georgeuk Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 εγκατέστησα σημερα ενα ssd στο συστημα μου και περασα τα windows 7. εχω και ενα σκληρο για τα αρχεια μου. πρεπει να ρυθμισω τπτ στο SSD για καλυτερη αποδοση?
antonl Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Λογικά όχι. Από κει και πέρα: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=364086
georgeuk Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 ωραια αλλη ερωτηση ο 750ρης που ειχα πριν σαν κυριο σκληρο τωρα δεν ανανγνωριζεται οταν τον συνδεω καμια ιδεα?
LuNaTiC Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 εχω φρικαρει λιγο με το installation των win7... στο μοβο μου εχει 6σατα ... στο 1-2-3-4 μπορει να δει IDE/AHCI/RAID στο 5-6 ACHI/RAID στο 1-2 εχω RAID0 στα υπολοιπα εχω DVD και συνδεσα και το SSD Παω να κανω setup στο SSD αντιγραφει τα αρχεια και οταν φτανει στο 30% της εγκαταστασης μετα απο λιγο μου βγαζει ERROR STOP: 0X0000007B μπλα μπλα Οταν τον βαζω στα σλοτ 1-2-3-4 στα αρχικα τελως παντων δεν μου τον αναγνωριζει με τπτ ... (στην εγκατασταση γιατι στο ΒΟΟΤ ολα μια χαρα) Μου ζηταει "επιλεξτε το προγραμμα οδηγησης που προκειται να εγκατασταθει " και ενω εχω φλασακι με ahci drivers δεν μου βρισκει τπτ..οποτε δεν μπορει να ολοκληρωθει το setup.... Τα νευρα μου εχω θολωσει!!! μπορει καποιος να μου πει τι συμβαινει? παιζει να ειναι και κατι απλα και να μη το "βλεπω" Αυτο που θελω να κανω βασικα ειναι να κανε setup win στον ssd χωρις να χασω το RAID μου ... Πως θα γινοταν το setup χωρις να υπολογιζουμε το RAID εφοσων δε μπορο να δω το SSD στην εγκατασταση???
Beastakos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 εχω φρικαρει λιγο με το installation των win7... στο μοβο μου εχει 6σατα ... στο 1-2-3-4 μπορει να δει IDE/AHCI/RAID στο 5-6 ACHI/RAID στο 1-2 εχω RAID0 στα υπολοιπα εχω DVD και συνδεσα και το SSD Παω να κανω setup στο SSD μετα απο λιγο μου βγαζει ERROR STOP: 0X0000007B μπλα μπλα Οταν τον βαζω στα σλοτ 1-2-3-4 στα αρχικα τελως παντων δεν μου τον αναγνωριζει με τπτ ... (στην εγκατασταση γιατι στο ΒΟΟΤ ολα μια χαρα) Μου ζηταει "επιλεξτε το προγραμμα οδηγησης που προκειται να εγκατασταθει " και ενω εχω φλασακι με ahci drivers δεν μου βρισκει τπτ..οποτε δεν μπορει να ολοκληρωθει το setup.... Τα νευρα μου εχω θολωσει!!! μπορει καποιος να μου πει τι συμβαινει? παιζει να ειναι και κατι απλα και να μη το "βλεπω" Αυτο που θελω να κανω βασικα ειναι να κανε setup win στον ssd χωρις να χασω το RAID μου ... Πως θα γινοταν το setup χωρις να υπολογιζουμε το RAID εφοσων δε μπορο να δω το SSD στην εγκατασταση??? Κανε εγκατασταση σε IDE, λογικα θα σου εκινησουν τα win κανονικα. Στη συνεχεια πειραζεις μια τιμη στη registry, κανεις επανεκινηση και ρυθμιζεις απο το BIOS AHCI mode και συνεχιζεις κανονικα σε AHCI. Εγω αυτο εκανα προσωπικα. Δεν ξερω τις διαφοροποιησεις με τα raid ομως.
LuNaTiC Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Να βαλω SSD σε IDE ? κανω setup ετσι οπως ειναι ? Για να δοκιμασω ---------- Προσθήκη στις 17:23 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:01 ---------- Μου βγαζει που θελετε να εγκαταστησετε τα win μου βρησκει το SSD Δισκος 0 Διαμερισμα 1 55.9gb Τυπος ΚΥΡΙΟ Απο κατω ομως οταν παω να πατησω επομενο μου γραφει η εγκατασταση ηταν αδυνατο να δημιουργησει ενα νεο διαμερισμα συστηματος η να εντοπισει ενα υπαρχον διαμερισμα συστηματος... για περισοτερες πληροφορις ανατρεξχτε στα αρχεια καταγραφης της εγκαταστασης,,,
Beastakos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Να βαλω SSD σε IDE ? κανω setup ετσι οπως ειναι ?Για να δοκιμασω ---------- Προσθήκη στις 17:23 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:01 ---------- Μου βγαζει που θελετε να εγκαταστησετε τα win μου βρησκει το SSD Δισκος 0 Διαμερισμα 1 55.9gb Τυπος ΚΥΡΙΟ Απο κατω ομως οταν παω να πατησω επομενο μου γραφει η εγκατασταση ηταν αδυνατο να δημιουργησει ενα νεο διαμερισμα συστηματος η να εντοπισει ενα υπαρχον διαμερισμα συστηματος... για περισοτερες πληροφορις ανατρεξχτε στα αρχεια καταγραφης της εγκαταστασης,,, Ναι SSD σε IDE, εγκατασταση σε IDE και μολις μπεις σε win7 πειραζεις μια τιμη στη registry και κατοπιν στο BIOS και παει σε AHCI χωρις κανενα προβλημα (αυτο εχω κανει εγω). Τωρα αυτο που σου βγαζει στην εγκατασταση δεν γνωριζω τι μπορει να φταιει. Δεν μπορει να βρει/δημιουργησει partition ενω εντοπιζει τον σκληρο? wtf
LuNaTiC Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 και εγω WTF ειμαι τοσες ωρες... να μπω στην εγκατασταση του RAID να κανω τπτ ρυθμισεις στον SSD? το εχω κανει απο οτι θυμαμαι λογικο δισκο και μπορω να τον ανοιξω κανονικα...... απο τα win οταν κανω εγκατασταση οπως ειπα και πιο πανω σταματαει στο 30% και βγαζει αυτο το ERROR ενω εχει κανει το ρεσταρτ μετα την αντιγραφη των αρχειων αυτα τα τα DYNAMIC DISc κτλ τι ειναι να το ενεργοποιησω? Εβαλα και ενα dvd vista και ενω παλι βρισκει DISK2 PARTITION1 55.9GB TYPE PRIMARY μου βγαζει το "windows could not determine if this computer contains a valid system volume"
Beastakos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 και εγω WTF ειμαι τοσες ωρες...να μπω στην εγκατασταση του RAID να κανω τπτ ρυθμισεις στον SSD? το εχω κανει απο οτι θυμαμαι λογικο δισκο και μπορω να τον ανοιξω κανονικα...... απο τα win οταν κανω εγκατασταση οπως ειπα και πιο πανω σταματαει στο 30% και βγαζει αυτο το ERROR ενω εχει κανει το ρεσταρτ μετα την αντιγραφη των αρχειων αυτα τα τα DYNAMIC DISc κτλ τι ειναι να το ενεργοποιησω? Εβαλα και ενα dvd vista και ενω παλι βρισκει DISK2 PARTITION1 55.9GB TYPE PRIMARY μου βγαζει το "windows could not determine if this computer contains a valid system volume" No idea. Δοκιμασε στο ΒΙΟS ολες οι ρυθμισεις να ειναι IDE, ακομα και αυτες που παιρνουν ως option το RAID. Eπισης βαλε τον SSD στη θεση sata0 (την πρωτη ολων). Αν τα εκανες και τζιφος, dunno
LuNaTiC Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Μου φαινεται οτι κατι καταφερα...(χμμμμ ολοκληρωσε την εγκατασταση....κανει το βοοτ αλλα βλεπω μετα το σημα των windows μια μαυρη οθονη και το κερσορα του ποντικιου...χωρις να γινεται κατι αλλο) Αυτο με το βιος και την αλλαγη που ειπες μπορεις εξηγησεις με πιο λεπτομερια πως γινεται?
Beastakos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Μου φαινεται οτι κατι καταφερα...(χμμμμ ολοκληρωσε την εγκατασταση....κανει το βοοτ αλλα βλεπω μετα το σημα των windows μια μαυρη οθονη και το κερσορα του ποντικιου...χωρις να γινεται κατι αλλο)Αυτο με το βιος και την αλλαγη που ειπες μπορεις εξηγησεις με πιο λεπτομερια πως γινεται? Οπου σου δινει επιλογη ahci/raid/ide, επιλεγεις IDE εσυ. Ειναι αναλογα με το bios που φοραει η μητρικη σου. Τωρα αυτο που περιγραφεις οπως το περιγραφεις, μαλλον δεν οφειλεται στον σκληρο δισκο. Απτην αλλη αυτος σου κανει τσαλιμακια οποτε σωνει και καλα αυτον πρεπει να υποψιαστουμε. Τι να πω..Καλη υπομονη και τυχη
LuNaTiC Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δεν έχω αλλη υπομονη...τουλαχιστον για σημερα...6ωρες ειμαι δοκιμαζοντας τα παντα ολα.... Aπλα και ομορφα...γαμω την 4870χ2 ... Θυμαστε για ενα μαυρισμα οθονης που ειπα σε καποια στιγμη της εγκαταστασης? Ε λοιπον μαυρισε η εικονα στην οθονη μου αλλα στο HDMi1 της τηλεορασης εβλεπα κανονικα... Επεκτεινε την εικονα ... (πρωτοβουλιες ε?) και εκει περα εβλεπα κανονικα την εγκατασταση ... Το ψιλιαστικα στην τελικη και ...ολα καλα πλεον... ΟΥΦ !!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.