Προς το περιεχόμενο

Δίκτυα-Ξεκινώντας από το 0.

Stelis90

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, θα ήθελα να μάθω πως στήνεται ένα δίκτυο. Θέλω να μάθω να στήνω και ενσύρματα και ασύρματα δίκτυα.

Σας ξεκαθαρίζω ότι είμαι ΕΝΤΕΛΩΣ άσχετος(99%) από δίκτυα. Γενικά από πληροφορική σκαμπάζω 5 πράγματα κυρίως λόγο πείρας γιατί ειμαι 20-21(σπουδάζω και πληροφορική) και ασχολούμαι με pc από τα 10(αν δε κάνω λάθος...5η δημοτικού πήγαινα όταν μου πήραν το πρώτο pc, που δεν έκανε τίποτα! χαχα)...Δε ξέρω τίποτα γιατί δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με τον συγκεκριμένο τομέα αλλά είναι καιρός να τον εξερευνήσω και αυτόν.

Αυτό που θα ήθελα βασικά από εσάς είναι να μου δείξετε ένα δρόμο, ώστε να αρχίσω να διαβάζω ξεκινώντας από το 0000, για να μην έχω απορίες όταν προχωρήσω.

Α! Μη ξεχάσω ότι ήμουν και είμαι χρήστης windows και η ιδέα να πιάσω μετά από τόσα χρόνια linux και γενικά οποιοδήποτε νέο λειτουργικό δε με ενθουσιάζει.

Ευχαριστώ Προκαταβολικά.

Δημοσ.

επειδή δεν ξέρω τι ακριβώς θα σου απαντήσουν οι άλλοι και επειδή είμαι της άποψης οτι ότι θέλεις να μάθεις πρέπει να πέσεις κατευθείαν στα βαθιά... θα πρότεινα να μπείς στο http://www.awmn.net και να προσπαθήσεις να στήσεις έναν κόμβο.. θα τον εξερευνήσεις αρκετά τον κόσμο που θέλεις έτσι.. :)

αλλιώς μόνος σου, στο σπίτι σου, με 1-2 pc.. δεν ξέρω πόσα μπορείς να καταφέρεις και να μάθεις.. και είναι καιρός να αναθεωρήσεις την άποψη σου για το linux

Δημοσ.

Προτείνω να πας στη Βιβλιοθήκη της Σχολής σου και να δεις αυτό το βιβλίο.

---> Computer Networking: A Top-Down Approach (4th Edition)

Σε ελληνικά το έχει ο εκδοτικός οίκος Γκιούρδας.

Κανε ενα skimming γρηγορα να παρεις μια γενικη εικόνα. Διαβασε τα αρχικα κεφάλαια που εξηγει καποια πραγματα για τον κοσμο των δικτυων.

Είναι απο τα καλυτερα εισαγωγικά βιβλία-textbook στα δίκτυα.

Δίνεται σε παρα πολλα Πανεπιστημια αν τον κοσμο. Το αλλο κλασσικο ειναι του Tanenbaum αν και λιγο πιο βαρυ.

Σε ελληνικα το εχει ο Κλειδαριθμος.[και τα δυο θα τα εχει σιγουρα η Library της Σχολης σου]

Αν θες μια πιο πρακτικη προσεγγιση(παλι ομως παρεα με θεωρια) ξεκινας CCNA αλλα μονος αρχικα και με καποια books/video tutorials/tests για να αρχιζεις να παιρνεις μυρωδια και μαζι παιζεις και simulators.

Εγω εχω μια θεωρητικη γνωση των δικτυων και τωρα σκεφτομαι να διαβασω για CCNA.

Οταν λεω θεωρητικη γνωση εννοω οτι γνωριζω καποια πραματα για:

1. Model OSI

2. TCP/IP

3. Πρωτοκολλα για τα επιπεδα των απο πανω

4. Καποιες σχεδιαστικες αρχες κλπ

Ειμαι προπτυχιακος φοιτητης.

Σου λεω πραγματα για μενα για να μπορεσεις να αξιολογησεις τις προτασεις μου. Απλα το μονο που σου ειπα δλδ ειναι να πας να ριξεις μια αρχικη ματια και οταν φτασεις στο επομενο checkpoint τα λεμε πιο καλα.

Αυτα τα ολιγα απο μενα

Δημοσ.

Προσωπικη μου αποψη η τουλαχιστον ο τροπος που εμαθα εγω ηταν πολυ διαβασμα φυσικα αλλα και lab. Κανε στο σπιτι σου ενα μικρο lab με 2-3 υπολογιστεσ και πειραματισου.

Αν θα μπορουσ ανα δωσω συμβουλη αυτη θα ηταν να εχεισ γενικα μια γενικη εικονα περι μηχανογραφησης..δηλαδη να ξερεις και απο routers και απο servers και πχ. απο τηλεφωνικα κεντρα κτλ γιατι χρειαζεται σε αυτο το επαγγελμα ΑΛΛΑ προσεξε μην κανεις αυτο που δυστυχως πολυ κανουν..να ξερουν ΑΠΟ ΟΛα αλλα ΛΙΓΟ.

Ασχολησου περισσοτερο με αυτο που σου αρεσει πιο πολυ ειτε ειναι routers ειτε servers ειτε οτιδηποτε αλλο. Αυτο σαν μικρη συμβουλη και πιστευω οτι θα με θυμηθεις στο τελος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...