bebis4 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 παιδια θα ηθελα τις γνωσεις σε σχεση με καποιες αποριες μου. θελω στο σπιτι να εχουν ιντερνετ τα δυο δωματια των παιδιων μου. εγω εχω καλωδιωση rj45. στο δωματιο που εχω το ρουτερ και παιρνω γραμμη οτε φτανει ενα καλωδιο το οποιο πηγαινει πρωτα στην πριζα του ενος δωματιου οπου εχω διπλη πριζα και εχω χρησιμοποιησει το μπλε και ασπρο μπλε για το τηλεφωνο και στην πριζα του νετ εχω βαλει το πορτοκαλι ασπρο πορτοκαλι. επειτα συνεδεσα το πρασινο και ασπρο πρασινο με τα αντιστοιχα του καλωδιου που πηγαινει στο αλλο παιδικο δωματιο και εκει στην πριζα του αλλα δεν εχω καν σημα νομιζω. η απορια ειναι αν γινεται απο το ενα καλωδιο rg 45 που φευγει απο το swithc παιρνουν ιντερνετ απο τα πορτοκαλι και πρασινα πιν ενος καλωδιου η χρειαζεται απο καθε πριζα να φευγει ενα ξεχωριστο καλωδιο ρj45 τα οποια θα συνδεονται στο switch.
stefoss Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Να στο πω απλά, κάθε pc θέλει ολόκληρο το καλώδιο ethernet. Δεν μπορείς να μοιράζεις τα ζεύγη του καλώδιου. Επομένως για δύο pc θέλεις 2 ξεχωριστά καλώδια ethernet.
bebis4 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 αρα απο το swtch πρεπει να φευγει ενα ξεχωριστο καλωδιο για καθε πριζα. οκ ευχαριστω για την αμεση απαντηση.
Vancas Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Απαντήθηκε και δύο post πιο κάτω. Το Ethernet 10/100 δεν χρησιμοποιεί όλα τα ζεύγη. http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=414206 Αν κατάλαβα εσυ κάνεις το εξής λάθος. Θες από ένα port του switch να δώσεις net σε δύο pc. Αυτό δε γίνεται. Θα πρέπει ένα καλώδιο UTP να το "σπάσεις" σε δύο πόρτες με 2 χρησιμοποιούμενα ζεύγη καλωδίων ανά πόρτα.
bebis4 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Απαντήθηκε και δύο post πιο κάτω.Το Ethernet 10/100 δεν χρησιμοποιεί όλα τα ζεύγη. http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=414206 Αν κατάλαβα εσυ κάνεις το εξής λάθος. Θες από ένα port του switch να δώσεις net σε δύο pc. Αυτό δε γίνεται. Θα πρέπει ένα καλώδιο UTP να το "σπάσεις" σε δύο πόρτες με 2 χρησιμοποιούμενα ζεύγη καλωδίων ανά πόρτα. δηλαδη μου λες οτι μπορω απο ενα καλωδιο να φτιαξω ενα κλιπ το ασπρο πορτοκαλι και πορτοκαλι και ενα αλλο κλιπ πρασινο πρασινο ασπρο και να μπουν στο switch? γινεται αυτό?
stefoss Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Απαντήθηκε και δύο post πιο κάτω.Το Ethernet 10/100 δεν χρησιμοποιεί όλα τα ζεύγη. http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=414206 Αν κατάλαβα εσυ κάνεις το εξής λάθος. Θες από ένα port του switch να δώσεις net σε δύο pc. Αυτό δε γίνεται. Θα πρέπει ένα καλώδιο UTP να το "σπάσεις" σε δύο πόρτες με 2 χρησιμοποιούμενα ζεύγη καλωδίων ανά πόρτα. Εγώ φίλε έδωσα μία απάντηση στο ερώτημα του φίλου που ρώτησε απλή, χωρίς να υπεισέλθω σε τεχνικές λεπτομέρειες, η οποία θα δουλεύει 100%, θα μπορεί να παίξει και στα 1000 (με τη προυπόθεση να είναι τουλάχιστον cat5e το καλώδιο) και θα είναι σύμφωνη με τις προδιαγραφές. Τώρα αν εσείς θέλετε να χωρίζετε καλώδια, πάω πάσο.
Vancas Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Ναι και όχι Εξηγούμε Αυτά που λες εσύ είναι ένα ζεύγος ανά RJ. Εσύ πρέπει να βάλεις δύο ζεύγη ανα RJ σύνολο 4 καλώδια. πχ RJ1: (ασπρομπλε /μπλε )& (ασπροκαφε / καφε) RJ2: (ασπροκαφε / καφε) & (ασπροπράσινο / πράσινο) Μη κολλάς στα χρώματα. Δεν έχουν καμία σημασία. Σημασία έχει στο κάθε RJ να πηγαίνουν δύο ζεύγη δύο χρωμάτων. Δηλαδή δε μπορείς να πας σε ένα RJ τα καλώδια: πράσινο, ασπρομπλε, μπλε, καφέ Το πιο σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσεις τα σωστά pinouts. Δηλαδή τις σωστές θέσεις που θα μπούν τα καλώδια στα RJ. Τώρα σχετικά με crosstalk δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Απλά θα ήταν προτιμότερο το καλώδιο να είναι cat6 γιατί σε cat5e μπορεί να μη καταφέρεις να σηκώσεις 2χ100Μ Ethernet και να παίζει μόνο με 1χ100Μ και 1χ10Μ. Εγώ φίλε έδωσα μία απάντηση στο ερώτημα του φίλου που ρώτησε απλή, χωρίς να υπεισέλθω σε τεχνικές λεπτομέρειες, η οποία θα δουλεύει 100%, θα μπορεί να παίξει και στα 1000 (με τη προυπόθεση να είναι τουλάχιστον cat5e το καλώδιο) και θα είναι σύμφωνη με τις προδιαγραφές. Τώρα αν εσείς θέλετε να χωρίζετε καλώδια, πάω πάσο. Και εγώ μαζί σου είμαι. Ούτε εγώ θα χώριζα καλώδιο σε δύο Ethernet. Από τη στιγμή που ρώτησε όμως, εγώ απλά απάντησα στο ερώτημα του. Πλέον το κάνει πολύς κόσμος γιατί η καλωδίωση που βάζουν σε νέες πολυκατοικίες ναι μεν είναι ethernet αλλά οι ηλεκτρολόγοι δεν ξέρουν και αντί να κάνουν τοπολογία αστέρι κάνουν ότι τους έρθει.
hsavva Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Καλυτερα να περασεις ενα καλώδιο απο τον router σε καθε δωματιο. Εαν αυτο δεν ειναι εφικτό τοτε να εγκαταστήσεις ενα switch στο 1ο δωμάτιο και να τροφοδοτήσεις έτσι και το δεύτερο δωμάτιο.
bebis4 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Καλυτερα να περασεις ενα καλώδιο απο τον router σε καθε δωματιο. Εαν αυτο δεν ειναι εφικτό τοτε να εγκαταστήσεις ενα switch στο 1ο δωμάτιο και να τροφοδοτήσεις έτσι και το δεύτερο δωμάτιο. και παλι ομως θα πρεπει απο το πρωτο δωματιο να εχει ξεχωριστο καλωδιο utp που να παει στο δευτερο δωματιο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.