Benton Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Με τι τροφοδοτικο εισαι?δοκιμασε να βγαλεις τους μηχανικους δισκους εντελως και ξαναπροσπαθησε.....
dapos Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 omg, για ποιο λόγο να τους κάνεις raid, απο μόνοι τους πάνε σφαίρα.... Με βαλαν φιλοι στον πειρασμο... Ελεγα να παρω τον 120αρι μονο αλλα με ψησαν "αφου θα το παρεις που θα το παρεις, γιατι να μην εχεις το ιδιο μεγεθος, με λιγοτερα λεφτα και τρελλη αποδοση?" και ετσι πηρα τους 2 60αρηδες και μπλεχτηκα με τα RAID... Για το τροφοδοτικο δεν θυμαμαι απεξω -δεν ειμαι σπιτι - αλλα πρεπει να ειναι 600αρι τουλαχιστον... θα δοκιμασω οπως ειπες να βγαλω εντελως τους μηχανικους. Με το dvd τι λετε να παιζει? ειναι δυνατον να εχει πραγματικα χαλασει ετσι ξαφνικα? δοκιμασα και να το βαλω σε αλλη υποδοχη sata....
Benton Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Οταν αρχισει και χανει συσκευες στο post το pc συνηθης αιτια ειναι το τροφοδοτικο,το εμαθα απο πρωτο χερι...ή μπορει λογω κακου καλωδιου να μην αναγνωριζεται σωστα,μακαρι να ειναι το 2ο...
dapos Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 λοιπον... και με μονο τους ssd συνδεδεμενους, παλι δεν τους βλεπει οταν το γυρναω σε raid.... Τουλαχιστον ξαναρχισε να δουλευει το dvd..... θα φριξω.... Το τροφοδοτικο τελικα ειναι στα 850w. Τι μπορει να ναι το προβλημα ρε γαμωτο?!?!?!?!?
dapos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Τα κατάφερα!! Τελικα εχει σταματησει το support για το bios της Motherboard μου (ελεος asus) αλλα χρηστες εχουν φτιαξει custom bios, το οποιο διορθωνει το προβλημα! "Our motherboard until now had only one major problem. The firmware for the ICH9R ROM was too old to deal with the new SSD drives. Intel has updated the firmware but Asus has not injected it in the latest bios. So the newest bios for our motherboard (1502) is with a very old firmware for the ICH9R ROM not giving us any real advantage in that area. John47 was kind enough to do that work for us. He has injected the latest Intel firmware for the ICH9R ROM (v8.9.0.1023) to the latest bios from Asus (1502). So now it's up to our hands to test the bios he has created thoroughly. I have updated my motherboard with that custom bios (John 47 has called it 1503) and have tested it for a week now with a pair of Velociraptors in Raid0 mode with no problem at all. Unfortunately I don't have an SSD drive yet to test it in that area. So feel free to update the bios and give us the results here. Until now all the people that have tried it had no problem at all. It is the official 1502 bios published by Asus with the only difference the new injected firmware. So don't be afraid to test it, it is safe." http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=20100924121701622&board_id=1&model=P5E3+DELUXE%2fWiFi-AP&page=1&SLanguage=en-us Πλεον τους αναγνωρισε κανονικα τους ssd και τους εβαλα σε raid-0! παιδια πραγματικα πεταει!! το συνιστω ανεπυφιλακτα!! Ευχαριστω για τη βοηθεια!
Beastakos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Γενικα μακρια απο ASUS... Ευτυχως βρηκες λυση, καιρος να χαρεις τους δισκους σου
LouCi4er Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Γενικα μακρια απο ASUS...Ευτυχως βρηκες λυση, καιρος να χαρεις τους δισκους σου Δεν κανουν λες,ε?
Beastakos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δεν κανουν λες,ε? Δεν ειπα οτι δεν κανουν, απλα τα περισσοτερα issues/ασυμβατοτητες/προβληματα ειναι με ASUS. Με τα dimmakia ειναι οι πιο ιδιορυθμες μητρικες. Εγω εχω παρει στο χερι 2-3 ASUS την τελευταια 10ετια και παει λεγοντας. Προσωπικα ημουν fan της ASUS. Πλεον τις αποφευγω για να εχω το κεφαλι μου ησυχο
LouCi4er Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δεν ειπα οτι δεν κανουν, απλα τα περισσοτερα issues/ασυμβατοτητες/προβληματα ειναι με ASUS. Με τα dimmakia ειναι οι πιο ιδιορυθμες μητρικες. Εγω εχω παρει στο χερι 2-3 ASUS την τελευταια 10ετια και παει λεγοντας. Προσωπικα ημουν fan της ASUS. Πλεον τις αποφευγω για να εχω το κεφαλι μου ησυχο Εχεις κανενα προχειρο πινακα με στατιστικες να δω?Καπου να γραφει ρε παιδι μου πχ ASUS: 80% issues-70% ασυμβατοτητες-90% προβληματα.Κατι τετοιο ας πουμε.
Beastakos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Εχεις κανενα προχειρο πινακα με στατιστικες να δω?Καπου να γραφει ρε παιδι μου πχ ASUS: 80% issues-70% ασυμβατοτητες-90% προβληματα.Κατι τετοιο ας πουμε. Και καπου εδω αρχιζουν οι ειρωνειες ε? Λοιπον, το διευκρινισα οτι αναφερομαι σε δικες μου εμπειριες και σε οσα εχω διαβασει/δει εγω (σε 1ο ενικο ηταν τα ποστ μου η κανω λαθος?). Ειδες να μιλαω καπου για de facto καταστασεις που ειναι και στατιστικα επιβεβαιωμενες? Οπως καποιος μπορει να πει οι seagate 7200.11 ειναι κακοι ή οτι τα τροφοδοτικα μαρκας Deer δεν ειναι το ιδιο καλα με τα Corsair, αντιστοιχα λεω κατι κι εγω για τις ASUS με βαση οσα εγω εχω δει/ακουσει/διαβασει εγω. Το αν σου αρκει αυτο για να συμφωνησεις ειναι δικο σου θεμα, εντουτοις δεν χρειαζεται να ζητας στατιστικα στοιχεια και πινακες για οποιον εκφραζει τη γνωμη του με σκοπο δηθεν να τον φερεις σε αδυναμη θεση ως προς τη γνωμη του Στατιστικα δεν υπαρχουν και δεν γινεται να υπαρξουν, οποτε οι ρητορικες ερωτησεις που ξερεις εκ των προταιρων οτι ειναι αδυνατο να απαντηθουν, δεν χρησιμευουν σε κατι, πλην της οποιας δημιουργιας εντυπωσεων...
LouCi4er Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Γενικα μακρια απο ASUS... Αυτο εγραψες σε προηγουμενο ποστ σου.Μπορουσες να πεις οτι την ASUS δεν την εχω και σε ιδιαιτερη εκτιμηση ή 1-2 μητρικες της δεν μου αφησαν και τις καλυτερες εντυπωσεις.fun της ASUS δεν ειμαι,(ειχα ASUS και πηρα ASRock ) αλλα θα δει αυτο το ποστ σου κανενας που δεν ξερει και θα τα πει και αλλου και θα τον κοροιδευουν.Οσο για τους 7200.11 εχει χαλασει το συντριπτικο ποσοστο δισκων οποτε καμια σχεση.Και βαζεις τα Deer διπλα στην ASUS.Πασο Και οσο για τις ειρωνιες εγω δεν σε ειρωνευτικα.Το εννοουσα οταν ειπα για πινακα,μου φανηκε παραξενο και ειπα μηπως υπαρχει καπου να το δω για να μου φυγει η απορια.Ασε σε μενα τα περι εντυπωσεων και τα συναφη. Τελος.
Beastakos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Αυτο εγραψες σε προηγουμενο ποστ σου.Μπορουσες να πεις οτι την ASUS δεν την εχω και σε ιδιαιτερη εκτιμηση ή 1-2 μητρικες της δεν μου αφησαν και τις καλυτερες εντυπωσεις. Τι ακριβως λεει το επομενο ποστ μου απο αυτο που δειχνεις? Και να πω οτι δε το διαβασες, μα απαντησες κιολας. Γιατι κανεις οτι δε το διαβασες λοιπον? fun της ASUS δεν ειμαι,(ειχα ASUS και πηρα ASRock ) αλλα θα δει αυτο το ποστ σου κανενας που δεν ξερει και θα τα πει και αλλου και θα τον κοροιδευουν.Οσο για τους 7200.11 εχει χαλασει το συντριπτικο ποσοστο δισκων οποτε καμια σχεση.Και βαζεις τα Deer διπλα στην ASUS.Πασο Εχεις κανενα προχειρο πινακα με στατιστικες να δω?Καπου να γραφει ρε παιδι μου πχ Deer τροφοδοτικα: 70% προβληματα. Και αντιστοιχα Corsair τροφοδοτικα 5% προβληματικα. Κατι τετοιο ας πουμε. Η για να παω κι ενα βημα παρακατω. Εγω για την ASUS εχω διαβασει/δει/παθει, και εξεφρασα γνωμη βαση εμπειριων την οποια σπευδεις να αμφισβητησεις. Εσυ για τα deer ειχες προσωπικες εμπειριες? Πως γνωριζεις οτι ειναι κακα τροφοδοτικα? Στη τελικη μπορει να ειναι, δε ξερω, αλλα μολις εκανες αυτο που 2-3 ποστ πριν ειρωνευτηκες. Και οσο για τις ειρωνιες εγω δεν σε ειρωνευτικα.Το εννοουσα οταν ειπα για πινακα,μου φανηκε παραξενο και ειπα μηπως υπαρχει καπου να το δω για να μου φυγει η απορια.Ασε σε μενα τα περι εντυπωσεων και τα συναφη. Τελος. Συμφωνω, τελος.
LouCi4er Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Τι ακριβως λεει το επομενο ποστ μου απο αυτο που δειχνεις? Και να πω οτι δε το διαβασες, μα απαντησες κιολας. Γιατι κανεις οτι δε το διαβασες λοιπον? Εχεις κανενα προχειρο πινακα με στατιστικες να δω?Καπου να γραφει ρε παιδι μου πχ Deer τροφοδοτικα: 70% προβληματα. Και αντιστοιχα Corsair τροφοδοτικα 5% προβληματικα. Κατι τετοιο ας πουμε. Η για να παω κι ενα βημα παρακατω. Εγω για την ASUS εχω διαβασει/δει/παθει, και εξεφρασα γνωμη βαση εμπειριων την οποια σπευδεις να αμφισβητησεις. Εσυ για τα deer ειχες προσωπικες εμπειριες? Πως γνωριζεις οτι ειναι κακα τροφοδοτικα? Στη τελικη μπορει να ειναι, δε ξερω, αλλα μολις εκανες αυτο που 2-3 ποστ πριν ειρωνευτηκες. Συμφωνω, τελος. Το μετανιωνω αυτο που κανω,που καθομαι και ασχολουμε αλλα τεσπα.Ανθρωπε μου εσυ ανεφερες τα Deer και τα Corsair.Σου ειπα εγω τιποτα περι συγκρισης των δυο?Μονος σου τα λες.Μονος σου συγκρινεις,τι,τα Corsair με τα Deer.Τι καθομαι και ασχολουμε,να πεισω καποιον οτι η ASUS εχει καλυτερο ονομα απο τα Deer.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.