aris2134 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Καλησπέρα! Χρησιμοποιω το wampServer και έχω κατασκευάσει μια ιστοσελίδα με μια βάση δεδομένων απο πίσω. Εγώ προσπελαύνω την ιστοσελιδα μου με localhost. Θελω ομως να μπορουν να την βλεπουν και οι εξωτερικοι χρηστες μεσω της ip μου.Το ειχα κανει παλιά αλλα κάτι εχει γινει και δεν δουλευει. Εχω δυναμικη ip και προφανως θα αλλαζει.Δεν με ενδιαφερει αυτο. Θα δινω την καινουργια ip καθε φορα που συμβαινει κατι τετοιο. Δινοντας την ip μου στο URL και το ονομα της σελιδας πχ 79.103.223.187/name.php/... μου εμφανιζει το μηνυμα "HTTP/1.0 404 Not Found." Γνωρίζει κανεις να βοηθήσει πως μπορω να το κανω αυτο ?
macabre_sunsets Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Πρέπει να κάνεις forward την πόρτα 80 στην IP που έχει ο υπολογιστής με τον WAMP. Αυτό γίνεται μέσω του modem/router σου. Επίσης μπορείς να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό στο dyndns.org και εφόσον υποστηρίζεται αυτή η υπηρεσία από το modem/router σου να αποκτήσεις μια διεύθυνση του τύπου myserver.ath.cx (ή όποια άλλη κατάληξη προσφέρει). Έτσι και να αλλάζει η ΙΡ σου δεν θα χρειάζεται να την μοιράζεις κάθε φορά εκ νέου.
aris2134 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Πρέπει να κάνεις forward την πόρτα 80 στην IP που έχει ο υπολογιστής με τον WAMP. Αυτό γίνεται μέσω του modem/router σου. Μηπως γνωριζεις περιπου την διαδικασια? Εχω ενα Thomson 585 και το menu εχει: Remote Assistance Game & Application Sharing Parental Control Firewall Intrusion Detection Dynamic DNS User Management Ειναι καποιο απο αυτα ?
macabre_sunsets Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Ρίξε μια ματιά εδώ. Μπορεί να αναφέρεται σε άλλο πρόγραμμα η σελίδα αλλά τα βήματα είναι ίδια. Απλά θα πρέπει να θέσεις ως πόρτα την 80.
Leibniz Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Εφόσον έχει Dynamic DNS το modem σου μπορείς να βάλεις και hostname να μη δίνεις συνέχεια την IP. Μετά ένα port forwarding όπως σου εξήγησαν, βάζεις Put Online από το menu του WampServer και τέλος.
snk7 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Εφόσον έχει Dynamic DNS το modem σου μπορείς να βάλεις και hostname να μη δίνεις συνέχεια την IP. Δεν μπορει να εχει απευθειας domain name αλλα καποιο subdomain και να αλλαζει η IP με record class A. Σε αντιθετη περιπτωση θα πρεπει να εχει και Name server που να τον αλλαζει απο τον name registrar (papaki.gr domains.gr κτλπ) Επισης θα κανει κανα 4ωρο μεχρι να γινει propagation το καινουριο domain... αν κανω καπου λαθος πες μου. Ευχαριστω.
Leibniz Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Εννοούσα κάτι σε στυλ dyndns.org Φτιάχνεις λογαριασμό και δικό σου hostname του τύπου insomnia.dyndns.org Το σετάρεις με το μόντεμ σου και κάθε φορά που αλλάζεις ip επικοινωνεί με τους server του dyndns και ανανεώνει τη διεύθυνση χωρίς να θέλει κάτι έξτρα. Δεν μπορει να εχει απευθειας domain name αλλα καποιο subdomain και να αλλαζει η IP με record class A. Σε αντιθετη περιπτωση θα πρεπει να εχει και Name server που να τον αλλαζει απο τον name registrar (papaki.gr domains.gr κτλπ) Επισης θα κανει κανα 4ωρο μεχρι να γινει propagation το καινουριο domain... αν κανω καπου λαθος πες μου. Ευχαριστω.
snk7 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 ευχαριστω για την απαντηση, για αυτο ειπα subdomain σε Record A. Για να ειμαστε ομως και συνεπεις, δεν εχει να κανει με αυτο. αλλα με δηλωση DNS της δικης σου αρεσκειας και οχι του ISP σου. π.χ μπορεις να βαλεις openDNS.com ή της google 8.8.8.8 παρακαμτοντας της ΟΝtelecoms, ΗΟL,OTEnet, κτλπ
Leibniz Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Θα σε γελάσω με τα records δε θυμάμαι τίποτα Αλλά δε θέλει καμία αλλαγή στους DNS σου, οι αλλαγές γίνονται propagate κανονικά με TTL ανάλογα τις ρυθμίσεις σου (από 20 sec μέχρι 10 λεπτά για dynamic/pseudo-static). Δες εδώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.