yannis27gr Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Σίγουρα δεν είναι άκαρπη όπως η δική μου η οποία βγάζει μόνο άνθος αλλά όχι καρπό.
Pikkis Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Παιδιά και εμένα μου έχουν πουλήσει άκαρπη αλλά ήταν έτσι έχει λίγες μέρες. Τώρα έχουν πέσει Όλα και δεν έχει καρπούς. Τί είναι Τελικά ?😃😃
forgotten Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Morus platanifolia fruitless. ΑOrnamental Morus Broadleaves Επεξ/σία 21 Απριλίου 2020 από forgotten
crom251 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 26/3/2020 στις 12:08 ΜΜ, [email protected] είπε Εμένα παιδιά μου πούλησαν για αρσενική μουριά αλλά βλέπω και βγάζει καρπούς(μούρα) τι να κάνω τώρα;Και του το τόνισα του γεωπονου θέλω αρσενική να μην βγάζει μούρα..Βεβαια δεν είμαι 100%σίγουρος αν αυτά που βλέπω είναι μούρα γι αυτό σας στέλνω φώτο παρακάτω να μου πείτε!Την μουριά την έχω φυτέψει 1 μήνα κι έχει αρχίσει να ανθίζει..help please!! 3 ώρες πριν, Pikkis είπε Παιδιά και εμένα μου έχουν πουλήσει άκαρπη αλλά ήταν έτσι έχει λίγες μέρες. Τώρα έχουν πέσει Όλα και δεν έχει καρπούς. Τί είναι Τελικά ?😃😃 Καταρχην ενα προλογο, για να μαθετε καποια πραγματα και ...να σκοτωσουμε την ωρα.😀 Η μουρια ειναι δεντρο δίκλινο που μπορει να ειναι ειτε μόνοικο ειτε δίοικο. Τι σημαινουν τωρα αυτα... Δικλινο σημαινει πως το δεντρο αναπτύσσει χωριστα τα αρσενικα και χωριστα τα θηλυκα ανθη και οχι μαζι σε ενα ..ερμαφροδιτο ανθος. Απο εκει και περα υπαρχουν ποικιλιες μουριας που μπορει να ειναι δεντρα μόνοικα ή δίοικα. Στα μόνοικα δεντρα, τα αρσενικα και τα θηλυκα ανθη συνυπάρχουν πανω στο ιδιο δεντρο. Στα δίοικα δεντρα τα αρσενικα και θηλυκα ανθη ΔΕΝ συνυπαρχουν στο ιδιο δεντρο. Σε καποια δεντρα υπαρχουν μονο αρσενικα ανθη και σε καποια αλλα μονο θηλυκα ανθη. Απο οτι ξεχωριζω (με καθε επιφυλαξη) στις φωτογραφιες που εχετε βαλει, αυτα που βλεπετε ειναι αρσενικα ανθη. Οποτε δεν εχετε καποιο προβλημα... Βαζω και μια φωτο αρσενικου και θηλυκου ανθους. Επεξ/σία 22 Απριλίου 2020 από crom251 1
papoys1 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Εάν κάποιος έβαλε μουριά υποτίθεται αρσενική δηλαδή χωρίς να κάνει μούρα και του βγήκε θηλυκή μπορεί απλά να την εμβολιάσει.Μία πολύ καλή ποικιλία είναι η πλατανομουριά η καλωπιστική. Αναπτύσεται γρήγορα και κάνει ωραία σκιά. Για να αποφεύγουμε τα φύλλα της τα οποία πέφτουν με υγρασία και λερώνουν την κλαδεύουμε Νοέμβριο - Δεκέμβριο πριν αρχίσουν να πέφτουν.Και κάτι άλλο.Οι ρίζες της μουριάς αναπτύσονται κυρίως πλάγια και μπορούν να προκαλέσουν ζημιά σε θεμέλια.Φυσικά αν βρουν βόθρο ή πηγάδι μπορούν να φτάσουν μέχρι τον πάτο για νερό όπως τα περισσότερα δέντρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα