million_voices Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 απο τοτε που εβαλα μια 4670 στο pc μου αρχισαν τα προβληματα,αντι για shutdown κανει restart το περιεργο ειναι οτι δεν ειναι στανταρτ το οτι θα κανει restart, μερικες φορες κανει shutdown κανονικα στην αρχη νομιζα οτι ειναι προβλημα των win 7,φορματ αλλα ξανα τα ιδια ακριβως σε καποιες φασεις δεν bootαρει καν,δεν δουλευει τπτ οσο και να δοκιμαζω το κουμπι ον,οπα λεω hardware και μαλλον vga,ανοιγω το κουτι βγαζω την 4670 (εχει ενσωματωμενη vga το mobo) αλλα τπτ,ουτε ξεκιναει ουτε ανεμιστηρια παιρνουν μπρος ουτε τπτ,τσεκαρω συνδεσεις μηπως, ολα οκ μου φαινονται και αφου το χαρχαλεψω λιγο σε καποια φαση θα μπουταρει κανονικα και ολα οκ μεχρι την επομενη φορα που θα συμβει το ιδιο τελειως random μια φορα μετα απο χαρχαλεμα και μπουταρισμα μετα απο πολλες αποτυχημενες προσπαθειες το pc εκανε post κανονικα και με το που κανει να ξεκινησει να φορτωνει win χανεται το σημα στην οθονη τι εχω κανει εως τωρα το bios του mobo ειναι updated στην τελευταια εκδοση (beta βεβαια αλλα πριν βαλω την 4670 δεν ειχα κανενα απολυτως προβλημα) οι ρυθμισεις του bios εχουν γινει αρκετες φορες reset to fail safe defaults,restart και εκ νεου ρυθμιση τους φορματ εχει γινει συνδεσεις εχουν τσεκαριστει και δεν βλεπω καποιο λαθος το mobo φαινεται οκ χωρις σκασμενους πυκνωτες παραδοξως σε linux ολα δουλευουν οκ,ακομα και το shutdown εχω τσεκαρει την vga η οποια δεν ανεβαζει θερμοκρασιες και το ανεμιστηρι της δουλευει κανονικα,σε φαση που δεν ξεκινουσε το pc την εβγαλα τελειως αλλα το pc δεν ξεκινουσε ουτε τοτε drivers για την vga εχω τους τελευταιους catalyst 10.9 το τροφοδοτικο ειναι enermax 425 pro 82+ και το εχω περιπου 8 μηνες,φιλος πληροφορηκαριος τον οποιο θεωρω καλο και μαλλον ειναι λεει οτι το psu ειναι προβληματικο το προβλημα ειναι οτι μενω επαρχια (μυτιληνη) και πριν ξεκινησω ιστοριες rma με το πλαισιο θα ηθελα να σιγουρευτω καπως οτι οντως φταιει το psu το pc ειναι ενας 2πυρηνος athon 5000,4 στικακια του ενος gb ram,εχω 2 σκληρους,ενα dvd r/w και και η vga οποτε το enermax τα σηκωνει ανετα μαλλον ποια η γνωμη σας? προβληματικο psu,mobo η τι αλλο? σε περιπτωση που ειναι προβληματικο το psu πως το επαληθευω και πως κινουμαι για rma με το πλαισιο δεδομενου οτι μενω επαρχια?
Beastakos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 απο τοτε που εβαλα μια 4670 στο pc μου αρχισαν τα προβληματα,αντι για shutdown κανει restart το περιεργο ειναι οτι δεν ειναι στανταρτ το οτι θα κανει restart, μερικες φορες κανει shutdown κανονικα στην αρχη νομιζα οτι ειναι προβλημα των win 7,φορματ αλλα ξανα τα ιδια ακριβως σε καποιες φασεις δεν bootαρει καν,δεν δουλευει τπτ οσο και να δοκιμαζω το κουμπι ον,οπα λεω hardware και μαλλον vga,ανοιγω το κουτι βγαζω την 4670 (εχει ενσωματωμενη vga το mobo) αλλα τπτ,ουτε ξεκιναει ουτε ανεμιστηρια παιρνουν μπρος ουτε τπτ,τσεκαρω συνδεσεις μηπως, ολα οκ μου φαινονται και αφου το χαρχαλεψω λιγο σε καποια φαση θα μπουταρει κανονικα και ολα οκ μεχρι την επομενη φορα που θα συμβει το ιδιο τελειως random μια φορα μετα απο χαρχαλεμα και μπουταρισμα μετα απο πολλες αποτυχημενες προσπαθειες το pc εκανε post κανονικα και με το που κανει να ξεκινησει να φορτωνει win χανεται το σημα στην οθονη τι εχω κανει εως τωρα το bios του mobo ειναι updated στην τελευταια εκδοση (beta βεβαια αλλα πριν βαλω την 4670 δεν ειχα κανενα απολυτως προβλημα) οι ρυθμισεις του bios εχουν γινει αρκετες φορες reset to fail safe defaults,restart και εκ νεου ρυθμιση τους φορματ εχει γινει συνδεσεις εχουν τσεκαριστει και δεν βλεπω καποιο λαθος το mobo φαινεται οκ χωρις σκασμενους πυκνωτες παραδοξως σε linux ολα δουλευουν οκ,ακομα και το shutdown εχω τσεκαρει την vga η οποια δεν ανεβαζει θερμοκρασιες και το ανεμιστηρι της δουλευει κανονικα,σε φαση που δεν ξεκινουσε το pc την εβγαλα τελειως αλλα το pc δεν ξεκινουσε ουτε τοτε drivers για την vga εχω τους τελευταιους catalyst 10.9 το τροφοδοτικο ειναι enermax 425 pro 82+ και το εχω περιπου 8 μηνες,φιλος πληροφορηκαριος τον οποιο θεωρω καλο και μαλλον ειναι λεει οτι το psu ειναι προβληματικο το προβλημα ειναι οτι μενω επαρχια (μυτιληνη) και πριν ξεκινησω ιστοριες rma με το πλαισιο θα ηθελα να σιγουρευτω καπως οτι οντως φταιει το psu το pc ειναι ενας 2πυρηνος athon 5000,4 στικακια του ενος gb ram,εχω 2 σκληρους,ενα dvd r/w και και η vga οποτε το enermax τα σηκωνει ανετα μαλλον ποια η γνωμη σας? προβληματικο psu,mobo η τι αλλο? σε περιπτωση που ειναι προβληματικο το psu πως το επαληθευω και πως κινουμαι για rma με το πλαισιο δεδομενου οτι μενω επαρχια? Κανε ενα memtest να βεβαιωθουμε οτι τα dimmakia δεν κανουν κολπα. Ειναι πολυ περιεργο οτι με linux δουλευει ενταξει το pc αν και αυτο μπορει να ειναι τυχαιο. Καρτα γραφικων και οτι εχει σχεση με αυτην (πχ διαυλος pci-e να εχει φθαρει) οπως φαινεται τα αποκλειουμε καθως στο κανει και με την onboard. Αν βεβαιωθουμε οτι δεν εχουν θεμα τα dimms, μας μενει μητρικη-psu. Εδω ειναι δυσκολο να βρουμε τι φταιει, μονο υποθεσεις. Προσωπικα θεωρω οτι το προβλημα προερχεται απο την μητρικη σου, γιατι το να πατας το κουμπι να ανοιξει και να μενει ψοφιο το pc δεν μου κολλαει για τροφοδοτικο. Αν ειχες προβλημα στο τροφοδοτικο εστω και στιγμιαια το pc θα επαιρνε ταση, εδω λεμε οτι δε νιωθει μια. Επισης αυτο το "χαρχαλεμα" που λες οτι κανεις και συνερχεται, παραπεμπει σε προβληματικη επαφη καποιου καλωδιου πανω στην μητρικη. Σε συνδυασμο με το οτι το προβλημα παρουσιαστηκε με την αλλαγη καρτας γραφικων, απλα μπορουμε να υποθεσουμε οτι ισως λιγο να κουνηθηκε κανα καλωδιο απτη θεση του, να στραβωσε καμια -ηδη προβληματικη- επαφη τροφοδοσιας κλπ κλπ. Εστιασε στα 2 καλωδια τροφοδοσιας που κουμπωνουν πανω στη μητρικη, βγαλτα, φυσηξε τα φις και τις υποδοχες και τοποθετησε τα παλι. Βεβαιωσου οτι κανενα σημειο της μητρικης (ειδικα το πισω μερος της) δεν ακουμπα σε μεταλλικη επιφανεια του κουτιου γιατι μπορει να γειωνει και να σου βραχυκυκλωνει. Αυτα οσον αφορα την μητρικη σου. Οσον αφορα το τροφοδοτικο σου, οι δοκιμες που μπορεις να κανεις ειναι να αφαιρεσεις τα παντα ολα, σκληρους/dvd/καρτες pci και να δοκιμασεις power-ups. Αν ετσι παιρνει με τη μια μπρος συνεχως, τοτε ναι, φαινεται οτι το προβλημα σου ειναι το τροφοδοτικο μαλλον.
million_voices Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 μολις εκανα το memory τεστ των win 7 (administrative tools) κανενα προβλημα μετα μπουταρα σε live usb linux mint 9 και εκανε shutdown κανονικα,οπως εχει κανει κανονικα τουλαχιστον 10 φορες μεσα στο διαστημα απο τοτε που πρωτο εμφανιστηκε το προβλημα εως σημερα (περιπου 3 εβδομαδες) ο διαυλος pcie δεν πρεπει να εχει προβλημα γιατι εως προσφατα χρησιμοποιουσα την ενσωματωμενη vga οποτε ηταν αχρησιμοποιητος καλωδια πρωτοσκεφτηκα και εγω αλλα τα εχω τσεκαρει και δεν βλεπω κατι σημειωνω οτι περαν του restart αντι για shutdown και του οτι καποιες λιγες φορες δεν ξεκιναει το πισι κατα τα αλλα δουλευει αψογα,δεν εχει εμφανισει καμια δυσλειτουργια,ουτε την παραμικρη μετα θεωρησα οτι ειναι θεμα των καλογραμμενων drivers της ati αλλα εχω δοκιμασει 10.8 και 10.9 και περαν αυτων οι drivers δεν μπορει να επηρεαζουν την διαδικασια ον ---------- Προσθήκη στις 11:15 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:12 ---------- δοκιμασε να τη βαλεις σε αλλη pcie η μητρικη ειναι Gigabyte GA-MA78GM-S2H (rev. 1.0) http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2758#dl και εχει μονο μια θυρα pcie ps κακως τοτε δεν ειχα παρει την αντιστοιχη asus ακουγωντας καποιον απο εδω μεσα
Beastakos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 μολις εκανα το memory τεστ των win 7 (administrative tools) κανενα προβλημα http://www.memtest.org αυτο το memtest κανε για να το σιγουρεψουμε αν και αποτι φαινεται δεν ειναι θεμα μνημων, αλλα καλο ειναι να αποκλειουμε πιθανες περιπτωσεις μετα μπουταρα σε live usb linux mint 9 και εκανε shutdown κανονικα,οπως εχει κανει κανονικα τουλαχιστον 10 φορες μεσα στο διαστημα απο τοτε που πρωτο εμφανιστηκε το προβλημα εως σημερα (περιπου 3 εβδομαδες) ο διαυλος pcie δεν πρεπει να εχει προβλημα γιατι εως προσφατα χρησιμοποιουσα την ενσωματωμενη vga οποτε ηταν αχρησιμοποιητος καλωδια πρωτοσκεφτηκα και εγω αλλα τα εχω τσεκαρει και δεν βλεπω κατι Δοκιμασε οσα σου ειπα για να δουμε προς τα που γερνει η πλαστιγγα psu η mobo, κυριως τα power ons με ξεσυνδεμενα τα παντα εκτος απο cpu/ram (ωστε να καταλαβουμε αν το τροφοδοτικο εχει αδυναμια να τροφοδοτησει στιγμιαια περισσοτερες συσκευες). μετα θεωρησα οτι ειναι θεμα των καλογραμμενων drivers της ati αλλα εχω δοκιμασει 10.8 και 10.9 και περαν αυτων οι drivers δεν μπορει να επηρεαζουν την διαδικασια ον Αυτο σιγουρα δεν ειναι, για το λογο που ανεφερες και μονος σου. η μητρικη ειναι Gigabyte GA-MA78GM-S2H (rev. 1.0) http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2758#dl και εχει μονο μια θυρα pcie ps κακως τοτε δεν ειχα παρει την αντιστοιχη asus ακουγωντας καποιον απο εδω μεσα Αυτο γιατι το λες? Δεν ειναι σιγουρο πως φταιει η μητρικη σου, αλλα περαν αυτου η αστοχια υλικου συμβαινει και στις καλυτερες οικογενειες. Δες για παραδειγμα το pc σου. Μια χαρα μητρικη, μια χαρα τροφοδοτικο, κι ομως κατι απτα 2 εχει προβλημα. Γενικα υποθετω πως ειναι τροφοδοτικο κι αυτο γιατι σου τραβαει restarts μεσα στα win. Τα restarts ειναι ram η psu συνηθως. Ωστοσο μπλεκει το θεμα αρκετα με τα νεκρα power ons και το χαρχαλεμα. Τεσπα κανε το memtest να σιγουρευτουμε οτι δεν ειναι ram.
probe Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Αυτό που γράφεις ότι με το linux δουλεύει κανονικά όταν ταυτόχρονα πολλές φορές πατάς το κουμπί και δεν ξεκινάει καν η μητρική δεν είναι λογικό. Το αν εκκινεί κάποιος υπολογιστής ή όχι τι σχέση έχει με το λειτουργικό; Στην ανάγκη αν δεν μπορείς να βγάλεις άκρη στείλε και τα 2 mobo και psu στο κατάστημα για έλεγχο αν είναι από το ίδιο κατάστημα ή μόνο το psu αν δεν είναι και πες τους ότι δοκίμασες άλλο psu και δουλεύει.Το κουμπί του power δουλεύει σίγουρα σωστά; Κόιταξε το κι αυτό καλού κακού γιατί καμιά φορά συμβαίνει να υπάρχουν περισσότερα του ενός ταυτόχρονα προβλήματα και να τραβάς τα μαλιά σου προσπαθώντας να βγάλεις άκρη. Αν κατάλαβα καλά τα restart δεν τα κάνει μέσα από το windows αλλά αντί για shutdown κάνει restart οπότε λογικά σωστά το έχεις εντοπίσει μεταξύ mobo, τροφοδοτικού.
million_voices Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Αυτό που γράφεις ότι με το linux δουλεύει κανονικά όταν ταυτόχρονα πολλές φορές πατάς το κουμπί γραφω οτι στο linux κανει παντα κανονικα shutdown ενω στα win 7 κανει ποτε ποτε shutdown και συνηθως restart κατα τα αλλα το μηχανημα δουλευει αψογα και σε win και σε 7 και δεν ξεκινάει καν η μητρική δεν είναι λογικό. Το αν εκκινεί κάποιος υπολογιστής ή όχι τι σχέση έχει με το λειτουργικό; το να μην ξεκινα το pc μου εχει συμβει 2 φορες δεν συμβαινει συνεχεια και οντως δεν εχει σχεση με το os Στην ανάγκη αν δεν μπορείς να βγάλεις άκρη στείλε και τα 2 mobo και psu στο κατάστημα για έλεγχο αν είναι από το ίδιο κατάστημα ή μόνο το psu αν δεν είναι και πες τους ότι δοκίμασες άλλο psu και δουλεύει. αμα ειναι να μεινω χωρις pc και να μπλεξω με τα τεχνικα τμηματα πλαισιου και eshop βραστο, αγοραζω οποιο part ειναι προβληματικο (αρκει να ξερω ποιο ειναι) και end of story Το κουμπί του power δουλεύει σίγουρα σωστά; Κόιταξε το κι αυτό καλού κακού γιατί καμιά φορά συμβαίνει να υπάρχουν περισσότερα του ενός ταυτόχρονα προβλήματα και να τραβάς τα μαλιά σου προσπαθώντας να βγάλεις άκρη. δικιο εχεις και εγω νομιζω οτι ειναι θεμα drivers και mobo η psu ταυτοχρονα,το κουτι ειναι και αυτο 8 μηνων καινουργιο coolermaster και δεν νομιζω οτι φταιει το κουμπι Αν κατάλαβα καλά τα restart δεν τα κάνει μέσα από το windows αλλά αντί για shutdown κάνει restart οπότε λογικά σωστά το έχεις εντοπίσει μεταξύ mobo, τροφοδοτικού. memtest 86+ ολα οκ οποτε οταν βρω χρονο το κατσαβιδιαζω και βλεπω stay tuned και ευχαριστω για την βοηθεια σας
_Anonymous_ Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δες το τροφοδοτικο σε πρωτη φαση φιλε. Δοκιμη με αλλο , κ.λ.π.
million_voices Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 πριν λιγο εκανα sleep και πατωντας το keyboard για να επανελθει εκανε restart (σπανια το κανει αυτο) κανοντας ενα παρατεταμενο μπιπ (αυτο το κανει συνεχεια μετα απο sleep) ps υπαρχει περιπτωση να βρω mobo am3 με θεσεις για 4 dimmακια ddr2 και ddr3? ps2 διευκρινιζω γιατι μαλλον δεν το ξεκαθαρισα οτι το pc δεν τραβαει restart στο ασχετο απλα μεσα απο win τις περισσοτερες φορες αντι για shutdown κανει restart,στο linux restart και shutdown δουλευουν σωστα
probe Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Αν κρατήσεις πατημένο το κουμπί του power σβήνει κανονικά ή κάνει πάλι restart; ή καλύτερα επειδή υποψιάζομαι την απάντηση όταν δεν κλείνει κανονικά κρατώντας το κουμπί πατημένο κλείνει;
million_voices Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Αν κρατήσεις πατημένο το κουμπί του power σβήνει κανονικά ή κάνει πάλι restart; σβηνει αμεσα (hardware shutdown δλδ) ---------- Προσθήκη στις 13:53 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:48 ---------- ξαναδοκιμαζω το shutdown με πατημενο το κουμπι on,ο υπολογιστης κλεινει αμεσα τον ανοιγω,ανοιγει κανονικα και λιγο πριν μπει στα win τραβαει restart και μετα μπαινει κανονικα
washcloud Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Λίγα διάβασα μίλιον, αλλά γνώμη μου βρες ένα δανεικό πιεσγιού και κόψε συμπεριφορά, πριν συνεχίσετε την κωνοποδιύληση
million_voices Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 γματα εχω μπλεξει η πλακα ειναι οτι αν κανω log out και μετα shutdown τοτε το shutdown γινεται κανονικα συνεχως,βασικα αυτο κανω
grafo Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Ξανά εγκατάσταση του λειτουργικού να ξεμπερδεύεις. Αν και νομίζω οτι είναι θέμα ΒΙΟS > RESUME BY USB.
million_voices Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 εχω κανει φορματ το εγραψα απο την αρχη τις ρυθμισεις resume by στο bios τις δοκιμασα και δεν φταινε αυτες περαν του οτι δεν ειναι φυσιολογικο να φταινε δοκιμασα και το τελευταιο stable bios παλι χωρις επιτυχια εκανα και fumark ζοριζοντας αρκετα την vga η οποια δεν εβγαλε καθολου errors αλλα σε μια απο τις 3 προσπαθειες εκανε reset το pc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.