DeathGuard Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Η ελλάδα πρέπει να είναι η μοναδική χώρα στον πλανήτη στην οποία αντί να σέβονται τους δάσκαλους και τους καθηγητές (που είναι και ποιο κακοπληρωμενοι από τους περισσοτερους συναδέλφους τους διεθνώς) τους λένε τεμπελχανάδες, άσχετους, βολεμένους και κωλόφαρδους...
Beastakos Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Η ελλάδα πρέπει να είναι η μοναδική χώρα στον πλανήτη στην οποία αντί να σέβονται τους δάσκαλους και τους καθηγητές (που είναι και ποιο κακοπληρωμενοι από τους περισσοτερους συναδέλφους τους διεθνώς) τους λένε τεμπελχανάδες, άσχετους, βολεμένους και κωλόφαρδους... +πολλα, αλλα εχε υποψιν οτι αυτο το ποστ ειναι αιρετικο στην de facto αποψη του ελληνα περι καθηγητων, οποτε ετοιμασου...
DeathGuard Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Σιγά μην βγάλω και κουμπούρια χαχαχα! Α και για αυτό που διάβασα πριν για την σύγκριση μεταξύ του υπαλλήλου του carrefour και του καθηγήτη ένα έχω να πω:Μόνο πλάκα πρέπει να κάνετε.Σε λίγο θα ακούσουμε ότι η δουλειά του μπετατζή είναι ποιο δύσκολη από του πυρηνικού φυσικού γιατί ο μπετατζής σηκώνει βάρη...(Και για να μην παρεξηγηθώ όλες οι δουλειές το ίδιο αξιοσέβαστες είναι για μένα...)
Physics_Rulez Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Το flame αυτό δεν έχει τέλος. Ας παραδεχθούν οι διορισμένοι εκπαιδευτικοί ότι κάνουν ζωάρα να τελειώνουμε Στο θέμα μας, ας κάνουν υποχρεωτικό το ΣΕΛΕΤΕ για όλους όσους θέλουν να διοριστούν ή για κανέναν, να τελειώνει το ζήτημα. Κάποιες σχολές που δεν έχουν μαθήματα διδακτικής δίνουν επάρκεια και κάποιες που έχουν όχι. ΧΑΟΣ.
chiderboy Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Η ελλάδα πρέπει να είναι η μοναδική χώρα στον πλανήτη στην οποία αντί να σέβονται τους δάσκαλους και τους καθηγητές (που είναι και ποιο κακοπληρωμενοι από τους περισσοτερους συναδέλφους τους διεθνώς) τους λένε τεμπελχανάδες, άσχετους, βολεμένους και κωλόφαρδους... Τι μισθό το μήνα θα θεωρούσες δίκαιο εσύ πέρα από τους 4 μήνες αραλίκι; Και τι λειτούργημα νομίζεις ότι κάνουν που δεν το κάνουν οι άλλοι που δουλεύουν στα φροντιστήρια έξω; (οι οποίοι σημειωτέον χωρίς τη σιγουριά του δημοσίου προσπαθούν να το κάνουν και όσο καλύτερα γίνεται) Όντως λειτούργημα είναι το επάγγελμα του εκπαιδευτικού. Μόνο όμως αν το βλέπει και ο ίδιος σαν λειτούργημα και δίνει το ανάλογο πάθος και προσπάθεια που απαιτεί. Πράγμα που το κάνουν απειροελάχιστοι Για όσους κάνουν τη δουλειά τους σωστά δεν έχω ακούσει ποτέ το παραμικρό πάντως
Ntinaras Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 παντως οι καθηγητες που εχω στο τει μου ειναι παρα πολυ καλοι,με ελαχιστες εξαιρεσεις...
chiderboy Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Για ΤΕΙ/Πανεπιστήμια πράγματι. Καμιά σχέση. Πολύ ελάχιστες οι εξαιρέσεις
DeathGuard Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Εσύ δηλαδή ρε αδερφέ την πληρωμή της δουλειάς την πας με το κιλό?10 ώρες δουλειά καλά λεφτά 4 ώρες σκατά?Γιατί με αυτή την λογική ένας μουσικός που παεί να δώσει μια παράσταση 2 ωρών πρέπει να πληρωθεί 25 ευρώ.Σωστά?Κολλάς στο γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί κάνουν 3 μήνες διακοπές.Ε αφού κλείνουν τα σχολεία τι να κάνουν?Να τους βάζει το κράτος οδοκαθαριστές το καλοκαίρι?Τέλός, για τράβα δες πόσο πτώματα είναι οι καθηγητές προς τον Μαιο και θα δεις αν αξίζουν 2 μήνες διακοπές το καλοκαίρι (Ιούλιο Αύγουστο πέρνουν οχι και Ιούνιο...) Στα φροντιστήρια δεν κάνουν λειτούργημα.Στα φροντιστήρια βάζουν τους μαθητές τους 16-20 σε ένα τμήμα,τους 12-16 σε άλλο και τους υπόλοιπους πάλι σε άλλο.Και με βάση αυτή την τμηματοποιήση μπορούν να διδάξουν την ύλη καλύτερα.Αντίθετα ο εκπαιδευτικός στο σχολείο έχει να "αντιμετωπίσει" μια τάξη που έχει μέσα μαθητές που είναι για 1-20...Άρα προφανώς το φροντιστήριο θα κάνει καλύτερη δουλειά όσον αφορά την προετοιμασία για τις εξετάσεις.Το ερώτημα λοιπόν είναι το εξής:Το σχολείο σε ετοιμάζει μόνο για τις πανελλήνιες ή έχει σκοπό να σου προσφέρει ευρύτερη παιδεία? Τώρα όσον αφορά το πόσοι καθηγητές κάνουν την δουλειά του σαν λειτούργημα θα σου απαντήσω ότι σύμφωνα με την δική μου εμπειρία το κάνει το 70% των καθηγητών.Ένα 20% απλά υπάρχει στο σχολείο και ένα 10% είναι οι καθηγητές που όλοι βρίζουμε γιατί τα ξύνουν όλη τη μέρα. Τώρα συγγνώμη αλλά γενικεύσεις του τύπου το 95% των καθηγητών ξύνει τα @@ του μου φαίνονται τελείως ανισόρροπες. Α, και ο μέσος μισθός καθηγητή και δασκάλου στην Αμερική είναι 45000 τον χρόνο.
chiderboy Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Ε πήγαινε στην Αμερική τότε. Κατά τα άλλα διαφωνώ εντελώς με τα λεγόμενα και ποσοστά που δίνεις και με τη λογική ε αφού κλείνουν τα σχολεία ας κάθονται. Όχι να μην κάθονται, να κάνουν καμιά δουλειά, να γράψουν κάνα βιβλίο, να κάνουν ενισχυτική σε αδύναμους μαθητές, να πάνε να κάνουν οι ίδιοι μετεκπαίδευση δε με με νοιάζει τι θα κάνουν απλώς να μην κάθονται. Να δουλεύουν όπως κάνουμε όλοι. Κουράζονται οι κύριοι και χρειάζονται 4 μήνες διακοπές, μάλιστα Δάσκαλος δημοτικού/γυμνασίου/λυκείου να φανταστώ;; btw μιας και είσαι εκπαιδευτικός και μορφωμένος υπολόγισε μου σε παρακαλώ πόσοι Έλληνες με βάση το μέσο μισθό πρέπει να φορολογούνται για να παίρνεις εσύ 45.000+ασφάλιση
zeniath Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Α, και ο μέσος μισθός καθηγητή και δασκάλου στην Αμερική είναι 45000 τον χρόνο. Και του πιλότου 16-20.000 τι πάει να πει αυτό; Βάζουμε την Αμερική για παράδειγμα; Μην ξεχνάς όμως ότι εκεί έχουν "αστυνομία" μέσα στα σχολεία και ανιχνευτές μετάλλων, στην ουσία με τα φιντάνια που έχουν στα δημόσια σχολεία στις ΗΠΑ (γιατί οι περισσότεροι πάνε σε ιδιωτικά για να μπορούν μετά να έχουν καμία πιθανότητα να πάνε σε κάποιο κολέγιο/πανεπιστήμιο), άρα εκεί τα σχολεία μπορείς και να πεις ότι παίρνουν για βαρέα κ ανθυγιεινά! ΥΓ. Ο μισθός των αεροπόρων τόσος είναι εκεί πέρα ΌΣΟ εξωφρενικό και αν μας φαίνεται, δείτε το Capitalism: A Love Story που το λένε οι ίδιοι
DeathGuard Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Έχεις δίκιο τα παίρνω όλα πίσω.Θάνατος στους καθηγητές και σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους.Όχι για κάποιο άλλο λόγο αλλά γιατί τα αφεντικά εκμεταλλεύονται τους ιδιωτικούς υπαλλήλους!Α και γιατί πλήρωνονται από τους φόρους μας!Καλό Βράδυ! Υστερόγραφο:Φοιτήτης είμαι και μουσικός παράλληλα.100% μέσα έπεσες όπως βλέπεις.Α και σύμφωνα με την λογική σου, εγώ όταν πάω να παίξω σε μια παράσταση σε κάποιο μαγαζί,αν η παράσταση κρατάει κάτω από 8ωρο θα πρέπει μετά να καθαρίζω τις τουαλέτες του μαγαζιού μέχρι να συμπληρώσω για να πάρω τα λεφτά μου!Μαλάκας είναι το γκαρσόνι που δουλεύει 8ωρο???
zeniath Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Έχεις δίκιο τα παίρνω όλα πίσω.Θάνατος στους καθηγητές και σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους.Όχι για κάποιο άλλο λόγο αλλά γιατί τα αφεντικά εκμεταλλεύονται τους ιδιωτικούς υπαλλήλους!Α και γιατί πλήρωνονται από τους φόρους μας!Καλό Βράδυ! Υστερόγραφο:Φοιτήτης είμαι και μουσικός παράλληλα.100% μέσα έπεσες όπως βλέπεις.Α και σύμφωνα με την λογική σου, εγώ όταν πάω να παίξω σε μια παράσταση σε κάποιο μαγαζί,αν η παράσταση κρατάει κάτω από 8ωρο θα πρέπει μετά να καθαρίζω τις τουαλέτες του μαγαζιού μέχρι να συμπληρώσω για να πάρω τα λεφτά μου!Μαλάκας είναι το γκαρσόνι που δουλεύει 8ωρο??? Δε ξέρω τι εννοούνε οι άλλοι πάντως εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι ας κάνανε την δουλειά τους σωστά και ας βγάζανε παιδιά με μυαλό στο κεφάλι τους και ας πέρνανε τόσα, αυτοί φτιάχνουν τα καλούπια της νέας γενιάς όχι εγώ ο ηλεκτρονικός. Εγώ αν δε σου κάνω σωστά την δουλειά δε με πληρώνεις αυτοί αν δεν την κάνουν βγαίνουν γενιές που ψηφήζουν Γιωργάκη και Κωστάκη και μπαίνουν στις νεολαίες τους συνεχίζοντας τα ίδια και τα ίδια. Επίσης ξεφύγαμε από το thread
chiderboy Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Υστερόγραφο:Φοιτήτης είμαι και μουσικός παράλληλα.100% μέσα έπεσες όπως βλέπεις.Α και σύμφωνα με την λογική σου, εγώ όταν πάω να παίξω σε μια παράσταση σε κάποιο μαγαζί,αν η παράσταση κρατάει κάτω από 8ωρο θα πρέπει μετά να καθαρίζω τις τουαλέτες του μαγαζιού μέχρι να συμπληρώσω για να πάρω τα λεφτά μου!Μαλάκας είναι το γκαρσόνι που δουλεύει 8ωρο???Τι φοιτητής; παιδαγωγικής σχολης;;: Εσύ είσαι μουσικός και πληρώνεσαι με την παράσταση, εγώ είμαι τεχνικός Η/Υ και δικτύων και πληρώνομαι με τη βλάβη, ο Μητσός είναι σκατατζής και πληρώνεται όταν αδειάζει ένα βόθρο. Οι δάσκαλοι είναι μισθωτοί όμως. Mε τη διαφορά ότι η δικιά τους σύμβαση εργασίας απέχει εντελώς από αυτή όλων των άλλων μισθωτών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Δε λέω ούτε ότι παίρνουν πολλά ούτε ότι παίρνουν λίγα. Λέω να μην είναι αχάριστοι! Και εννοείται ότι η δουλειά κάποιου που κάνει τα μάθημα σε φροντιστήριο είναι εξίσου η και περισσότερο λειτούργημα. Εκπαίδευση είναι και στις δύο περιπτώσεις μόνο που στη δεύτερη δε γίνεται από βολεμένους Ναι όντως είμαστε off topic
Beastakos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Όντως λειτούργημα είναι το επάγγελμα του εκπαιδευτικού. Μόνο όμως αν το βλέπει και ο ίδιος σαν λειτούργημα και δίνει το ανάλογο πάθος και προσπάθεια που απαιτεί. Πράγμα που το κάνουν απειροελάχιστοι Για όσους κάνουν τη δουλειά τους σωστά δεν έχω ακούσει ποτέ το παραμικρό πάντως Λατρευω τις γενικευσεις, ειδικα οταν δεν συνοδευονται απο αντιστοιχα επιχειρηματα. Για πες λοιπον απο που προκυπτει οτι οι καθηγητες που κανουν σωστα τη δουλεια τους στα σχολεια ειναι απειροελαχιστοι? Για ΤΕΙ/Πανεπιστήμια πράγματι. Καμιά σχέση. Πολύ ελάχιστες οι εξαιρέσεις Εδω παλι απο που προκυπτει οτι οι καθηγητες των ΤΕΙ/Πανεπιστημιων ειναι εξαιρετικοι με ελαχιστες εξαιρεσεις? tip: Eγω γιατι μεχρι τωρα ειχα την εντυπωση οτι η σωστη δουλεια απο πλευρας καθηγητων γινεται στα σχολεια κατα κυριο λογο, ενω στα ΤΕΙ/Πανεπιστημια συμβαινει συχνα πυκνα το αντιθετο? Ε πήγαινε στην Αμερική τότε. Κατά τα άλλα διαφωνώ εντελώς με τα λεγόμενα και ποσοστά που δίνεις και με τη λογική ε αφού κλείνουν τα σχολεία ας κάθονται. Όχι να μην κάθονται, να κάνουν καμιά δουλειά, να γράψουν κάνα βιβλίο, να κάνουν ενισχυτική σε αδύναμους μαθητές, να πάνε να κάνουν οι ίδιοι μετεκπαίδευση δε με με νοιάζει τι θα κάνουν απλώς να μην κάθονται. Να δουλεύουν όπως κάνουμε όλοι. Κουράζονται οι κύριοι και χρειάζονται 4 μήνες διακοπές, μάλιστα Ωραια αντε και γραψανε βιβλιο σε 2 καλοκαιρια ας πουμε. Μετα τα υπολοιπα καλοκαιρια τι θα κανουν? Γιατι η καριερα ενος καθηγητη διαρκει παραπανω απο 2 καλοκαιρια ας πουμε. (btw πως ακριβως θα τους υποχρεωσει το υπουργειο να γραφουν βιβλια, κι αν γραφουν μπουρδες δηλαδη? και αν καθε εκπαιδευτικος γραφει απο 1 βιβλιο, τι θα απογινουν ολα αυτα τα 100δες δηλαδη? tip: Πολλοι καθηγητες δινουν σημειωσεις/ασκησεις κλπ, αυτες δεν ειναι συγγραφη κατα καποιο τροπο? Πρεπει να βγουν συγκεντρωμενα σε βιβλιο για να πεις οτι κανουν δουλεια?). Λες για την ενισχυτικη. Μα υπαρχει ενισχυτικη στα σχολεια τις απογευματινες ωρες και μαλιστα πανε ΠΟΛΛΟΙ μαθητες, ειτε αδυναμοι οικονομικα, ειτε και οικονομικα ανετοι που βλεπουν απλα οτι γινεται καλη δουλεια και δε χρειαζεται να πληρωσουν φροντιστηρια. Να σημειωσω οτι ειναι προαιρετικο για καθε καθηγητη να κανει ενισχυτικη και αμοιβεται πενιχρα -κατω των 6 ευρω η ωρα-. Αντι να τρεχει να κανει ενισχυτικες θα μπορουσε να κανει ιδιαιτερα με 30 ευρω την ωρα ας πουμε. Κι ομως ειναι καθηγητες που πανε και κανουν και πολυ καλη δουλεια γιατι απλα αγαπουν αυτο που κανουν. Τωρα σωνει και καλα να κανουν ενισχυτικη το καλοκαιρι για να μην καθονται καταλαβαινεις και μονος σου οτι δεν εχει βαση. Λες να πανε πολλοι μαθητες καλοκαιριατικα να παρακολουθουν μαθηματα ας πουμε? Με τη λογικη σου και οι ψυκτικοι καθονται το χειμωνα, αρα ας γυρνανε ολα τα σπιτια να ανοιγουν τρυπες στους τοιχους για air condition προκειμενου να μην καθονται και πληρωνονται. tip: Καθε δουλεια εχει τα θετικα της και τα αρνητικα της. Δε χρειαζεται να κλαιγομαστε για τα θετικα της αλλης δουλειας και να κοιταμε τη καμπουρα του γειτονα μονιμως. Δε ξέρω τι εννοούνε οι άλλοι πάντως εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι ας κάνανε την δουλειά τους σωστά και ας βγάζανε παιδιά με μυαλό στο κεφάλι τους και ας πέρνανε τόσα, αυτοί φτιάχνουν τα καλούπια της νέας γενιάς όχι εγώ ο ηλεκτρονικός. Εγώ αν δε σου κάνω σωστά την δουλειά δε με πληρώνεις αυτοί αν δεν την κάνουν βγαίνουν γενιές που ψηφήζουν Γιωργάκη και Κωστάκη και μπαίνουν στις νεολαίες τους συνεχίζοντας τα ίδια και τα ίδια. Ωραια ολα αυτα, αλλα δεν ειμαι θεμα καθηγητου. Ειναι θεμα εκπαιδευτικου συστηματος. Ο καθηγητης να παρει μυαλο και να στο βαλει στο κεφαλι δε γινεται, καθως το μυαλο ειναι θεμα αγωγης και παιδειας, δηλαδη θεμα συστηματος. Ο καθηγητης τι παραπανω θα μπορουσε να κανει με το υπαρχον συστημα για να βαλει μυαλο στα παιδια δηλαδη? Το αν ο αλλος περναει με κοκκινο ειναι θεμα καθηγητη? Το αν ο αλλος δεν ξερει ορθογραφια, ειναι θεμα καθηγητου? Δηλαδη οσοι ειναι ανορθογραφοι, ειναι επειδη πεσανε σε κακο δασκαλο, και οσοι ειναι ορθογραφημενοι ειναι επειδη ειχαν καλο δασκαλο? Τι φοιτητής; παιδαγωγικής σχολης;;: Εσύ είσαι μουσικός και πληρώνεσαι με την παράσταση, εγώ είμαι τεχνικός Η/Υ και δικτύων και πληρώνομαι με τη βλάβη, ο Μητσός είναι σκατατζής και πληρώνεται όταν αδειάζει ένα βόθρο. Οι δάσκαλοι είναι μισθωτοί όμως. Mε τη διαφορά ότι η δικιά τους σύμβαση εργασίας απέχει εντελώς από αυτή όλων των άλλων μισθωτών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Δε λέω ούτε ότι παίρνουν πολλά ούτε ότι παίρνουν λίγα. Λέω να μην είναι αχάριστοι! Και εννοείται ότι η δουλειά κάποιου που κάνει τα μάθημα σε φροντιστήριο είναι εξίσου η και περισσότερο λειτούργημα. Εκπαίδευση είναι και στις δύο περιπτώσεις μόνο που στη δεύτερη δε γίνεται από βολεμένους Ναι όντως είμαστε off topic 1ον. Ο καθηγητης του δημοσιου πληρωνεται αντικειμενικα λιγα χρηματα. 2ον. Ο καθηγητης του φροντιστηριου πληρωνεται με περισσοτερα ευρω/ωρα απο τον καθηγητη δημοσιου 3ον. Υπαρχουν καθηγητε φροντιστηριων που ειναι της πλακας (οπως και δημοσιου). Τι φαση μονο εγω ετυχα σε τετοιους, και μου λετε οτι των φροντιστηριων ειναι κορυφαιοι ? ΥΓ. Και επειδη θα με πειτε καθηγητη, οχι δεν ειμαι καθηγητης, ειμαι τεχνικος Η/Υ, ανεργος αυτην την περιοδο. Και δουλεια οταν ειχα, εβλεπα απο πρωτο χερι πως ειναι να δουλευεις σαν μαυρος και να μην εχεις ουτε τα μισα εργασιακα δικαιωματα απο εναν καθηγητη πχ. Επειδη ομως ο ιδιωτικος τομεας ειναι μπαχαλο, και οι εργοδοτες πατανε επι πτωματων, δε σημαινει οτι θα τα βαλω με τους καθηγητες επειδη τους ζηλευω. Ουτε εξυπνο ειναι, ουτε βοηθα για οποιαδηποτε προοδο, να κοιτας την καμπουρα του γειτονα, που αντικειμενικα εχει πολυ μειωμενα δικαιωματα σε σχεση με τους Ευρωπαιους συναδελφους του.
De@th L0rd Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Υπάρχει και η περίπτωση που αν δε σου αρέσει μια δουλεια και θεωρείς τα λεφτά λίγα, σταματάς να την κάνεις. Λεφτά παραπάνω ΔΕΝ πρόκειται να πάρουν έτσι όπως έχουν τα πράγματα. Το δημόσιο έχει πεθάνει, και σε αυτό φταίνε τα λαμόγια των προηγούμενων δεκαετιών συνάδερφοί τους. Εγώ συνεχίζω να απορώ. Γιατί οι καλοί καθηγητές όταν βλέπουν βολεμένο συνάδελφό τους να κωλοβαράει δε τον ξεσκίζουν στις καταγελλίες ώστε να μη φορτώνονται αυτοί την τεμπελιά του; Όπως είπες δουλεύεις Τεχν Η/Υ. Είναι μια δύσκολη δουλειά, την κάνεις όμως κι ας μην έχει τα τρελά λεφτά. Αν όμως αυτή η δουλειά δε συνέφερε για να συντηρήσει, δε θα έψαχνες εναλλακτικές μεθόδους από το να λες "Εγώ εδώ θα κάτσω και θα ζητάω 200 ευρώ το φορμάτ!". Το ίδιο πράγμα είναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.