Προς το περιεχόμενο

sleep mode μειονεκτηματα

telis_petsotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ποια μειονεκτήματα σε σχεση με τον τερματισμο. εχω ακουσει οτι δουλευει ο σκληρος ακομη, ισχυει;

για το ρευμα ας πουμε ποσο καιει; 1 watt καιει η tv σε standby πχ..

Δημοσ.
ποια μειονεκτήματα σε σχεση με τον τερματισμο. εχω ακουσει οτι δουλευει ο σκληρος ακομη, ισχυει;

για το ρευμα ας πουμε ποσο καιει;

Καίει ρεύμα και εκτός απο το κόστος είναι η φθορά των εξαρτημάτων. Ενεργοποίησε την αδρανοποίηση (hibernation) και θα εχεις ολα τα πλεονεκτήματα του sleep, χωρις τα μειονεκτήματα αυτού.

Αν χρειαζεσαι οδηγίες, γράψε τι λειτουργικό εχεις

... 1 watt καιει η tv σε standby πχ..

Μην παίρνεις όρκο

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=384993

Δημοσ.

εγώ απο τότε που κλοκάρισα τον q6600 στα 3.6 δεν μπαίνει πια σε sleep (νομίζω δηλαδή οτι φταίει αυτό) ... τι έχει γιατρέ μου..?? :-(

Δημοσ.
Καίει ρεύμα και εκτός απο το κόστος είναι η φθορά των εξαρτημάτων. Ενεργοποίησε την αδρανοποίηση (hibernation) και θα εχεις ολα τα πλεονεκτήματα του sleep, χωρις τα μειονεκτήματα αυτού.

Αν χρειαζεσαι οδηγίες, γράψε τι λειτουργικό εχεις

Μην παίρνεις όρκο

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=384993

πωωωω για την τηλεοραση δεν το ειχα ξαναακουσει.. μια σαμσουγκ εχω που λεει εκο-μοουντ 1βατ....

win 7 εχω. δηλαδη τι ακριβως δουλευει μεσα στο κουτι; οταν εχω τους σκληρους μου (εξωτερικους) συνδεδεμενους κ βαλω σλιπ μοουντ παραμενουν ανοιχτα τα λαμπακια τους σαν να ειναι σε αναμονη ενα πραγμα...

Δημοσ.

Εξαρτάται από το σύστημα η ενέργεια που καταναλώνεται σε sleep mode.

Σύμφωνα με την microsoft (αν θυμάμαι καλά) όταν "κοιμάται" ο υπολογιστής καταναλώνει περίπου το 10% της κανονικής λειτουργίας του.

Αν υποθέσουμε πως ένα μέσο σύστημα τραβάει ~100W idle, σε sleep mode τραβάει 10W.

Νταξ, δεν είναι πολλά. Αλλά δεν είναι και εντελώς αμελητέα η ποσότητα.

Δε γνωρίζω πως ακριβώς δουλεύει το sleep mode, πάντως οι σκληροί δε παραμένουν ανοιχτοί σίγουρα.

Για κάποιον που χρησιμοποιεί τον υπολογιστή του συχνά κατά την διάρκεια μιας μέρας και δε θέλει να τον αφήνει ανοιχτό, είναι πολύ καλό feature μιας και το shut down - ξανά boot είναι σχεδόν στιγμιαίο.

Το hibernation κάνει άλλη δουλειά.

Σκοπός του δεν είναι να γλυτώσει τον χρήστη από τα shutdown - boot times, αλλά από το χρόνο που χρειάζεται κάθε φορά που θέλει να κλείσει τον υπολογιστή να σώσει ότι δεδομένα έχει ανοιχτά.

Στο hibernation τα πάντα γράφονται στον σκληρό, πράγμα που σημαίνει πως ο υπολογιστής κλείνει εντελώς μεν, αλλά τα shutdown - boot times αυξάνονται αναλόγως.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...