Προς το περιεχόμενο

Απλή απορια μετά από ρύθμιση static IP

nathanas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα,

σέταρα τον σταθερό μου να έχει static IP και όλα λειτουργούν κομπλέ. Το μόνο πρόβλημα μου είναι πως στο interface του router μου δεν μου το εμφανίζει πλέον στο DHCP Table αλλά μόνο στο ARP/RARP table.

Καταλαβαίνω πως δεν είναι λογικό να μου το εμφανίζει στο DHCP γιατί πλέον το έχω στο ARP (Address Resolution Protocol) όχι στο DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol).

Εκεί που μπερδεύομαι είναι όταν βλέπω στο ARP και τα PC τα οποία είναι με αυτόματο configuration της IP, δηλαδή εμφανίζονται και στο DHCP alla kai sto ARP table.

Γιατί συμβαίνει αυτό?

Υπάρχει τρόπος να εμφανίζεται και το όνομα του υπολογιστή και στο ARP Table? Δηλαδή όπως εμφανίζονται και τα ονόματα στα pc στο DHCP table...απλώς γιατί με διευκολύνει να καταλαβαίνω ποιό είναι ποιο, για να μην χρειάζεται να τα ξέρω απ'έξω.

Και ένα τελευταίο...Από την στιγμή που έχω static IP στο pc μου μπορώ να συνδέομαι σε αυτό με χρήση του remote desktop και μέσω internet? Γιατί τώρα το κάνω μόνο μεσω του δικτύου μου.

Ευχαριστώ....

Δημοσ.

1.Το ARP χρησιμεύει για να βρίσκει τη MAC address για τις διάφορες ip. Δεν έχει να κάνει με το πως πήραν τα pc τις ip διευθυνσεις. Δεν είναι πρόβλημα να εμφανίζονται στο ARP table. Δε νομίζω ότι το host name μπορεί να εμφανίζεται στο ARP table.

2.Τι διεύθυνση έχεις βάλει ως static?

Δημοσ.
.

2.Τι διεύθυνση έχεις βάλει ως static?

192.168.1.120 Στο DHCP Table μπορώ να το κάνω να εμφανίζεται το pc mε την static?

Όσο για την απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας από Internet είναι τώρα εφικτή? Ή πρέπει να ζητήσω static ip από τον πάροχο μου?

Δημοσ.

οχι! το DHCP table συμπληρωνεται μονο με εγγραφες που εχει μοιρασει το πρωτοκολλο. Οπως ειπε και ο stefoss ειναι διαφορετικη η λειτουργια του ΑΡΠ απο το DHCP.

Το remote desktop μπορεις να το κανεις με clients (LogMeIn, TeamViewer) και ανεξαρτητα απο το τι ΙΡ εχεις στο PC εσωτερικα, η real απο τον provider. αν τωρα θελεις να στησεις καποιο VPN και να κανεις το ρουτερ σου VPN server ωστε να μπαινεις απομακρυσμενα, τοτε πρεπει να ξερεις την εξωτερικη σου ΙΡ (αυτη που σου δινει ο ISP). αυτο γινεται ειτε εχοντας static, ειτε παιζοντας με dynamic αλλα με dyn-DNS!

Δημοσ.

1.H static που έχεις βάλει δε "βγαινει" στο internet γιατί ανήκει στις λεγόμενες private addresses που χρησιμοποιούντε εντός του lan. O router χρησιμοποιει την ip από τον isp σου και με αυτή "φαίνεσαι" στο ιντερνετ, όχι με τις private.

2. Δε το έχω δοκιμάσει το remote desktop αλλά φαντάζομαι ότι ζητάει ip address οπότε ή πρέπει να έχεις static ip στο router ή να ξέρεις κάθε φορά την ip του. (με επιφύλαξη)

Δημοσ.
αν τωρα θελεις να στησεις καποιο VPN και να κανεις το ρουτερ σου VPN server ωστε να μπαινεις απομακρυσμενα, τοτε πρεπει να ξερεις την εξωτερικη σου ΙΡ (αυτη που σου δινει ο ISP). αυτο γινεται ειτε εχοντας static, ειτε παιζοντας με dynamic αλλα με dyn-DNS!

Α, μια χαρά! δεν ήξερα πως γίνεται και με dynamic ip.

και για πες ορισμένα πράγματα για να ψαχτώ με dyn-DNS. Έχεις δει κανέναν να το έχει κάνει? Και κατα πόσο είναι αξιόπιστο? Δηλαδή πάντα θα συνδέομαι στο pc μου ότι και να γίνει?

Υπάρχει κάτι παρόμοιο σαν το Wake Up On Lan έτσι ώστε να ανοίγω το pc και από απόσταση...? Ή για την ακρίβεια με νοιάζει περισσότερο να το κλείνω παρά να το ανοίγω απομακρυσμένα. Εννοείται και να συνδέομαι πρώτα σε αυτό για να κάνω οιεσδήποτε λειτουργίες θέλω.

---------- Προσθήκη στις 22:48 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:43 ----------

1.H static που έχεις βάλει δε "βγαινει" στο internet γιατί ανήκει στις λεγόμενες private addresses που χρησιμοποιούντε εντός του lan. φαντάζομαι ότι ζητάει ip address οπότε ή πρέπει να έχεις static ip στο router ή να ξέρεις κάθε φορά την ip του. (με επιφύλαξη)

Για αυτό ρωτάω και γω....Μήπως και γίνεται χωρίς να έχουμε static.

και σε περίπτωση που θέλω static από την forthnet...θα με χρεώσει?

Δημοσ.

το dyn-DNS ειναι ουσιαστικα καποιο client που τρεχει στο PC σου, το οποιo στελνει καποιο hellos σε συγκεκριμενο site (πx dyn-dns.com) και απο εκει το συγκεκριμενο site ενημερωνει τους DNS του. Εσυ κατοχυρωνεις καποιο domain name (πχ nathanas.dyn-DNS.com), και αυτο παει και ενημερωνει με την τρεχουσα ΙΡ σου τους DNS. οποτε οπου κι αν εισαι εσυ, βαρας ενα nslookup στο domain σου, και παιρνεις την ΙΡ. Μετα την ριχνεις στο VPN client σου, και κανεις το IPsec tunnel! so simple.

καποια ρουτερακια πλεον εχουν δικο τους dyn-DNS updater, οποτε δεν χρειαζεται να το τρεχεις απο το PC σου. τους δινεις ποιον DNS πρπει να ενημερωσουν, ποιο domain εχεις και το κανουν μονα τους!

Δημοσ.

Οπως σωστα ειπαν οι προηγουμενοι, εχεις δυο λυσεις για το remote desktop:

1) Να ζητησεις static απο τον ISP σου (νομιζω πλεον δεν υπαρχει extra χρεωση)

2) Να χρησιμοποιησεις dynDNS

Αναμφισβητητα για μενα η δευτερη λυση ειναι η καλυτερη.

PS: ok αποτι ειδα η forthnet χρεωνει 8.88 ευρω/μηνα για μια static :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...