Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με ram (?)

deanstreet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι όλα.Με occt,furmark κλπ.Αλλά και πάλι το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο όταν βάζω αυτό το συγκεκριμένο dimaki.Επίσης όπως είπα και στο πρώτο μου post δοκίμασα και ένα Livecd με linux και δεν έκανε restart,booταρε κανονικά.Μήπως παίζει κάτι με τα windows;

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Ανεφερα τον σκληρο,γι αυτο ακριβως το λογο,καθως το live cd δεν πολυαγγιζει τον σκληρο και θα μπορουσε να ειναι καποιος bad sector το προβλημα.Αν δεν τον εχεις ελεγξει για κατι τετοιο,κανε τον κοπο.

Ισως να ακουγεται περιεργο να χει σχεση ο σκληρος με το 2ο dimm της ram αλλα μπορει ανετα να παιζει ρολο.Πχ το hibernation file αυξανεται οταν αυξανεις την ram.Με την σειρα του,το μεγαλυτερο σε μεγεθος hibernation file "καθεται"¨κατευθειαν σε bad sector και σκαει η μπλε οθονη μια και μιλαμε για αρχειο του συστηματος.Προφανως το παραπανω ειναι τυχαιο παραδειγμα,δεν σημαινει πως αυτο ειναι το προβλημα ή οτι οντως ειναι ο σκληρος το προβλημα.

Ανεβασε τα minidumps σου\kernel dump καπου.Tα αρχεια βρισκονται εδω c:\windows\minidump και c:\windows\memory.dmp.Επισης πες μου τι windows εχεις και ποσα bit.

Δημοσ.
Ανεφερα τον σκληρο,γι αυτο ακριβως το λογο,καθως το live cd δεν πολυαγγιζει τον σκληρο και θα μπορουσε να ειναι καποιος bad sector το προβλημα.Αν δεν τον εχεις ελεγξει για κατι τετοιο,κανε τον κοπο.

Ισως να ακουγεται περιεργο να χει σχεση ο σκληρος με το 2ο dimm της ram αλλα μπορει ανετα να παιζει ρολο.Πχ το hibernation file αυξανεται οταν αυξανεις την ram.Με την σειρα του,το μεγαλυτερο σε μεγεθος hibernation file "καθεται"¨κατευθειαν σε bad sector και σκαει η μπλε οθονη μια και μιλαμε για αρχειο του συστηματος.Προφανως το παραπανω ειναι τυχαιο παραδειγμα,δεν σημαινει πως αυτο ειναι το προβλημα ή οτι οντως ειναι ο σκληρος το προβλημα.

Ανεβασε τα minidumps σου\kernel dump καπου.Tα αρχεια βρισκονται εδω c:\windows\minidump και c:\windows\memory.dmp.Επισης πες μου τι windows εχεις και ποσα bit.

Με HD tune να checkaρω τον δίσκο;Έχω win7 64bit.

Τα dmp files πως τα ανοίγω;

• Moderators
Δημοσ.
Με HD tune να checkaρω τον δίσκο;Έχω win7 64bit.

Τα dmp files πως τα ανοίγω;

HD sentinel pro χρησιμοποιω εγω,αλλα πριν πας σε third party προγραμμα,δοκιμασε πρωτα τα οποια διαγνωστικα τεστ εχει ο κατασκευαστης του σκληρου σου στο site του.

Τα dmp τα ανοιγεις με τον windows debugger.Αν δεν ξερεις να κανεις την αναλυση,ανεβασε τα καπου για να τα δω εγω(μην ανησυχεις δεν εχουν προσωπικες πληροφοριες μεσα,μπορεις να το επιβαιωσεις με ενα google).

Δημοσ.

Έχω τον samsung F3 υπάρχει διαγνωστικό από την samsung όπως της Seagate?Από το HD sentinel,Ηealth και Performance είναι 100% excellent.

bg7fco.png

2nb9dw4.png

Εdit: Ορίστε και τα minidump. [Link]

• Moderators
Δημοσ.

Ειναι αρκετο μικρο το τεστ του sentinel οταν ειναι unregistered version και γι αυτο τονισα πως καλο θα ηταν να δοκιμασεις καποιο για περισσοτερη ωρα (αν εχει ο κατασκευαστης θα ναι το καλυτερο).Δεν εχω ιδεα αν εχει η samsung κατι αντιστοιχο,google it και search στο site της.

Τα παραπανω τα κανεις για να μειωσεις τις πιθανοτητες hardware προβληματος και για να ειναι η αναλυση των dumps οσο το δυνατον πιο αξιοπιστη.Αν καποιο hardware εχει προβλημα,η αναλυση των dumps ειναι μια τρυπα στο νερο.

---------- Προσθήκη στις 14:18 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:43 ----------

Προς το παρον το megaupload μου βγαζει ενα The file you are trying to access is temporarily unavailable.Φανταζομαι σε λιγο θα φτιαξει.

Λογικα αργα το βραδυ θα εχω κανει την αναλυση και θα postαρω τα αποτελεσματα.Αν κρινω απο το μεγεθος του αρχειου ειτε εχεις και το memory.dmp μεσα ή εχεις παααααρα πολλα minidumps,το οποιο σημαινει περισσοτερη αναλυση.Δωσε μου λιγο χρονο και εν τω μεταξυ ελεγξε τον σκληρο σου με οτι μπορεις,περα απο την unregistered του sentinel.

• Moderators
Δημοσ.

Παραθετω επιγραμματικα το bug code της καθε bsod μαζι με τον driver που την προκαλεσε.

Bsod 22.10

SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (3b) απο το proccess lsass.exe και τον driver cng.sys

Bsod 30.10 (1η)

RDR_FILE_SYSTEM (27) απο τον msrpc.sys

Bsod 30.10 (2η)

SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED_M (1000007e) απο τον ndis.sys

Bsod 30.10 (3η)

VIDEO_TDR_FAILURE (116) απο τον atikmpag.sys

Bsod 31.10 (1η)

DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (d1) και χωρις προφανη υπαιτιο (ισως τον tcpip.sys).

Bsod 31.10 (2η)

Παλι SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED_M (1000007e) απο τον ndis.sys

Tι κοινο εχουν οι παραπανω bsods?"Φωναζουν"οτι καποιο hardware εχει προβλημα λογω του διαφορετικου καθε φορα bug code και των υποτιθεμενων προβληματικων drivers.Και λεω υποτιθεμενων,καθως περα απο τον ενα της Ati,οι υπολοιποι ειναι ολοι της Μicrosoft και ειναι σχεδον απιθανο να εχουν προκαλεσει ολοι αυτοι μπλε οθονες.

Η αλλη πιθανοτητα ειναι να υπαρχει καποιος πολυ κακογραμμενος driver ο οποιος δεν φαινεται οταν σκαει το προβλημα,αλλα προς το παρον δεν νομιζω πως υπαρχει κατι τετοιο.Αν χρειαστει να ψαξεις κ αυτη την περιπτωση,εχω στο blog μου ενα οδηγο γι αυτο το λογο.

Το memory dump δεν το ελεγξα ακομα,θα του ριξω μια ματια να δω τι drivers, proccesses, threads κλπ ετρεχαν οταν ειχες την τελευταια bsod μηπως και βρω κατι σχετικα με την δευτερη πιθανη περιπτωση που ανεφερα,αλλα λογικα δεν θα εχω να προσθεσω κατι στα παραπανω.

Δημοσ.

Αρχικά να σε ευχαριστήσω Gio για τον χρόνο σου. :-)

Τώρα,έτρεξα το Driver Verifier μου έβγαλε έναν unsigned driver.Τον vclone.sys από το

VirtualClone Driver.Αλλά προφανώς δεν είναι αυτό το πρόβλημα αφού μου έβγαζε bsod και πριν κάνω install το συγκεκριμένο prog.Μετά έκανα το δεύτερο που λες στο blog σου και διάλεξα εγώ τους drivers,διάλεξα τους drivers που postαρες(cng.sys,ndis etc).

Έβαλα το άλλο dimaki πάνω,δεν μου πέταξε κανένα bsod αλλά κάνει restart πριν μπει στα windows.Προσπάθησα 5-6 φορές περίπου και έκανε συνέχεια restart..:-(

Εdit:Ότι κάνει μόνο restarts μπορεί να είναι τυχαίο ε.:P

• Moderators
Δημοσ.

Τον verifier δεν υπαρχει λογος να τον βαλεις πανω σε drivers της microsoft,το εχουν κανει αυτοι πολλακις;).Καλυτερα να τον κανεις attach σε groupακια 3rd party drivers.

Η μητρικη και συγκεκριμενα το slot που βαζεις το 2ο dimm ειναι επιβεβαιωμενα οκ?

Δημοσ.

Όχι αλλά δοκίμασα άλλον σκληρό.Έκανε το install κανονικά (32bit και 64bit) αλλά όταν τελειώνει το install δεν bootάρει κάνει συνέχεια restart.O άλλος σκληρός που δοκίμασα δουλεύει μια χαρά στο άλλο pc.

Πάντως πρέπει να παίζει κάτι με σκληρό και ram(όπως είπες) γιατί το install το έκανα μέσω usb και κάνω boot από το usb και όχι από τον σκληρό.Όταν τελειώνει το install όμως και κάνει restart κάνει boot από τον σκληρό και εκεί κάνει συνέχεια restart.Χαζό αλλά ποτέ δεν ξέρεις. :P

• Moderators
Δημοσ.
Όχι αλλά δοκίμασα άλλον σκληρό.Έκανε το install κανονικά (32bit και 64bit) αλλά όταν τελειώνει το install δεν bootάρει κάνει συνέχεια restart.O άλλος σκληρός που δοκίμασα δουλεύει μια χαρά στο άλλο pc.

Για να μην καταλαβω λαθος.Εννοεις πως με το 2ο σκληρο που δοκιμασες (οχι τον samsung)και εκανες κανονικα εγκατασταση τα windows κλπ,εμφανιζει το ιδιο ακριβως προβλημα ο υπολογιστης.Ενω ο 2ος αυτος σκληρος,σε αλλο pc δουλευει κανονικα.

Σωστα?

Πάντως πρέπει να παίζει κάτι με σκληρό και ram(όπως είπες) γιατί το install το έκανα μέσω usb και κάνω boot από το usb και όχι από τον σκληρό.Όταν τελειώνει το install όμως και κάνει restart κάνει boot από τον σκληρό και εκεί κάνει συνέχεια restart.Χαζό αλλά ποτέ δεν ξέρεις. :P

Αρα σιγα σιγα δια της ατοπου απορριπτουμε και τον σκληρο9καντο το τεστ να παει στα κομματια παντως).

Αν τα hardware parts περνανε τα stress tests,το software βγαζει στην τυχη bsod,παμε και μια στις τασεις.Δεν εχεις πειραξει τιποτα απ οτι ειπες,εκτος την ταση του NB,την οποια και τσιμπησες λιγο στην αρχη.Σωστα?

Το power test του occt το περνας απροβληματιστα ειπες,ετσι?

Θα κατσω αργοτερα να δω και το memory.dmp μηπως και πετυχω λαβρακι.

Δημοσ.

Αυτά τα test της RAM καλά είναι αλλά αν δεν βάλεις άλλη μνήμη επάνω

που ξέρεις ότι δουλεύει μην είσαι σίγουρος για τίποτα. Η συλλογιστική με συνδυασμό ram - σκληρό που αναπτύξατε αν δεχτούμε ότι ισχύει (που πολύ αμφιβάλλω) θα πρέπει βάζοντας το <<προβληματικό>> dimm μόνο του στο μηχάνημά σου να δουλεύει κανονικά (απλό επαγωγικό συμπέρασμα). Για μένα τσεκάρεις το δίσκο δανείζεσαι μια μνήμη, δοκιμάζεις και βγάζεις συμπέρασμα. Εκτός και είναι ιδέα σου ότι το

πρόβλημα συμβαίνει όταν βάζεις την άλλη μνήμη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...