Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση πολύμπριζου σε UPS;

kostitas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω και εγώ μια απορία. :D

Είναι καλύτερα να συνδέσω πολύμπριζο σε ups ή ups σε πολύμπριζο;

Επίσης, να ζει κανείς ή να μην ζει; :)

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω το ερώτημα σου. Οτιδήποτε παίρνει ρεύμα απο την ΕΞΟΔΟ του ups, κληρονομεί τα πλεονεκτήματα χρήσης του ups. Είναι αδιάφορο απο που παίρνει ρεύμα το ups.

Δημοσ.

Tο μανουαλ του δικου μου ups απετρεπε αν θυμαμαι καλα την συνδεση πολυπριζου στο ups .Το αντιθετο ,ups σε πολυπριζο το χρησιμοποιω προσωπικα χωρις προβλημα απο τοτε που εχω υπολογιστη σχεδον :D .

---------- Προσθήκη στις 15:53 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:53 ----------

Να ζει , για αυτο να προσεχει με τα ρευματα και τις δοκιμες..:P

Δημοσ.
Tο μανουαλ του δικου μου ups απετρεπε αν θυμαμαι καλα την συνδεση πολυπριζου στο ups .Το αντιθετο ,ups σε πολυπριζο το χρησιμοποιω προσωπικα χωρις προβλημα απο τοτε που εχω υπολογιστη σχεδον :D .

Ευχαριστώ γιατί έχω ένα τέτοιο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.663430 και δεν ξέρω αν είναι σωστό να το χρησιμοποιώ ακόμα και αν το σηκώνει το ups.

Δημοσ.

Ίσως το καλύτερο είναι να συνδέσεις ups σε πολύμπριζο ασφαλείας ή τουλάχιστον σε μπρίζα ασφαλείας.

Στην τελευταία ερώτησή σου πολλοί προσπάθησαν να την απαντήσουν, μάλλον χωρίς πολύ επιτυχία...;)

Δημοσ.
... Ίσως το καλύτερο είναι να συνδέσεις ups σε πολύμπριζο ασφαλείας ή τουλάχιστον σε μπρίζα ασφαλείας. ...

Δεν είναι απαραίτητο ότι το πολύμπριζο ασφαλείας θα δώσει στην έξοδο του το ρεύμα που περιμένει να πάρει η είσοδος του ups. Οπότε την είσοδο του UPS την συνδέεις σε απλό πολύμπριζο ή σε κανονική μπρίζα.

Την έξοδο του ups την συνδέεις σε πολύπριζο κανονικά.

/sc

Δημοσ.

---------- Προσθήκη στις 15:53 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:53 ----------

Να ζει , για αυτο να προσεχει με τα ρευματα και τις δοκιμες..:P

Ευνοητο ειναι,γιατι ο κατασκευαστης θεωρει πολυ πιθανο να παει μια μαμα και να συνδεσει την ηλεκτρικη της σκουπα να κανει την καθαριοτητα του σαββατοκυριακου.

Δημοσ.
Δεν είναι απαραίτητο ότι το πολύμπριζο ασφαλείας θα δώσει στην έξοδο του το ρεύμα που περιμένει να πάρει η είσοδος του ups. Οπότε την είσοδο του UPS την συνδέεις σε απλό πολύμπριζο ή σε κανονική μπρίζα.

Την έξοδο του ups την συνδέεις σε πολύπριζο κανονικά.

/sc

Σωστό. Για να διευκρινήσω το post μου, πρώτα πρέπει να κοιτάξεις αν η έξοδος από το πολύμπριζο ασφαλείας δίνει τα amperes που χρειάζεται η είσοδος του ups. Αν δεν είσαι σίγουρος, τότε σύνδεσ'έ το σε απλό πολύμπριζο.

---------- Προσθήκη στις 16:31 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:30 ----------

Ευνοητο ειναι,γιατι ο κατασκευαστης θεωρει πολυ πιθανο να παει μια μαμα και να συνδεσει την ηλεκτρικη της σκουπα να κανει την καθαριοτητα του σαββατοκυριακου.

Χαχαχαχά...! Φαντάζεσαι;

Δημοσ.
Ευχαριστώ γιατί έχω ένα τέτοιο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.663430 και δεν ξέρω αν είναι σωστό να το χρησιμοποιώ ακόμα και αν το σηκώνει το ups.

Λεει λοιπον απο στο μανουαλ (του δικου μου) :

Mη συνδεεται πολυπριζο η καταστολεα υπερτασης στο ups .Δεν εχω τις γνωσεις να καταλαβω τους πιθανους κινδυνους ( αν υπαρχει κινδυνος να καει καποιο κυκλωμα-συνδεομενη συσκευη η αν αυξανεται ο χρονος αποκρισης του ) αλλα δεν το θεωρω συνετο να το δοκιμασω καν.

:-)

Δημοσ.
Tο μανουαλ του δικου μου ups απετρεπε αν θυμαμαι καλα την συνδεση πολυπριζου στο ups .Το αντιθετο ,ups σε πολυπριζο το χρησιμοποιω προσωπικα χωρις προβλημα απο τοτε που εχω υπολογιστη σχεδον

Ο λόγος που το γράφει είναι γιατι μερικοί έχουν λάθος αντίληψη για τη σωστή χρήση ενός πολύμπριζου. Αν έχεις πολύμπριζο σαν το παρακάτω, ΕΝΝΟΕΊΤΑΙ δεν το βάζεις πίσω απο το UPS

stock-photo-electrical-power-strip-overloaded-with-many-plugs-12219697.jpg

Αν η συνολική κατανάλωση των συνδεόμενων συσκευών ειναι αρκετή μικρότερη απο την ισχύ εξόδου τους Ups (στην μπρίζα εξόδου), τότε ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα να το χρησιμοποιήσεις

Ίσως το καλύτερο είναι να συνδέσεις ups σε πολύμπριζο ασφαλείας ή τουλάχιστον σε μπρίζα ασφαλείας.

Δεν χρειάζεται γιατί το ups ειναι ΣΑΝ μπρίζα ασφαλείας και επιπλέον με σταθεροποιητή τάσης.

Δημοσ.

Ο λογος που στην εξοδο εχει θηλυκα βυσματα ρευματος και δεν εχει σουκω υποδοχη ,ειναι για να ΜΗΝ μπορεις να συνδεσεις πολυμπριζο,ασχετα αν γινεταο πατεντα με κοψιμο ραψιμο

Δημοσ.
Σωστό. Για να διευκρινήσω το post μου, πρώτα πρέπει να κοιτάξεις αν η έξοδος από το πολύμπριζο ασφαλείας δίνει τα amperes που χρειάζεται η είσοδος του ups. Αν δεν είσαι σίγουρος, τότε σύνδεσ'έ το σε απλό πολύμπριζο.

Σπάνια τίθεται θέμα Amper σε home pc/ups και πολύμπριζα.

Μιλούσα για τον παλμό του ρεύματος, εκεί είναι ευαίσθητα τα περισσότερα ups. ;)

Ο λογος που στην εξοδο εχει θηλυκα βυσματα ρευματος και δεν εχει σουκω υποδοχη ,ειναι για να ΜΗΝ μπορεις να συνδεσεις πολυμπριζο,ασχετα αν γινεταο πατεντα με κοψιμο ραψιμο

Δεν τίθεται τέτοιο θέμα, συνδέεις κανονικά απλό -όχι προστασίας- πολύμπριζο μετά το ups.

Υπάρχουν και έτοιμα πολύμπριζα με 3πινο αρσενικό στο εμπόριο αν κάποιον ενοχλεί το κόψιμο-ράψιμο.

/sc

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...