VampireKiSS Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Καλησπέρα. Το ups μου πριν αρκετό καιρό δεν κρατούσε ούτε δευτερόλεπτο το pc ανοιχτό και αποφάσισα να του αντικαταστήσω μπαταρία. Το καθυστέρησα όμως και τώρα που βρήκα μπαταρία να αγοράσω, πριν την πάρω δοκιμάζω να δω σε τι κατάσταση είναι (το ups) και δεν ανοίγει καθόλου -με την παλιά μπαταρία πάντα. Υπάρχει περίπτωση να θέλει απλά αλλαγή ή το έχει πει το ποίημα? Λογικά -σκέφτομαι- θα έπρεπε τουλάχιστον να ανάβει και να κάνει μπιπ μπιπ όπως τον τελευταίο καιρό που το χρησιμοποιούσα. Τι λέτε?
globalpeace Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Γιατί δεν κοιτάς στο μάνουαλ του τι μπορεί να σημαίνει και ποιες είναι οι ενδείξεις ότι χάλασε;
ChrisAce Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Καλησπέρα.Το ups μου πριν αρκετό καιρό δεν κρατούσε ούτε δευτερόλεπτο το pc ανοιχτό και αποφάσισα να του αντικαταστήσω μπαταρία. Το καθυστέρησα όμως και τώρα που βρήκα μπαταρία να αγοράσω, πριν την πάρω δοκιμάζω να δω σε τι κατάσταση είναι (το ups) και δεν ανοίγει καθόλου -με την παλιά μπαταρία πάντα. Υπάρχει περίπτωση να θέλει απλά αλλαγή ή το έχει πει το ποίημα? Λογικά -σκέφτομαι- θα έπρεπε τουλάχιστον να ανάβει και να κάνει μπιπ μπιπ όπως τον τελευταίο καιρό που το χρησιμοποιούσα. Τι λέτε? Έχουν ψοφήσει οι μπαταρίες οπότε λογικό είναι ούτε μπιπ μπιπ να μην σου κάνει. Το είχα πάθει ακριβώς το ίδιο σε APC 1000αρι και μόλις άλλαξα μπαταρίες ξαναζωντάνεψε. Το θέμα είναι ότι τώρα ξαναψοφάνε και πρέπει να βρώ νέες πάλι. Εσύ από που τις βρήκες και για πιο ups;
VampireKiSS Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Έχουν ψοφήσει οι μπαταρίες οπότε λογικό είναι ούτε μπιπ μπιπ να μην σου κάνει.Το είχα πάθει ακριβώς το ίδιο σε APC 1000αρι και μόλις άλλαξα μπαταρίες ξαναζωντάνεψε. Το θέμα είναι ότι τώρα ξαναψοφάνε και πρέπει να βρώ νέες πάλι. Εσύ από που τις βρήκες και για πιο ups; http://www.batteries.gr/ Εχει ο,τι μπαταρία θες Mge nova 600 είναι το δικό μου ---------- Προσθήκη στις 22:56 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:55 ---------- Γιατί δεν κοιτάς στο μάνουαλ του τι μπορεί να σημαίνει και ποιες είναι οι ενδείξεις ότι χάλασε; Καλή ιδέα. Αν και δεν το έχω θα το ψάξω στο δίκτυο.
Roger Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Προβληματικες/φοφιες /χαλασμενες μπαταριες μπορουν να δημιουργησουν προβληματα που δεν πιστευεις ,και αγχωνεσαι αν χαλασε το ups σου. Μπορει να μην αναβει καν,μπορει να αναβοσβηνουν ολα τα leds,μπορει να αναβει σφαλμα η ενδειξη της μπαταριας και να μην σφυριζει,μπορει να σφυριζει και να μην αναβει καμμια ενδειξη,μπορει να εχουν ξεκινησει κανονικα οι ανεμιστηρες και να μην αναβει τιποτα απο leds,μπορει να αναβουν ολα τα leds και να μην εχουν παρει καν μπροστα οι ανεμιστηρες.μπορει να ξεκιναει κανονικα και μολις αντιληφθει διακοπη εισοδου να σβηνει. Ολα αυτα τις περισσοτερες φορες μπορει να αντιμετωπιστουν αλλαζοντας μπαταριες. Για αυτο και εχει μαλλιασει η γλωσσα μου να λεει,και επειδη δεν μπορουμε να εχουμε στοκ μπαταριες στο σπιτι μας,παιρνουμε το ups αγκαλια και ζηταμε στο καταστημα Γερμανο/Δησιο/whatever να μας δοκιμασει ενα σετ μπαταριων. Αν δουλευει πληρωνουμε και φευγουμε,αν δεν δουλευει,ευχαριστω πολυ καλημερα σας και μολις περασεις απο μπλε καδο το στελνεις.
VampireKiSS Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Το βρήκα αλλά κάπως μασημένα τα λέει με τις ενδείξεις. Αυτό που είδα και με προβλημάτησε περισσότερο είναι ότι έχει 360W έξοδο ενώ το pc που έχω τώρα δουλεύει με 500W τροφοδοτικό. Μήπως να κοιτάξω καλύτερα για μεγαλύτερο ups? παιρνουμε το ups αγκαλια και ζηταμε στο καταστημα Γερμανο/Δησιο/whatever να μας δοκιμασει ενα σετ μπαταριων.Αν δουλευει πληρωνουμε και φευγουμε,αν δεν δουλευει,ευχαριστω πολυ καλημερα σας και μολις περασεις απο μπλε καδο το στελνεις. Σωστό σε βρίσκω. Αντί να κάνω τον ξερόλα καλύτερα να το πάρω παραμάσχαλα και να πάω για επιτόπου δοκιμή. Μήπως κατέχεις και το παραπάνω ερώτημα?
Roger Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Kαλο ειναι,πρεπει βεβαια να υπολογισεις και λιγα wattakia της οθονης. Δουλευει στο οριο,αν και το τροφοδοτικο ποτε δεν θα σου ζητησει 500w,παντα πολυ λιγοτερα υπολογιζεις.
VampireKiSS Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Το ότι θα δουλεύει στο όριο τι σημαίνει? Ότι δεν θα τροφοδοτεί σωστά/καθόλου, ή ότι δεν θα έχει αυτονομία σε περίπτωση διακοπής? Γιατί αν είναι το 2ο μπορώ να βάλω και μπαταρία 9Ah αντί για 7,2 που είχε.
Roger Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Καλο του κανεις,κακο δεν του κανεις.Αντι να σου δινει 7Α ανα ωρα θα σου δινει 9Α ανα ωρα Και επισης η διαφορα ειναι πολυ μικρη για να ανησυχουμε μηπως κουρασουμε το συστημα φορτισης.
Sorath Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Μου χάλασαν κι εμένα δύο UPS. Έχουν ακριβώς την ίδια μπαταρία 12V/7.2Ah. (απλά το ένα παίρνει 2). Σκέφτηκα κι εγώ να βάλω μεγαλύτερη 9Ah, μιας και έχουν ακριβώς το ίδιο μέγεθος και η διαφορά στην τιμή είναι μικρή. Να προχωρήσω στην αγορά λοιπόν σύμφωνα με την γνώμη του Roger, μιας και το σύστημα φόρτισης δεν θα ζοριστεί; Για το μεγάλο όμως UPS επειδή παίρνει 2, μήπως εκεί η διαφορά είναι μεγάλη;
VampireKiSS Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Τελικά έβαλα την 9Ah και βουαλά! Ξαναζωντάνεψε ο φιλαράκος μας! @Sorath Αν κρίνω από τη θερμοκρασία (πιάνοντάς το με το χέρι) δεν είναι σε καμία περίπτωση πιο ζεστό από παλιότερα πράγμα που ίσως σημαίνει ότι δεν ζορίζεται το σύστημα αλλά καλύτερα να απαντήσει ο Roger (ή να του στείλεις pm) που είναι γνώστης
Roger Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Ειναι πολυ μικρη η διαφορα σε ah για να ανησυχουμε.Ειναι ανεπαισθητη αυτη η διαφορα για το ups. Aλλο να του βαλουμε 45αρα αυτοκινητου που εχει ξανασυζητηθει και σε καποιους δουλεψε και αλλο να βαλουμε 9αρα. Προσωπικα ειμαι αντιθετος για μπαταριες αυτοκινητου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.