Προς το περιεχόμενο

Συναντήσατε ποτέ κάποιο δημόσιο πρόσωπο;

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
με είχε συναντήσει και ο Μητσοτάκης

ελπιζω να του ειπες να σου ευχηθεί αντιθετα ,δλδ : mitsikas,καλο ψόφο,να ψοφήσεις άμεσα/ευχομαι δυστυχια και να εισαι ρέστος και ταπί κτλ κτλ :P:lol:

• Απαντ. 170
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι, ελαφρώς εκτός θέματος?

Ο όρος "δημόσιο πρόσωπο" στέκει? Δηλαδή όσοι δεν είμαστε γνωστοί, διάσημοι κλπ είμαστε "ιδιωτικά πρόσωπα"? Επίσης αν το μεταφράζαμαι στην αγγλική θα λέγαμε "public person" ή famous?

Δεν νομίζω να στέκει ο όρος, αλλά ας απαντήσει κάποιος που να γνωρίζει.

Δημοσ.

...καλά, μη κρίνεις με άλλες γλώσσες, δεν έχει πάντα βάση...

Έχει σημασία και η εννοιολογική προσαρμογή, όχι μόνο η ξερή μεταφορά ΜΙΑΣ από της ερμηνείες μιας λέξεως...

Πχ, η λέξη "δημοσιότητα", θα έπρεπε να μεταφραστεί..."publicness"...;

To "δημόσιο", στην προκειμένη, έχει την έννοια της "αναγνωρισιμότητας" (=δημοσιότητας) απ' τους πολλούς.

Δεν ξέρω βέβαια αν αυτό έχει γίνει καταχρηστικά με τα χρόνια, κι αν τα πρόσωπα, μπορούσαν να θεωρηθούν μόνο...διάσημα , για την ελληνική γλώσσα - είναι πάντως παγιωμένη η χρήση του όρου.

Δημοσ.
Επίσης αν το μεταφράζαμαι στην αγγλική θα λέγαμε "public person" ή famous?

Το "Celebrity" καλύπτει ένα μεγάλο κομμάτι, υπερισχύει προφανώς σε καλλιτέχνες κλπ αλλά δεν περιορίζεται ακριβως εκεί (βλ. +αθλητές +μεγάλους δημοσιογράφους κλπ).

Το "Public figure" είναι η ακριβής αντιστοιχία στην έννοια του δημόσιου προσώπου, πάσας ιδιότητας.

Δημοσ.

bruce willis εξω απο ενα εμπορικο στην ΝΥ φετος το φλεβαρη. Κοτεψα και δεν του μιλησα ομως,μαλακια τωρα που το σκεφτομαι, εχω βρεθει σε κανα 2 γκομενοσυζητησεις απο τοτε που η αναφορα θα ηταν κινηση ματ!

Δημοσ.

Προσφατα συναντησα τον Γκαλετι οταν του καναμε την μετακομιση για να φυγει για Αργεντινη. Πολυ ενταξει ατομο ηταν, συνεργασιμος και γενικοτερα φιλικος. Παλιοτερα ειχα επισης δει τον Νικοπολιδη (οταν ακομα επαιζε στον Παναθηναικο) με την γυναικα του, κι αυτος μια χαρα ανθρωπος ηταν. Στα πλαισια της δουλειας ειχαμε την Λιανα την Κανελη ως πελατισα, πολυ απαιτητικη και αθυροστομη, μιλαγε χειροτερα κι απο λιμενεργατη, μου την ειχε δωσει στα νευρα... Α και τον Θαναση Βεγγο, μιλαμε και γαμω τα ατομα, ενεργητικοτατος και εξυπηρετικος παρα την ηλικια του... Κι αρκετους αλλους τους οποιους δεν τους ηξερα και μου τους ελεγαν οι αλλοι και δεν τους θυμαμαι τωρα, κυριως πολιτικους...

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

τι να ζηλέψουμε ακριβώς. τα περισσότερα από αυτά τα πρόσωπα είναι σκουπίδια....

πάτε καλά ρε?

πρασινησες απο ζήλια και φαινεται ;)

Δημοσ.

Αλεξιου κ Μακρυπουλια στη Γλυφαδα, Φιλλιπιδη, Βενιζελο, Παπακαλιατη, Π.Ζουνη και κατι αλλους πολιτικους που δε θυμαμαι ονοματα, σ ενα εστιατοριο στο κεντρο. Τον Καραμανλη αρκετες φορες στην Τηνο, κυριως σε ταβερνες(τυχαιο;;;!)

Τον Βαλτινο, τον Στεφανοπουλο στο κεντρο επισης.

Τον Μαρτακη στα friday's στο Κολωνακι, ετρωγε στο διπλα τραπεζι

Αν θυμηθω και καποιον αλλο θα το γραψω...

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...