Προς το περιεχόμενο

Δημιουργία e-shop με Joomla

Lagoudisio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους! Έχω μια εργασία για την σχολή μου όπου πρέπει να φτιάξω ένα site στο οποίο να πουλάω προϊόντα ή υπηρεσίες. Έτσι αποφάσισα να φτιάξω ένα e-shop στο οποίο να πουλάω προϊόντα για υπολογιστές (όπως e-shop.gr και plaisio.gr). Το site λοιπόν, πρέπει να το φτιάξουμε με Joomla και μιας και είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ Joomla, θα ήθελα την γνώμη και την βοήθειά σας σε κάποια θέματα.

Ας μπούμε στο ψητό λοιπόν. Έχω αρχίσει να ψάχνω extensions και templates, αλλά θα ήθελα να μου προτείνετε κι εσείς κάποια ώστε να έχω ένα λειτουργικό και εύχρηστο e-shop. Θα ήθελα το site μου να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο plaisio.gr. Επίσης είμαι τύπος που κοιτάζει την λεπτομέρεια και το design.:-D

Έτυχε να βρω μια πανέμορφη template, με διάφορες λειτουργίες ή οποία όμως δεν είναι free και δεν έχω να διαθέσω χρήματα για να την αγοράσω (και ειδικά για ένα site που δεν θα κρατήσω). Υπάρχει τρόπος να βρω αλλιώς τις λειτουργίες(extensions, plugins) αυτής της template και κάποιο παρόμοιο design?:rolleyes:

Ορίστε η template: http://www.rockettheme.com/joomla-templates/mynxx

Είμαι ανοιχτός σε ιδέες, προτάσεις κτλ. Περιμένω τις απαντήσεις σας και ζητώ συγνώμη για το μεγάλο κείμενο.:-)

Υ.Γ. Όσο προχωράω με το site, σίγουρα θα προκύψουν και άλλες απορίες. Αν δεν μπορώ να βρω αυτά που θέλω ή χρειαστώ κάποιες γνώμες, θα σας ενημερώσω σε αυτό το thread.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Για την δουλειά που το θέλεις ρίξε μία ματιά στο opencart πολύ πιο εύκολο αλλά δεν έχει CMS λειτουργίες...

αν θέλεις και CMS τότε για joomla το virtuemart

Δημοσ.

Έτυχε να βρω μια πανέμορφη template, με διάφορες λειτουργίες ή οποία όμως δεν είναι free και δεν έχω να διαθέσω χρήματα για να την αγοράσω (και ειδικά για ένα site που δεν θα κρατήσω). Υπάρχει τρόπος να βρω αλλιώς τις λειτουργίες(extensions, plugins) αυτής της template και κάποιο παρόμοιο design?:rolleyes:

Στο κεντρικό joomla θα βρείς και ελευθερα templates αλλα και ελευθερα extensions , plugins) που ίσως να μοιαζουν με αυτα που θέλεις ;)

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Η αληθεια ειναι οτι επεσα πανω στο virtuemart και φενεται οτι καλυτερο κυκλοφορει(free) στον τομεα του. Βεβαια θελω να ρωτησω κατι, που δεν ξερω αν το εχει το virtuemart. Θελω να μπορω να φτιαξω κατηγοριες προιοντων και σε καθε κατηγορια να θετω καποια στοιχεια για τα προιοντα. Για παραδειγμα να φτιαξω κατηγορια με καρτες γραφικων οπου θα θεσω σε ολα τα ποριοντα να υπαρχουν καποια στοιχεια(οπως μαρκα, επεξεργαστης, μνημη κτλ) τα οποια να τα συμπληρωνω για καθε προιον. Βασικα ακριβως οπως το plaisio.gr. Ξερετε αν γινεται με το virtuemart η με καποιο αλλο extension? Ευχαριστω και παλι!

Δημοσ.

Δες και το magento αν δεν είσαι περιορισμένος στο να χρησιμοποιήσεις αποκλειστικά Joomla. Αυτό που ζητάς λέγεται product attributes και το υποστηρίζουν και το virtuemart και το magento.

Edit: Μάλλον μόνο Joomla θες, αλλά δες το και αυτό που σου είπα, ίσως πάρεις ιδέες.

Δημοσ.

Yeap! Μονο Joomla. Θα το τσεκαρω ομως να δω τι παιζει. Το virtuemart παντως εχει πολλες επιλογες. Βεβαια πολλες επιλογες=πολυ μπερδεμα, αλλα δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα δικα μας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...