Sheikan Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Γειά σας...είμαι καινούργιος στό insomnia και διάβασα κάποια forums σχετικά με το deree που με έκαναν να ενδιαφερθώ επι τουτου...Επειδή έχω μία άσχημη σχέση με τα σχολεία,και συνεπός και με τους βαθμούς,φέτος που τελείωσα το λύκειο (με τον χαμηλότατο και αθλιότατο βαθμό 9,5) δεν έκανα κάν τον κόπο να δώσω μηχανογραφικό.Ο πατέρας μου έχει έτοιμη δουλειά(αλουμινοκατασκεύες)και έτσι ημουν ήρεμος τα τελευτέα 3 χρόνια στο λύκειο ότι θα είμαι οκ απο θέμα δουλειάς.Το πρόβλημα είναι οτι τώρα(που έχς βάλει,ίσως,λίγο περισσότερο μυαλό απο τότε)θέλω να έχω ένα πτυχίο στην άκρη(κάτι σε διοίκηση επιχειρήσεων για να συνεχήσω και τη δουλεί)σε περίπτωση που μίνω χωρίς δουλειά...Σάν άνθρωπος που αγαπάει τα αγγλικά (αν και έχω μόνο lower) και μισεί τα σχολεία,το deree μου φ'ενεται αρκετά καλό και είναι και διεθνός αναγνωρισμένο(εκτός της ελλάδας).Θα ήθελα να ακούσω κάποιες γνώμες σχετικά με το άν θα πηγένατε στην θέση μου ή οχι. ΥΓ.Για εξωτερικό δέν το σκέφτομαι κάν dioth η βαθμολογία μου ήταν απίστευτα χαμηλή (9,5 όπως προανάφερα καί 4 χιλιάδες μόρια) και είναι και πιό ακριβά έξω...!
slygeo87 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Έναν γνωστό μου, τον δέχτηκαν επειδή είχε proficiency. Είχε χαμηλό βαθμό και αυτός σαν εσένα.
alexb_10 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα την βγάλεις ζάχαρη και άνετα και χαλαρά. Επειδή πληρώνεις τα δίδακτρα, δεν σημαίνει ότι θα περάσεις όλα τα μαθήματα και με βαθμούς πηγαίνοντας όποτε θες και όπως θες. Θα είναι ζόρικα. Και σε καμία περίπτωση δεν είναι ΙΕΚ, τουλάχιστον όπως τα έχουμε οι περισσότεροι στο μυαλό μας. Και να τονίσω οτι ΔΕΝ φοιτούσα εκεί, ostoso τα ξέρω απο πρώτο χέρι!
Mvpgr Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Συμφωνώ απόλυτα με τον Rotten. Μάθε την δουλειά, την οποίο απ' ότι κατάλαβα θα βρεις στρωμένη και δούλεψε σε αυτό. Ακόμα και ώ μη γέννητω δεν πάνε καλά στο μέλλον τα πράγματα και κλείσεις το μαγαζί θα παραμένεις τεχνικός και θα μπορείς να δουλέψεις ως αλουμινάς στο μαγαζί αλλουνού. Το πτυχίο διοίκησης επιχειρήσεων δε θα σου προσφέρει τπτ, ειδικά από το deree. Εδώ βγαίνουν νέοι από την ΑΣΟΕΕ και από την Αγγλία και με τόσο γενικές σπουδές δεν έχουν (που λέει ο λόγος) στον ήλιο μοίρα. Τώρα αν μπορείς να πάρεις κάποια πιστοποίηση για το τεχνικό επάγγελμα που θα κάνεις (σαν αυτές που δίνει ο ΟΑΕΔ) είναι άλλο θέμα και πολύ προτιμότερο
steveee Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 1o) το Deree ΔΕΝ είναι ιεκ. Καμία σχέση. 2ο ) να πας να πάρεις πτυχίο και μετά έχεις όλο τον χρόνο μπροστά σου να μάθεις και τη δουλειά του πατερά σου. 3) γνωρίζεις καλά αγγλικά και έχεις την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθεις στα δίδακτρα του Deree, τότε δεν πιστεύω πως θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο να σε δεχτούν. Ίσως σε βάλουν σε foundation year (αν εχουν ) Πολύ καλή επιλογή το Deree. Μετά ακολουθούν Indianapolis, Seattle. Για ελληνοβρετανικά, newyork… ούτε απ’εξω μην περάσεις (προσωπική μου άποψη και δεν θέλω να μπω σε αντιπαραθέσεις).
kage Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 δεν ειναι ιεκ αλλα οκ.Αν και δεν εχει συνεργασια με πανεπιστημιο Αμερικης το αναγνωρισαν στην Ελλαδα σαν Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης οπως και τα αλλα 32. λοιπον αν δεν γραψεις καλα στο τεστ για μενα δεν αξιζει θα χασεις ενα χρονο σε foundation:P μετα αν θυμαμαι καλα ειναι 4χρονια σπουδες.το αμερικανικο συστημα ειναι με μαθηματα γενικης παιδειας(μουσικη,ιστορια κτλ)και της ειδικοτητας. Τωρα ας παμε σε αυτο που μαλλον σε ενδιαφερει πιο πολυ ,πολυ κοσμο με λεφτα απο πισω τους για να γυρνατε απο δω και απο κει.Αν το χεις, θα κανεις κονε για να παιρνας καλα ΚΑΙ γνωριμιες που ισως να χρειαστουν για την δουλεια σου... Τιμες παει με το μαθημα που διαλεγεις αλλα και εκει καπου 5-7χιλ το χρονο ειναι.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Εγώ τελείωσα το Deree οπότε η γνώμη μου μπορεί να θεωρηθεί και Biased. Δεν θα πώ τίποτα. Μπείτε στις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα (στο LinkedIN) και δείτε τι θέση έχουν απόφοιτοι του Deree. Συνήθως έχουν και μεταπτυχιακό βέβαια. Αλλά αν δεν έχεις μεταπτυχιακό σήμερα είναι σαν να μην έχεις πτυχίο...αφού πλέον έχει και η κουτσή μαρία οπότε αυτομάτως φιλτράρεσαι εκτός απο το τμήμα HR. Σε ότι έχει να κάνει με το "πληρώνω για να περνάω" δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Ίσα ίσα που αν σε αφήσουν σε μάθημα το ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΝΕΙΣ και το ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΝΕΙΣ αν ξαναμείνεις. Εγώ κάποιο συγκεκριμένο μάθημα που δεν περνούσα και το πέρασα με τη τρίτη έσκασα συνολικά 1500 € μόνο για το συγκεκριμένο. Υπάρχουν περιπτώσεις που σε περνάνε για πλάκα; Ναί σίγουρα υπάρχουν. Υπήρξε περίπτωση καθηγητή ο οποίος ήρθε πρώτη χρονιά απο ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΕΙ. Δεν είχε ιδέα απο το μάθημα και πέρασε τους μισούς με "A". Περιττό να πώ ότι δεν έκατσε άλλο semester. Υπήρχε καθηγητής που είχε την λογική ότι "εγώ δεν κόβω κόσμο" και σου έβαζε τη βάση. Μήπως δεν υπάρχουν αντίστοιχα σε ΑΕΙ που κόβουν ΟΛΟΥΣ τους φοιτητές στην εξεταστικά και μετά τους περνάνε ΟΛΟΥΣ τον Σεπτέμβρη με τις ίδιες ερωτήσεις και τις ίδιες απαντήσεις; Το μεγαλύτερο όφελος που θα έχεις απο το Deree είναι η κοινωνική δικτύωση. Κατα κύριο λόγο εκεί πάνε ματσωμένοι άνθρωποι και αν έχεις καλές σχέσεις μπορούν να σε βοηθήσουν μελλοντικά. Αυτή είναι και η πραγματική δύναμη του πτυχίου. Το γεγονός ότι πολλοί απόφοιτοι είναι σε υψηλές θέσεις και στηρίζουν το Κολλέγιο το οποίο αποφοίτησαν. Τώρα...αν κάποιος νομίζει ότι θα πάει σε οποιοδήποτε εκπαιδευτικό ίδρυμα και θα βγεί πανέτοιμος στην αγορά εργασίας...είναι μακράν νυχτωμένος.
Sheikan Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Παιδια σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας...εκτοιμω το οτι απαντησατε και πιστεβω οτι πρεπει να κατσω να το σκεφτω αρκετα...τωρα απο την αλλη ο rotten εχει ενα μεγαλο δικιο...αλλα ας σκεφτουμε περα απο το πτυχιο το οτι θα κανω παρα πολλες γνωριμιες απο ανθρωπους με λεφτα...και στο συγκεκριμενο επαγγελμα που ασκω αυτο ειναι το παν...τι λετε γιαυτο?
ZAKKWYLDE Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Παιδια σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας...εκτοιμω το οτι απαντησατε και πιστεβω οτι πρεπει να κατσω να το σκεφτω αρκετα...τωρα απο την αλλη ο rotten εχει ενα μεγαλο δικιο...αλλα ας σκεφτουμε περα απο το πτυχιο το οτι θα κανω παρα πολλες γνωριμιες απο ανθρωπους με λεφτα...και στο συγκεκριμενο επαγγελμα που ασκω αυτο ειναι το παν...τι λετε γιαυτο? Σε οποιοδήποτε επάγγελμα οι γνωριμίες και οι ικανότητες διαπροσωπικών σχέσεων είναι το Α και το Ω. Δεν υπάρχει το "εγω θέλω να είμαι προγραμματιστής μέσα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και να μην έχω καμία επαφή με τον έξω κόσμο". Βέβαια τις επαφες και τις γνωριμίες πρέπει και να τις κυνηγήσεις. Δεν έρχονται απο μόνες τους και η αλήθεια είναι ότι αν δεν το χεις είναι λίγο δύσκολο να μπείς στις κλίκες. Να ξέρεις βέβαια το πτυχίο αυτό θα σου κοστίσει γύρω στις 25.000 μαζί με βιβλία κτλ, οπότε είναι κάτι που πρέπει να σκεφτείς πολύ σοβαρά πριν το προχωρήσεις.
saya Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 To δeree δεν ηταν εκεινο το κολεγιο που ο γιος εκεινου που το ειχε τα ειχε με μια ρωσιδα σαν μοντελα και ειχε βγει στην Τατιανα h στην Δρουζα;και προσπαθουσε να τελειωσει το κολεγιο 300 χρονια;Η ηταν αλλο;Παντως αν ειναι αυτο μην ανησυχεις εσυ εκει μεσα θα εισαι ξεφτερι αν λαβουμε υποψην αυτο που ειδα ..
Physics_Rulez Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Aπολυτήριο 5 να έχεις, θα μπεις στο Deeree. Και μάντεψε: θα το τελειώσεις!
Sheikan Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Σε οποιοδήποτε επάγγελμα οι γνωριμίες και οι ικανότητες διαπροσωπικών σχέσεων είναι το Α και το Ω. Δεν υπάρχει το "εγω θέλω να είμαι προγραμματιστής μέσα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και να μην έχω καμία επαφή με τον έξω κόσμο". Βέβαια τις επαφες και τις γνωριμίες πρέπει και να τις κυνηγήσεις. Δεν έρχονται απο μόνες τους και η αλήθεια είναι ότι αν δεν το χεις είναι λίγο δύσκολο να μπείς στις κλίκες. Να ξέρεις βέβαια το πτυχίο αυτό θα σου κοστίσει γύρω στις 25.000 μαζί με βιβλία κτλ, οπότε είναι κάτι που πρέπει να σκεφτείς πολύ σοβαρά πριν το προχωρήσεις. Συμφωνω απολυτα και τα λεφτα ο πατηρ μου μπορει να μου τα παρεχει...τωρα δεν ξερω αν θα μπορεσω να περασω ολα τα μαθηματα(με την πρωτη τουλαχιστον) γιατι απο'τι καταλαβα θελει αρκετο διαβασμα ο κλαδος της Διοικησης...Εχω και καποιες αλλες ερωτησεις ομως και θα ημουν πολυ ευχαριστημενος αν απαντουσατε και σε αυτες...Καταρχιν συνολο μαζι με σπιτι,φαι,διασκεδαση ποσο θα μου παει τα 4 χρονια?Και γιατι ειναι τοσα πολλα χρονια,ως συνηθος τα ΑΕΙ δεν ειναι τοσα πολλα χρονια(αν και θεωρητε college),?Απο'τι καταλαβα αν γραψεις καλα σε ενα τεστ κανεις 4 χρονια αλλιως πας για 5...μηπως θα μπορουσατε να μου το εξηγησετε εκτενεστερα αυτο?Ευχαριστω πολυ και συγγνωμη για τα ορθογραφηκα...
saya Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Τι απολυτηριο μωρε και εσυ ..Ο συγκεκριμενος αποκλειεται να εχει απολυτηριο .Δεν μπορω να σου περιγραψω και παραπανω .Αλλα τεσπα με κατι τετοια ευτελιζεται το πτυχιο απο οποιο κολεγιο τετοιο ηταν και ειτε το εχεις ειτε δεν το εχεις το ιδιο ειναι .
Sheikan Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Τι απολυτηριο μωρε και εσυ ..Ο συγκεκριμενος αποκλειεται να εχει απολυτηριο .Δεν μπορω να σου περιγραψω και παραπανω .Αλλα τεσπα με κατι τετοια ευτελιζεται το πτυχιο απο οποιο κολεγιο τετοιο ηταν και ειτε το εχεις ειτε δεν το εχεις το ιδιο ειναι . απολυτηριο εχω...απλα ειναι πολυ χαμηλος ο βαθμος μου(9,5)...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.