Προς το περιεχόμενο

Γυμναστική κατ' οίκον

zourlomandias21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, παιδιά! Πριν βιαστείτε να μου πείτε ότι υπάρχει άλλο thread με το ίδιο θέμα, θέλω να σας πω ότι το διάβασα αλλά δεν απαντάει σ' αυτά που μ' ενδιαφέρουν.

Είμαι 21, κοπέλα, και πρόσφατα αγόρασα λίγα όργανα γυμναστικής για το σπίτι. Θα 'θελα όποιος μπορεί να μου προτείνει ένα σύντομο εβδομαδιαίο προγραμματάκι για να μην πάθω καμιά ζημιά!

Αυτά που έχω είναι:

-Βαράκια

-Σχοινάκι

-Όργανο κοιλιακών

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

http://www.exrx.net/Lists/Directory.html

Δες ποιες ασκήσεις μπορείς να κάνεις υπάρχουν πολλές στο παραπάνω site.

Ένα κλασσικό πρόγραμμα είναι 3 σετ των 12-10-8 επαναλήψεων από 4-3 ασκήσεις στις

μεγάλες ομάδες(στήθος-πλάτη) και 3-2 ασκήσεις στις μικρές.

Δημοσ.

Δεν είμαι ειδικός αλλά:

Μπορείς να κάνεις κάθε μέρα σχοινάκι και στέπερ όσο σε παίρνει. Αν νομίζεις οτι κουράζεσαι πολύ κάνε εναλλάξ τη μια μερα σχοινάκι την άλλη στέπερ.

Κοιλιακούς κάθε μέρα ανω-κάτω και πλάγιους 3χόσο σε παίρνει.

Τώρα με το βαράκι δεν θα πρότεινα 3χ12-10-8 αλλα 3χ15-20 σταθερά με μικρότερο βάρος για γράμμωση. Απλως κάνε μια μέρα στηθος, την αλλη πλάτη, την επόμενη χέρια.

Σαν πρόγραμμα:

Δευτερα: Κοιλιακοι για ζέσταμα, στηθος, σχοινάκι.

Τριτη: Κοιλιακοι για ζέσταμα, πλατη, στεπερ.

Τεταρτη: Κοιλιακοι για ζέσταμα, χερια, σχοινάκι.

κλπ..

Δημοσ.

Ωπ δεν διάβασα ότι είσαι κοπέλα... Τότε μάλλον δεν ισχύουν τα παραπάνω που είπα.

Μπορείς πάλι να δεις ασκήσεις από το σιτε που έχω πάνω αλλά σετ και επαναλήψεις δεν ξέρω πόσα θα ήταν καλό να κάνεις. Όσο για το σκοινάκι εγώ θα έλεγα να το αποφύγεις ειδικά αν έχεις και αρκέτα περιττά κιλά. Υπάρχουν μερικά ελληνικά σιτε που θα μπορούσες να ρωτήσεις και να πάρεις γνώμες από άτομα με εμπειρία.

Btw πάρε και ένα ποδήλατο για το σπίτι.

Δημοσ.
Δεν είμαι ειδικός αλλά:

Μπορείς να κάνεις κάθε μέρα σχοινάκι και στέπερ όσο σε παίρνει. Αν νομίζεις οτι κουράζεσαι πολύ κάνε εναλλάξ τη μια μερα σχοινάκι την άλλη στέπερ.

Σχοινάκι όχι πολύ ώρα και καλύτερα σε μαλακό δάπεδο, λόγω των κραδασμών δεν είναι ο,τι καλύτερο για τα γόνατα

Δημοσ.

Ναι, σωστά! Έπρεπε να αναφέρω περίπου τη φυσική μου κατάσταση και τους στόχους μου. Από γυμναστική όλο και κάτι έχω κάνει αλλά τίποτα που να έχει διάρκεια οπότε τώρα πρέπει να ξεκινήσω με το μαλακό.

Είμαι περίπου 1.65 και 59 κιλά και θέλω να χάσω 3-4 κιλά αλλά αυτός δεν είναι ο κύριος στόχος. Μ' αρέσουν περισσότερο τα υγιή, σφιχτά σώματα και όχι τόσο τα αδύνατα.

Chrisxxx, ισχύουν ακόμα αυτά που μου πρότεινες?

CtrlFreak, δυστυχώς προς το παρόν δεν παίζουν λεφτά για ποδήλατο.

Δημοσ.

Επισης κοιλιακοι καλο θα ηταν να μην εκανες καθε μερα, καλυτερα μερα παρα μερα δηλαδη 3 φορες την εβδομαδα για να ξεκουραζονται οι μυς . Τωρα για τα αλλα μπορεις να κανεις για παραδειγμα

Δευτερα: Ποδια, ομους, κοιλιακους

Τριτη: Κενη η οτι αεροβια θες

Τεταρτη: Στηθος, 2κεφαλα, κοιλιακους

Πεμπτη: Κενη η οτι αεροβια θες

Παρασκευη: Πλατη, τρικεφαλα, κοιλιακους

Σαβατοκυριακο: Κενη η οτι αεροβια θες

Σημαντικο ειναι πριν την γυμναστικη με βαρη να κανεις καποια αεροβια ασκηση και διατασεις για να ζεσταθει το σωμα σου και να γλιτωσεις καποιον πιθανο τραυματισμο. Οποτε καλυτερα να κανεις λιγο σκοινακι μαζι με κοιλιακους και μετα να πας στις επομενες ασκησεις. Διατασεις και σχοινακι θα κανεις και αφου τελειωσεις τις βασικες ασκησεις γιατι εγω οποτε βαζω αεροβια και διατασεις μετα την γυμναστικη νιωθω λιγοτερο πιασμενος την επομενη μερα.

Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ για το προγραμματάκι, snik!

Γενικά αερόβια μπορεί κανείς να κάνει όποτε και όσο θέλει ή υπάρχει ένα όριο?

Θα του ρίξω μια ματιά, RubiksCube. Θενξ :-)

Δημοσ.

Αερόβια ( καλύτερα έξω από το σπίτι κατά την γνώμη μου σε κανένα πάρκο ) καλό είναι να κάνεις 3-4 φορές την εβδομάδα. Στην αρχή ξεκίνα με περπάτημα ή χαλαρό τρέξιμο και προσπάθησε να βγάλεις ένα 30λεπτο ή δύο 20λεπτα με διάλλειμα.

Γενικά πιστεύω ότι άμα δεν έχεις πολύ χρόνο η καλύτερη άσκηση είναι το τρέξιμο για αρχή. Και χάνεις κιλά, και σφίγγεις και κάνεις καλό στο καρδιαγγειακό σου σύστημα!

Δημοσ.

Μπα, δύσκολο να πάω έξω για τρέξιμο.

Για τα βιντεάκια με ασκήσεις χωρίς όργανα που κυκλοφορούν στο youtube (π.χ. αυτά που έχει ανεβάσει η user charliejames1975‬‎) τι άποψη έχετε? Μπορεί κανείς να τα κάνει "αποκλειστικά" ή πάνε "ως συμπλήρωμα"?

Δημοσ.

http://www.scoobysworkshop.com

ένα πολύ κάλο site που εχει πολλές λεπτομερείς για γυμναστική στο σπίτι

μην δεις bodybuilding και τρομαξεις άπλα εχει πράγματά για ερασιτέχνες έχει και ποιο xtreme

Αμα χριστεί κάποιος βοήθεια στο θέμα ας μου στείλει pm !

Δημοσ.

Εννοείται πως έχω 2κιλα, τα χέρια μου έχουν ελάχιστο λίπος αλλά είναι εντελώς αγύμναστα. Κάνω αρκετές από τις ασκήσεις που είναι εδώ: http://www.sport-fitness-advisor.com/dumbbellexercises.html

Είναι καλύτερο κάθε φορά να επικεντρώνομαι σε ασκήσεις που δουλεύουν την ίδια περιοχή (π.χ. ώμους) ή να κάνω λίγο απ' όλα?

Δημοσ.

Καθε φορά 1 το πολύ 2 ομάδες μυων. Αν και επειδή είσαι αρχάρια τον 1ο καιρο οτι και να κανεις θα σε ωφελήσει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...