mnls Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 καλησπερα σε ολους. σκεφτομαι να φτιαξω δικτυο στο σπιτι μου αλλα ο τροπος που το σκεφτομαι ειναι λιγο "μπακαλικος" και δεν ξερω αν θα δουλεψει. ας δωσω πρωτα τα δεδομενα και μετα να αναλυσω το σκεπτικο μου... λοιπον στο σπιτι εχω συνολικα 8 υποδοχες τηλεφωνου οπου σε καθε υποδοχη φτανει ενα καλωδιο UTP.σε αυτες τις υποδοχες σκεφτομαι να βαλω 2πλες πριζες RJ45. απο τα συνολικα 8 καλωδια που εχει το UTP(4 ζευγη) εγω σκεφτομαι να δεσμευσω το 1 ζευγος στην μια πριζα RJ45 (οπου θα εχω την γραμμη οπως ερχεται απο τον ΟΤΕ)και 2 ζευγη στην αλλη οπου θα χρησιμοποιηθει για το δικτυο. αυτα τα 8 καλωδια κλεμαρονται μεταξυ τους και με ενα ακομα UTP το οποιο και καταληγει εκει που ερχεται το καλωδιο του ΟΤΕ. εγω σκεφτομαι εκει που ερχεται το καλωδιο του ΟΤΕ να το διαχωρισω σε 2 και στο ενα να τοποθετησω το μοντεμ-ρουτερ και απο εκει να κλεμαρω το καλωδιο του δικτυου με τα 2 ζευγη του δικτυου απο το UTP που εχω εκει,και στο αλλο να κλεμαρω το 1 ζευγος απο το UTP που εχω εκει. πιστευω πως ετσι η μια πριζα RJ45 θα εχει συνεχεια ιντερνετ και η αλλη priza RJ45 θα ειναι τηλεφωνικη και με την προσθηκη μοντεμ θα μου δινει ιντερνετ. υπαρχει περιπτωση να δουλεψει αυτο ή απλα θα κανω μια μεγαααααλη τρυπα στο νερο?? περιμενω τις αποψεις σας. ευχαριστω
stefoss Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Μπακάλικη απάντηση: 1.To ethernet θέλει όλα τα ζεύγη του καλωδίου για να δουλέψει. Άστο όπως είναι. 2.Εκέι που τελειώνει το καλώδιο του ΟΤΕ θα βάλεις το router. Αν ο router σου έχει και switch (4 ethernet ports) σύνδεσε τις πρίζες εκεί. Αν όχι πάρε ένα switch βάλε όλες τις πρίζες στο switch και από την άλλη σύνδεσε το switch με τον router.
takos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 To ethernet 10/100ΜΒit θέλει 4 από τα 8 (1,2,3,6)(ασπρο πορτοκαλί, πορτοκαλί, άσπρο πράσινο, πράσινο) καλώδια για να δουλέψει. Τα υπολυπα 4 είναι ελεύθερα για τηλ.
firewalker Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Μπακάλικη απάντηση:1.To ethernet θέλει όλα τα ζεύγη του καλωδίου για να δουλέψει. Άστο όπως είναι. Όχι απαραίτητα.
bebis4 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 2.Εκέι που τελειώνει το καλώδιο του ΟΤΕ θα βάλεις το router. Αν ο router σου έχει και switch (4 ethernet ports) σύνδεσε τις πρίζες εκεί. Αν όχι πάρε ένα switch βάλε όλες τις πρίζες στο switch και από την άλλη σύνδεσε το switch με τον router. αυτο για να δουλεψει προυποθετει σε καθε τελικη πριζα που θα γινει διπλη θα καταληγει ενα ξεχωριστο καλωδιο rj45. δηλαδη αν εχω 5 πριζες θα πρεπει να ερχονται στο switch η στο router 5 ξεχωριστα καλωδια rj45 ενδιαμεσες μεταξυ τους συνδεσεις? καλα το εχω αντιληθφει? γιατι και εγω θελω να κανω το ιδιο αλλα καταλαβα οτι οπου το καλωδιο παει μονοκομματο και το συνδεω στο switch δινει ιντερνετ οπου παρεμβαλετε και αλλη πριζα δεν μπορει να δωσει.
pershs Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 αυτο για να δουλεψει προυποθετει σε καθε τελικη πριζα που θα γινει διπλη θα καταληγει ενα ξεχωριστο καλωδιο rj45. δηλαδη αν εχω 5 πριζες θα πρεπει να ερχονται στο switch η στο router 5 ξεχωριστα καλωδια rj45 ενδιαμεσες μεταξυ τους συνδεσεις?καλα το εχω αντιληθφει? γιατι και εγω θελω να κανω το ιδιο αλλα καταλαβα οτι οπου το καλωδιο παει μονοκομματο και το συνδεω στο switch δινει ιντερνετ οπου παρεμβαλετε και αλλη πριζα δεν μπορει να δωσει. Καλημέρα πολύ καλά το έχεις αντιληφθεί 5 μπρίζες 5 καλώια στο Switch . Άλλη ερώτηση έχεις σκευτέι τι wireless λύση που θα σε βοηθήσει να γίνουν όλλα αυτά πολύ ποιο απλά? γιατί άμα τα καλώδια αυτά περνάνε μέσα από τοίχο πολύ πιθανό να πρέπει να πείς αντίο σε αυτή τη σκέψη ,
bebis4 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 το wireless λογω των μικρων παιδιων το απορριπτω προληπτικα. προς το παρον κατεβαζω ιντερνετ στον κατω οροφο με powerline μεσω πριζας ρευματος και ειμαι ευχαριστημενος. απλα σκεφτομαι αν μπορει να περαστει και αυτονομο καλωδιο σε καποιες πριζες γιατι καποιες εχουν αυτονομο utp rj45 γιατι να μην το κανω αν δεν εχει πολλα μερεμετια?
SwAToNeR Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Προτείνετε πάντως ξεχωριστό utp και χρήση και τα 4 ζεύγη για μελλοντική χρήση gigabit για κάθε μηχάνημα. Εκτός αν θές μόνο internet και μελλοντικά δηλαδή.
bebis4 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Προτείνετε πάντως ξεχωριστό utp και χρήση και τα 4 ζεύγη για μελλοντική χρήση gigabit για κάθε μηχάνημα. Εκτός αν θές μόνο internet και μελλοντικά δηλαδή. δεν καταλαβα ακριβως τι εννοεις?
_Anonymous_ Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Εννοει οτι στο gigabit ethernet χρειαζονται και τα 4 ζευγη.
bebis4 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 ειτε 2 ζευγη ειτε 4 ζευγη εγω καταλαβα οτι χρειαζεται ξεχωριστό utp.σωστα?
stefoss Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 ειτε 2 ζευγη ειτε 4 ζευγη εγω καταλαβα οτι χρειαζεται ξεχωριστό utp.σωστα? Αυτό είναι το σωστό. Κάθε πρίζα το δικό της καλώδιο. Αν το καλώδιο σου είναι cat5e (λογικά θα είναι) θα έχεις έτοιμη καλωδίωση και για 1000αρι ethernet. Επίσης το πλέον σωστό είναι τα καλώδια από τις πρίζες να τερματίσουν (στη μεριά του switch/router) σε ένα patch panel και απο κει να συνδέονται με κοντά καλώδια στο switch. Κάπως έτσι http://leonward.wordpress.com/tag/home-network/ Επίσης έχε υπ όψη ότι σε μία πρίζα μπορούν να μπούν περισσότερα του ενός pc με τη παρεμβολή ενός switch.
mnls Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 καταρχην ευχαριστω ολους για τις απαντησεις. τωρα οτι αφορα τα δικα μου δεν καταλαβα ακομα γιατι δεν θα εχει ιντερνετ εαν παρεμβαλετε αλλη μπριζα. ας πουμε οτι απο το μοντεμ φευγει ενα καλωδιο δικτυου μονο. αυτο το καλωδιο το κοβω,το γδυνω ετσι ωστε να φαινονται τα 4 καλωδιακια που εχει μεσα. τα 4 αυτα καλωδιακια τα ενωνω με 4 καλωδιακια(απο τα 8 συνολικα) απο το UTP καλωδιο μου. τα 4 καλωδιακια απο το UTP καλωδιο τα ενωνω με τα 4 καλωδιακια απο τα UTP καλωδια που πηγαινουν και κουμπωνουν στις μπριζες. δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν θα εχω ιντερνετ?? αφου το καλωδιο που εφυγε απο το μοντεμ μετα απο "μπολιασματα" φτανει στις μπριζα.
SwAToNeR Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Άμα αρχίσεις τις ματίσεις σε UTP καλή τύχη... Και ίσως δε κατάλαβα καλά αλλά ας ενημερώσω, 1 θύρα στο router 1 μηχάνημα αλλιώς δε παίζει 1 θύρα 2 μηχανήματα. Θεωρητικά αυτό που λες θα παίξει πρακτικά μην ελπίζεις και πολύ πάντως λόγο απωλειών και παρεμβολών δε θα σου παίξει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.