Stelis90 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 Καλησπέρα σε όλες και όλους, 2 ακόμη απορίες μου με έφεραν εδώ. Είναι δυνατόν να κάνουμε ένα iso ενός στημένου μηχανήματος(PC) και καθε φορά που παρουσιάζεται πρόβλημα να το τρέχουμε και να ''φτιάχνουν όλα";;; Δεύτερον, στήνουμε ένα μηχανημα σε έναν άθρωπο με περιορισμένες γνώσεις πάνω στο αντικείμενο. Μπορούμε με κάποιο τρόπο να το "παγώσουμε" ώστε να μη μπορεί να κάνει καμία αλλαγή στο σύστημα και συνεπώς να μην εγκαθιστά προγράμματα που δε γνωρίζει καν τι είναι κλπ;;; Ακουσα για το deep freeze. Αυτό τι ρόλο βαράει;;; Ευχαριστώ Προκαταβολικά
antonl Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 a) Ναι υπάρχουν προγράμματα όπως το Acronis True Image ή το Clonezilla που παίρνουν image του partition που θες (αυτού με το OS στην συγκεκριμένη περίπτωση) και μπορείς να το κάνεις restore είτε μέσα απ τα Windows είτε με κάποιο bootable CD που δημιουργείς μέσα απ το πρόγραμμα. Ναι με προγράμματα όπως το deep freeze, μετά από κάθε reboot το σύστημα επανέρχεται στην κατάσταση που ήταν όταν εγκατέστησες το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
isay Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 a) Ναι υπάρχουν προγράμματα όπως το Acronis True Image ή το Clonezilla που παίρνουν image του partition που θες (αυτού με το OS στην συγκεκριμένη περίπτωση) και μπορείς να το κάνεις restore είτε μέσα απ τα Windows είτε με κάποιο bootable CD που δημιουργείς μέσα απ το πρόγραμμα. +1 και επιπλέον το acronis έχει τη δυνατότητα να έχεις και κρυφό partition με το image. Για δικούς μου λόγους είμαι χρήστης του clonezilla Ναι με προγράμματα όπως το deep freeze, μετά από κάθε reboot το σύστημα επανέρχεται στην κατάσταση που ήταν όταν εγκατέστησες το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το deep freeze βολεύει σε περιπτώσεις net cafe, αλλά αν ο κάτοχος του υπολογιστή θέλει να σώζει κάποια αρχεία (πχ κάτι που γράφει στο word), τότε το deep freeze δεν του κάνει (εκτός να τον μπλέξεις με usb stick και τέτοια). Σε τέτοιες λοιπόν περιπτώσεις αρμόζει η δημιουργία λογαριασμού χρήστη με περιορισμένα δικαιώματα.
Japan Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 Αν μιλάμε για Win 7, το system restore και το system image του λειτουργικού, παίζουν πολύ καλά.
antonl Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 [...]Το deep freeze βολεύει σε περιπτώσεις net cafe, αλλά αν ο κάτοχος του υπολογιστή θέλει να σώζει κάποια αρχεία (πχ κάτι που γράφει στο word), τότε το deep freeze δεν του κάνει (εκτός να τον μπλέξεις με usb stick και τέτοια). Σε τέτοιες λοιπόν περιπτώσεις αρμόζει η δημιουργία λογαριασμού χρήστη με περιορισμένα δικαιώματα. Δεν είμαι απόλυτα βέβαιος αλλά έχω την εντύπωση πως μπορείς να ορίσεις τα partitions που θες να γίνονται rollback στο default. Άρα ίσως θα μπορεί να σώζει τα αρχεία που τον ενδιαφέρουν σε κάποιο άλλο partition. Γενικά όμως είναι λίγο άβολη η χρήση τέτοιων προγραμμάτων για home users. Ένα απλό πρόγραμμα να χρειαστεί να εγκαταστήσεις κι έχεις θέμα...
Stelis90 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Καλά δε παίζεστε έτσι;;;; Είστε φοβεροί!!!! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
Stelis90 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Καλά δε παίζεστε έτσι;;;; Είστε φοβεροί!!!! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
Stelis90 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Δε μου λετε και κάτι άλλο. Εαν υποθέσουμε ότι το μηχάνημα έχει 2 σκληρούς δίσκους. Στον ένα το λειτουργικό και στον άλλο τα δεδομένα. Εαν βάλω ένα προγραμματάκι τύπου "deep freeze", θα μπορώ να σώζω πράγματα στον δεύτερο σκληρό ή θα μου τα σβήνει και αυτα;;; Ευχαριστώ και πάλι!!
Stelis90 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Δε μου λετε και κάτι άλλο. Εαν υποθέσουμε ότι το μηχάνημα έχει 2 σκληρούς δίσκους. Στον ένα το λειτουργικό και στον άλλο τα δεδομένα. Εαν βάλω ένα προγραμματάκι τύπου "deep freeze", θα μπορώ να σώζω πράγματα στον δεύτερο σκληρό ή θα μου τα σβήνει και αυτα;;; Ευχαριστώ και πάλι!!
Stelis90 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Ρε παιδιά, εφόσον προγράμματα όπως το deep freeze, επαναφέρουν το σύστημα σε μια προκαθορισμένη από το χρήστη κατάσταση μετά από κάθε επανεκίνηση, αυτό δε σημαίνει ότι ο υπολογιστής γίνεται άτρωτος σε ιούς;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ΟΕΟ;;;;; Ευχαριστώ Προκαταβολικά
parsifal Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Χμμμ, όχι ακριβώς. Γιατί, στο διάστημα που θα μεσολαβήσει από τη στιγμή που θα μολυνθεί το σύστημα μέχρι να το επαναφέρεις στην προηγούμενη κατάσταση, ο ιός ή ο,τι άλλου είδους κακόβουλο λογισμικό «αρπάξεις» μπορεί να κάνει διάφορες ζημιές όπως να μεταδοθεί σε κάποιο αφαιρούμενο μέσο (εξωτερικοί δίσκο, USB sticks), να χρησιμοποιήσει τη σύνδεση Internet για να μεταδοθεί σε άλλους Η/Υ, να στείλει spam mails, να μεταδώσει ευαίσθητες πληροφορίες σου σε τρίτους κ.ά.
alexb_10 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Χμμμ, όχι ακριβώς. Γιατί, στο διάστημα που θα μεσολαβήσει από τη στιγμή που θα μολυνθεί το σύστημα μέχρι να το επαναφέρεις στην προηγούμενη κατάσταση, ο ιός ή ο,τι άλλου είδους κακόβουλο λογισμικό «αρπάξεις» μπορεί να κάνει διάφορες ζημιές όπως να μεταδοθεί σε κάποιο αφαιρούμενο μέσο (εξωτερικοί δίσκο, USB sticks), να χρησιμοποιήσει τη σύνδεση Internet για να μεταδοθεί σε άλλους Η/Υ, να στείλει spam mails, να μεταδώσει ευαίσθητες πληροφορίες σου σε τρίτους κ.ά. Iσχύει αυτό, αλλά στην πραγματικότητα ο υπολογιστής γίνεται άτρωτος. Δηλαδή δεν πρόκειται να σου καταστρέψει κάποιο σημαντικό αρχείο ή να σου κατεβάσει κανένα πρόγραμμα του στυλ Antivirus 2010 και να τρέχεις μετα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.