euoukos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Προσπαθώ να μετατρέψω ένα αρχείο, που έχω δημιουργησει σε FIREWORKS και το οποίο είναι τύπου .png και έχει πολλά layers, είτε σε COREL ή σε ILLUSTRATOR. Όμως, αποθηκεύω για παράδειγμα το .png αρχείο που έχω σε .ai (illustrator), από το MARCOMEDIA FIREWORKS 8 και δεν αναγνωρίζει τη γραμματοσειρά arial ή τις εικόνες που έχω ζωγραφίσει στο fireworks. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το κάνω αυτό? Θέλω να το στείλω σε εκδοτική να μου το τυπώσει σε φακέλους. Ευχαριστώ!!!
micos000 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Νομίζω ότι το corel έχει ένα πρόγραμμα που λέγεται TRACE και αν του δώσεις μια εικόνα τη σκανάρει και τη μετατρέπει σε vector. Αν και πιστεύω ότι αν η αρχική εικόνα έχει καλή ανάλυση και την στείλεις σε κάποια bitmap μορφή (bmp, tiff, png κτλ) θα μπορέσει να στην ενσωματώσει αυτός που θα σου ετοιμάσει τους φακέλους. Το μόνο που θα πρέπει να κάνει είναι να κάνει import την εικόνα και να την τοποθετήσει στο σωστό σημείο. Επειδή όμως έχω ασχοληθεί με τέτοιες ιστορίες, συνήθως ο "γραφίστας" (σε εισαγωγικά πάντα) είναι ή άσχετος ή τεμπέλης και σου λέει ότι "πρέπει" να είναι σε corel γιατί δεν ξέρει πως να την εισάγει σε bitmap μορφή ή βαριέται να ασχοληθεί. Αν δουλεύουν στο Corel ή σε Illustrator γίνεται 100%. Είχα στείλει 3 φορές μια δισκέτα και ένα cd σε διαφημιστικό γραφείο για να βάλουν μαι μακέτα σε κάρτα στο corel και μου έλεγαν ότι είναι άδεια ή δεν γράφτηκε καλά γιατί το "τζιμάνι" που είχαν για γραφίστα έκανε Open στο corel αντί για import και δεν "έβλεπε" το bmp αρχείο, επειδή το corel του εμφάνιζε μόνο τα cdr αρχεία.
euoukos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Νομίζω ότι το corel έχει ένα πρόγραμμα που λέγεται TRACE και αν του δώσεις μια εικόνα τη σκανάρει και τη μετατρέπει σε vector. Θα το προσπαθήσω!!!! Και ελπίζω!!!! Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!! Αν και πιστεύω ότι αν η αρχική εικόνα έχει καλή ανάλυση και την στείλεις σε κάποια bitmap μορφή (bmp, tiff, png κτλ) θα μπορέσει να στην ενσωματώσει αυτός που θα σου ετοιμάσει τους φακέλους. Εστειλα το .png αρχείο και μου είπαν ότι δεν τους ανοίγει!!! Το μόνο που θα πρέπει να κάνει είναι να κάνει import την εικόνα και να την τοποθετήσει στο σωστό σημείο. Επειδή όμως έχω ασχοληθεί με τέτοιες ιστορίες, συνήθως ο "γραφίστας" (σε εισαγωγικά πάντα) είναι ή άσχετος ή τεμπέλης και σου λέει ότι "πρέπει" να είναι σε corel γιατί δεν ξέρει πως να την εισάγει σε bitmap μορφή ή βαριέται να ασχοληθεί. Αν δουλεύουν στο Corel ή σε Illustrator γίνεται 100%. Είχα στείλει 3 φορές μια δισκέτα και ένα cd σε διαφημιστικό γραφείο για να βάλουν μαι μακέτα σε κάρτα στο corel και μου έλεγαν ότι είναι άδεια ή δεν γράφτηκε καλά γιατί το "τζιμάνι" που είχαν για γραφίστα έκανε Open στο corel αντί για import και δεν "έβλεπε" το bmp αρχείο, επειδή το corel του εμφάνιζε μόνο τα cdr αρχεία. μάλλον αυτό γίνεται σε εμένα, γιατί δεν μου λένε ότι δεν τους ανοίγει το αρχείο!!! Ερώτηση, όταν λές "... δεν "έβλεπε" το bmp αρχείο, επειδή το corel του εμφάνιζε μόνο τα cdr αρχεία ..." τι εννοείς? Όταν φτιάχνεις ένα αρχείο σε COREL ή ILLUSTRATOR πως το κάνεις export? Σε τι κατάληξη συνήθως το θέλουν οι γραφίστες για το επεξεργάζονται;;; Το png μου έχει layers, οπότε αυτά θα πρέπει να υπάρχουν και στο ILLUSTRATOR ή COREL, για να μπορούν να το επεξεργαστού, σωστά? ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!
micos000 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Αν έχει layers ίσως να δημιουργεί πρόβλημα στο corel. Κάντο export σε αρχείο εικόνας bmp που είναι αρκετά συνηθισμένο χωρίς επίπεδα. Όταν είπα ότι δεν το έβλεπε είναι γιατί αν κάνεις File->open στο corel, αυτό προσπαθεί να σου εμφανίσει μόνο τα αρχεία που είναι corel projects (cdr) και στο παράθυρο που εμφανίζει για να επιλέξεις το αρχείο που θέλεις δεν δείχνει τίποτε άλλο εκτός από cdr αρχεία. Αν δεν υπάρχουν τέτοια αρχεία δεν θα εμφανίσει τίποτα ακόμα και αν έχει 2000 άλλα αρχεία στον φάκελο. Στο corel και στο illustrator κάνεις απλώς File-Save, όχι export αν θέλεις να σώσεις σε μορφή που αναγνωρίζει το πρόγραμμα σαν επεξεργάσιμο Project.
euoukos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.