Προς το περιεχόμενο

O ssd απαιτει και συμβατικο.Γιατι?

anrim27

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορει καποιος να μου εξηγησει απλα,γιατι αν βαλω ενα δισκο ssd πρεπει οπωσδηποτε να χρησιμοποιησω και ενα συμβατικο?

• Moderators
Δημοσ.

Δεν ισχυει κατι τετοιο. Μονο με την εννοια οτι αν θες και μεγαλο αποθηκευτικο χωρο για data/games θα "πρεπει" να βαλεις και εναν HDD αφου το κοστος των SSD ειναι τεραστιο και λογικα ο ssd σου δεν θα εχει και πολυ χωρο διαθεσιμο μετα την εγκατασταση των/του λειτουργικου...

Δημοσ.

Ειχα αυτη τη συζητηση:(συζηταμε για το pc που θα προτεινω σε καποιον http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=408434)

-Παράθεση:

Αρχικά καταχωρημένο από anrim27

Γιατι θα χρειαστει οπωσδηποτε και συμβατικος σκληρος?Αν εννοεις οτι ο ssd ειναι αρκετα μικρος και γι αυτο θα χρειαστει και αλλος αποθηκευτικος χωρος

Τοτε οχι δεν θα χρειαστει γιατι εχει ενα εξωτερικο σκληρο.

Εννοεις ομως αυτο?

-Απαντηση:

Περαν του αποθηκευτικου χωρου πρεπει να εχει συμβατικο σκληρο για να εξασφαλισει τη σωστη λειτουργια του ssd, διαφορετικα θα κανει μια τρυπα στο νερο.

Πχ πρεπει να εχει το page file σε αλλο σκληρο, πρεπει να κανει τα downloads σε αλλο σκληρο κλπ κλπ.

Δημοσ.

Ενας ssd σκληρος ως κατασκευη εχει καποια πλεονεκτηματα και καποια αλλα μειονεκτηματα.

Ενα εκ των μειονεκτηματων του ειναι οτι οσο γεμιζει τοσο πεφτει η αποδοση του. Ενα αλλο ειναι οτι η αποδοση του πεφτει απο τα πολλα writes. Και ενα τριτο ειναι η πολυ χαμηλη χωριτικοτητα του για τα σημερινα δεδομενα (πχ 64gb).

Ολα τα παραπανω παρακαμπτονται στην περιπτωση που στο συστημα υπαρχει ενας συμβατικος σκληρος δισκος.

-Ετσι αν θες να βαλεις πολλα και ογκωδη προγραμματα καλο ειναι να τα εγκαταστησεις σε δευτερυων δισκο κι οχι στον ssd που ο στοχος ειναι να τον κραταμε οσο γινεται "αδειο".

-Εαν θες να αποφυγεις τα πολλα writes, μπορεις να ρυθμισεις το λειτουργικο να τα κανει στον δευτερευων δισκο (πχ page file/downloads/temporary files).

-Παραλληλα θα εχεις απλετο αποθηκευτικο χωρο και δε θα πονοκεφαλιαζεις οτι "γαμωτο κοντευει να γεμισει ο σκληρος των 64gb πρεπει να τον αδειασω, να δω τι θα σβησω" κλπ.

Ενδεικνυται -δεν ειναι υποχρεωτικο- σε συστημα με 64gb αποθηκευτικου χωρου (τα οποια οπως προανεφερα καλο ειναι να μενουν ελευθερα για να αυξανονται οι επιδοσεις), να υπαρχει και ενας δευτερευων δισκος για τη δικη μας ανεση. Το συστημα μπορει να λειτουργησει και με 64gb, αλλα γυρναμε σε εποχες 10ετων πισω, με τη διαφορα οτι τα λειτουργικα/προγραμματα κλπ καταλαβανουν απο μονα τους πολυ παραπανω χωρο αποτι τα πριν μιας 10ετιας!

• Moderators
Δημοσ.

Κρατα λοιπον μονο το θεμα χωρου οπως κλεινει και ο beastakos...

Η ανεση ειναι σχετικη, αλλος εχει ανεση οταν εχει αλλα 500GB τουλαχιστον ελευθερα (οπως και εγω) αλλος ομως νιωθει ανεση οταν εχει μονο ενα δισκο ssd και τιποτα αλλο. Αν η χρηση του pc ειναι μονο "χρηση" και δεν ειναι κατεβαστηρι κλπ δεν τον χρειαζεται. Το pagefile το εχω παντου απενεργοποιημενο αρκετα χρονια χωρις να εχω ssd. (δεν λεω να το επενεργοποιησουν ολοι, μονο αν το εχεις το συστημα "ζυγισμενο" με αρκετη RAM)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...